Windows 8 [2012]

Μα, τουλαχιστον τα λειτουργικα τα οποια εννοω ΔΕΝ πουλιουνται - χαριζονται. Οποτε σε καποιους προφανως αρεσει να πληρωνουν και να εχουν ενα "μισο" σε δυνατοτητες λειτουργικο. Γουστα ειναι αυτα :)
 
Νομίζω ότι πάει προς τ΄αλλού η κουβέντα. Ας επανέλθουμε.
 
herco είπε:
Στα σχολια του link που παραθετεις - καποιο παλικαρι γραφει



Ο οποιος προφανως εχει πιασει το νοημα αλλα εχει την υπομονη (?) να περιμενει να κανουν τα windowz οτι κανουν ΟΛΑ τα υπολοιπα λειτουργικα εδω και χρονια.
Συμφωνώ με τα χίλια...
 
Ο τιτλος τελικα επιβεβαιωθηκε,lol.

Ο Balmer λεει ερχονται του χρονου.

ZDNet, Microsoft
 
Νομίζω σήμερα το πήρανε πίσω για το 2012
 
Shock είπε:
Νομίζω σήμερα το πήρανε πίσω για το 2012
Ε, θα τον πήρε το Πύλες με τα εμβόλια στο χέρι και θα του τα είπε ένα χεράκι, αν και νομίζω ότι εννοούσε ο Μπάλμερ ότι το 2012 θα είναι διαθέσιμα για τους developers...άγνωσταί αι βουλαί του Μπάλμερ
 
Το καλό με τις τόσο συχνές κυκλοφορίες windows είναι ότι μόλις αρχίσουν να "ζωρίζονται" η τρέχουσες εγκαταστάσεις δε προχωράς σε επανεγκατάσταση αλλά κατ' ευθείαν σ' αναβάθμιση :)
 
Εγώ πάντως έχω μία εγκατάσταση Windows 7 Ultimate 64-bit 2 χρόνια σχεδόν και πάει αξιοπρεπέστατα. Μάλιστα, γνωστός μου με τον οποίον παίζουμε διάφορα Multi strategy, έχει εγκατάσταση Windows 7 Ultimate την οποία έκανε upgrade απο Windows VISTA ULTIMATE και πάει κανονικότατα. Οπότε είναι θέμα και του πόσο προσέχεις τι βάζεις και τι κάνεις με την εγκατάσταση σου.

Όσον αφορά τα Windows 8, καλώς να έλθουν, όποτε τελικά το αποφασίσουν!!
 
Το δικό μου hi-score είναι τρια χρόνια με τα ΧΡ. Τα 7 Ultimate τα έχω ένα. Τα Vista home τα είχα για κανα-δυο ώρες τη μέρα που αγόρασα το φορητό (του έβαλα τα 7). Ελπίζω να μην χρειαστώ καινούριο φορητό για τα 8. Υπάρχει καμιά αναφορά μέχρι τώρα για τις απαιτήσεις που πιθανόν να έχουν;
 
Lol συμφωνα με το παρακατω τα πραγματα δεν δειχνουν καλα για τα 8αρια.

windows-8-prediction.jpg
 
Η αλήθεια είναι ότι με τα Windows 8, η Microsoft πάει σε ένα πιο ομοιόμορφο setup, το οποίο υποτίθεται ότι θα τρέχει με αλλαγές στο UI σε tablets, desktops, netbooks, smartphones κ.λ.π.

Δεν ξέρω κατά πόσο θα τους βγεί!!
 
Κατευασα και δοκίμασα τη Deveropers Preview σε virtualbox. Πολυ ελαφριά, αλλά ένας αχταρμάς από διάφορα, ένα εκ των οποίων είναι το desktop. Δε μου έκανε και πολύ καλή εντύπωση καθ' ότι είμαι της minimal σχολής με όλα τακτοποιημένα όπως μ' αρέσουν κι όχι όπως νομίζει η ms ότι θα μου άρεσαν.
 
Θ' ανοίξει μεγάλη "πληγή" η Microsoft, αν κόψει το customization....

Μιλάω προσωπικά σαν χρήστης που τρελαίνομαι ν' αλλάζω themes & gui σε ό,τι o/s έχω στα χέρια μου: ios - macosx - linux - windows (και ειδικά στα windows, το customization το έχω πληρώσει πολύ ακριβά...)
 
D@redevil είπε:
Θ' ανοίξει μεγάλη "πληγή" η Microsoft, αν κόψει το customization.... (και ειδικά στα windows, το customization το έχω πληρώσει πολύ ακριβά...)
Για πες τι εκανες και σου βγηκε στραβα?

Προσωπικα για τα 8 και το ολα σε ενα δε με ενοχλει σαν ιδεα, φτανει να μην κοψουν απο τα χρησιμα. Δεν τους εχω και πολλη εμπιστοσυνη ομως.

Τωρα για το Bloat που θα υπαρχει, ολο και καποιο εργαλειο σαν το nlite-vlite θα βγει να το κοψουμε στα μετρα μας
 
krem13 είπε:
να δω τι άλλο θα αλλάξουν/αφαιρέσουν στα windows 8...http://tech.pathfinder.gr/IT/software/1752338.html
Kαλα αυτοι εκει στην M$ δεν παιζονται!Εδω στα windows 3.1 αλλαζες το wallpaper αλλα στα 8αρια δεν θα μπορεις γιατι λενε οτι δεν θα φαινεται στο Metro interface...και τι σας νοιαζει ρε παιδια εσας αν θα φαινεται ή οχι?δικο μου ειναι το pc οτι θελω του βαζω!
 
bspus είπε:
Για πες τι εκανες και σου βγηκε στραβα?
Άμα σε πω τι χαζομάρα έκανα, θα με φασκελώνεις εξ' αποστάσεως! :D

Έχω ένα μηχανάκι με Windows XP! Εδώ και πολλά χρόνια, επίτηδες το συγκεκριμένο έμενε στα XP με τα updates του, με τα service pack του & όλα του τα καλούδια!

Ε, μέχρι τη φάση που αποφάσισα να "ντύσω" τα XP, Windows 7 (είχε ανοίξει το Τριώδιο! :p ).

Τι μέγα λάθος, τι απίστευτη χαζομάρα, τι πρωτοφανής αφέλεια, να πιστέψω ότι θα βάλω theme το οποίο τροποποιούσε -μέσα σ' όλα τ' άλλα- dlls & αρχεία από τον /system32 και ότι θα δουλέψει "τζάμι"!

Εννοείται ότι τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα όταν το "ξήλωσα". Δεν μπορώ να σας περιγράψω τι "πήρε" παραμάζωμα, αλλά μέσα σε όλα τ' άλλα έχασα:

α) Τα εικονίδια που είχα στην επιφάνεια εργασίας! Ό,τι και να έβαζες πάνω στην επιφάνεια εργασίας, χανόταν! Το πήρε το εύρηκα, ένα πράμα! Αν έμπαινες βέβαια στο desktop με windows explorer, μια χαρά τα έβλεπες όλα τα εικονίδια!

β) Τα εικονίδια συστήματος για τα "ο Υπολογιστής μου", "Θέσεις δικτύου", "τα έγγραφά μου", "οι εικόνες μου" κτλ.. Μην σας κουράζω! :) Το καταλάβατε!

γ) Έκτοτε δεν ξαναδούλεψαν ποτέ τα thumbnails! Αλλά φευ, ούτε αυτό ήταν στα χειρότερα!

δ) Το καλύτερο όλων είναι ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα έσκαγε ο explorer. exe (να μη μιλήσω), συμπαρασύροντας ό,τι έβρισκε στο διάβα του: από τη δουλειά μερικών ωρών που νόμιζα ότι είχα σώσει, μέχρι drivers για peripherals...

Έκτοτε, δεν ξαναπείραξα Windows - α, πα, πα! Ένα wallpaper & πολύ τους είναι! :D

Ακόμα και στα 7άρια που τα πράγματα είναι απείρως πιο ελαστικά, δεν σκαλίζω - πώς το

angel_grig είπε:
δικο μου ειναι το pc οτι θελω του βαζω!
Α, να γειά σου! :D
 
D@redevil είπε:
Άμα σε πω τι χαζομάρα έκανα, θα με φασκελώνεις εξ' αποστάσεως! :D
Θα εβαλες κανενα vista pack απο αυτα που κυκλοφορουσαν τοτε. Καποια οντως ειχαν προβληματα.

Δοκιμασες επιδιορθωση των windows απο το cd? Αυτο που μοιαζει με format, ξαναπερναει ολα τα system files αλλα δεν σου πειραζει τις ρυθμισεις και τα εγκατεστημενα προγραμματα.

Yπαρχει και το SFC βεβαια (system file checker) απο γραμμη εντολων αν και συνηθως δεν διορθωνει τιποτα.

Εγω ανεκαθεν πειραζα τα Themes αλλα ημουν αρκετα τυχερος να μην εχω προβληματα. Ομως η Microsoft εχει βγαλει και signed themes (zune desktop theme) που μπορεις να εγκαταστησεις χωρις προβλημα, ωστε να εχεις μαυρη μπαρα και παραθυρα που ειναι λιγο πιο καλαισθητο. Μεχρι εκει πας χωρις να πειραξεις dll.

Τι σου λεω ομως τωρα, αμα καεις με το χυλο φυσας και το γιαουρτι!
 
Πίσω
Μπλουζα