telamonas.stokos είπε:
...Και θα θελα να ξερεις οτι μπορεις αυτη τη στιγμη να παρεις ενα τηλεφωνο , να στειλεις ενα email , να γραψεις ενα γραμμα και να παραλαβεις ΟΣΑ λειτουργικα Linux θες χωρις καμια (μα καμια) χρεωση. Με τη συσκευασια τους και με online δωρεαν υποστηριξη.
Αυτο ειναι dedication, wally ...
Wally είπε:
...Παντως το ubuntu εδω και 4 μηνες το περιμενω.
Για σταθεροτητα να το συζητησουμε αλλα για συντηρηση..ΕΛΕΟΣ!
Μία από τα ίδια, ώσπου βαρέθηκα να ακούω ότι θα μου το στείλουν ή θα μου το γράψουν και το κατέβασα μόνος μου, το έκαψα, το έτρεξα, έπαιξα λίγο μαζί του. Παρακάτω θα γράψω τις εντυπώσεις μου.
Όσο για την κακιά MS επειδή αφενώς όταν βγήκε το SP2 με είχε πιάσει απίστευτη βαρεμάρα για download αφετέρου δεν είχα ADSL γραμμή ακόμη, παράγγειλα online το SP2 - και το ελληνικό και το αγγλικό το ένα για το σπίτι το άλλο για το γραφείο, σε δύο μέρες τα είχα στα χέρια μου. Το Ubuntu ακόμα το περιμένω, μπα έσβησα και το link από το fav. πια - ΔΕΝ το περιμένω.
Επιστρέφω στο Linux και από όσο είδα μου φαίνεται ότι για τους απλούς χρήστες που είναι η απόλυτη πλειοψηφία (και όχι τους power users - το τονίζω αυτό), τελικά κατέληξε να είναι μία αντιγραφή των windows που τα μισά πράγματα τα κάνει καλά (μάλλον αυτά που αφορούν τους power users) αλλά αυτά τα μισά που θέλουν οι απλοί επαγγελματίες και οι απλοί χρήστες τελικά ΔΕΝ τα κάνει. Εάν οι εταιρείες παραγωγής εμπορικού λογισμικού με εκατομμύρια χρήστες από πίσω τους απλά δεν το στηρίξουν - απλά δεν θα πιάσει. ΝΑΙ τα προγράμματα που χρησιμοποιώ για να βγάλω τα προς το ζην, ΔΕΝ υπάρχουν για Linux και οι εταιρείες αυτές έχουν ανακοινώσει πολύ απλά ότι ΔΕΝ θα τα εκδώσουν για Linux γιατί πολύ απλά δεν τους ενδιαφέρει - οπότε για μένα ποιος ο λόγος να ασχοληθώ. Μην ακούσω περί ιδεολογίας κ.λπ. μιλάμε για την πραγματικότητα εδώ, εάν έφτασε στο σημείο να αντιγράφει το περιβάλλον των windows που αντέγραψαν το περιβάλλον των mac που δεν ξέρω αν ήταν τα πρώτα αλλά δεν το δέχονται οι leading and bad companies... ποιος ο λόγος.
Τελικά πρέπει να παραδεχτήτε ότι το Linux όσο καλύτερο και εάν μπορεί να είναι (δεν μπορώ να είμαι κατηγορηματικός επάνω σε αυτό - δεν το χρησιμοποιώ - ακόμα) εάν δεν έρθει πιο κοντά στον απλό χρήστη, δεν θα μπει στο σπίτι του. Υπήρξε μία περίοδος που πολλές εταιρείες έφτιαχναν στην Ελλάδα και διαφήμιζαν Linux Based συστήματα, τον τελευταίο καιρό δεν το βλέπω να κινήται με τόση ζωηράδα ούτε αυτό.
Πάντως το κράτησα το live cd και θα ήθελα να βρω τον χρόνο να το ξαναδώ ακόμα και έαν δεν υπάρχει περίπτωση λόγω επαγγέλματος να ασχοληθώ μαζί του - δυστυχώς δουλεύω και στο σπίτι τα ίδια προγράμματα. Από την πρώτη στιγμή προσπάθησα να "δεθώ" και εγώ μαζί του, αυτό δεν με γούσταρε, ίσως στην επόμενη μου προσπάθεια να "τα βρούμε", ποτέ δεν ξέρει κανείς.
@Adruinna
Το έβαψα κόκκινο γιατί τόσο μπλα - μπλα μπορεί να μην το έπαιρνες είδηση...:
Υποθέτω ότι έχεις ADSL οπότε μην μακρυγορώ:
Ubuntu Linux Live CD ISO for IBM based systems
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις αγαπητή είναι να το κατεβάσεις και αφού το κάψεις σε ένα cd απλά να το δοκιμάσεις μόνη σου... μην ακούς τον ένα ή τον άλλο... ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ και κρίνε μόνη σου.
Ελπίζω το Link του ΝΤUA να έχει το καλό πακέτο - εγώ το δικό μου το κατέβασα από αλλού αλλά δεν θυμάμαι τώρα από που - παντως δείχνει να είναι το ίδιο.
(άσχετο: το προηγούμενο αβαταρ μου άρεσε πιο πολύ)