Windows & Linux

Βρε ambu !! κανεις συχνα προσθηκες αφου εχεις ηδη ποσταρει και χανομαστε :diablotin:

Σου απαντησα και με pm αλλα τα γραφω και εδω

Εχω το τευχος του Linux Journal Αυγουστος 2001 που εχει ενα αφιερωμα στην DreamWorks SKG και στα συστηματα (Linux και IRIX) που χρησιμοποιει για την κατασκευη των ταινιων της . Στο Shrek λοιπον (αλλα και στο Spirit) χρησιμοποιηθηκε εκτεταμενα Linux στους servers αλλα και στο desktop - με διαφορα custom προγραμματα αλλα και γνωστα σε μας οπως το Linux Maya.

cover88.png


Το τευχος βρισκεται εδω

και το συγκεκριμενο αρθρο εδω
 
αυτό το λέτε os war??? tsk tsk tsk
 
Ευχαριστώ πολύ για τον σύνδεσμο ambu...Θα το δοκιμάσω...Ίσως απλά να απευθύνεται σε πιο υπομονετικά άτομα και ίσως σε άτομα που έχουν διάθεση αλλά και χρόνο να "ψάξουν" κάτι καινούριο. Ελπίζω να καταφέρω να το κάνω να δουλέψει...Δεν χρειάζεται να βγάλω τα windows ε?Τι ήλίθια ανασφάλεια...Θα τα καταφέρω και χωρίς αυτα!!
 
Ειρήνη υμίν. Εγώ που είμαι πλεονέκτης και προτιμώ να μη μου λείπει τίποτα, θέλω να έχω dual boot σύστημα ή έστω VMWare και να δουλεύω και με τα 2 λειτουργικά. Πειράζει; Μη με μισήσετε...ένθεν και ένθεν.
 
Pirates of silicon valey .... Δειτε το ! ...

Εγω την γνώμη μου ώς προγραμματιστης της M$ δεν θα την πω... Ενα θα πω μόνο... Μια φορά κι'εναν καιρό ήταν το Dr.Dos και ο Norton Commander....

μετά εμφανίστηκαν οι clickάνθρωποι.......
 
Εγώ πάλι θα τη πω :p συνοπτικά...

έχω δοκιμάσει τα άπειρα λειτουργικά, δε νομίζω να μου έχει ξεφύγει κάτι! Μέχρι και Beos ακόμα και solaris...

Windows = αναγκαίο κακό, και ας μη το παραδέχονται αυτοί που το χρησιμοποιούν φανατικά!

Linux = δεν χρειάζεται να αποδείξει κάτι...

MacOS X = αυτό το λειτουργικό είναι αιώνες μπροστά...
 
Πρίν 3 Χρόνια ένας mac δεν μπορουσε να δει ένα video capture αρχείο όταν ξεπερνούσε τα 2 GB..Η microsoft είχε ίδη παρουσιάσει το ntfs το οποίο

μπορούσε να δει άπειρα GB από video capture...Εγώ τώρα εάν ήμουν επαγγελματίας και είχα αποφασίσει να ασχοληθω(Όπως και ασχολήθηκα)

με video montaz editing τι θα αγόραζα?Δεν μπορώ να καταλάβω μερικούς ανθρώπους που είναι τόσο απόλυτοι(Δεν μιλάω για εσάς)στο Mac os και το παρουσιάζουν κορυφαίο...Εγώ δεν βρήκα τίποτα καλύτερο να έχει από τα windows..Απλά είναι κάτι διαφορετικό!
 
telamonas.stokos είπε:
Στο Shrek λοιπον (αλλα και στο Spirit) χρησιμοποιηθηκε εκτεταμενα Linux στους servers αλλα και στο desktop - με διαφορα custom προγραμματα αλλα και γνωστα σε μας οπως το Linux Maya.
Λοιπόν αν και σου απάντησα και σε pm. ας αναφερθώ και εδώ:

Για τα custom modules ή υποπρογράμματα δεν έχουμε να κάνουμε κουβέντα αφού ο καθένας κάνει τα δικά του για να βγει η δουλειά όπως την θέλει (και εγώ κάνω δικά μου για το βασικό που δουλεύω για να επιταχύνω διαδικασίες).

Για το MAYA όμως που είναι το βασικό πακέτο για τις ταινίες που αναφέρεις, λυπάμαι πολύ, καθώς δεν υπάρχει μόνο για τα Linux αλλά χρόνια τώρα και για τα windows και η πλάκα είναι ότι το έχω κιόλας, μιας και έλεγα να "πειραματιστώ" επάνω και σε αυτό παράλληλα με τα τόσα άλλα που έχω στα ράφια μου. Μάλιστα συνήθως παίρνω από τις εταιρείες τα αυθεντικά πακέτα σε full working versions περιορισμένης διάρκειας.

Tα νέα είναι ότι εάν δεν κάνω λάθος, το MAYA ήδη εξαγοράστηκε από την AutoDesk για να ενσωματώσει κάποιες από τις λειτπυργίες του στα δικά της προγράμματα (ή για να βγάλει έναν αξιόλογο ανταγωνιστή από την μέση - δεν ξέρω) και υπάρχει η πιθανότητα στο μέλλον να μην υπάρξει άλλη υποστήριξη για τα Linux μιας και η εταιρεία που αναφέρομαι ότι δεν το στηρίζει είναι αυτή. Εκτός και εάν στην πορεία των τελευταίων μηνών άλλαξε γραμμή. Ο χρόνος θα δείξει.

AutoDesk MAYA 8.0

Free Trial ver.

maya8dx2.jpg
 
akmakas δε το γνωρίζω αυτό που λες και βαριέμαι να το ψάξω... αν είναι να μιλάμε για παλιές εκδόσεις να συγκρίνουμε τότε το πρώτο kernel που έβγαλε ο linus, τις δοκιμαστικές εκδόσεις του unix όταν γραφόταν ακόμα με Β και αλλά ωραία retro...

σήμερα έτος 2006 και μήνα Οκτώβριο έχω δει

rc των vista

mac os x tiger

arch linux

ubuntu

ανάμεσα σε αυτά θεωρώ μακράν καλύτερο το tiger! Για desktop os μιλάω... πολύ θα ήθελα να δω και μια server έκδοση αλλά δε το έχω κυνηγήσει αρκετά...

ambu_dare είπε:
αχ αυτά TA linux!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Arduinna είπε:
Ευχαριστώ πολύ για τον σύνδεσμο ambu...Θα το δοκιμάσω...Ίσως απλά να απευθύνεται σε πιο υπομονετικά άτομα και ίσως σε άτομα που έχουν διάθεση αλλά και χρόνο να "ψάξουν" κάτι καινούριο. Ελπίζω να καταφέρω να το κάνω να δουλέψει...Δεν χρειάζεται να βγάλω τα windows ε?Τι ήλίθια ανασφάλεια...Θα τα καταφέρω και χωρίς αυτα!!
Θα δουλέψει μία χαρά μην σε ανησυχεί και εμένα δούλεψε. Απλά δεν έκανε κάτι που του ζήτησα και σπάστηκα γιατί ήμουν στην δουλειά και έκανα διάλλειμα αλλά είχα μεγαλύτερες προσδοκίες από το να μου σκαλώσει αμέσως. Από την άλλη ακόμα και τότε που όλοι έλεγαν ότι τα Win XP δεν κολλάνε με τίποτα εγώ την πρώτη φορά για πλάκα τα κόλλησα στα πρώτα 5 λεπτά και οι άλλοι ψάχνουν ακόμα τις μασέλες τους στο πάτωμα. Έχω ταλέντο σε αυτό. Βέβαια ένας φίλος μου έχει μεγαλύτερο μιας και κόλλησε φορητή κονσόλα. ;)

Τα windows δεν τα πειράζεις καθόλου. Ουσιαστικά γράφεις ένα CD επίδειξης και Bootάρεις τον υπολογιστή σου από το CD Drive (ελπίζω να είναι ρυθμισμένος ήδη αλλιώς θα πρέπει να πειράξεις το Bios του PC σου). Δεν είναι δύσκολο, πες μου και σε βοηθάω είναι εξαιρετικά απλό. Δεν κάνεις καμία εγκατάσταση, δεν πειράζεις τίποτα στον υπολογιστή σου. Βλέπεις τί κάνει και κλέινεις το PC αφού βγάλεις το CD και μετά bootάρεις ξανά από τον σκληρό σου δίσκο τα windows - δεν θα έχουν πάρει είδηση τίποτα.
 
xalia είπε:
NAI, εάν έχεις συνηθίσει από ΤΑ windows σου μένει κουσούρι να αποκαλείς και τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα σαν τα λειτουργικά συστήματα Linux (πληθυντικός). :diablotin:

Ευτυχώς που έχει μείνει ΤΟ Dos μια και ήταν πιο πριν...
 
....ΤΑ Linuxια, όπως ΤΑ ταξιά, ΤΑ στυλά και ΤΑ βίντεα!!!!!

Α ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!!!!!!! :rofl: :tickle:
 
....ΤΑ Linux, όπως ΤΑ ταξί, ΤΑ στυλό και ΤΑ βίντεο!!!!! φίλε Pooky.

Βλέπω ότι απαντάτε ακριβώς στην ουσία του ζητήματος για την αποκλειστηκότητα των προγραμμάτων ΣΤΟ Linux. Xαίρομαι για αυτό.
 
Σήμερα αγόρασα το RAM..¨Εχει μέσα μια έκδοση την Rc1 του Vista

...Τι λέτε να την περάσω?έχω περιέργεια!
 
Εγώ έχω μία άλλη απορία: Γιατί το Linux έχει σαν trade mark το πιγκουινάκι;
 
Ειναι περιεργο το τι μπορει να ακουσει κανεις σχετικα με το αντικειμενο που ασχολειται μια ζωη σε ενα forum που κατ'ορισμο δεν εχει αμεση επαφη με αυτο.

Παρατηρησα ενα αγχος του ambu σχετικα με τα "αποκλειστικα" προγραμματα των windows που δεν θα βρει στο Linux. Μιλαει προφανως για το AutoCAD της Autodesk και το εκφερει ως κυριο λογο που δεν μπορει να εχει Linux εγκατεστημενο στο σπιτι του.

Μα αυτο ειναι δικαιωμα του ! Ποτε δεν ειπα σε κανεναν να το βαλει με το ζορι ουτε και μου πεφτει λογος γιατι δεν χρησιμοποιει καποιος Linux. Προβλημα του και επιλογη του. Αυτο που λεω καθε φορα ειναι να το δοκιμασετε για να δειτε μια αλλη οψη της πληροφορικης και να σταματησετε να ειστε παρανομοι χωρις λογο.

Τωρα, στη αναφορα μου οτι υπαρχουν ΚΑΙ στο Linux αποκλειστικα προγραμματα που πιθανον οι χρηστες τους να σκεφτουν τα ιδια πραγματα με αυτα που διατυπωσε ο ambu - o συγκεκριμενος χρηστης απαντα χωρις ολοκληρωμενη αντιληψη του θεματος.

Το Maya κατασκευαστηκε απο την Alias σε Linux και χρησιμοποιηθηκε κατα κορον σε κινηματογραφικες παραγωγες απο ολες τις εταιρειες της αγορας.

Τη δεδομενη χρονικη στιγμη που αναφερθηκα (Shrek και Spirit) υπηρχε ΜΟΝΟ για Linux. Η επιτυχια του ομως βασιστηκε ΚΑΙ στο γεγονος των γρηγορων και απροβληματιστων Linux Servers που ετρεχε.

Βλεποντας το αυτο η Autodesk αγορασε την Alias και κλυκλοφορησε εκδοση του Maya και στα windows. Η αποδοση του ηταν εξαιρετικη ως standalone εφαρμογη - ΑΛΛΑ στο τομεα της Βιομηχανικης χρησης παρεμεινε εκτος λογω του οτι κανενα studio δεν αλλαζει ενα πακετο ταχυτητων και πετυχημενων servers για μια εκδοση του frontend. Που οδηγησε αυτο ?

Φετος τον Ιανουαριο παρουσιαστηκε το Maya 7 για Linux (πανε 10 μηνες απο τοτε αλλα δεν το ανεφερες αυτο ambu - γιατι τετοια επιλεκτικοτητα ?) το οποιο εκανε παλι το μπαμ στον φυσικο του χωρο (τα studios) και ηδη η εκδοση 8 ειναι εδω. Τωρα αν ο ambu ψαχνει να βρει καμια "δοκιμαστικη" εκδοση για Linux δεν θα βρει μιας και το προιον μπορει μεν να διαφημιζεται οτι τρεχει σε windows μηχανακια (υπαρχει "δοκιμαστικη" εκδοση αλλα με τον προηγουμενο πυρηνα της εφαρμογης) αλλα η πραγματικη του χρηστικοτητα βγαινει μονο σε συστοιχιες servers και εκει τα windows απλα δεν υπαρχουν.

Αντιγραφω απο το επισημο site της Autodesk

Autodesk Maya 8 Key Features
With Maya 8, Autodesk demonstrates its commitment to meeting the demands of next-generation productions by addressing the fundamental challenges artists face today. Maya 8 offers the following features to maximize productivity and pipeline efficiency:

  • 64-bit support for Windows and Linux
  • Scalable multithreading to improve performance on multiprocessor systems
  • Ability to override viewports with a user-defined renderer, such as a game engine
  • Optimized mental ray 3.5 core for superior rendering performance and memory usage
  • Polygon Bridge and Transfer Polygon Attributes
  • Support for high dynamic range (HDR) and floating-point images
  • Support for interactive viewing of native and custom mental ray shaders
  • Improved Autodesk FBX plug-in to provide tighter integration between Maya and applications such as 3ds Max and MotionBuilder
  • Interchangeable geometry cache between Maya and 3ds Max, allowing for the exchange of complex data between the two packages
  • Export of render layers to Autodesk Toxik softwareʼs database

maya.gif
System Requirements

Autodesk Maya 8 Complete and Unlimited are available for Windows 32-bit and 64-bit, Linux 32-bit and 64-bit, and Mac OS X operating systems.

SoftwareRequires a 32-bit operating system from:

  • Microsoft® Windows® XP Professional (service pack 2 or higher)
  • Red Hat® Enterprise Linux® 4.0 WS
  • SUSE Linux 10.0
  • Apple® Mac OS® X 10.4.6
  • Fedora™ Core 5
Requires a 64-bit operating system from:

  • Microsoft Windows XP x64 Edition (service pack 2 or higher)
  • Red Hat Enterprise Linux 4.0 WS
  • SUSE Linux 10.0
  • Fedora Core 5
Requires one of the following web browsers:

  • Microsoft® Internet Explorer 6.0 or higher
  • Netscape® 7 or higher
  • Apple® Safari™
  • Firefox®
Hardware


Minimum requirements for 32-bit versions:

  • Windows: Intel® Pentium® 4 or higher, AMD Athlon XP® processor
  • Macintosh®: Power Mac® G5
  • 1GB RAM
  • CD-ROM Drive
  • Hardware-accelerated OpenGL® graphics card
  • 3-button mouse with mouse driver software
  • 450 MB of hard disk space
Minimum requirements for 64-bit version:

  • Windows: Intel® EM64T, AMD Athlon® 64, AMD Opteron® processor
  • 1GB RAM
  • CD-ROM Drive
  • Hardware-accelerated OpenGL® graphics card
  • 3-button mouse with mouse driver software
  • 450 MB of hard disk space
Οπως καταλαβαινεις ambu δεν ειναι θεμα χρονου αλλα θεμα παρατηρητικοτητας.

Κλεινω το θεμα "αποκλειστικοτητες" λεγοντας απλα οτι ενας σχεδιαστης της Dreamworks που δουλευει ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ με συστοιχιες Linux servers και το Maya θα μπορουσε να πει ακριβως αυτα που λες εσυ για το Autocad. Δεν σχολιασα πουθενα αν εχεις δικιο ή αδικο στο συγκεκριμενο θεμα και δεν με ενδιαφερει.

Με εκπληξη ομως παρατηρησα οτι παροτι συμβουλευεις την arduinna να μην ακουει τον εναν και τον αλλον (και σε ευχαριστησα ηδη για την δηλωση σου αυτη....) - Αυτοπροτεινεσαι να την εξυπηρετησεις στην προσπαθεια της με το Linux παροτι εχεις δεν εχεις συμπληρωσει 1 ωρα ενασχολησης με το λειτουργικο (κατα δηλωση σου).....

Ευτυχως τα πραγματα στο Linux εχουν βελτιωθει παρα πολυ και δεν υπαρχει φοβος να χρειαστει να βγεις "σε μαυρες οθονες με ασπρα γραμματα" - λεγονται cshell και bash , θα τα θυμασαι απο το Unix - για να κανεις τις "σοβαρες" δουλειες.
 
telamonas.stokos είπε:
Με εκπληξη ομως παρατηρησα οτι παροτι συμβουλευεις την arduinna να μην ακουει τον εναν και τον αλλον (και σε ευχαριστησα ηδη για την δηλωση σου αυτη....) - Αυτοπροτεινεσαι να την εξυπηρετησεις στην προσπαθεια της με το Linux παροτι εχεις δεν εχεις συμπληρωσει 1 ωρα ενασχολησης με το λειτουργικο (κατα δηλωση σου).....

Ambu_dare είπε:
Τα windows δεν τα πειράζεις καθόλου. Ουσιαστικά γράφεις ένα CD επίδειξης και Bootάρεις τον υπολογιστή σου από το CD Drive (ελπίζω να είναι ρυθμισμένος ήδη αλλιώς θα πρέπει να πειράξεις το Bios του PC σου). Δεν είναι δύσκολο, πες μου και σε βοηθάω είναι εξαιρετικά απλό.
Νομίζω ότι παρεξήγησες την προσπάθεια μου παροχής βοήθειας στην Adruinna, η οποία δεν σχετίζεται στο παραμικρό με την παροχή γνώσεων γύρω από ένα λειτουργικό τις οποίες αυτή την στιγμή αδυνατώ να παρέχω. Είναι νομίζω εμφανές, ότι σχετιζόταν αποκλειστικά με το να την βοηθήσω, εάν χρειάζεται, να ρυθμίσει το Bios του υπολογιστή της ώστε να μπορέσει να bootάρει από την συσκευή CD για να καταφέρει να δει το Linux Live. Δεν ανέφερα ποτέ ότι θα παρέχω σε οιανδήποτε βοήθεια γύρω από ένα λειτουργικό το οποίο δεν ασχολούμαι. Αυτό θα ήταν λάθος εκ μέρους μου.

telamonas.stokos είπε:
Το Maya κατασκευαστηκε απο την Alias σε Linux και χρησιμοποιηθηκε κατα κορον σε κινηματογραφικες παραγωγες απο ολες τις εταιρειες της αγορας.Τη δεδομενη χρονικη στιγμη που αναφερθηκα (Shrek και Spirit) υπηρχε ΜΟΝΟ για Linux. Η επιτυχια του ομως βασιστηκε ΚΑΙ στο γεγονος των γρηγορων και απροβληματιστων Linux Servers που ετρεχε.
Για το θέμα των επιπλέον πληροφοριών, σε ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες ώστε να τις βρεις και να μας τις παρουσιάσεις. Ελπίζω να κατανοείς ότι πολύ απλά η γνωστή έλλειψη χρόνου είναι και αυτή που με εμποδίζει από το να ψάχνω να βρω την παραμικρή πληροφορία για το οποιοδήποτε πρόγραμμα και αρχικά επικεντρώθηκα απλά στο να παρουσίασω το γεγονός ότι το MAYA δεν είναι αποκλειστικότητα του Linux το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Πάραυτα, σε επικροτώ για τις ερευνητικές σου ικανότητες οι οποίες (όπως όλων μας να υποθέσω) σταματάνε ακριβώς στο σημείο που θα βρουν την πληροφορία που τους εξυπηρετεί...

Να λοιπόν οι επιπλέον πληροφορίες που βρήκα εγώ:

Από το "δικό" σας Linux Journal "Since 1994: The Original Monthly Magazine of the Linux Community"

Alias|Wavefront Maya 4 article by By Robin Rowe

Maya 1 was first released in 1998* on SGI IRIX, where it is considered a killer application. In fact, Alias|Wavefront is a division of SGI. Maya for Windows NT2000 first appeared in 1999**, and the first Linux version was Maya 3, released in March*** with support for Red Hat Linux.
* Φεβρουάριος 1998 - IRIX

** Ιούνιος 1998 - Windows

*** Μάρτιος 2000 - Linux

Και από την Wikipedia:

Maya (software)

Version release history
* 8.0: August 2006 [1]

* 7.0.1: December 2005

* 7.0: August 2005 [2]

* 6.5.1: December 2005

* 6.5: January 2005 [3] (last shipping IRIX Version)

* 6.0: May 2004 [4]

* 5.0: May 2003 [5]

* 4.5: July 2002 [6]

* 4.0: June 2001 [7] (no Mac OS X Version)

* 3.5.1: September 2002 (Mac OS X only)

* 3.5: October 2001 (first shipping Mac OS X Version only)

* 3.0: February 2000 [8] (first shipping Linux Version)

* 2.5.2: March 2000

* 2.5: November 1999 [9]

* 2.0: June 1999 [10]

* 1.5: October 1998 (IRIX only)

* 1.0.1: October 1998 (Windows Version)

* 1.0.1: June 1998 (IRIX Version)

* 1.0: June 1998 (first shipping Windows Version)

* 1.0: February 1998 (first shipping IRIX Version)
* Θα παρατήρησες ήδη βέβαια ότι η AutoDesk - εταιρεία κοντινή στην MS - ήδη άρχισε να κόβει τις γέφυρες με το MAC-OS και αναφορές λένε ότι δεν θα υποστηρίζει τα Intel-Based Macs ενώ μάλλον αυτή είναι και η τελευταία έκδοση του για το συγκεκριμένο λειτουργικό.

telamonas.stokos είπε:
Αυτο που λεω καθε φορα ειναι να το δοκιμασετε για να δειτε μια αλλη οψη της πληροφορικης και να σταματησετε να ειστε παρανομοι χωρις λογο.
Ξέχασα να γράψω ότι δεν είμαι παράνομος, τα έχω νόμιμα.

Επίσης, δεν νομίζω ότι "υπερασπίζεσαι" το Linux μόνο για το γεγονός ότι είναι δωρεάν διανομή ενώ τα win είναι εμπορικά. Πίστευα - και ακόμη πιστεύω - ότι τα υποστηρίζεις με τόσο πάθος διότι θεωρείς ότι είναι ανώτερο από τα windows σαν λειτουργικό και ότι το μέλλον βρίσκεται σε αυτό. Αποδεκτό, για τον ίδιο λόγο θέλω να τα δοκιμάσω και εγώ - δεν με ενδιαφέρει τόσο το ότι είναι δωρεάν.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όσο εσείς λέτε τα δικά σας εγώ πέρασα τα Vista Rc1 να τα χαβαλεδιάσω....

Χμμμ Παιδιά είναι πολύ εντυπωσιακά..Δεν νομίζω πως μπορεί να κάτσει τίποτα καλύτερο δίπλα του!.......
 
Akmakas για δώσε πλήρη περιγραφή του μηχανήματος που το εγκατέστησες.......
 
Πίσω
Μπλουζα