Windows & Linux

Pentium D 2.66 overclocked στα 3,7 Χ 2 , Μνήμη 2 GB Ram Motherboard Asus P5N32 SLI Deluxe , 2X Nvidia 7900GT Overclocked σε GTX SLI , Ηχος Autigy 2....

Είναι δώρο του αραβώνα γιαυτο είπα να βάλω πολύ πράμα μιας και δεν θα ξαναδώ κάτι τέτοιο ξανά! :D
 
Χαιρομαι που βρηκες χρονο να ασχοληθεις περισσοτερο και καταλαβαινω και τη δυσκολια να σκαλισεις το περιοδικο "μας" στο link που σου εδωσα.

Δεν χαιρομαι βεβαια γιατι για ακομα μια φορα δεν θελεις (ή κανεις πως δεν θελεις) να διαβασεις αυτα που γραφω (παροτι σου αρεσει να τα αντικρουεις)

Η "επιμαχη" φραση λοιπον ηταν αυτη

Για το παραδειγμα σου με την εφαρμογη που χρησιμοποιεις στη δουλεια σου - αντιστοιχα - και πολυ ακριβοτερα σε κοστος προγραμματα (industrial & art animation) που εχουν χρησιμοποιηθει για την κατασκευη γνωστων ταινιων (πχ Shreκ ) βγαινουν μονο σε Linux...οποτε και αυτοι γιατι να ασχοληθουν με τα "παραθυρα" ετσι ?

Προσπαθω να το κανω πιο ξεκαθαρο εδω

Εχω το τευχος του Linux Journal Αυγουστος 2001 που εχει ενα αφιερωμα στην DreamWorks SKG και στα συστηματα (Linux και IRIX) που χρησιμοποιει για την κατασκευη των ταινιων της . Στο Shrek λοιπον (αλλα και στο Spirit) χρησιμοποιηθηκε εκτεταμενα Linux στους servers αλλα και στο desktop - με διαφορα custom προγραμματα αλλα και γνωστα σε μας οπως το Linux Maya.

Ξαναπροσπαθω εδω

αλλα η πραγματικη του χρηστικοτητα βγαινει μονο σε συστοιχιες servers και εκει τα windows απλα δεν υπαρχουν.
και αλλη μια φορα εδω

Κλεινω το θεμα "αποκλειστικοτητες" λεγοντας απλα οτι ενας σχεδιαστης της Dreamworks που δουλευει ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ με συστοιχιες Linux servers και το Maya θα μπορουσε να πει ακριβως αυτα που λες εσυ για το Autocad
Να το πω αλλη μια ? Αναφερθηκα σε συγκεκριμενο industrial art animation χωρο και εκει δεν υπαρχουν windows. To Linux Maya ειναι το κυριο και γνωστοτερο προγραμμα που χρησιμοποιειται. Το γραφεις και εσυ στο ποστ που αναδημοσιευεις.

Maya 1 was first released in 1998* on SGI IRIX, where it is considered a killer application. In fact, Alias|Wavefront is a division of SGI. Maya for Windows NT2000 first appeared in 1999**, and the first Linux version was Maya 3, released in March*** with support for Red Hat Linux.
Το 1999 τα Windows NT ειχαν τελειωσει προ πολλου (ευτυχως θα πουν οι προγραμματιστες τους) και τα 2000 ειχαν επικεντρωθει στο να δουλεψουν σωστα με τον MSSQLServer ( το αλλο με τον Τοτο το ξερεις ?) - δεν υπηρχε καμια περιπτωση να χρησιμοποιηθουν σε studios με αντικειμενο αυτο που συζηταμε. Το γραφει και το περιοδικο που σκαλισες στην ιδια σελιδα αλλα δεν θελησες να το δεις.

DreamWorks SKG is using Maya on Linux for production of their next feature animation motion picture, Spirit: Stallion of the Cimarron, as described in this column last month. Many other studios are switching to Linux for their animation and special effects desktops. Thanks in part to Maya, Linux is becoming the technical desktop of choice for the film industry.
Επικεντρωθηκες στις "αποκλειστικοτητες" χωρις να καταλαβω το λογο λες και προκειται για κατι αναπαντητο.

Δεν σου το εχω αναφερει ποτε αλλα το Autocad μια χαρα τρεχει στο Linux....δεν θελει κοπο θελει τροπο...

HOW TO RUN AUTOCAD IN A GNU/LINUX COMPUTER

Anyway δεν το συνιστω μιας και δεν ξερω απο πρωτο χερι ποση υπολογιστικη ισχυ καταναλωνει η εξομοιωση - αλλα παντως υπαρχει η επιλογη.

Το λαθος μου στην προταση Το Maya κατασκευαστηκε απο την Alias σε Linux ειναι εμφανες (πηρα φορα) αλλα οχι υπερβολικο μιας και το IRIX οπως ολα τα UNIXοειδη λειτουργικα (πχ Linux) ειναι κατα 90% συμβατα μεταξυ τους.

 

 





* Θα παρατήρησες ήδη βέβαια ότι η AutoDesk - εταιρεία κοντινή στην MS - ήδη άρχισε να κόβει τις γέφυρες με το MAC-OS και αναφορές λένε ότι δεν θα υποστηρίζει τα Intel-Based Macs ενώ μάλλον αυτή είναι και η τελευταία έκδοση του για το συγκεκριμένο λειτουργικό.
Το μονο που παρατηρω εγω ειναι οτι το Maya βασιζεται εξ ολοκληρου στη μηχανη OPENGL η οποια προς στιγμην δεν φαινεται να υποστηριζεται απο τα windows vista (οπως υποστηριξε γεματος χαρα και ο Wally προσφατα). Αρα παρα τις αναφορες που διαβασες εσυ - το λογικο ειναι να μην ξαναδουμε εκδοση για Windows.....

Ξέχασα να γράψω ότι δεν είμαι παράνομος, τα έχω νόμιμα
.
Pardon ? Μιλας για ολες τις εκδοσεις των windows που εχεις χρησιμοποιησει απο τοτε που σταματησες να δουλευεις DOS,UNIX και Netware ? Αλλα και ΟΛΑ τα προγραμματα που εχεις χρησιμοποιησει ολα αυτα τα χρονια ?.........χμμμ

Οσο για την τελευταια σου παρατηρηση να διαβασεις την EULA (θα την εχεις , βρισκεται στα πρωτοτυπα cd των windows) και μετα διαβασε την GPL αλλα ακομα και αυτην του BSD. Ετσι θα καταλαβεις την μιση αληθεια για την αναγκαιοτητα χρησης και την υπεροχη του OSS. Η υπολοιπη μιση θα σου εμφανιστει μολις το εγκαταστησεις.

Φιλε μου akmaka μας καλυψες, case closed :cool:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ένα απλό καθημερινό μηχάνημα... resources περισσεύουν για να τρέξεις τίποτα??
 
Βλέπω ότι ξενύχτησες για να ανοίξεις τα quotes και να μου ανταπαντήσεις αντί να παραδεχτείς ότι το MAYA τελικά δεν είναι ούτε αποκλειστικότητα του Linux αλλά ούτε κυκλοφόρησε πρώτα σε αυτό.

Όσο για το ανέκδοτο των νοτιοαφρικανών που βάζουν μία έκδοση δεκαετίας να τρέξει σε περιβάλλον Linux ήμουν σίγουρος ότι αργά ή γρήγορα θα το ανακάλυπτες. Δεν μας εξηγούν όμως γιατί βάζουν ένα πρόγραμμα 4.500 euros να τρέξει σε ένα δωρεάν λειτουργικό ενώ με πολύ-πολύ λιγότερα έχουν αυτό το λειτουργικό που αρχικά σχεδιαστηκέ για να τρέχει: DOS ή Windows 95.

Η αλήθεια είναι ότι δεν αφιέρωσα πάνω από δύο λεπτά για να βρω τις παραπάνω απαντήσεις που σου έδωσα. Μην με βάλεις να ψάξω όπως πραγματικά μπορώ γιατί μπορεί να βρω πράγματα που θα μας λυπήσουν όλους για το θέμα του Linux. Όσο για IRIX μπορεί να είμαι Unix σύστημα αλλά απέχει πολύ από το να είναι ανοιχτού κώδικα και δωρεάν αφού από όσο γνωρίζω είναι εμπορικό πρόγραμμα το οποίο αποσύρεται από την αγορά για να το διαδεχτεί πολύ πιθανόν το Linux.

Ουδέποτε ανέφερα κάτι αρνητικό για το Linux. Αντίθετα προέτρεψα όσους θέλουν να το δοκιμάσουν και να βγάλουν μόνοι τους τα συμπεράσματα τους. Ανέφερα τρία προσωπικά γεγονότα: 1. Δεν μου ήρθαν ποτε τα CDs που παρήγγειλα... 2. Υπήρξε ένα μικρό πρόβλημα στην τελευταία μου επαφή με το Linux... ανέφερα ότι αυτά συμβαίνουν καθώτι τα μηχανήματα είναι περίεργα όντα και ευχαρίστως να ασχοληθώ ξανά μαζί του όταν θα έχω την ώρα και την κατάλληλη διάθεση. 3. Τα προγράμματα που δουλεύω για το προς το ζειν (και στο σπίτι) δεν κυκλοφορούν σε Linux... παραδέξου ότι για έναν επαγγελματία είναι ένα μείον αυτό.

Τα λειτουργικά τα έχω ΟΛΑ γνήσια... Έχω ακόμα τις δισκέττες του Dos, Windows 3.1, CDs Win95, 98, NT, XP. Το AutoCAD θα μου πεις 4.500 ευρώ το έχεις αυθεντικό θα μου πεις; Στο γραφείο που δουλεύω επέβαλα πηγαίνοντας την αγορά και χρήση μόνο αυθεντικών προγραμμάτων. Ευτυχώς που το AutoCAD επιτρέπει την μεταφορά της άδειας χρήσης από τον ένα υπολογιστή στο άλλο για μη παράλληλη λειτουργία του.

Το θέμα αγαπητέ μου φίλε είναι ότι είσαι παθιασμένος με το Linux. Σαφώς αυτό είναι δικαίωμα σου και ειδικά όταν υποψιάζομαι ότι αυτό έχει να κάνει λόγω της ποιότητας του και αυτών που προσφέρει. Ουδέποτε τα αμφισβήτησα αυτά. Το γεγονός είναι ότι κάνεις επαναλαμβανόμενα ένα και μοναδικό λάθος. Αναλώνεις χρόνο στο να εφευρήσκεις ή να ανακαλύπτεις αφορμές για να απαντήσεις σε μία επιλεγμένη λέξη μου ή φράση μου και χάνεις την ουσία του όλου πράγματος.

Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ:

Γιατί τελικά κάτι που είναι καλύτερο και δωρεάν δεν μπορεί να εκθρονίσει κάτι που είναι υποδεέστερο, πληρώνεις για να το αποκτήσεις και εν τέλει όλοι απεχθάνονται την εταιρεία που το παράγει;

Ότι στο παρόν Thread παρουσιάστηκαν άτομα με διάθεση για να έρθουν σε επαφή με το Linux θεωρώντας ότι εσύ ως γνώστης θα τους απαντούσες αρμοδίως. Δυστυχώς, αναλώθηκες με το να ψάχνεις να απαντήσεις σε ένα ουσιαστικά ανούσιο θέμα αντί να ασχοληθείς με αυτούς. Το τραγικό της όλης υπόθεσης είναι ότι στην Adruinna απάντησα εγώ με τον πλέον απλό τρόπο (ακόμα και για αυτό βιάστηκες να βγάλεις τα λάθος συμπεράσματα σου), αλλά και στον Pooky για μία επίσης απλή ερώτηση πάλι εγώ ο μη χρήστης του Linux και χρήστης του αντίπαλου στρατοπέδου ασχολήθηκα και του έδωσα απάντηση. Και εκεί βρίσκεται το όλο πρόβλημα τελικά. Ότι τελικά η όλη ελιτϊστικη συμπεριφορά των power χρηστών του Linux δεν ασχολούνται στο ελάχιστο με τους νέους χρήστες που θέλουν να δουν κάτι διαφορετικό. Μην μου πεις ότι ευχαρίστως θα βοηθήσεις όσο μπορείς... το ξέρω. ΔΕΝ το έκανες όμως. ΤΟΥΣ αγνόησες στο παρόν thread, παρότι αρμόδιος να τους απαντήσεις.

Μπορείς πλέον να έχεις τον τελευταίο λόγο στο παρόν θέμα μεταξύ μας, εγώ παρέθεσα όσα είχα να πω και δεν έχω σκοπό να το τραβήξω εσαεί με συνεχείς ανταπαντήσεις για κάτι που ουσιαστικά ουδέποτε είχα αντίρρηση μαζί σου. Προς όλο τον κόσμο, δοκιμάστε το Linux, βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα σας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όπως έλεγα πρέπει να εστιάσουμε στην ευτυχή σύγκλιση των 2 κόσμων:

http://www.msfirefox.com/ :D
 
ROFLMAO!!!!!!!!!!!!!:tickle: :tickle: :tickle: :tickle:
 
Βλέπω ότι ξενύχτησες για να ανοίξεις τα quotes και να μου ανταπαντήσεις αντί να παραδεχτείς ότι το MAYA τελικά δεν είναι ούτε αποκλειστικότητα του Linux
Ωχ βρε ambu κατανταει κουραστικο - εσυ μιλησες για "αποκλειστικοτητες" - δεν μπορω να σου γραφω 100 φορες τα ιδια πραγματα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν αφιέρωσα πάνω από δύο λεπτά για να βρω τις παραπάνω απαντήσεις που σου έδωσα.
Θα ηταν υποπτο αν σου χρειαζοταν παραπανω - σου εδωσα ετοιμα κλικς σε ολες τις περιπτωσεις

Μην με βάλεις να ψάξω όπως πραγματικά μπορώ γιατί μπορεί να βρω πράγματα που θα μας λυπήσουν όλους για το θέμα του Linux.
Εμενα ? Τα ημιτελη σου search φιλε μου αφορουν οσους ειναι εκτος Linux - δεν εχω σχεση εγω με αυτα. Καλο googlισμα :)

Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ:
Γιατί τελικά κάτι που είναι καλύτερο και δωρεάν δεν μπορεί να εκθρονίσει κάτι που είναι υποδεέστερο, πληρώνεις για να το αποκτήσεις και εν τέλει όλοι απεχθάνονται την εταιρεία που το παράγει;

Ότι στο παρόν Thread παρουσιάστηκαν άτομα με διάθεση για να έρθουν σε επαφή με το Linux θεωρώντας ότι εσύ ως γνώστης θα τους απαντούσες αρμοδίως. Δυστυχώς, αναλώθηκες με το να ψάχνεις να απαντήσεις σε ένα ουσιαστικά ανούσιο θέμα αντί να ασχοληθείς με αυτούς. Το τραγικό της όλης υπόθεσης είναι ότι στην Adruinna απάντησα εγώ με τον πλέον απλό τρόπο (ακόμα και για αυτό βιάστηκες να βγάλεις τα λάθος συμπεράσματα σου), αλλά και στον Pooky για μία επίσης απλή ερώτηση πάλι εγώ ο μη χρήστης του Linux και χρήστης του αντίπαλου στρατοπέδου ασχολήθηκα και του έδωσα απάντηση. Και εκεί βρίσκεται το όλο πρόβλημα τελικά. Ότι τελικά η όλη ελιτϊστικη συμπεριφορά των power χρηστών του Linux δεν ασχολούνται στο ελάχιστο με τους νέους χρήστες που θέλουν να δουν κάτι διαφορετικό. Μην μου πεις ότι ευχαρίστως θα βοηθήσεις όσο μπορείς... το ξέρω. ΔΕΝ το έκανες όμως. ΤΟΥΣ αγνόησες στο παρόν thread, παρότι αρμόδιος να τους απαντήσεις
Το δικο μου ποστ

Αρδουιν , πριν σκεφτεις σοβαρα κατι τετοιο - κανε ενα πινακακι...
Τι ακριβως κανεις στα windows , ποια προγραμματα χρησιμοποιεις - τι εχεις σκοπο να κανεις στο αμεσο μελλον - δες τις αναγκες σου και ρωτα καποιον που να ξερει αν υπαρχουν και ποια , αντιστοιχα προγραμματα και λειτουργιες στο Linux.

Αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να κανεις οτι βαλει η ψυχη σου - απλα - τον πρωτο καιρο που θα ψαχνεσαι ελαφρως , καλο ειναι να ξερεις απο πριν ποια προγραμματα θα κανουν τη δουλεια σου οπως εσυ την θες.

Αργοτερα (και μολις δεις οτι εισαι η κυριαρχος της πληροφορικης :thumbup: κλπ κλπ) θα δεις ποσο καλυτερα ειναι ετσι.

Αν ποτε το αποφασισεις - εδω ειμαστε να τα πουμε. :)


και το δικο σου

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις αγαπητή είναι να το κατεβάσεις και αφού το κάψεις σε ένα cd απλά να το δοκιμάσεις μόνη σου... μην ακούς τον ένα ή τον άλλο... ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ και κρίνε μόνη σου.
Να σε ευχαριστησω αλλη μια ? :thumbup:

Δεν θελω να εχω καμια τελευταια κουβεντα - απλα απανταω σειριακα στα posts σου - τα οποια παρεπιμτοντως αλλαζουν περιεχομενα εκει που δεν το περιμενει κανεις.

Ουπς...αφησα το ενδιαφερον για το τελος και τελικα δεν το εγραψα :)

(στο μεταξυ αλλαξες παλι ελαφρα την τελευταια προταση της παραγραφου..δεν σε προλαβαινω)

Τα λειτουργικά τα έχω ΟΛΑ γνήσια... Έχω ακόμα τις δισκέττες του Dos, Windows 3.1, CDs Win95, 98, NT, XP. Το AutoCAD θα μου πεις 4.500 ευρώ το έχεις αυθεντικό θα μου πεις; Στο γραφείο που δουλεύω επέβαλα πηγαίνοντας την αγορά και χρήση μόνο αυθεντικών προγραμμάτων. Ευτυχώς που το AutoCAD επιτρέπει την μεταφορά της άδειας χρήσης από τον ένα υπολογιστή στο άλλο για μη παράλληλη λειτουργία του.
Δεν μιλησα μονο για λειτουργικα - δεν μιλησα για το γραφειο σου.

Θες να πεις οτι ΟΛΑ τα προγραμματα (μικρα, μεγαλα - shareware ,commercial) που χρησιμοποιησες και χρησιμοποιεις σε ολες τις εκδοσεις τους τα εχεις πληρωσει ?? Δεν χρησιμοποιησες ποτε cracked προγραμμα ? δεν κατεβασες ποτε μια σπασμενη εκδοση ακομα και για ενα παιχνιδακι ή εναν player ?

Οσο και αν σου ακουγεται "απλοικο" η αισθηση του να εισαι νομιμος ειναι διαφορετικη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οι μικρο-εντασεις σε τετοια thread σχεδον επιβαλονται.

Συμφωνω περισοτερο με τον Ambu αλλα οφειλω να παραδεκτω οτι και ο Tel και τεκμηριωνει και δεν το παιζει επαναστατης των 17 ιντσων.

Εχει παθος με το Linux αλλα απο οτι διαβαζω ,αντιλαμβανεται οτι ειναι και αυτο ενα λειτουργικο....

Απαξ και αντιληφθουμε οτι μιλαμε για OS και οχι για το ελιξηριο της σωτηριας του συμπαντος,θα γινει μια πολυ χρησιμη τεχνικη κουβεντα....
 
Το linux το δούλεψα λίγο μιας και δεν είχα όρεξη να ψάχνω από εδώ και από εκεί συμβατά προγράμματα!Μακάρι να υπήρχε περίσσότερη υποστήριξη σε προγράμματα έτσι ώστε να μην έχουμε το μονοπώλιο της Microsoft...Αλλά δεν το βλέπω!!
 
Άσχετο, αλλά το Linux έχει την καλύτερη mascot ever!
 
Τελικά, μέσα απο όλο αυτό τον συρφετό αντιδράσεων η ουσία παραμένει αυτό που έχουν αναφέρει εξ'αρχής και τα 2 στρατόπεδα. Ο καθένας επιλέγει ότι καλύπτει τις ανάγκες του. Δεν υπάρχει ούτε καλύτερο, ούτε χειρότερο, αλλα τι είναι πιο εύχρηστο στον καθένα απο μας ξεχωριστά.

Όσο για το τί μηχάνημα χρειάζεσαι για να τρέξεις το καθένα, όπως για το αν είναι δωρεάν ή όχι, αυτό αποτελεί προσωπική επιλογή και όχι μονόδρομο προς την μια ή προς την άλλη πλευρά (ούτε καν κριτήριο δεν είναι για μένα - θέλω να δώ το Aero όσο κι αν κοστίσει :p :p :p ).

Εν κατακλείδι, πιστεύω πως είναι υγιείς οι εντάσεις και οι αντιφάσεις σε τετοιου είδους κουβέντες καθώς δίνουν μια ευρύτερη γωνία θέασης των γεγονότων, ανεξάρτητα με το που βρίσκεται ιδεολιγικά ο καθένας μας.

@akmakas

Η RC1 των Vista είναι καλή επιλογή, και τραβάει πολύ λιγότερα resources απ'ότι νομίζει ο περισσότερος κόσμος. Τα πρώτα τεστ που βγήκαν και έλεγαν οτι τα Vista "ρουφάνε" 800ΜΒ μόνο για να τρέχουν, ήταν πριν γραφτεί καν το optimization ( εποχή Beta 1). Άσε που οι απαιτήσεις τους έχουν πέσει και αρκετά απο τότε. ;)

Erynies είπε:
Άσχετο, αλλά το Linux έχει την καλύτερη mascot ever!
Σε αυτό δεν έχει κανείς αντίρρηση

Tux_Penguins_158.jpg


:D :D :D :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπόν έπαιξα λίγο με τα ugundu mou (κανένα μισάωρο μη φανταστείτε) και ήρθα να κατάθέσω τις πρώτες εντυπώσεις μου.Θεωρώ τον εαυτό μου έμπειρη χρήστρια υπολογιστή (δέκα χρόνια είναι αυτά κι έχουμε και πτυχίο) αλλά δεν ξέρω αν κατατάσσομαι σε αυτούς που αποκαλείτε power users.

Η αρχική μου εντύπωση μετά τα πρώτα πέντε λεπτά είναι οτι δεν είναι τόοοσο διαφορετικά απο τα windows που να δικαιολογείται η εμμονή των μεν στο linux και η προσκόλληση των δε στα windows.Η δεύτερη μου σκέψη ήταν οτι είναι φοβερό το πόσο κυλάει πλεον η windows-ιλα στο αίμα μας που δεν μπορούμε να αποκολληθούμε απο το διπλό κλικ, τα παραθυράκια κλπ.Αυτό προφανώς όμως το έλαβαν υπόψιν τους αυτοί που φτιάξαν το linux γιαυτό και φρόντισαν να υπάρχει μια "συγγένεια" με τα windows.Ετσι νομίζω δηλαδή. Προφανώς θα διαφέρουν αρκετά σε άλλα πράγματα που θα γνωρίζουν οι ειδήμονες (εκτός του ότι ειναι ανοιχτου-κώδικα).

Για αρχή δοκίμασα τον editor.Μου την έσπασε που υπήρχε το Office μέσα στο όνομα.Περίμενα κάτι πιο πρωτότυπο! :D Χαριτωμένο τον βρήκα και φυσικα το interface είναι ιδιο με το office.Έγραψα ένα κειμενάκι, προσπάθησα να αλλάξω την γλώσσα αλλά ίσως δεν είναι τόσο απλό όσο νόμιζα (η δύναμη της συνήθειας με έκανε για λίγα δεύτερα να πατάω Shift+Alt νευρικα... :) ). Μετά έπαιξα σκορ-4...Έχασα...(Κάτω τα linux!Δεν σ'αφήνουν να κερδίσεις! :D )...Μετά έκανα μια περίηγηση σε κάτι φακέλους που είχε κλπ. Γενικά σερνόταν ο υπολογιστής μου αλλά λίγο το οτι έχω μονο 256 ram λίγο το οτι το διάβαζε απο το drive ε δεν είναι μεμπτο αυτό φαντάζομαι. Ένας linux-ασ φίλος μου μου είπε οτι αυτή η έκδοση δεν είναι οτι καλύτερο και να δοκιμάσω τα Suse. Ίσως το κάνω...

Πάντως κατέληξα οτι οτιδήποτε καινούριο εισβάλλει στην ζωή σου πρέπει να έχεις υπομονή για να το μάθεις και απο αυτο δεν εξαιρούνται ούτε τα linux αλλά ούτε φυσικά τα windows τα οποία δεν τα γνωρίζαμε εκ γενετής αλλά τα μάθαμε. Απο τα Χριστούγεννα και μετά η 60-χρονη θεία μου θα αποκτήσει υπολογιστή και θα αναλάβω να την μυήσω στα μυστικά της τεχνολογίας... Έυτυχώς ή δυστυχώς (μάλλον δυστυχώς γιατι το μονοπώλιο πολλοί ελάτρεψαν, τον μονοπωλίστα ουδείς) τα windows θα της μάθω παιδιά...Ακόμα κι αν γνώριζα τα linux φοβάμαι οτι για τον απλό χρήστη ίσως είναι πιο βολικά τα ρημαδοπαράθυρα...

Αυτα...Ελπίζω να μην σας ζάλισα... :)
 
και να πούμε και την πραγματική ιστορία με τον πιγκουίνο! Believe or not τον Linus τον δάγκωσε πιγκουίνος! Έμεινε άγρυπνος όλη νύχτα (παρενέργεια του δαγκώματος) και σκεφτόταν τον πιγκουίνο! Να η μασκότ!
 
Keeper7k το aero είναι το περιβάλλον από ότι κατάλαβα..Πως μπορώ να καταλάβω αν το έχει η έκδοση που έχω?
 
akmakas είπε:
Keeper7k το aero είναι το περιβάλλοναπό ότι κατάλαβα..Πως μπορώ να καταλάβω αν το έχει η έκδοση που έχω?
Το Aero είναι theme. Αν βλέπεις ημιδιαφανή τα παράθυρα, έχεις το Aero φορτωμένο :cool: (αλλιώς, Display->Properties)
 
Ναι είναι διαφανές..Αλλά στα Display Properties το είχε σαν Windows theme!

Πολύ εντυπωσιακό!!
 
Πιάνουν τόπο akmakas οι 2X Nvidia 7900GT Overclocked σε GTX SLI

by the way το πρώτο os με διάφανα παράθυρα είναι το tiger και εκεί το λένε aqua...
 
Όταν βγούν τα πρώτα παιχνίδια σε DX10 για Vista, θα τρέχουμε όλοι στον akmakas να δούμε next gen γραφικά :cool:

Τότε θα πιάσουν τόπο οι καρτούλες ;)
 
Σιγά βρε παιδιά...πιστεύεται πως οι κάρτες που έχω θα υποστηρίζουν τα Dx10?δεν το νομίζω! Πάντως σκέφτομαι πολύ σοβαρά να τσιμπήσω τα Χριστούγεννα μια Ageia Physx
 
Έβαλα κι εγώ το aero και το vista transformation pack και είναι οντως πολύ όμορφο...Και φυσικά υπάρχουν χίλια δυο πράγματα για κατέβασμα. Ποιός χρειάζεται upgrade στα windows οταν το user interface μπορεί να γίνει τόσο όμορφο τόσο εύκολα??Οταν κάτι δουλεύει δεν το πειράζουμε! :)
 
Πίσω
Μπλουζα