World Wrestling Federation [WWF] - Αναμνήσεις

lol ,οταν εισαι μικρος τα καταπινεις πιο ευκολα.
Ξεραμε οτι "σπρωχνουν" καποιους παλαιστες και ματς αλλα οντως και τωρα να βλεπεις οτι τα αιματα με τον Sgt Slaughter στο κουτελο του Hogan ηταν απο ξυραφακι που κρυβανε μεσα στην γλωσσα τους η στο σορτς τους δεν σου καθεται καλα,
But still hardcore.
 
Στην Αμερική απο τότε το αποκαλούσαν Show και πάντα ήταν ένα εντυπωσιακό σόου με Wrestlers και εντυπωσιακές κινήσεις!

Είχα ακούσει ότι τους έκαναν ειδικές ενέσεις στους μύες για να μην ματωνουν. Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό βέβαια.

Εγώ πάντως είχα λιώσει και το παιχνίδι στην Amiga :

 
Ειχα κατσει πριν μερικους μηνες και ειχα δει ολοκληρα τα WrestleMania 1 και 2 και το ευχαριστήθηκα. Εκτος απο το 80s retro feel και εμφανισεις απο ενα σωρο celebrities (την εποχη που ακομα ο ορος ειχε καποια σημασια), ειχε τρελες ατακες απο τους εκφωνητες και γενικα μπολικη πλακα και χαβαλε. Απο το Muhammad Ali εως το Liberace. Τρέλα! :banghead::bash::bigeyes:

Χαμος με την Cyndi Lauper


Ο απιστευτος Andy Kaufman (οποιος δεν γνωριζει να δει το κλασσικο αριστούργημα Man on the Moon).


 
θυμαμαι που ο αντ1 εβαζε το "οι γιγαντες του κατς" το μεσημερι. Τωρα βέβαια αν το τολμησουν θα τους κλεισουν απο τα προστιμα Στη Γερμανια αντιθετα το βαζαν στη βραδυνη ζωνη.
 
Νομίζω δεν έχω γράψει σε αυτό το θέμα αν και φανατικός με το wrestling από τότε που το ανακάλυψα τα τέλη της δεκαετίας του '80 στο Eurosport. Περίμενα πως και πως να δω κάθε βδομάδα το Superstars of Wrestling και το Prime Time Wrestling, όπως και τα pay per views που έδειχνε δωρεάν το Eurosport (με αρκετή καθυστέρηση, αν θυμάμαι καλά). Εννοείται είχα πάρει το ρίνγκ και όλες τις φιγούρες που είχε κυκλοφορήσει η Hasbro και κάθε μήνα το αμερικάνικο WWF Magazine που έφερνε το πρακτορείο ξένου τύπου (καθώς και τα υπόλοιπα αμερικάνικα περιοδικά που έρχονταν στην Αθήνα, όπως Pro Wrestling Illustrated, The Wrestler, Inside Wrestling).

Θυμάμαι είχα σταναχωρηθεί πολύ όταν το Eurosport άλλαξε και σταμάτησε να δείχνει wrestling. Μετά δυστυχώς έχασα επαφή με το wrestling αφού δεν υπήρχε στην τηλεόραση και το ίντερνετ δεν είχε μπει ακόμα στην ζωή μας. Ξανασυνδέθηκα μαζί του το 1996 που είμουν για σπουδές στην Αγγλία και κάθε εβδομάδα είχε WWF Raw και WCW Nitro στην τηλεόραση. Μου άρεσαν και τα δύο αλλά είχα προτίμηση στη WWF αφού ήταν η πρώτη μου επαφή με το wrestling!

Στις 28 Νοεμβρίου 1996 πήγα στο πρώτο ζωντανό αγώνα του WWF, στην NEC Arena του Birmingham, κάτι το οποίο δεν θα μπορούσα να φανταστώ μερικά χρόνια πριν! Μερικοί από τους παλαιστές που είδα εκείνο το βράδυ ήταν ο Rocky Maivia (πριν εξελιχθεί σε Rock!), Bret Hart, Stone Cold Steve Austin, Undertaker, Vader, Owen Hart, και o τότε πρωταθλητήs Sycho Sid.

Τα επόμενα 20 χρόνια η WWF άρχισε να έρχεται πολύ πιο συχνά στην Αγγλία οπότε είχα την ευκαιρία να πάω σε πολλά Raw και Smackdown που γίνανε στο Λονδίνο, στο Μπέρμινγκαμ και στο Μάντσεστερ και αργότερα πήγα και σε δύο SummerSlam στην Αμερική και στον Καναδά. Η παρουσίαση του προιόντος της WWF/E έχει πλέον φτάσει σε απίστευτα επίπεδα από άποψη παραγωγής και τεχνολογίας και οι σημερινοί αστέρες είναι απίστευτοι αθλητές που κάνουν πράγματα μάλλον αδιανόητα όταν ξεκίνησα να βλέπω wrestling. Η μαγεία όμως εκέινων των χρυσών εποχών τέλη '80 / αρχές '90 δεν ξαναπιάνεται. Παίζει βέβαια ρόλο και η ηλικία που είμουν τότε όταν ανακάλυπτα το wrestling, αλλά και οι προσωπικότητες που κυριαρχούσαν τότε ήταν πολύ πιο αυθεντικές, δεν διάβαζαν απλώς το σκριπτ που τους είχαν γράψει όπως σήμερα.

Είχα πρόσφατα την ευκαιρεία να συναντησω έναν από αυτούς τους θρύλους του wrestling, τον Sgt Slaughter, που αν και 75 ετών, παραμένει πραγματικά αγέρωχος!

View media item 5753
Ξέρω οτι έχει ταξιδέψει τον κόσμο με την δουλειά του αλλά τον ρώτησα αν έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα. Μου είπε οτι έχει έρθει με την γυναίκα του για διακοπές και τους άρεσε πολύ!

Είναι πραγματικά ακμαιότατος ακόμα και με πολλές ιστορίες από τις δεκαετίες του στον χώρο. Του ζήτησα να μου υπογράψει το, κατα την γνώμη μου, πιο αξεπέραστο διαφημιστικό πόστερ στην ιστορία του wrestling, αυτό που έφτιαξε ο σπουδαίος Joe Jusko για το Royal Rumble του 1991. Θυμάμαι όταν το είχα πρωτοδεί στις σελίδες του WWF Magazine, είχα μείνει άφωνος και το χάζευα με τις ώρες! Και μία θλιβερή διαπίστωση, δυστυχώς, από τους 11 παλαιστές που εμφανίζονται σε αυτό το πόστερ, μόνο ο Sarge και ο Hogan είναι ακόμα μαζί μας (αν και νομίζω ήταν οι δύο μεγαλύτεροι σε ηλικία από τους 11...).
View media item 5754
 
Απίστευτο το να βλέπεις τον Sgt Slaughter στην Wrestlemania κάποιος
πιτσιρικάς και μετά από χρόνια να βγάζεις φωτό μαζί του.

Έφυγε και ο Virgil..
Θα τον θυμάστε σαν sidekick του Million Dollar Man.
 
Τότε στην Ευρώπη ο Bret Hart ήταν ο πιο δημοφιλής από όλους, πολύ περισσότερο από τις ΗΠΑ, μιας και από εκεί είχε τα περισσότερα έσοδα. Θυμάμαι μια συνέντευξή του στο γερμανικό Nintendo περιοδικό, λίγο πριν νικήσει τον yokozuna για τη ζώνη πρωταθλητή. Αν και δεν είχα δει ούτε έναν αγώνα τους. Μόνο από τα βιντεοπαιχνίδια τους ήξερα. Δεκαετία 90 είχα χάσει την επαφή μιας και η τηλεόραση δεν το έδειχνε πλέον. Μόνο όταν ήταν στο Hart Foundation τον έβλεπα, όπως και τον Shawn Michaels στους Rockers τελη 80.
Μετα τέλη 2001 με 2003 έβλεπα εντατικα όταν ήμουν Αγγλία. Τότε ήταν κορυφαίο γιατί είχε αγοράσει τους παλαιστές του wcw/ecw και ακόμα και οι μέτριοι παίκτες ήταν υψηλού επιπέδου.
Δυστυχώς όμως δεν στάθηκε δυνατόν να φέρει τους κορυφαίους του wcw πίσω (πχ Randy Savage, Sting) ή τους έφερε αργοπορημένα (Goldberg) ενώ είχαν και θέματα καταπόνησης (πχ Scott Steiner). Ή τους κατέστρεψε τελείως (ddp, nwo).

Όταν χώρισαν Raw&Smackdown, άρχισαν μετά να αποσύρονται σιγά σιγά οι παλιοί όπως ο Rock και ο Austin, βγάλαν τη μάσκα του Kane, φέραν John Cena και Brock Lesnar, χάλασε αρκετά.
Mόνο οι Kurt Angle, Eddie Guerrero & Chris Benoît έσωζαν την παρτίδα αλλά ο ένας έφυγε και οι άλλοι είχαν άσχημη κατάληξη. Για αυτό δεν ασχολήθηκα από τότε.
 
Πίσω
Μπλουζα