Η αλήθεια είναι ότι τις "Πατάτες" είχα σε κασέτα πιτσιρικάς και την είχα λιώσει, αλλά λίγο μεγαλύτερος (τέλη Δημοτικού - αρχές Γυμνασίου) έπεσε στα χέρια μου το Δοξάστε με και το θεωρώ πολύ πιο χαρακτηριστικό σε ατάκες. Ωστόσο οι Πατάτες είναι μακράν πιο ψαγμένο πολιτικά.
Λοιπόν απόσπασμα από το ΟΥΦ...Ο:
Δημοσιογράφος: Τα όντα αυτά ήταν εν κινήσει ή εν στάσει?
Τραμπάκουλας: Ήταν 5-6!
Δημοσιογράφος: Ήταν άντρες ή γυναίκες?
Τραμπάκουλας: Αυτό δεν μπορώ να το πω μετά βεβαιότητος διότι φορούσαν παντελόνια.
Δημοσιογράφος: Οπλοφορούσαν?
Τραμπάκουλας: Σου είπα παιδάκι μου, παντελόνια φορούσαν!
Αλλά το αγαπημένο μου ever είναι Το Μεγάλο Ντέρμπι!
"... η μπάλα χτυπάει στην αριστερή κάθετη δοκό, επανέρχεται στον αγωνιστικό χώρο, περνάει κάτω από τα πόδια αμυνομένων κι επιτιθεμένων, για να βρει το κεφάλι του επερχόμενου διαιτητού και να καρφωθεί, αγαπητοί μου ακροατές, στα δίχτυα του ανήμπορου Κερβέρογλου!"
ΚΟΡΥΦΑΙΟ γιατί πείτε μου πώς γίνεται η μπάλα να περασει κάτω από πόδια και να βρει κεφάλι!
ΚΟΡΥΦΑΙΟ για το όνομα του τερματοφύλακα ΚΕΡΒΕΡΟΓΛΟΥ!
ΚΟΡΥΦΑΙΟ γιατί η επιλογή των λέξεων δεν είναι τυχαία. Στον προφορικό λόγο, οι λέξεις που περιέχουν "ρ", δημιουργούν ξεχωριστό ήχο και άρα και εντύπωση. Προσέξτε:
για να βΡει το κεφάλι του επεΡχόμενου διαιτητού και να καΡφωθεί, αγαπητοί μου ακΡοατές, στα δίχτυα του ανήμποΡου ΚεΡβέΡογλου
Τώρα όσο για τον τραυλό εκφωνητή στη συνέχεια η περιγραφή δυστυχώς αδύνατη. Ένα σημείο μόνο: "...βρίσκει καλή θέση κι εξαπολύει ένα χμπψπφ-πολύ δυνατό σ-σούτ!..."