Imgema
Alien RetroDatabase
- Αντιδράσεις
- 1.394
Κανείς δεν διαθέτει μετοχές φαντάζομαι οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην κράζουμε όταν βλέπουμε κάτι που δεν μας αρέσει. Μπορεί το να δανείσεις το παιχνίδι σου στον γείτονα να μην είναι σημαντικό, το να μην μπορείς να το δώσεις σε κάποιον φίλο σου ή να δανειστείς από αυτόν όμως είναι. Το να μην μπορείς να νοικιάσεις, να ανταλλάξεις και όλα αυτά που κάναμε τόσα χρόνια στις κονσόλες μας είναι σημαντικό. Το να βάζουν εμπόδια και δικλίδες σε όλα αυτά είναι μόνο εναντίον μας. Δεν υπάρχει κάτι που να σε αποζημιώνει γι αυτά που σου στερεί. Τι κερδίζω εγώ αν πρέπει κάθε φορά να κάνω authenticate το παιχνίδι μου? Τι κερδίζω εγώ αν μετά από 10 χρόνια σταματήσει η υποστήριξη και μείνω στο χέρι με 20 παιχνίδια που δεν θα λειτουργούν? Τι κερδίζω εγώ αν οι εταιρίες έχουν τον απόλυτο έλεγχο στο μηχάνημά μου και στο software που αγοράζω?
Ολα αυτά που επιβάλουν μόνο ζημιά μπορούν να κάνουν στο gaming. Αρα λοιπόν ούτε που με νοιάζουν τα specs. Η πολιτική τους είναι χάλια και ελπίζω να πατώσουν, αλλιώς αν δεν γίνει αυτό μετά θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες. Και μετά θα επιβάλλουν και άλλα anti-gaming μέτρα. Σιγά σιγά όμως για να συνηθίζουμε. Κλασσική τεχνική που χρησιμοποιείται παντού.
Και μιας και πολλοί για να δικαιολογήσουν το XBOX το συγκρίνουν με το Steam:
-Στο Steam τα παιχνίδια είναι πολύ φτηνά και δεν σε νοιάζει τόσο η έλλειψη μεταχειρισμένων οι ενοικιαζόμενων.
-Υπάρχει ένα offline mode που λειτουργεί για τα περισσότερα παιχνίδια.
-Η υπηρεσία είναι δωρεάν.
-Ακόμα και αν πέσουν οι servers για πάντα δεν χάνεις τα παιχνίδια σου γιατί πάντα υπάρχει τρόπος να προσπεράσεις το DRM με cracks και άλλα κόλπα αφού το PC είναι ανοιχτό.
-Υπάρχουν και άλλες υπηρεσίες, άρα ανταγωνισμός.
-Μπορείς να αγοράσεις παιχνίδια και εκτός Steam.
Και τέλος πάντων οι κονσόλες δεν χρειάζονται Steam ή κάτι παρόμοιο. Ειναι κλειστά μηχανήματα, δεν θέλουν DRM. Ετσι κι αλλιώς η πειρατεία ήταν μειωμένη στο 360 και το PS3 σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές.
Ολα αυτά που επιβάλουν μόνο ζημιά μπορούν να κάνουν στο gaming. Αρα λοιπόν ούτε που με νοιάζουν τα specs. Η πολιτική τους είναι χάλια και ελπίζω να πατώσουν, αλλιώς αν δεν γίνει αυτό μετά θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες. Και μετά θα επιβάλλουν και άλλα anti-gaming μέτρα. Σιγά σιγά όμως για να συνηθίζουμε. Κλασσική τεχνική που χρησιμοποιείται παντού.
Και μιας και πολλοί για να δικαιολογήσουν το XBOX το συγκρίνουν με το Steam:
-Στο Steam τα παιχνίδια είναι πολύ φτηνά και δεν σε νοιάζει τόσο η έλλειψη μεταχειρισμένων οι ενοικιαζόμενων.
-Υπάρχει ένα offline mode που λειτουργεί για τα περισσότερα παιχνίδια.
-Η υπηρεσία είναι δωρεάν.
-Ακόμα και αν πέσουν οι servers για πάντα δεν χάνεις τα παιχνίδια σου γιατί πάντα υπάρχει τρόπος να προσπεράσεις το DRM με cracks και άλλα κόλπα αφού το PC είναι ανοιχτό.
-Υπάρχουν και άλλες υπηρεσίες, άρα ανταγωνισμός.
-Μπορείς να αγοράσεις παιχνίδια και εκτός Steam.
Και τέλος πάντων οι κονσόλες δεν χρειάζονται Steam ή κάτι παρόμοιο. Ειναι κλειστά μηχανήματα, δεν θέλουν DRM. Ετσι κι αλλιώς η πειρατεία ήταν μειωμένη στο 360 και το PS3 σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές.
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: