Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες ; (2ο μέρος)

Το " κορίτσι της ταβέρνας" που δείχνει αυτή την στιγμή ή ερτ μου φαίνεται ότι έχει γυριστεί Ραφηνα τι λέτε;
 
Αρχες Φθινοπωρου θα κανονιστει μια συναντηση για καφεδακι και κουβεντα: ειτε γενικη του φορουμ, ειτε ειδικη μονο για τους ενδιαφερομενους του  "Που γυριστηκαν"

Περα απο το μπλα μπλα μπορουμε να συζητησουμε (αν συμφωνουν τα μελη της εδω παρεας) και που μπορει να παει αυτη η εργασια ωστε να γινει ακομα πιο χρηστικη για τον κοσμο.

Επισης μπορει να σχεδιαστει ενα μικρο τουρ ωστε αρχες του χρονου να μπορει να υπαρχει μια σχεδιασμενη βολτα πανω σε κλασσικα κινηματογραφικα "τοπωνυμια". Ο σχεδιασμος θελει κουβεντα ωστε να βγει μια καλη και ενδιαφερουσα διαδρομη, προσβασιμη για ολους.
Μία συνάντηση για καφεδάκι και κουβεντα  για το "Athens division" ? του retromaniax  νομίζω ότι θα ταν μία καλή αρχή....."to know us better" που έλεγε και ο Εξαρχάκος.....και οχι "ειδική" για το που γυρίσθηκαν .....καθως retromaniax δεν είναι μόνο το "που γυρισθηκαν".......Εκει μπορουμε να συζητήσουμε  και για το ...που γυρισθηκαν..και την εξελίξή του .αλλά....και για την καταπληκτική ιδέα του tour ...σε hotspots γυρισμάτων.....Αναμένουμε...!!!!!!!
 
Ωραια!

Το τουρ φυσικα θα το οργανωσουμε ολοι μαζι...βασικα εσεις θα ειστε οι "τεχνοκρατες" του εγχειρηματος μιας και εχετε αποψη για τον χωρο και το χρονο ;)
 
Έβλεπα πριν λίγο την ταινία «ο Απίθανος» με Χατζηχρήστο, 1968. Εκτός της πλατείας Εξαρχειων που παρεμβάλλεται στα πλάνα, έχει διερευνηθεί ;
 
Tο ένας μάγκας στα σαλόνια σε ποιο νησάκι γυρίστηκε;
 
πριν λίγο είδα μια σκηνή γραφείου με τον Νικο Ρίζο  απο την ταινια "Ο αισιοδοξος" και μου φάνηκε ακριβώς το ίδιο με το γραφείο του Κωνσταντάρα με την δίφυλλη πόρτα από την ταινία " τι 30 τι 40 τι 50"...ισχυει κατι τετοιο?
 
Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήση 1970

Το φωτογραφείο του Χατζηχρήστου ηταν οδο Παλιγγενεσίας 39 Αθήνα

Παλιγγενεσίας 39 (2).pngΠαλιγγενεσίας 39.pngΠαλιγγενεσίας 39 (1).png
 
Εχει γραφτεί κι άλλου, την τελευταία περίοδο προβάλλονται πολλές ταινίες σε hd στο epsilon tv
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραια!

Το τουρ φυσικα θα το οργανωσουμε ολοι μαζι...βασικα εσεις θα ειστε οι "τεχνοκρατες" του εγχειρηματος μιας και εχετε αποψη για τον χωρο και το χρονο ;)
Πολύ ωραία Γουάλη είμαι μέσα έχω πολύ καιρό να σας δω κι ευκαιρία να πάω σε μια φίλη μας στο Κιάτο και να τσιμπήσω και κανένα βινυλιάκι απ το Μοναστηράκι.
 
"Θα ζήσω για σένα" - 1965

ψάχνοντας για κάτι άλλο έπεσα σε μια αδιάφορη ταινία, με Σταθοπούλου και Λειβαδίτη

η οποία όμως έκρυβε μια έκπληξη !!

Όπως είναι γνωστό για χρόνια έψαχνα το σπίτι του Σταυρίδη στο "Τρίτη και Δεκατρείς" (και σπίτι του Βέγγου στα "Δίδυμα")

το οποίο έφερε στο φώς ο φίλος μου ο antonovar λίγους μήνες πριν ( #1261)

Στο ψάξιμο αυτό είχα εντοπίσει από χρόνια την εντυπωσιακή έπαυλη απέναντι από το σπίτι του Σταυρίδη με την απίστευη αυλόπορτα (από την οποία έπαυλη προσπαθούσα κυρίως να εντοπίσω το σπίτι του Σταυρίδη το οποίο ήταν απέναντι)

Screenshot (393).png

Η Έπαυλις αυτή στο Internet δεν υπήρχε (και ακόμα δεν υπάρχει) πουθενά, ούτε σαν αναφορά ούτε σαν εικόνα, παρά το γεγονός ότι στην κυρίως είσοδο της βίλας είχε και κολώνες ιωνικού ρυθμού και τέτοιες επαύλεις γενικά είναι καταγεγραμμένες (δεξιά και πίσω από τον Γκιωνάκη). Αυτή όμως δεν ήταν

Screenshot (390).png

Όταν προβλήθηκε με τέλεια εικόνα από το epsilon, φάνηκε πλέον ότι ονομάζεται "έπαυλις ΧΛΟΗ" και σήμερα δεν υπάρχει και ήταν εδώ   38.075945, 23.815120

Screenshot (391).png

Σήμερα λοιπόν μέσα από την αδιάφορη ταινία έπεσα σε αυτήν την έπαυλη η οποία στην ταινία είναι το σπίτι της Σταθοπούλου

Στην παρακάτω εικόνα παρκάρει ο Λειβαδίτης απέναντι από το σπίτι του Σταυρίδη (δε φαίνεται)

001.png

Το σπίτι που φαίνεται στο βάθος είναι πολύ γνωστό και το έχουμε δει άπειρες φορές στο φόντο όταν μπαινοβγαίνει ο Γκιωνάκης στο "Τρίτη και Δεκατρείς" και υπάρχει και σήμερα και το χρησιμοποίησε και ο antonovar για την ταυτοποίηση του σπιτιού του Σταυρίδη

022.png

Στη συνέχεια ο Λειβαδίτης μπαίνει μέσα και βλέπουμε και την φοβερή καγκελόπορτα από μέσα και χωρίς την ταμπέλα (έπαυλις ΧΛΟΗ)

003.png

και σε κάποια στιγμή που κινείται η κάμερα φαίνονται και οι κολώνες ιωνικού ρυθμού που είδαμε και πίσω από τον Γκιωνάκη

005.png

στη συνέχεια της ταινίας υπάρχουν και σκηνές από το εσωτερικό της έπαυλης

Για μένα ήταν ένας καημός γι αυτό και συνέχισα να την ψάχνω για αρκετό καιρό ακόμα. Γενικά στην ίδια οδό αναφέρεται ότι υπήρχε μια έπαυλις Χλόη η οποία όμως είναι στην ίδια πλευρά με το σπίτι του Σταυρίδη και 3-4 σπίτια πιο κάτω

Η συγκεκριμένη "έπαυλις ΧΛΟΗ" δεν αναφέρεται πουθενά (δεν την έχω βρει εγώ τουλάχιστον - αν κάποιος βρει κάτι ας γράψει εδώ)

Στην Κηφισιά ήταν συνηθισμένο να υπάρχουν βίλες και επαύλεις με το ίδιο όνομα  
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δειτε στο παρακατω βιντεο μια ειδική παρουσίαση απο τη τοποθεσία γυρισμάτων της ταινίας "Ροζ γατος" (1985) με το Σωτήρη Μουστάκα! Συγκεκριμενα εδω βλεπουμε ενα tour στη περιοχή της Πλάκας με τη πολυκατοικία οπου εμενε ο χαρακτήρας που επαιζε ο Μουστάκας (καθηγητής Αρχιμήδης Μαντούβαλος) ενω αργοτερα βλεπουμε και το θρυλικό δρομάκι με την εκκλησία οπου εγινε και η περίφημη τράκα της μηχανής πανω στο παπά:

 
ΘΒ  Επιχείρηση γης Μαδιάμ  [SIZE=12pt]το σπιτι-μαγαζί  [/SIZE]του Σταθη Χατζηπαυλη και της Σοφης Ζανίνου που  πηγαίνουν  ο ΘΒ  και ο υποπρακτωρ Μαπ 31 Αντ.Παπαδόπουλος ...μαζί με την τσιγγάνα Κια Μποζου .και στο τελος φευγουν απο εκεί κακήν κακώς

New Movie (36) (13).Movie_Snapshot.jpgNew Movie (36) (9).Movie_Snapshot.jpgNew Movie (36) (10).Movie_Snapshot.jpg[SIZE=12pt] [/SIZE] 

[SIZE=12pt]Οσοι το εχουν παρατηρήσει στην ταινία θα έχουν προσέξει οτι έμοιαζε  με μπαρ -εστιατόριο-καφετέρια με  [/SIZE]στοιχεία διακόσμησης που παραπέμπουν  σε καράβι τόσο εσωτερικά  οσο και εξωτερικά (αγκυρες σωσιβια τιμονιερες αεραγωγοί καραβιου κλπ ).Ηταν  ένα μέρος που το  ψαχνα χρόνια στην Αθήνα .και τελικά  επεσα τυχαία επάνω του στον ....Πειραιά .Βρισκόταν και βρίσκεται  σε πλήρη εγκατάλειψη ακόμα στην Λεωφόρο Βασ.Παύλου 6.

CAVO DORO 3.jpgCAVO DORO μιχ 11.jpg

CAVO DORO μιχ 21.jpg

[SIZE=12pt]Μάλιστα .βλέποντας  [/SIZE]την [SIZE=12pt]hd[/SIZE][SIZE=12pt] προβολή της ταινίας απο το [/SIZE][SIZE=12pt]epsilon[/SIZE][SIZE=12pt] παρατήρησα μια επιγραφή που εγραφε "[/SIZE][SIZE=12pt]Cavo[/SIZE][SIZE=12pt] [/SIZE][SIZE=12pt]doro[/SIZE][SIZE=12pt]" [/SIZE]New Movie (36) (11).Movie_Snapshot.jpg

[SIZE=12pt]που όπως αποδείχθηκε δεν ήταν άλλο απο  [/SIZE]το ιστορικό εστιατόριο-κεντρο διασκέδασης  της δεκαετίας του 1960  φημισμένου  και αειμνήστου πιά Λεωνίδα Φωτάκου απο το οποίο ειχε περάσει ολη η  "άφρόκρεμα" της Αθήνας του 60  αλλά και διάσημοι σταρ του εξωτερικού οπως ο Μπελμοντό.και η Δαλιδά, στοιχεία τα οποία ανακάλυψα  ψάχνοντας  για το [SIZE=12pt]C[/SIZE][SIZE=12pt]ά[/SIZE][SIZE=12pt]vo[/SIZE][SIZE=12pt] [/SIZE][SIZE=12pt]doro[/SIZE][SIZE=12pt] στο διαδίκτυο   [/SIZE]και το οποίο, για να  μαι ειλικρινής  νόμιζα οτι ήταν λίγο πιο πάνω  στην Λ.Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 17 εκεί που βρίσκεται σήμερα το γνωστό ομώνυμο ξενοδοχείο μαζί με το επίσης ομώνυμο κέντρο διασκέδασης.

[SIZE=12pt]  Το μπαλκόνι του ιδιου χώρου  [/SIZE]που βλεπουμε  στον ΘΒ   βλέπουμε και στην ταινία του 1968 " ο Μπούφος "  με τον Γ.Παντζα και την Ελένη Προκοπίου[SIZE=12pt] το οποίο λανθασμένα πίστευα οτι βρισκόταν στον χώρο του ξενοδοχείου και το είχα αναφέρει στο ποστ 1869 του πρώτου μέρους [/SIZE]New Movie (37) (8).Movie_Snapshot.jpgNew Movie (37) (7).Movie_Snapshot.jpg[SIZE=12pt]  [/SIZE]CAVO DORO μιχ 41.jpgCAVO DORO 31.jpg

[SIZE=12pt]Τελειωνοντας να σημείωσω οτι και οι δύο ταινίες αποτελούν ενα σπανιο και μοναδικό οπτικο ντοκουμεντο..για αυτον τον χώρο αφου οσο και αν ψαξετε στο διαδικτυο αφενος ολοι αναφέρουν οτι γενικώς και αοριστως βρισκόταν απέναντι απο το σημερινό ξενοδοχείο στην Αλ.Παπαναστασίου  [/SIZE]αφετέρου υπάρχουν ελαχιστες φωτογραφίες και αυτές απο το εσωτερικό του.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1) Παίδες το σπίτι που παίζει στον φανερό πράκτωρ 000 το έχουμε βρει ? (Διανέλου)

2) Σήμερα ανακάλυψα ένα site που έχει πάρει φωτος και κείμενα από τον Ατσίδα και τα παρουσιάζει ως δική του "έρευνα" και έχει βάλει και τα λογότυπά του. Στις φωτος τις δικές μας. Και έχει λάθος το μοναδικό σημείο που δεν έχουμε γράψει με βεβαιότητα εδώ. Όλα είναι από το retromaniax. Του έγραψα μήνυμα να βγάλει τα λογότυπα και να γράψει την πραγματική πηγή του.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1@paulk[/USER] καλύτερα θα ήταν να αναφερόσουν στο θέμα του ποστ και στον αριθμό του και έπειτα να βάζεις το σχόλιο σου. Φέρ έπειν, εγώ αναφέρομαι στο σχόλιο σου #1495. Είναι άσχημο να αναπαράγεις μακροσκελέστατο ποστ για σχόλιο μισής γραμμής.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1) Παίδες το σπίτι που παίζει στον φανερό πράκτωρ 000 το έχουμε βρει ? (Διανέλου)

2) Σήμερα ανακάλυψα ένα site που έχει πάρει φωτος και κείμενα από τον Ατσίδα και τα παρουσιάζει ως δική του "έρευνα" και έχει βάλει και τα λογότυπά του. Στις φωτος τις δικές μας. Και έχει λάθος το μοναδικό σημείο που δεν έχουμε γράψει με βεβαιότητα εδώ. Όλα είναι από το retromaniax. Του έγραψα μήνυμα να βγάλει τα λογότυπα και να γράψει την πραγματική πηγή του.
1)Οχι φίλε ...δεν το εχουμε βρεί....και προσωπικά  ειναι ενας μεγάλος μου καημός......τόσο το σπιτι οσο και η περιοχή που σταματάει με το πατινι και παρατηρεί το σπίτι..που πρέπει να ειναι δύο ξεχωριστά μερη.. 

2) Γιά δώσε link να γέλασουμε λίγο.... ..Εγώ πλεον μόνο με  τρολάρισμα και  δούλεμα  το αντιμετωπίζω το θέμα....και πιάνει.....οταν καταλαβαίνουν οτι τους δουλεύεις.
 
ΟΚ το σπίτι του Διανέλου το έχω, γι αυτό ρώτησα. Μέχρι το βράδυ πιστεύω να προλάβω να το ανεβάσω να σου πάρω λίγο καημό ?

Στο μεταξύ να σου πω ότι έχω φάει τον κόσμο να βρω το Νο 1 σου. Δύσκολο....

Αυτό με τον Ατσίδα θα το βρεις εδώ . Έχει βάλει και λογότυπα στη βίλα Κούνιο τρομάρα του και λέει και λάθος το καφενεδάκι του Θραασύβουλου. Μας κάνει και μια αναφορά στο τέλος για το ξεκάρφωμα, αλλά έτσι παρεπιμπτόντως για να μη μιλάμε. Ενώ στην πραγματικότητα όλα δικά μας είναι....
 
καλησπέρα  πρόσφατα ένας φίλος μου έστειλε  μια ενδιαφέρουσα δημοσίευση για μια ταινία " Για δυο ρόγες σταφύλι 1955"

Από τα σχόλια του youtuber προκύπτει ένα νησί για το οποίο θα ήθελε περισσότερες πληροφορίες και μια και είναι καλοκαιράκι ακόμα  το παραθέτω στην ομάδα. Μια πρώτη πληροφορία που βρήκα είναι ότι πλοίο Κάρυστος (προπολεμικά) έκανε δρομολόγια ΡΑΦΗΝΑ ΚΑΡΥΣΤΟ ΑΝΔΡΟ(ΜΠΑΤΣΙ)

 
10 hours ago, totis said:

καλησπέρα  πρόσφατα ένας φίλος μου έστειλε  μια ενδιαφέρουσα δημοσίευση για μια ταινία " Για δυο ρόγες σταφύλι 1955"

Από τα σχόλια του youtuber προκύπτει ένα νησί για το οποίο θα ήθελε περισσότερες πληροφορίες και μια και είναι καλοκαιράκι ακόμα  το παραθέτω στην ομάδα. Μια πρώτη πληροφορία που βρήκα είναι ότι πλοίο Κάρυστος (προπολεμικά) έκανε δρομολόγια ΡΑΦΗΝΑ ΚΑΡΥΣΤΟ ΑΝΔΡΟ(ΜΠΑΤΣΙ)

το πλοίο είναι το ΚΑΡΥΣΤΟΣ

https://www.shipfriends.gr/forum/gallery/image/44686-karystos/

Για το λιμάνι μάλλον της Ραφήνας είναι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα