Launchers (Hyperspin, LaunchBox κτλ)

Δοκιμασα και Attract mode παει σφαιρα στο χρεπι νετμπουκ (Intel Atom 1.6ghz dual core) που ειναι μονιμα στην tv. Πολυ καλή επιλογή για παλιό pc/laptop στην τιβι. Ως συνηθως θελει χειροκινητα να επεμβεις που ειναι ο emu, ρομς, screenshots κλπ και εξωτερικο scraper για καλυτερα αποτελεσματα.

Attract-Mode Emulator Frontend




Clipboard04.png
 
Δεν παίρνει Dos το εργαλείο.
 
Πολυ καλη η υλοποιηση του ΜΑΜΕ highscore στο Launchbox/BigBox.
Ανεβαζει αυτοματα τα σκορ σου και εχει δυνατοτητα να σου δινει ανα παιχνδι Week/Month/Year/AllTime leaderboards.Εγω εβαλα μονο Week/Month για να μην μου πιανει ολο το χωρο.
Γενικα το Launchbox εχει ξεφυγει. Αν ηταν και λιγο πιο snappy δεν θα ειχε κανενα κουσουρι. Το BigBox ειναι σφαιρα παντως.
 

Συνημμένα

  • Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    1,1 MB · Προβολές: 16
Τελευταία επεξεργασία:
Το καλυτερο που εχω δοκιμασει σε ολα τα φορματ.
Arc Browser σε Android με gamepad ομως. Αλλο επίπεδο. Αν το κινητο μου εμπαινε στην τιβι θα τα ειχα κανει ολα περα και θα δουλευα αυτο σε συνεργασια με Retroarch

 
Το χρεπι νετμπουκ στην τιβι με κάποια νέα θέματα που βρήκα για το atract mode front end.
 

Συνημμένα

  • DSC_0674_resize_48.jpg
    DSC_0674_resize_48.jpg
    1 MB · Προβολές: 4
  • JPEG_20210501_175328_resize_98.jpg
    JPEG_20210501_175328_resize_98.jpg
    1.005,7 KB · Προβολές: 4
Yπαρχουν και τα κινεζικα που παιζουν σαν το hyperspin και παιζουν και τα παιχνιδια απο τo saturn - ps2 - dreamcast - gamecupe - naomi arcades - atomiswave arcades κλπ.

 
Αυτο ειναι ενα απλο PC απομιμηση Intel NUC με επεξεργαστη εξαετιας και μηχανικο δισκο που τρεχει batocera. Απο ποιοτητα κατασκευης και υλικων σουπερ καρακινεζικο...

Βεβαιως το καλυτερο ειναι οτι αυτο το PC χωρις την παπατζα του emulation το πουλανε στο ebay 360€ με δωρεαν εξοδα αποστολης χωρις τον μηχανικο δισκο. Ωραιοι αυτοι οι κινεζοι!
 
Μακριά και αγαπημένοι.
 
Πάντως δουλεια και με ένα παλιό PC/Laptop κάνεις, σε λογικά πάντα πλαίσια. Δηλαδή το λιγότερο Dual Core 2.0ghz, 3-4 gb RAM. Εώς και PS1/N64 θα παίξει ένα τέτοιο PC. Εννοείται Big Box και τέτοια τα ξεχνάς, το big Box τρώει μόνο του 1 gb RAM. Ενώ το Attract mode τρώει 80 mb.
 
Έκατσα και έκανα update στην database του launchbox πάνω από 400-500 τίτλους που είχα στις συλλογές μου που η δεν υπήρχαν η έλειπαν εξώφυλλα/screenshot η είχαν πολλά λάθη για ST-Amiga-CPC-ZX-C64-Atari 800. Μιλάμε για 70 σελίδες με προτεινόμενες αλλαγές που εγκρίθηκαν. Μιλάμε τώρα για δεκάδες ώρες δουλειά. Αφού το αγόρασα λέω μην περιμένεις να το κάνει άλλος κάνε το εσύ.
 
Βγήκε launchbox και για Android. Το αγόρασα 10 ευρώ. Αρκετά καλό αλλά είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Δεν έχει αρκετά που έχει η έκδοση για Windows. H demo έχει περιορισμό 100 τίτλους μόνο. Screenshot από το κινητό μου
 

Συνημμένα

  • Screenshot_20210827-195502.png
    Screenshot_20210827-195502.png
    1,3 MB · Προβολές: 5
  • Screenshot_20210827-195545.png
    Screenshot_20210827-195545.png
    1,5 MB · Προβολές: 4
  • Screenshot_20210827-195517.png
    Screenshot_20210827-195517.png
    1,2 MB · Προβολές: 4
Και το Windows Launchbox εχει γινει πιο γρηγορο στις τελευταιες εκδοσεις
 
Και το Windows Launchbox εχει γινει πιο γρηγορο στις τελευταιες εκδοσεις
Ναι μου έστειλε ένα email και ελεγε ότι το έκαναν λέει πιο γρήγορο. Και αυτό εδώ είναι πανγρηγορο. Θα τσεκαρω κάποια στιγμή και στο PC
 
το εχω πληρωσει και στο PC και στο Android ηδη (στο PC οχι lifetime, απλη εγγραφη)
 
Το τελευταιο Beta ειναι πιο σβελτο στην εκκινηση και στα μενου. Μου αρεσε και ενα νεο plugin οπου αυτοματοποιει πληρως το rom patching.
 
Εχω αρχίσει και χρησιμοποιώ το EmulationStation περισσότερο από Hyperspin/Launchbox.

Eιναι πολύ περίεργο στο σετάρισμα αφού αρχικά έχει σχεδιαστεί για RetroPie. Oλα τα paths γράφονται στο gamelist.xml για καθε παιχνίδι ξεχωριστά μέσω scraping (αντι να διαλέγεις απλά path από το menu). Αστα να πάνε δλδ, τράβαγα τα μαλλιά μου με αυτό. Tα έχω ξαναπεί σε αυτό το topic και μάλιστα το είχα παρατήση για λίγο καιρό. Αλλά πλέον έχω μάθει αρκετά κολπάκια με το notepad++ και μπορώ να επεξεργάζομαι τα gamelist.xml αρχεία αρκετά εύκολα και να κάνω αυτά που θέλω.

Ο λόγος που μου αρέσει το ES περισσότερο από τα άλλα frontends είναι τα themes. Υπάρχουν μερικά πολύ όμορφα και γενικά είναι καλύτερα από Launchbox/Hyperspin. Kαι μπορείς να τα αλλάζεις από το menu όποτε θες (έχω τα 6-7 αγαπημένα). Και το κάθε theme έχει ένα σωρό παραμετροποιήσεις για να το αλλάξεις όπως θες. Ειναι αρκετά γρήγορο/snappy χωρίς lag κλπ, μπορεις να κανεις screensaver με τα video previews, να βάλεις ότι μουσική θες για background και πολλά άλλα ωραία. Και γενικά η ατμόσφαιρα που μπορείς να πετύχεις σε κάποια themes είναι πιο cozy και ανάλαφρη από ότι του Hyperspin, το οποίο έχω ψιλοβαρεθεί είναι η αλήθεια.

Το Hyperspin καλό και χρυσό αλλά έχει και αυτό τα θεματάκια του. Οπως, πχ το ότι είναι πλέον ένα νεκρό project και δεν ανανεώνεται εδώ και καιρό. Στα τελευταια Windows δεν ανοιγε μέχρι που καποιος έβγαλε ένα dll που το διορθώνει. Το joypad/joystick support είναι χάλια οπότε θες joytokey ή xpadder για να το χειρίζεσαι σωστά με gamepad αλλιώς έχει κολλήματα. Το γραφικό menu του υποφέρει από screen tearing ότι και να κάνεις vsync κλπ δεν ακούει. Τα videos τα δείχνει με λίγο extra stuttering το οποίο βελτιώθηκε οταν του έδωσα compatibility mode με Windows XP!

To EmulationStation δεν έχει τέτοια θέματα. Αν και πιο περίεργο στο setup και με κάπως λιγότερες δυνατότητες (το Hyperspin έχει και το Rocketlauncher που του δείνει άπειρα options) έχει όλα όσα χρειάζομαι, συν την λίστα "all games" που δεν έχει το HP, χωρίς τα bugs του HP. Το μόνο που μου λείπει κάπως είναι τα themes per game που μπορεις να έχεις στο HP.

Γενικά θεωρώ το HP το καλύτερο για καμπίνα arcade. Πολύ φανταχτερό και θορυβώδες, πολλά animations και κίνηση, κάθε παιχνίδι έχει το δικό του theme κλπ. Ενώ το ES μου αρέσει πολύ περισσότερο σαν frontend για τον υπολογιστή που αράζω στο κρεβάτι και θέλω κάτι πιο κόζυ.

Edit: Χρησιμοποιώ το build του Carouso που είναι εν ενεργεία και το πιο πρόσφατο update βγήκε αυτόν τον μήνα. Eίναι το ίδιο που έχουν για Batocera. Γιατί η "official" έκδοση είναι από το 2015 και δεν έχει ούτε τα μισά features.

Και ένα video δικό μου που δείχνω λίγο τα themes και πόσο εύκολο και γρήγορο είναι να τα αλλάζεις on the fly:


Aκόμα δεν το έχω τελειώσει 100%, πρέπει να δώσω στα gamelists τα paths για τα boxart σε όλα τα συστήματα (έχω τελειώσει screens και videos) και να προσθέσω και κανένα σύστημα ακόμα γιατί έχω μονο 41 (απο computers μόνο Amiga έχω βάλει). O λόγος για τα λίγα συστήματα είναι ότι καποια themes μπορεί να μην έχουν assets για αυτά. Πχ το SNES mini theme δεν έχει assets για Amiga CD32 οπότε θα πρέπει να το προσθέσω εγώ και μετά θα σετάρω το σύστημα.

Η μουσικούλα που έβαλα είναι από το menu του SNES mini. Εχω βάλει και από το menu του Wii, του NES mini, κλπ. Παίζουν randomly ότι βάλεις ή το αλλάζεις εσύ από το menu.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα