Το EmulationStation είναι πολύ όμορφο με όλα τα διαφορετικά themes που έχει (εγώ κόλλησα με το snes mini) και πολύ εύχρηστο για μένα. Μου αρέσει που σου δείχνει videos σαν screensaver και που μπορείς να βάλεις background music. Επίσης μου αρέσουν και τα αυτοματομοιημένα lists όπως το "last played" και "all games" τα οποία δεν μπορείς πχ να έχεις στο Hyperspin.
Αλλά στο σετάρισμα είναι οτι χειρότερο έχω δοκιμάσει εφόσον το θες σαν δευτερο frontend και θες χρησιμοποιήσεις τα media που ήδη έχεις. Και ο λόγος είναι απλός. Δεν έχει option να του δώσεις ένα απλό path για τα images ή τα videos. Μονο στα roms δινεις path. Τα media paths δημιουργούνται από τον scraper (η τα βάζεις σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά).
Οπότε τι σημαίνει αυτό? Για να έχεις media για όλα τα games πρέπει οπωσδήποτε να τα βρει και να τα κατεβάσει ο scraper για να τα γράψει στο gamelist.xml. Δεν πα να τα έχεις όλα εσύ στον δίσκο σου, δεν το ενδιαφέρει το emulationstation. Αυτό είναι ίσως το χειρότερο design choice που έχω δει μέχρι στιγμής σε frontend.
Υπάρχουν κάποιες λυσεις οι οποίες είναι λειψές. Η μία είναι πως υπάρχει ένα default directory το οποίο είναι hardcoded. Μέσα στα roms αν έχεις έναν φάκελο images ή media (δεν θυμαμαι) και έχεις όλες τις εικόνες και τα videos εκεί τα βλέπει. Αλλά δεν μπορείς να αλλάξεις αυτό το path. Συν το ότι πρέπει να προσθέσεις -image και -video στα filenames (γιατί το πρόγραμμα είναι τόσο ηλίθιο που δεν μπορεί απλά να δει τα .png και .mp4). Οπότε ουσιαστικά θα θέλει τα δικά του Media files που τα άλλα frontends δεν μπορούν να δουν. E, τα έχω ήδη δύο φορές λόγω του άλλου παρτάκια frontend (Launchbox) δεν θα τα έχω και τρίτη φορά.
Η άλλη λύση είναι να φτιάξεις τα paths με ένα gamelist generator. Αυτό δουλευει καλά αλλά το πρόβλημα είναι ότι αν θες να έχεις και metadata αυτό δεν μπορεί να στο δώσει. Θα έχεις απλά τα roms χωρίς descriptions η οποιαδήποτε πληροφορία οπως πότε βγήκε ή ποια εταιρία το έφτιαξε. Και δεν μπορείς να κανεις scrap ξεχωριστά από τα media paths γιατί όλα γραφονται στο ίδιο xml. Οπότε απαξ και κανεις scrap για να έχεις τα descriptions, ακόμα και αν του πεις πως δεν θες τα media γιατί τα έχεις ήδη, θα σου σβήσει τα paths και θα σου κάνει overwrite το xml! Οπότε πρέπει να διαλέξεις τι θες, media ή descriptions? Τράβαγα τα μαλλιά μου.
Τελικά βρήκα δική μου λύση αλλά έπρεπε να στύψω το μυαλό μου. Η λύση είναι να ξανακατεβάσεις τα media αλλά για να κανει πιο γρήγορα δεν χρειάζεται να κατεβάσεις τα videos. Του λες να κατεβάσει snapshots και μεσω notepad++ αλλάζεις το
<thumbnail> που δημιουργεί με
<video> και το
.png</thumbnail> με
.mp4</video>. Και μετά αλλάζεις και τα paths με bulk rename πάλι ωστε να το οδηγήσεις στα videos που θες. Το θέμα είναι για να πιάσει αυτό θα πρέπει να υπάρχουν οι γραμμες στο xml (γιατί έχουν το όνομα του κάθε παιχνιδιού), οπότε θα πρέπει ο scraper να έχει βρει τα files αλλιώς δεν υπάρχει κατι να κανεις rename.
Ευτηχώς ο scraper που κατέληξα είναι πολύ καλός. Δεν χρησιμοποιώ τον built in αλλα τον Scraper UI του Screenscraper site. Βρίσκει σχεδόν τα πάντα οπότε έχω ελάχιστα κενά στο τέλος. Ελυσα και το θεμα με τα subfolder πάλι με το notepad αλλά αυτήν την φορά ήθελε κάτι περίπλοκα commands, αστα να πάνε. Δεν θέλω να τα θυμάμαι