Βαρυσήμαντες δηλώσεις...

Στην Google θα γίνει η μήνυση ε την έρμη την γκουκλ
Προβολή συνημμένου 294776
Ναι και στο δικαστήριο, θα απαιτηθεί ληξιαρχική πράξη γέννησης οπότε τι θα πει τότε η εν λόγω κυρία; Απλά ρεζιλίκια.
Το θέμα με την απόκρυψη της πραγματικής ηλικίας (ιδίως από τις γυναίκες) με ξεπερνάει.
Δεν μπορούν να παραδεχθούν ότι θα μεγαλώσουν, θα γεράσουν και κάποια στιγμή θα φύγουν όπως όλοι μας απόαυτήν τη ζωή.
 
Ναι και στο δικαστήριο, θα απαιτηθεί ληξιαρχική πράξη γέννησης οπότε τι θα πει τότε η εν λόγω κυρία; Απλά ρεζιλίκια.
Το θέμα με την απόκρυψη της πραγματικής ηλικίας (ιδίως από τις γυναίκες) με ξεπερνάει.
Δεν μπορούν να παραδεχθούν ότι θα μεγαλώσουν, θα γεράσουν και κάποια στιγμή θα φύγουν όπως όλοι μας απόαυτήν τη ζωή.
Nα τα βάζουμε τώρα και με κολοσσούς την γκουγκλ την αμαζον κτλ.δεν λεει :biglaugh:
 
Μπαααα! Δεεεεεεν! Αυτο το πραμα δεν επισκευαζεται. Η ΠΕΜΕΝ (πανελληνια ενωση μηχανικων εμπορικου ναυτικου) σηκωνουμε τα χερια ψηλα.
 
Μπαααα! Δεεεεεεν! Αυτο το πραμα δεν επισκευαζεται. Η ΠΕΜΕΝ (πανελληνια ενωση μηχανικων εμπορικου ναυτικου) σηκωνουμε τα χερια ψηλα.Συ
Συμφωνώ chief, κι εμείς της ΠΕΠΕΝ δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε, ακυβέρνητο...
 
Λοιπόν, καθίστε τώρα να κάνουμε τα μαθηματικά. Σύμφωνα με τον γούγλη γεννήθηκε το 1943, σύμφωνα με την ίδια το 1958. Άρα λοιπόν στο "Ο αδελφός μου ο λόρδος¨ ήταν 8 ετών και στο "Μια Ελληνίδα στο χαρέμι" 13. Εντάξει λογικό...
 
Λοιπόν, καθίστε τώρα να κάνουμε τα μαθηματικά. Σύμφωνα με τον γούγλη γεννήθηκε το 1943, σύμφωνα με την ίδια το 1958. Άρα λοιπόν στο "Ο αδελφός μου ο λόρδος¨ ήταν 8 ετών και στο "Μια Ελληνίδα στο χαρέμι" 13. Εντάξει λογικό...
Αυτή η γκουγκλ τα φταιει ολα
 
Λοιπόν, καθίστε τώρα να κάνουμε τα μαθηματικά. Σύμφωνα με τον γούγλη γεννήθηκε το 1943, σύμφωνα με την ίδια το 1958. Άρα λοιπόν στο "Ο αδελφός μου ο λόρδος¨ ήταν 8 ετών και στο "Μια Ελληνίδα στο χαρέμι" 13. Εντάξει λογικό...

Επισης, εκανε την πρωτη της θεατρικη εμφανιση το 1956. Δυο χρονια προτου γεννηθει.
Αυτο ειναι λογικοτερο. :armed:
 
Συμφωνώ chief, κι εμείς της ΠΕΠΕΝ δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε, ακυβέρνητο...
Αμα δεν μπορουμε εμεις οι μαστορες να το επισκευασουμε, πως να το διαχειριστιετε εσεις οι πλοιαρχοι, Καπετανιε μου? Ειναι total lost, το κοριτσι!
 
Θυμήθηκα σήμερα μια δήλωση την οποία ήθελα να μοιραστώ εδώ στο τοπικ. Δεν έχω το σχετικό απόκομμα για να το παραθέσω εδώ, θα μεταφέρω όμως τα λεγόμενα.

Υπήρχε στο TV Έθνος πριν από χρόνια, μια θεματική, σχετικά με το αν είναι καλύτερα τα Ελληνικά η τα Τούρκικα σίριαλ, ήταν η περίοδος όπου ήταν στο απόγειο της δημοφιλίας τα Τουρκικά οπότε, τέθηκε ως θέμα.

Εκεί, τοποθετήθηκαν διάφοροι σεναριογράφοι και δημιουργοί επί του θέματος, επιχειρηματολογώντας και τοποθετήθηκε και η σεναριογράφος του σίριαλ του Alpha "Θα σε δω στο πλοίο" με Παρτσαλάκη και Χαλκιά. Η συγκεκριμένη, έχει γράψει τα σενάρια και σε μεταγενέστερες σειρές του ΑΝΤ1, όπως 40 Κύματα, Ονειροπαγίδα & Daddy Cool.

Η συγκεκριμένη λοιπόν, τοποθετήθηκε στο ότι τα Ελληνικά σίριαλ, είναι ασυζητητί καλύτερα από τα Τουρκικά, κοινώς, "Οι Έλληνες το κάνουμε καλύτερα" και το θεωρώ βαρυσήμαντη δήλωση, καθώς, προσωπικά μιλώντας, τα σενάρια της, τα βρίσκω απλώς συμπαθητικά, κάνει κάτι διαφορετικό μεν, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου όμως κατά πόσο ισχύει στην πράξη....
 
Ξέρεις, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος κανόνας σε αυτά τα πράγματα. Υπάρχουν Ελληνικά σήριαλ που είναι για τα σκουπίδια, υπάρχουν και διαμάντια. Υπάρχουν τούρκικα σήριαλ που είναι για τα σκουπίδια, υπάρχουν και διαμάντια. Έχω πει εδώ στο φόρουμ, ότι εγώ που ήμουν εντελώς κόντρα στα τούρκικα σήριαλ και δεν ήθελα να δω κανένα, υπέκυψα όταν είδα τον "Υπέροχο αιώνα" που είχε σαν θέμα τη ζωή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή και της γυναίκας του, της φοβερής και τρομερής Χουρέμ Σουλτάν που τον έκανε υποχείριό της και επιδόθηκε σε έναν λυσσαλέο αγώνα ζωής καταφέρνοντας να εξαφανίσει κάθε της εχθρό με σκοπό να ανέβει ένας δικός της γιος στο θρόνο. Το δηλώνω ενόρκως και αμαρτία εξομολογουμένη ουκ έστιν αμαρτία ότι το σήριαλ, που κράτησε τέσσερα χρόνια, ήταν ένα αριστούργημα (κατά την άποψή μου πάντα) και για να δεις την πόρωσή μου, έμπαινα στο τούρκικο κανάλι μέσω ενός link για να βλέπω το καινούριο επεισόδιο κάθε εβδομάδα χωρίς υπότιτλους. Δεν έχασα επεισόδιο για επεισόδιο και έμαθα ένα κάρο τούρκικες εκφράσεις. Τι σημαίνει αυτό? Ότι όλα τα τούρκικα έργα είναι καλά? Όχι, βέβαια. Ξέρεις πόσα σήριαλ γυρίζονται στην Τουρκία κάθε χρόνο? Εννοείται ότι πολλά από αυτά θα είναι για τα μπάζα. Αλλά μήπως ανάμεσα στα Ελληνικά σήριαλ δεν έχει φόλες που πολλές από αυτές έχουν κάνει και τρελή τηλεθέαση? Το αν η συγκεκριμένη σεναριογράφος (υποθέτω ότι μιλάς για την Τίνα Καμπίτση) θέλησε να ευλογήσει τα γένια της λέγοντας ότι τα ντόπια σήριαλ υπερέχουν, δεν είναι καμιά σπουδαία τεκμηρίωση. Έχω δει και δικό της σήριαλ, το "Θα σε δω στο πλοίο", επειδή μου αρέσουν πολύ οι Χαλκιάς και Παρτσαλάκης. Ξέρεις πόσα λάθη έχει το σενάριό της? Κάπου εδώ τα έχουμε εντοπίσει και καταγράψει με την hannele. Το έβλεπα όμως, το σήριαλ, γιατί μου άρεσε. Υπάρχουν και κάποιοι ηθοποιοί που έχουν τοποθετηθεί κατά καιρούς αρνητικά για τα τούρκικα. Και όμως, τους έχω δει να παίζουν σε απερίγραπτες μπαρούφες. Ίσως λοιπόν, να φοβόντουσαν για το ψωμάκι τους. Τι θα πουν δηλαδή? Τα ξένα είναι καλύτερα από τα δικά μας? Δεν πάει. Άλλωστε, τώρα πια, η τρέλα με τα τούρκικα πάει. Δεν νομίζω ότι παίζει κάποιο η τηλεόραση. Μόδα ήταν κι αυτό και πέρασε.
 
Εγώ αριστουργημα θεωρώ το σογκουν , τα πουλια πεθσινουν τραγουδωντας, τον μαρκο πολο και από δικά μας το νησι. Έχω δύσκολα γουστα
 
Τι εννοείς Μαιρούλα όταν λες "δύσκολα γούστα?" Θεωρώ αριστούργημα ένα σήριαλ που είχε πανέμορφες γυναίκες, γοητευτικούς άνδρες, οι οποίοι έπαιζαν καταπληκτικά, ηθοποιοί με ερμηνείες υπέροχες από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Τα κοστούμια ήταν απίστευτα όμορφα και πλούσια, τα κοσμήματα εκθαμβωτικά, τα τοπία όμορφα διαλεγμένα και το σενάριο ήταν από μόνο του πάρα πολύ ιντριγκαδόρικο γιατί βασιζόταν σε αληθινά ιστορικά γεγονότα. Από κοντά, υπέροχα σκηνικά και μουσική έκαναν ένα σύνολο σούπερ υπερπαραγωγή. Ένα ιψενικό τρίγωνο πάρα πολύ ενδιαφέρον γιατί είχαμε τους δύο άνδρες μαζί και τη γυναίκα απέναντί τους (εννοείται ότι οι άνδρες παρουσιάζονταν μόνο σα φίλοι και όχι σαν εραστές όπως έχει ειπωθεί γιατί ένα τούρκικο έργο δεν θα επέτρεπε ποτέ κάτι τέτοιο). Φυσικά ξέφυγε σε κάποια σημεία για να μπορέσει να γίνει σήριαλ με μεγάλη πλοκή. Δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα γούστα. Ο καθένας έχει το δικό του. Κι εγώ θεωρώ τα παραπάνω σήριαλ που αναφέρεις εξαιρετικά, με εξαίρεση το ¨Νησί" που δεν μου άρεσε καθόλου και δεν το είδα. Θεωρώ αριστούργημα τους "Tudors". Αλλά εδώ μιλάμε για τα τούρκικα σήριαλ. Απάντησα στο γεγονός ότι οι Έλληνες σεναριογράφοι και ηθοποιοί θεωρούν κατώτερα τα τούρκικα. Δε μιλάμε για τις άλλες χώρες. Λέω λοιπόν, ότι και οι δύο χώρες έχουν κάποια σήριαλ που είναι τέλεια και κάποια που είναι για τα μπάζα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ποια ελληνική σειρά θεωρείς αριατουργημα, την αίθουσα του θρονου; πχ . πράγματι οι Tudors ήταν αριστουργημα φοβεροι
 
Εντάξει, εμένα δε μου αρέσουν οι δραματικές σειρές και τις αποφεύγω γιατί μου προκαλούν κατάθλιψη. Μέσα στη μαυρίλα και τη σκοτεινιά. Δεν μου αρέσουν τα σήριαλ της Παπαοικονόμου που αρέσουν σε πολλούς, δεν μου αρέσουν τα σήριαλ του Μανουσάκη που έχουν κάνει θραύση κατά καιρούς.... Γενικώς, δεν είμαι των δραματικών έργων. Παρόλα αυτά, θεωρώ αριστούργημα την "Πρόβα νυφικού". Από τα ελάχιστα δραματικά σήριαλ που έχω δει και έχω παραδεχτεί. Και τώρα που τη θυμήθηκα, πάω να την ψάξω, να την ξαναδώ γιατί είναι πολλά τα κενά που έχω.
 
...Αλλά μήπως ανάμεσα στα Ελληνικά σήριαλ δεν έχει φόλες που πολλές από αυτές έχουν κάνει και τρελή τηλεθέαση? Το αν η συγκεκριμένη σεναριογράφος (υποθέτω ότι μιλάς για την Τίνα Καμπίτση) θέλησε να ευλογήσει τα γένια της λέγοντας ότι τα ντόπια σήριαλ υπερέχουν, δεν είναι καμιά σπουδαία τεκμηρίωση. Έχω δει και δικό της σήριαλ, το "Θα σε δω στο πλοίο", επειδή μου αρέσουν πολύ οι Χαλκιάς και Παρτσαλάκης. Ξέρεις πόσα λάθη έχει το σενάριό της?...
Α καλά, τα σεναριακά λάθη στην εν λόγω σειρά ήταν κραυγαλέα, με κυριότερο τη νεκρανάσταση της μάνας του Λεωνίδα :p ...η κα Ερριέτη Φωκά και ο Λάζαρος...
Πολλές φορές έχω αναρρωτηθεί αν κοιτάζουν τα προηγούμενα επεισόδια. Στα τούρκικα σήριαλ, ακόμα και με την αλλαγή σεναριογράφου, κρατείται η ίδια γραμμή στο story.
 
Θα συμφωνήσω με τους προλαλησαντες, φυσικά και δεν είναι ο κανόνας τα λεγόμενά, φυσικά και δεν ισχύει για όλες τις περιπτώσεις εκεί έξω, υπάρχουν λογής λογής προϊόντα και παράγωγα.

Όσον αφορά τη δήλωση που πρωτοανέφερα, πιο πολύ στάθηκα στο ότι μιλάμε για την περίπτωση δημιουργού όπου δεν έχει παρουσιάσει η δημιουργήσει κάτι που θεωρείται αριστούργημα, ίσως βέβαια οικειοποιείται το ότι είναι δημιουργός και εφόσον και εκείνη εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία, ότι μπορεί να υπερασπιστεί τα δημιουργήματα άλλων.

Προφανώς και έχουν υπάρξει παραγωγές και δημιουργίες επί ελληνικού εδάφους ανωτέρου επιπέδου και αξιομνημόνευτες, το να υποστηρίζεις όμως ότι "το κάνουμε καλύτερα ασυζητητί" ενώ η σχετική συνεισφορά σου, δεν είναι τόσο σημαντική, είναι κάπως.

Δηλαδή το ότι το Maestro ας πούμε έχει πάει Netflix, σημαίνει ότι είναι η καλύτερη παραγωγή από καταβολής κόσμου και αυτομάτως ακυρώνει οτιδήποτε έχει προϋπάρξει; Οπότε, είναι και υποκειμενικό το ζήτημα....
 
Προσωπικα, θεορω το 95% των Ελληνικων σειρων, φολες. Οπως και τις ταινιες. Επενδυονται λιγα χρηματα,επιλογη θεματος πολυσυνηθισμενο, σεναριο αρπα κολα, φτωχα σκηνικα, ελαχιστες εξωτερικες σκηνες, τελος η ηθοποιια του καλαμοκαβαλημενου Ελληνα ηθοποιου που δεν με πειθει με τιποτα για αυτο που θελει να παρουσιασει. Παρδειγμα,και ψιλοκαλοι να ειναι ολοι οι αλλοι παραγοντες, σε πιανουν τα γελια,(βλεποντας δραμα), βλεποντας π.χ. Ελληνα αξιωματικο του "40" με φαβοριτα τυπου Κοκοτα, η τον Γερμανο με αφελιες και μπουκλες τυπου Κωστα Καρρα.
Για τα Τουρκικα? Ακομα χειροτερα, για τα μπαζα το 99%. Ασε που δεν μπορω με τιποτα να παρακολουθισω ταινια η σειρα ακουγοντας την πιο κακοηχη γλωσσα του πλανιτη.
Η σειρα που θεορω μακραν καλυτερη και εφαμιλλη, Ευρωπαικων και Αμερικανικων σειρων ειναι το "Ετερος εγω"
 
Προσωπικα, θεορω το 95% των Ελληνικων σειρων, φολες. Οπως και τις ταινιες. Επενδυονται λιγα χρηματα,επιλογη θεματος πολυσυνηθισμενο, σεναριο αρπα κολα, φτωχα σκηνικα, ελαχιστες εξωτερικες σκηνες, τελος η ηθοποιια του καλαμοκαβαλημενου Ελληνα ηθοποιου που δεν με πειθει με τιποτα για αυτο που θελει να παρουσιασει. Παρδειγμα,και ψιλοκαλοι να ειναι ολοι οι αλλοι παραγοντες, σε πιανουν τα γελια,(βλεποντας δραμα), βλεποντας π.χ. Ελληνα αξιωματικο του "40" με φαβοριτα τυπου Κοκοτα, η τον Γερμανο με αφελιες και μπουκλες τυπου Κωστα Καρρα.
Για τα Τουρκικα? Ακομα χειροτερα, για τα μπαζα το 99%. Ασε που δεν μπορω με τιποτα να παρακολουθισω ταινια η σειρα ακουγοντας την πιο κακοηχη γλωσσα του πλανιτη.
Η σειρα που θεορω μακραν καλυτερη και εφαμιλλη, Ευρωπαικων και Αμερικανικων σειρων ειναι το "Ετερος εγω"
Το έτερος εγώ είναι σειραρα και το νετφλιξ την ήθελε διακαως αλλά δεν ξέρω αν εμπίπτει στην λέξη αριστουργημα όπως πχ η αίθουσα του θρόνου
 
Πίσω
Μπλουζα