Wally είπε:
Θελω βοηθεια μιας και δεν καταλαβαινω τι να πατησω...ενα απο καθε ομαδα?
Λοιπόν,
Κατ' αρχάς,
1) Ένα μεγάλο
ευχαριστώ στους Maxouli και Gryzor, για την προθυμία τους (Gryzor, έχασα το τηλέφωνό σου για να σε ειδοποιήσω, ευτυχώς που είδες το μήνυμα του Maxouli).
2) Ο Maxouli μου έδωσε μερικές δισκέτες, στις οποίες όμως, υπάρχουν μερικά καλά παιχνίδια της ιστορικής εποχής (1985) και λυπάμαι να τις φορμάρω όλες για μελλοντική χρήση. Αναζητώ λοιπόν (με φόβο να κριθώ ως πλεονέκτης) ακόμη μερικές...
3) Το πρόγραμμα αρχίζει τρέχοντας:
RUN "arxaia". Από κει και μετά, από το βασικό μενού πατάς το
1 ή
2 ή
3 και πηγαίνεις στις αντίστοιχες ενότητες.
Είδα όμως εκ των υστέρων, μία μικρή δυσλειτουργία: Όταν έχεις πάει στην ενότητα 3, και μετά επιστρέφεις στο μενού, αυτό φαίνεται γραμμένο με την τελευταία γραμματοσειρά που είχε φορτωθεί όταν ήσουν στην ενότητα 3. Ο λόγος, είναι πως στην ρουτίνα του μενού έχω ξεχάσει να βάλω μία εντολή για να φορτώνονται πάλι τα σύγχρονα ελληνικά. Θα ξαναφτιάξω αυτή τη ρουτίνα και θα την ξαναδώσω στον Maxouli για να την ανεβάσει...
Επίσης, επειδή το έφτιαχνα σε πράσινη οθόνη, δεν είχα τη δυνατότητα να "ελέγχω" τα χρώματα. Σε μερικά σημεία, έχω κάποια χρωματικά λάθη (το λευκό και το ανοικτό κίτρινο φαίνονται σχεδόν ίδια στην πράσινη οθόνη) ,αλλά πιστεύω πως αυτό δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία...
Μην παραξενεύεσθε με την καθαρεύουσα των κειμένων στην ενότητα 1. Τα έγραψα έτσι, για να ταιριάζει το κείμενο με την "ατμόσφαιρα" του θέματος.
phil_vr είπε:
Τρεμω στην ιδεα ενος listing αυτου του προγραμματος (Σαν τομος εγκυκλοπαιδειας Λαρους θα μας εβγαινε!!).
Zoro, περιμενουμε με χαρα να δουμε το προγραμμα σου. Μπορει να ειμαστε "παιχνιδαδες" επι το πλειστον, αλλα τετοιες προσπαθειες επικροτουνται και διαφυλασσονται ως κορη οφθαλμου!
Ευχαριστώ phil_vr, αλλά και όσους είχαν την ευγένεια να αναφερθούν παραπάνω στο θέμα αυτό...
Αυτό το πρόγραμμα είναι ουσιαστικά το πρώτο κεφάλαιο. Μόλις ξεμπλοκάρει ο εγκέφαλός μου από το συνεχές κλικ-κλικ τόσον καιρό, θα φτιάξω το δεύτερο κεφάλαιο, τους αρχαίους αριθμούς. Αυτό το κεφάλαιο με εξιτάρει περισσότερο (είμαι ολίγον λάτρης των μαθηματικών).