Νομίζω ότι η ηρωίδα Τατιάνα Δαμιανού της σειράς "Τατουαζ" στον Alpha είναι αντιγραφή της Νταίζης Αλεξίου! Βέβαια η ηρωίδα του Φώσκολου είναι πολύ πιο ρεαλιστική, παρόλη την φωσκολική υπερβολή, και η Όλγα Καρλάτου είναι πολύ ομορφότερη από την ηθοποιό του "Τατουάζ". Επίσης στην τέχνη γενικά δεν υπάρχει παρθενογένεση, αλλά δεν μπορώ να μην παρατηρήσω με νοσταλγία την προσπάθεια "αντιγραφής". Ως γνήσια οπαδός του Φώσκολου, μου λείπουν οι ταινίες του, που σπάνια πια προβάλλονται στην ελληνική τηλεόραση. Οι παλιές σειρές του, όπως "Η Κραυγή των Λύκων", "Ο άγνωστος πόλεμος", δεν έχουν ξαναπροβληθεί πρόσφατα και δεν τις θυμάμαι καθόλου. Βέβαια στις πιο πρόσφατες σειρές του, "Λάμψη" και "Καλημέρα Ζωή", η βαρετή επανάληψη των διαλόγων δεν έχει καμία σχέση με τις γρήγορες εναλλαγές που είχαν οι ταινίες του. Δεν θυμάμαι αν οι παλιότερες τηλεοπτικές σειρές του, που είχε κάνει στην κρατική τηλεόραση, είχαν την ίδια βαρετή επανάληψη, αλλά τα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά που έχουν τεράστια επιτυχία χρησιμοποιούν το ίδιο "φωσκολικό" τέχνασμα (αυτό της επανάληψης). Μάλλον ο Τριβιζάς έχει δει πολλή "Λάμψη"
Ξέρει κανείς γιατί δεν ξαναγυρίζονται remake αυτών των παλιών σειρών, που είχαν τεράστια επιτυχία? Το Hollywood γυρίζει σωρηδόν τα remake, και μάλιστα οι καινούριες ταινίες έχουν τεράστια εισπρακτική επιτυχία. Βέβαια τα remake των παλιών ελληνικών κωμωδιών δεν μου άρεσαν καθόλου. Ίσως γιατί οι προσωπικότητες και το ταλέντο των παλιών ηθοποιών ήταν αυτά που έκαναν την διαφορά και την επιτυχία και απογείωναν ένα κατά τα άλλα βαρετό σενάριο.