Έξοδος Κινδύνου (1980)

Ας μου επιτραπει να συστησω για οποιους δεν το εχουν δει το ΚΕΟΜΑ με τον φρανκο νερο και την καρλατου [καστανη]ναι μεν πρωταγωνιστρια,αλλα οχι σε μεγαλο ρολο.δεν ειμαι φαν των γουεστερν.2 εχω ενα αυτο και τον στρατιωτη μπλου με τον πητερ στραους.ο μοσιος πρωτοεπαιξε στην μεγαλη αποφαση [1977] με τον αγγελο ατωνοπουλο ενα ρολο αστυνομικου.
 
21.jpg


164.jpg


163.jpg
 
Και το κερασάκι στην τούρτα που έλειπε. Το cult τραγούδι της Δούκισσας που μισοακούγεται στην ταινία, εδώ στην στουντιακή (ολοκληρωμένη) έκδοση. Στίχοι: Νίκος Φωσκολος, μουσική: Γιώργος Κατσαρός.

 
ARETARA, δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω για "Της ζωής το παλιοτρένο"!!!
 
Από τα αγαπημένα μου τραγούδια και απόλυτα ενταγμένο στο ύφος της ταινίας! Πολύ ωραίο και το μοντάζ με σκηνές της αγαπημένης μας cult ταινίας με πλάνα όλων των πρωταγωνιστών: Καρλάτου, Εσκενάζυ, Κούρκουλος, Μαυροπούλου, Βλάχος, Τζεβελέκος, Μπρόγερ, ακόμη και Σουγκλάκος. Μοναδική απουσία ο Φούντας!
 
atanasio είπε:
Από τα αγαπημένα μου τραγούδια και απόλυτα ενταγμένο στο ύφος της ταινίας! Πολύ ωραίο και το μοντάζ με σκηνές της αγαπημένης μας cult ταινίας με πλάνα όλων των πρωταγωνιστών: Καρλάτου, Εσκενάζυ, Κούρκουλος, Μαυροπούλου, Βλάχος, Τζεβελέκος, Μπρόγερ, ακόμη και Σουγκλάκος. Μοναδική απουσία ο Φούντας!
Κι αν λείπει εκεί ο Φούντας σίγουρα θα βρεθεί κάπου κοντά!!! Δες κι εδώ!!!

 
Έχεις δίκιο! Πολύ ωραίο και αυτό το βίντεο! We love "Έξοδος κινδύνου"!!!
 
Ο ερωτικός χορός της Έρρικας στο κακόφημο κέντρο που συχνάζει ο Βλογιοκομμένος και η παρέα του. Ρεσιτάλ ερμηνείας από μια σπουδαία σταρ.

 
Πολύ ωραία η cult ταινία για την οποία ανοίξατε τόπικ !!! Μάλιστα δεν θυμόμουν τον τίτλο της, αλλά χάρις στο retromaniax τον ξαναθυμήθηκα ....

Βέβαια σε κάποιο σημείο η ταινία "κάνει κοιλιά" [άλλωστε αυτό ήταν σύνηθες στις "80ς ταινίες", όχι μόνο του ελληνικού αλλά και του ξένου κινηματογράφου] ... επίσης σε άλλα σημεία η ταινία φαίνεται "παραφορτωμένη" [ίσως θα ήταν καλύτερα αν ο σκηνοθέτης ήταν πιο "αφαιρετικός"] ... Παρόλες τις "αδυναμίες" της, όμως, παραμένει μια πολύ ωραία - για το είδος της και την εποχή της - ταινία !!!

Η πιο ωραία "πτυχή" της ταινίας [είπαμε, η ταινία είναι "παραφορτωμένη" και ... "υποδιαιρείται" σε πολλές ιστορίες] είναι αυτή της ερωτικής σχέσης της μοιραίας / γοητευτικής αστυνομικίνας με τον εξαρτημένο από τα ναρκωτικά !!! Σε αυτήν την "πτυχή" της ταινίας βλέπουμε πολύ ωραίες ερωτικές σκηνές και πολύ ωραία ερωτικά πλάνα !!! Πολύ μού αρέσει η στιγμή που η αστυνομικίνα λέει στον ναρκομανή : "πάλεψε κι άλλο", αλλά αυτός της περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο το "γιατί δεν μπορεί να ξεφύγει" :( :(.... Αυτή η σκηνή ίσως θα πρέπει να προβάλλεται σε κάθε εκδήλωση που αφορά την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών ....

Επίσης, όπως επισημάνατε, οι σκηνές προς το τέλος της ταινίας, με νταμάρια, ελικόπτερο, Κούρκουλο, καταδίωξη κλπ, είναι "άπαιχτες", καταπληκτικές .... δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτε από αντίστοιχες αμερικάνικες ή γαλλικές ταινίες !!!

Όσο για τη μοιραία πρωταγωνίστρια με τις υπέροχες ματάρες, που για χάρη της τρεις άντρες "πέσανε στη φωτιά" .... μάλλον τα λόγια είναι περιττά :flower: :flower: :flower:
 
Rinus Cesar είπε:
Όσο για τη μοιραία πρωταγωνίστρια με τις υπέροχες ματάρες, που για χάρη της τρεις άντρες "πέσανε στη φωτιά" .... μάλλον τα λόγια είναι περιττά
E, χαλαλι της! Μη ξεχνας τι τραβηξε η καημενη....

Ενα χρονο πριν την ειχανε φαει και τα ζομπι
 
Το ''Εξοδος Κινδυνου'' αν γυριζοταν στην ιταλια θα το θεωρουσαμε ενα απο τα καλυτερα euro-crime action movies.Oλοι οι ηθοποιοι ειναι αψογοι στους ρολους τους με κορυφαιους το διδυμο καρλατου-φουντας.Ειχα αγορασει απο τα μετροπολις με 5 ευρω το dvd και δυστυχως το εχω χασει :cry: :cry:.Δυο ειναι η αγαπημενες μου σκηνες 1)η σκηνη που η καρλατου εχει ''μπετωσει'' τον εσκεναζυ στο πιανο και εχουμε τον εξης διαλογο, καρλατου ''τι ειναι αυτα τα σ...α στα χερια σου;'' και ο εσκεναζυ της απαντα γεματος κυνισμο ''κουνουπια'' για τις μελανιες απο την χρηση και 2)η μπουκα του ενως ληστη απο την τζαμαρια της τραπεζας με τη μηχανη.

Βεβαια δεν τη λες και καλτ αφου ειναι ιδιαιτερα προσεγμενη παραγωγη ενω και τοτε που βγηκε στις αιθουσες πρεπει να εκανε πολυ καλες εισπραξεις.Ασε που για μενα δεν κανει πολυ κοιλια ευχαριστα περνα η ωρα.Εχετε δει το''Ο συντροφος και ο μπατσος'' παλι του φωσκολου;Εκει να δειτε υπερβολες το πρικουελ λαμψης και καλημερα ζωης μαζι.Οσο για τον εξοπλισμο την ιδια εποχη στις αντιστοιχες γαλλικες και ιταλικες περιπετειες τα ιδια κατοχικα οπλα χρησιμοποιουσαν δεν ηταν καποια αστοχια της παραγωγης.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την εβδομάδα που βγήκε στις αίθουσες (Νοέμβριος του 80) έπεσε πάνω στον "Άνθρωπο με το γαρύφαλο" που στις αίθουσες πρώτης προβολής μόνο σε Αθήνα-Πειραιά έκανε γύρω στις 650000 εισιτήρια. Η "Έξοδος κινδύνου" είχε κάνει λίγο πάνω από 100000 εισιτήρια. Πάντως η πηγή έμπνευσης -έστω και δεν δηλωνόταν- ήταν ένα Αμερικάνικο σίριαλ που έσκιζε και στην Ελλάδα εκείνη την περίοδο, η "Αστυνομικίνα" με την Angie Dickinson.
 
Δεν ηξερα οτι ειχε παει τοσο καλα ο ανθρωπος με το γαρυφαλλο.Παντως για την εξοδο κινδυνου ξερω οτι εχει πολυ φανατικο κοινο ενω την εχω πετυχει ουκ ολιγες φορες στην τηλεοραση τουλαχιστον στην παλια ερτ.Το αλλο μολις περισυ το ειδα σε καποιο κρατικο καναλι και το αφησα στην μεση.Το βρηκα πολυ βαρετο.
 
" Η σφαίρα φαίνεται θα πείραξε κάποιο νεύρο" ...έλα τώρα που φταιγε η σφαίρα...:tongue:
 
lolota είπε:
E, χαλαλι της! Μη ξεχνας τι τραβηξε η καημενη....Ενα χρονο πριν την ειχανε φαει και τα ζομπι
Kαι τεσσερα χρονια μετα κυνηγημενη απο ενα δολοφονο στο θριλερ (επισης του Lucio Fulci) Μurderock Uccide A Passo Di Danza !

Επισης στο συγκεκριμενο εργο θα την δειτε σε μια πολυ σεξυ εμφανηση με ή χωρις ρουχα!! :cool:
 
Ωραια ταινια κι αυτη.... Ειδικα για 1980, πολυ καλη παραγωγη.

Οι σκηνες στο μεσον της ταινιας μεσα στην βιλα μετα το φονο (που η Καρλατου φαινεται να λιποθυμαει) πολυ εντονες... Εκει σου προκαλουσε εντονα, κλασικα φωσκολικα συναισθηματα.

Ειχε και τις ενεσεις καλτιλας (χαβαλεδες με τον Τζεβελεκο στην αρχη), αλλα ειχε και καλες σκηνες δρασης. Ειχε και τα διδαγματα του Φωσκολου (''οι φτασμενοι δινουν τα ναρκωτικα στους μη εχοντες, για να τους ελεγχουν''), αλλα και την ανεμελια της εποχης (καμακι απο τους ανδρες αστυνομικους στην προισταμενη τους).

Η Καρλατου πολυ καλη... αν και να εχεις απο την μια Κουρκουλο, κι απ'την αλλη Εσκεναζυ, και να καταληγεις να νταλαβεριζεσαι με τον Φουντα με το προβλημα στο νευρο, απο τα σκαγια, ηταν καπως... :D

Γενικα ηταν μια ταινια καλη, πιστευω θα μπορουσα να την δω αρκετες φορες.
 
Πίσω
Μπλουζα