"Έφυγε" ο βασιλιας της Ποπ... [Michael Jackson]

Οταν το ακουσα χθες σκεφτηκα ''τελος εποχης''. Δεν ημουν ποτε φαν του ειδους μουσικης που εφτιαχνε. Ομως παντα αναγνωριζα το απιστευτο ταλεντο και δικαιολογημενο σταριλικι του. Ηταν πραγματικα ο απολυτος παγκοσμιος σταρ. Ακομα και στο πιο μακρινο χωριο τον ηξεραν. Ολη αυτη η διασημοτητα ηταν 100% δικαιολογημενη, αντιθετα με τοτε αλλα και συγχρονα κατασκευασματα. Υπηρξε πρωτοπορος περφορμερ και σιγουρα θα γινει αναλογος θρυλος με τον Ελβις.
 
[edited από εμένα:Ας το αφήσουμε καλύτερα,δεν είναι δα και το πιο σωστό να μιλάμε γι' αυτά,μια τέτοια στιγμή...]

Επαναλαμβάνω,η καλλιτεχνική -και δη χορευτική- περσόνα Jackson είναι μάλλον αξεπέραστη.Ο άνθρωπος Jackson είναι άλλο κεφάλαιο....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάντως ο προωρος θάνατος θα τον μετατρέψει αυτόματα σε "αθανατο", οπως έγινε αντίστοιχα με τους Presley,Morrison,Lennon κλπ.

Χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι ολοι αυτοί δεν ήταν τεράστιες μορφές καθενας στο ειδος της μουσικής που επέλεξε να υπηρετήσει. Απλά τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν ο κόσμος προλάβαινε να τους δει σε βαθειά γεράματα.

Προσωπικά τον θεωρώ τον κορυφαίο στο είδος του με διαφορά. Ανθρωπος διαταραγμένος ψυχικά, δεν έζησε παιδικα χρόνια λόγω της επιτυχιας των Jackson5 και βρεθηκε να την επιζητα αργοτερα. Μου έγινε μάλιστα πολυ πιο συμπαθής όταν, βρισκομενος στα "κάτω" του, τα media πραγματικά τον "ξεσκισαν"

R.I.P
 
Εγώ πάντα ήμουν μεταλάς και ακόμη μέχρι σήμερα αυτή η μουσική με χαρακτηρίζει, αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω την αξία του Βασιλιά της Ποπ ο οποίος έφτιαχνε μουσική που μπορούσε να αγγίξει ακόμη και έναν άνθρωπο με τα δικά μου ακούσματα.

Όσο τον αγάπησε ο κόσμος, τόσο τον μίσησαν και τον κυνήγησαν τα media. Ο άνθρωπος αγαπούσε την μουσική, αγαπούσε τα παιδιά γιατί και ο ίδιος ήταν παιδί. Βασανίστηκε και αντιμετώπισε πολλά ψυχολογικά προβλήματα, γιατί; Κάποιος θα πει ότι φταίει ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί την φήμη του, άλλοι θα πουν ότι φταίνε οι δικαστικές μάχες που έπρεπε να δώσει απέναντι σε διψασμένους για χρήμα γονείς που χρησιμοποίησαν ως μέσο τα παιδιά τους (είμαι πολύ ευαίσθητος σε αυτό το θέμα, αλλά ποτέ δεν πίστεψα ότι ο ΜJ έκανε αυτά που τον κατηγορούσαν). Άλλοι θα πουν ότι φταίνε τα media που τον κυνήγησαν... Άλλοι απλά θα πουν ότι δεν ήταν συμφιλιωμένος με το χρώμα του δέρματος και την φυλή του. ΛΑΘΟΣ ο άνθρωπος ήταν περήφανος που ήταν μαύρος και το είχε επαναλάβει πολλάκις. Ο άνθρωπος είχε μία σπάνια και πολύ άσχημη ασθένεια που ονομάζεται vitiligo και προκαλεί σταδιακό αποχρωματισμό του δέρματος ο οποίός μπορεί να είναι είτε τμηματικός, είτε καθολικός. Ναι απέφευγε τις ηλιακές ακτίνες γιατί λόγω της ασθένειας του και της ασθένειας lupus που έπασχε απλά τον μισούσε ο ίδιος ο Ήλιος. Αλλά ο περισσότερος κόσμος έχει την εντύπωση ότι τις επεμβάσεις και τις πλαστικές που έκανε, τις έκανε για να αλλάξει το χρώμα του δέρματος του. Κρίμα... έφυγε ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να έχει τα πάντα και να είναι ξανά κοντά στους οπαδούς του που τον λάτρευαν, αλλά δεν πρόλαβε να ζήσει αυτή την χαρά μετά από τα τόσα χρόνια που βασανίστηκε.

Η μουσική δε έχασε πολλά... χρόνια πριν. Αλλά ευτυχώς πρόλαβε να κερδίσει και πολλά από αυτόν τον άνθρωπο.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ MJ

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=B6xJlyJgfS8]YouTube - HOW ? Did Michael Jackson skin turn white ? (please Share :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ambu_dare είπε:
...άλλοι θα πουν ότι φταίνε οι δικαστικές μάχες που έπρεπε να δώσει απέναντι σε διψασμένους για χρήμα γονείς που χρησιμοποίησαν ως μέσο τα παιδιά τους (είμαι πολύ ευαίσθητος σε αυτό το θέμα, αλλά ποτέ δεν πίστεψα ότι ο ΜJ έκανε αυτά που τον κατηγορούσαν). :)
Ο MJ επειδή δούλευε από 5 χρονών δεν χάρηκε ποτέ παιδική ηλικία και ποτέ δεν ορίμασε συναισθηματικά. Υπό αυτή την έννοια είχε το "σύνδρομο του Peter Pan" (τα παιδιά που αρνούνται να μεγαλώσουν). Δεν είναι τυχαίο ότι ονόμασε το ράντσο του Neverland. Και φυσικά ήθελε να παίζει με παιδιά, γιατί ποτέ δεν το ευχαριστήθηκε όταν έπρεπε.

Αλλά άλλο αυτό και άλλο να κατηγορηθεί για παιδεραστία. Εξάλλου αν ήταν πράγματι παιδεραστής θα δήλωνε ότι "του αρέσει να κοιμάται με παιδιά"; Απλά κάποιοι γονείς βρήκαν την ευκαιρία να τα αρπάξουν όπως είπες και εσύ φίλε ambu dare. Πνευματικά ασταθής ναι. Εγκληματίας όχι.
 
RIP MJ

Ποτέ δεν ήμουν φανατικός οπαδός του, αλλά από όταν άκουσα την είδηση έχω παγώσει. Ίσως γιατί όσοι γεννηθήκαμε στα 80s μεγαλώσαμε με τα τραγούδια του, τα τερτίπια του, την εκκεντρικότητα του. Στα παιδικά πάρτυ πάντα ακούγαμε τα κομμάτια του, πάντα προσπαθούσαμε να μιμηθούμε τις φιγούρες τους και πάντα ακούγαμε τα εξ' αμάξης από τις ρετρο-μανάδες μας που μας συμβούλευαν να μην του μοιάσουμε!
 
elefas είπε:
...και πάντα ακούγαμε τα εξ' αμάξης από τις ρετρο-μανάδες μας που μας συμβούλευαν να μην του μοιάσουμε!
Δηλαδή τι; Να μη γίνουμε πλούσιοι, διάσημοι σε όλο τον πλανήτη και με καθολικά αναγνωρισμένη καλλιτεχνική αξία; :D
 
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=xW1fXL3s7bk]YouTube - Jackson Five - Can You Feel It

αφιερωμενο στον michael....

απλα ξεχωριζει απο τους υπολοιπους.....

τωρα ολοι τον αγαπουν....

man πραγματικα λυπηθηκα.....
 
Ειναι γελοιο και εξοργιστικο να βλεπεις δικτυα που τον εσκιζαν, τωρα να κανουν tributes...

Μολις εβαλα το Earth Song στα ηχεια και ψαχνω στο ραφι το cart του Mooonwalker για το MegaDrive...

EDIT

Ας το ακουσουμε μαζι...

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=f8muMo0fw_M]YouTube - Michael Jackson - Earth Song

ενα τραγουδι, ενα βιντεο, μια ερμηνεια που απλα δεν θα γινει match ποτε...
 
o Τζάκσον πολεμήθηκε άγρια και από άλλους τραγουδιστές στα ντουζένια τους. Σας θυμίζω τον Mc Hammer στο Too Legit To Quit που έκανε μια χαρακτηριστική κίνηση την οποία στο τέλος και καλά μιμήθηκε ο Τζάκσον ή ακόμα χειρότερα τις κακοήθειες του τρελού Έμινεμ με τα παιχνίδια με την μύτη και τα παιδιά προκειμένου να τσαλακώσει ακόμα περισσότερο το πληγωμένο προφίλ του τεράστιου αυτού καλλιτέχνη!

Τώρα όλοι αυτοί κλαίνε και λυπούνται...πρόκειται για τους ίδιους που τον έθαβαν μέχρι πρότινος! Ακόμα και η μεγάλη Μαντόνα που έκλαιγε χθες ήταν αποστασιοποιημένη τόσο καιρό. Υποκρισία για ακόμα μία φορά... :(
 
Wally είπε:
Μολις εβαλα το Earth Song στα ηχεια και ψαχνω στο ραφι το cart του Mooonwalker για το MegaDrive...
Moonwalker, τι μου θυμησες, το ειχα παρει στην Amiga και οταν ειχα δει την εκδοση στο Megadrive ζηλευα.

Megadrive

moonwalkergenesis-12.png


Amiga

compare-amiga.png


A ρε Michael θα μας λειψεις!

και κατι ακομα, θυμηθηκα το Leave Me Alone που ειχε βγαλει ο michael προς απαντηση στα media που ελεγαν διαφορα

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=CJvfnQ_E7uw]YouTube - Michael Jackson - Leave Me Alone (Album Version)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
joe είπε:
Οταν το ακουσα χθες σκεφτηκα ''τελος εποχης''.
Ακριβώς το ίδιο σκέφτηκα και εγώ!

Ο Michael Jackson, ήταν κομμάτι της ζωής μας...

Δε μου άρεσαν όλα τα τραγούδια του, αλλά κάποια από αυτά έφταναν για να σημαδέψουν ανεξίτηλα, τα τρυφερά χρόνια που ζούσαμε σαν παιδιά και σαν έφηβοι...

Πολύ μεγάλος καλλιτέχνης...

Κρίμα... Καλό ταξίδι Μάικλ...

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είμαι ακόμα σοκαρισμένος... δεν θέλω να πω τίποτα άλλο
 
Τον φαντάζομαι να κάνει moonwalking στα σύννεφα.Χάσαμε ένα κομμάτι των παιδικών-εφηβικών μας χρόνων.
 
ΒΡΑΧΟΣ είπε:
ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ!
Σεβαστή η άποψή σου, αλλά εμένα δε θα μου πει κανένας πότε θα κλάψω και πότε δε θα κλάψω...

Επίσης όταν χρησιμοποιείς μόνο κεφαλαία σε ένα forum, σημαίνει πως φωνάζεις...

Εντελώς φιλικά...

BTW Welcome to Retromaniax...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σεβαστές όλες οι απόψεις. Για άλλους ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον όπως και της Φάρα Φόσετ δεν σημαίνει τίποτα. Για κάποιους από εμάς όμως που είμασταν έφηβοι στη δεκαετία του '80 αποτελεί ένα κομμάτι της αγνότητάς μας, συμβολίζει την εποχή που πρωτοερωτευτήκαμε αληθινά και πολύ. 'Ισως για άλλους να είναι πιο στενόχωρο ότι σταμάτησαν να κυκλοφορούν οι σοκολάτες ΜΕΛΟ για παράδειγμα, κάτι που σε άλλους δε λέει τίποτα απολύτως. Κάποιοι όμως σήμερα νιώθουμε ότι πέθανε ένα κομμάτι των παιδικών, εφηβικών μας χρόνων σε μια μέρα. Χάθηκε κάτι ακόμα για να το πούμε απλά σε μια γλώσσα που ίσως λίγοι καταλαβαίνουμε πια...
 
στενόχωρο ότι σταμάτησαν να κυκλοφορούν οι σοκολάτες ΜΕΛΟ
Πες τα κοπελλα μου :thumbup:



*edit

Απλα λεω οτι στεναχωρηθηκα οταν σταματησαν να κυκλοφορουν οι ΜΕΛΟ - αλλα εννοειται οτι σημερα με εχει πειραξει πολυ το γεγονος που σχολιαζουμε εδω
 
Stormwatch είπε:
Πάντως ο προωρος θάνατος θα τον μετατρέψει αυτόματα σε "αθανατο", οπως έγινε αντίστοιχα με τους Presley,Morrison,Lennon κλπ.Χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι ολοι αυτοί δεν ήταν τεράστιες μορφές καθενας στο ειδος της μουσικής που επέλεξε να υπηρετήσει. Απλά τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν ο κόσμος προλάβαινε να τους δει σε βαθειά γεράματα.

Προσωπικά τον θεωρώ τον κορυφαίο στο είδος του με διαφορά. Ανθρωπος διαταραγμένος ψυχικά, δεν έζησε παιδικα χρόνια λόγω της επιτυχιας των Jackson5 και βρεθηκε να την επιζητα αργοτερα. Μου έγινε μάλιστα πολυ πιο συμπαθής όταν, βρισκομενος στα "κάτω" του, τα media πραγματικά τον "ξεσκισαν"

R.I.P
Θα συμφωνήσω απόλυτα με το θέμα της "αθανασίας" και για όλα τα υπόλοιπα για την κατάσταση της ψυχικής του υγείας και για την αναμφισβήτητη καλλιτεχνική του αξία... Τώρα αν τα media τον ξέσκισαν... έχω να πω μόνο ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.... και στην περίπτωση του Τζάκσον δεν υπήρχε μόνο κάπνος, είχε αρχίσει να φαίνεται και η φωτιά....

Αλλά τελικά ο νεκρός δεδικαίωται (αν το γραφώ λάθος ας με συγχωρήσουν οι φιλόλογοι)

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να μην μελαγχολήσει αφού ήταν ένα κομμάτι της παιδικής - εφηβικής μας ηλικίας. Θυμάμαι στις αρχές της δεκαετίας του '90 ή το 1991 ή το1992 πρέπει να ήταν που οι γονείς μου είχαν μας είχαν πάρει εισητήρια για την επικείμενη τότε συναυλία του Τζάκσον στην Αθήνα.... Το περιμέναμε πως και πως με τον αδελφό μου,.... αλλά τελικά αναβλήθηκε... ήταν την εποχή που πλέον τα πρώτα μεγάλα πρόβληματα υγείας είχαν αρχίσει να βγαίνουν στη δημοσιότητα..

Έτσι δεν μπορέσαμε ποτέ να δούμε το βασιλιά της ποπ επί σκηνής.....:sad::sad:
 
Πίσω
Μπλουζα