"Έφυγε" ο βασιλιας της Ποπ... [Michael Jackson]

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Spartan_X
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Προωρο και αδοξο τελος.

Οπως και να εχει όμως προκειται για τον κορυφαίο εκπροσωπο της ποπ μουσικης (μαζι με τη Μαντονα), και σιγουρα θα μιλαμε γι' άυτον πολλά χρονια ακομη.

Και κάπως έτσι δημουργούνται λοιπόν οι μύθοι.

Πρόωρος θάνατος,άφεση "αμαρτιών",εξιδανίκευση του προσώπου αυτού τκτλ κτλ....

Πώς αλλιώς θα γίνονταν μύθοι και ο Prisley,o Morrison και άλλοι άλλωστε ;

Anyway,όλες οι απόψεις σεβαστές,καθένας έχει την εικόνα που έχει για τον Jackson,δε θα το λύσουμε τώρα και εδώ το θέμα αυτό άλλωστε...

spyros_s είπε:
o Τζάκσον πολεμήθηκε άγρια και από άλλους τραγουδιστές στα ντουζένια τους. Σας θυμίζω τον Mc Hammer στο Too Legit To Quit που έκανε μια χαρακτηριστική κίνηση την οποία στο τέλος και καλά μιμήθηκε ο Τζάκσον ή ακόμα χειρότερα τις κακοήθειες του τρελού Έμινεμ με τα παιχνίδια με την μύτη και τα παιδιά προκειμένου να τσαλακώσει ακόμα περισσότερο το πληγωμένο προφίλ του τεράστιου αυτού καλλιτέχνη!Τώρα όλοι αυτοί κλαίνε και λυπούνται...πρόκειται για τους ίδιους που τον έθαβαν μέχρι πρότινος! Ακόμα και η μεγάλη Μαντόνα που έκλαιγε χθες ήταν αποστασιοποιημένη τόσο καιρό. Υποκρισία για ακόμα μία φορά... :(
Key words detected........ :(

Spyros είσαι απόλυτα σωστός.......

Ο μακαρίτης, δεν ήταν του γούστου μου ως καλλιτέχης, αλλά σε κάθε περίπτωση τον παραδεχόμουν ως κορυφή στο είδος του.

Ασχέτως αυτού, ο θάνατός του με λύπησε. Κυρίως διότι ήρθε ως αναπόφευκτο τέλος (ως μια φυσική Νέμεσις θα τολμούσα να πω) ενός ανθρώπου που προφανώς παρασυρμένος από αμύθητα πλούτη και δόξα, αποπειράθηκε να αλλάξει ακόμα και την ίδια τη φύση του (από μαύρος βάλθηκε να γίνει λευκός).

Όμως η φύση δε λογαριάζει πόσο μεγάλο "κομπόδεμα" έχεις και όταν της πας κόντρα κόντρα, δε συγχωρεί την ύβρι.

Παρά το φαινομενικά-αρνητικό σχολιό μου (που γνωρίζω ότι μάλλον θα στεναχωρήσει πολλούς οπαδούς του) εύχομαι εκ βαθέων να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Στα δικά μου μάτια, ήταν μάλλον μια ταλαιπωρημένη-ψυχή, παρά ένα είδωλο.

Υ.Γ. Ενδεικτικό του πως χρησιμοποίησαν τον θανόντα διάφοροι άνθρωποι "του χώρου" είναι και το εξής : προ ολίγου άκουσα σε "μοδάτο" μουσικό τηλεοπτικό σταθμό, ότι "απόψε διοργανώνεται μουσική εκδήλωση στη μνήμη του, στο τάδε-κλαμπ, σας περιμένουμε όλους" ! Είναι κρίμα να σκυλεύουν έτσι τη μνήμη ενός ανθρώπου και να προσπαθούν να πουλήσουν εισητήρια από το θάνατό του. Σημεία των καιρών ...

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπα, θα ελεγα οτι ειναι διαχρονικη παλιανθρωπια.

Ας θυμηθουμε τι εγινε μετα το θανατο του Ελβις, του Λεννον...

Παω και στοιχημα οτι η δισκογραφικη του εταιρεια (που στη τελευταια του δουλεια αρνηθηκε να του ετοιμασει δευτερο βιντεοκλιπ), θα βγαλει καμια κασετινα και θα πουλησει μερικες δεκαδες εκατομυρια.

Και για να μην το κουραζουμε...

Οι πρωτες φημες ομιλουν περι φαρμακων. Ο ανθρωπος ηθελε να κανει 8-10 συναυλιες και τα "καλοπαιδα" πατωντας πανω στα χρεη του, του ετοιμασαν 50 εμφανισεις. Ταυτοχρονα φροντισαν να "κανονισουν" να αντεπεξελθει με "τονωτικα".

Κριμα που αυτος ο συχρονος Πητερ Παν εζησε τελικα τοσο βασανισμενα (οσο και αν ακουγεται ανοητο) ενω εκανε χιλιαδες κοσμο ζαμπλουτους μεσα απο την καλοσυνη και την αφελεια του. Κανεις τους δεν ηταν εκει οταν τους χρειαζοταν...

Ο Μιχαλακης ηταν ενα αιωνιο παιδι και γι αυτο ο θανατος του λυπησε τον απλο κοσμο πολλαπλασια σε σχεση με αλλα αντιστοιχα συμβαντα...

Το οτι θα στηθει και στην περιπτωση του Jackson μια ολοκληρη ''βιομηχανια'' εκμεταλλευσης του ονοματος του μετα θανατον δεν χωραει αμφιβολια, ειναι το μονο σιγουρο. Το εχουμε ξαναδει το εργο.

Το θεμα ειναι πως δεν ειναι τα καναλια , οι συναδελφοι του ή τα ΜΜΕ που θα τον ''θεοποιησουν'' τελικα, αλλά ο κόσμος. Ο κοσμος που τοσα χρονια τον ακουγε, αγοραζε τους δισκους του και πηγαινε στις συναυλιες του. Και η μεγαλυτερη αποδειξη αυτων που γραφω ειναι πως τωρα, στις μερες μας, υστερα απο την απομονωση του τα τελευταια χρονια, τα σκανδαλα, τις αψυχολογητες ενεργειες με το μωρο στο μπαλκονι και όλα τα αλλα, οι 50 συναυλιες του ηταν sold out απο τα πρωτα λεπτα διαθεσης των εισητηριων.

Αρα δεν του δινει κανεις αφεση ''αμαρτιων'', ουτε εξιδανικευει το προφιλ του. Απλά ο κοσμος λατρευει τη μουσικη του και την καλλιτεχνικη του εικονα.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν μπορει κανεις να τον κατηγορησει για τα σφαλματα που εκανε στην πορεια του.Οτι 'κακο' εκανε το κανε στον εαυτο του και μονο.Εχει προσφερει πολλα σε ολο τον κοσμο,φιλανθρωπος,οικολογος,με μεγαλες ανησυχιες.

Ιδρυσε την δικια του σχολη και εχει αρκετους συνεχιστες,οπως ο Timberlake,o Neeyo,o Chriss Brown...

Μεγαλώσανε αρκετές γενειές με τα τραγούδια του και θα συνεχίσει να ακουγεται για παντα.

R.I.P M.J.

!!

και μένα με λύπησε ο θάνατος του...Σίγουρα υπήρξε ένα είδωλο της ποπ και ήταν από τους "λιγους" πραγματικούς σταρ της μουσικής σκηνής, πράγμα που το παραδέχονται και άνθρωποι που δεν είναι του μουσικού τους γούστου...

Χαίρομαι που είδα πολλά παιδιά απο εδω μέσα να γράφουν αυτα ακριβώς που πιστεύω και γω. ¨ΟΠΩς πολλοί φίλοι ανάφεραν πριν απο εμένα, Ο άνθρωπος δεν έζησε παιδική ηλικία και την αναζήτησε για το υπόλοιπο τησ ζωής του. Άνθρωποι που έγιναν σταρ στην παιδική ηλικία όλοι αντιμετώπισαν προβλήματα στην πορεία...μπορώ να θυμηθώ την drew barrymoore που και αυτή δεν έζησε παιδική ηλικία. Αποτέλεσμα: 13 χρονών ήταν εθισμένη στην κοκαίνη και έκανε την πρώτη της αποτοξίνωση αφού το lifestyle της ήταν ίδιο με ενήλικους ανθρώπους, αφου αυτή αντι να παίζει με κουκλες σύχναζε στο Studio 54 να πίνει ποτά στο τραπέζι του Andy Warhol..χαιρομαι που καταφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα της...

Σίγουρα ο άνθρωπος Michael αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα άλλα πιστεύω οτι δεν έκανε όλα αυτά που τον κατηγορούσαν για τα παιδιά...Ό τύπος είχε το σύνδρομο του "Perer Pan" οπως είπε και ο Wally. Oι "γονείς" αυτών των παιδιών είναι οι πραγματικοί κατηγορούμενοι. Είναι δυνατόν να στέλνεις το παιδί σου σε κάποιον που υποτιθεται είναι παιδεραστής? Οι ανθρωποι αυτό βγάλανε χρήματα χρησιμοποιόντας τα ίδια τους τα παιδία.

Ο άνθρωπος αυτός αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα και σίγουρα αποζητούσε την προσοχή του κοινού με κάθε τρόπο, κάποια στιγμή όταν η μουσική καριέρα του είχε πάρει την κατιούσα (γάμος με την κόρη του Priestley, κυκλοφορούσε με μάσκες κ.λ.π) αλλά εμένα όλα αυτά μου έδιχναν έναν μοναχικό άνθρωπο που προσπαθούσε να ζητήσει βοήθεια με κάθε τρόπο...

Όσον αφορά το καλλιτεχνικό κομμάτι, πιστεύω οτι ενώ ξεκίνησε κάνοντας τεράστιο "ΜΠΑΜ" στην μουσική σκηνή, κάνοντας πράγματα πολύ μπροστά για την εποχή του (ήταν τραγουσιστής και showman) στη συνέχεια δεν εξελίχθηκε μουσικά, όπως άλλοι καλλιτέχνες (π.χ. Madonna)

Παρεμείνε το ίδιο στυλ για όλα τα χρόνια που έκανε καριέρα..οι χορευτικές του κινήσεις ήταν λίγο ξεπερασμένες και παρέμειναν οι ίδιες απο την εποχή του Beat it. Βέβαια ίσως αν δεν αντιμετώπιζε όλα αυτα τα προβλήματα να έιχε πολύ καλύτερη καριέρα γιατί σίγουρα είχε το ταλέντο.

R.I.P Michael...smooth but not criminal!

Eχει ενδιαφερον αυτο που λες για την μη εξελιξη του μουσικα. Συμφωνω απολυτα και η τελευταια του κυκλοφορια εδειχνε στασιμοτητα. Πιστευω επαιξε παρα πολυ ρολο η ολη του κατασταση αλλα και οι εκκεντρικοτητες που τον κρατησαν στο ''ψυγειο''. Περα απο αυτο ομως επαθε οτι παθαινουν αρκετα οι ταλαντουχοι ανθρωποι. Γινονται οκνηροι. Δεν την ψαχνουν πλεον παιρνοντας καποια πραγματα σαν δεδομενα. Αντιθετα ατομα που μπορει να ειναι απο οκ εως μετριοι αλλα διαρκως κινουνται τυχαινει να ξεπερασουν τα μεγαλα ταλεντα. Η Μαντονα πχ ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα. Μια απιστευτα μετρια τραγουδιστρια (live δεν ακουγεται), που ομως οχι μονο ακολουθει αλλα δημιουργει και τις τασεις στον χωρο της, διαρκως κινουμενη και επιλεγοντας σωστα συνεργατες αλλα και τροπους προβολης )περαν της ηλεκτρικης σκουπας που ρουφαει τα παντα στο Χολλυγουντ). Κι ομως ο Michael ενας απιστευτα χαρισματικος ανθρωπος, ενα παιδι θαυμα, μας μενει στο μυαλο σαν ο αρχοντας των 80ς ποπ αναμνησεων. Η Μαντονα πιστευω μεχρι την στιγμη που θα φυγει απο την σκηνη, θα ειναι μεσα στα συγχρονα πραγματα επιβεβαιωνοντας τον μυθο του λαγου και της χελωνας.

Yπάρχει πάρα πολύς κόσμος που μεγάλωσε με λιγοστά κι ελλειπή παιδικά χρόνια,είτε διότι αναγκάστηκε να δουλέψει από μικρή ηλικία,είτε επειδή οι καταστάσεις τον αναγκάσαν,είτε είτε...

Για μένα εκεί είναι ο πραγματικός μύθος κι όχι σε οποιονδήποτε σταρ που η φήμη του του επέτρεπε να μείνει στην ιστορία.Δε πρόκειται ν' αρχίσω να αναλύω τα τι και πώς του Jackson,διότι δε το θεωρώ πρέπον,ούτε την ώρα κατάλληλη,ούτε τελικά και την όλη κουβέντα αυτή απαραίτητη.

Απλά έχω τις διαφωνίες μου σχετικά με τη δημιουργία των μύθων και το πώς εξαγνίζονται οι διάσημοι άνθρωποι που τους αποτελούν,στο πέρασμα των χρόνων.Αλλά,όπως έχω κι εγώ πολλάκις πει,αναμφισβήτητα καθένας μας έχει το δικαίωμα της γνώμης του,η οποία φυσικά και δεν είναι απαραίτητο να αλλάξει.

Ας αναπαθεί ο δυστυχής αυτός άνθρωπος,θα τον θυμόμαστε ως ένα καλλιτέχνη που κάποτε ξεχώρισε κι άφησε κάποιο έργο πίσω του,ακριβώς για να μας θυμίζει κάτι θετικό απ' αυτόν...

Συμφωνώ με το τελευταίο post του Wally. Πραγματικά, και εγώ πιστέυω πώς πρόκειται για ένα άνθρωπο αιώνιο παιδί, που παρεξηγήθηκε απο όλους τους καλοθελητές που έβλεπαν το χαρτί του και τους έτρεχαν τα σάλια.

Απο μικρό παιδί στο μεροκάματο, δέν κατάφερε να ζήσει αρμονικά με τα υπόλοιπα παιδάκια. Οι περισσότεροι βρίζουμε την ώρα και την στιγμή που αρχίσαμε να δουλεύουμε και δέν έχουμε πλέον τον χρόνο για να παίξουμε, να διασκεδάσουμε και να ζήσουμε όπως γουστάρουμε. Φανταστείτε λοιπόν έναν άνθρωπο που δούλευε απο τα 5 του, πόσα πράγματα θα του είχαν λείψει. Ένα κρυφτό, τα μήλα, τα πειράγματα... Μικρά πράγματα που όλοι τα θεωρούμε δεδομένα.

Σε ότι αφορά καθαρά στα καλλιτεχνικά, ούτε κι εγώ είμαι Pop φαν, αλλά η φωνή του Michael, οι μουσικές του,ο χορός του, οι στίχοι των τραγουδιών του, και ακόμα και η παραγωγή των δίσκων του δέν είχαν (και σίγουρα δέν θα έχουν) κανένα προηγούμενο. Ο μοναδικός 100% πλήρης καλλιτέχνης σε όλα τα επίπεδα, απαιτούσε για τους fans του μόνο το καλύτερο και δέν σήκωνε μύγα στο σπαθί του. Στην σχολή ηχοληψίας, θυμάμαι τον καθηγητή να μας διηγείται μιά ιστορία για το πώς απαίτησε να ξηλωθεί όλη η καλωδίωση του Studio, γιατί τα καλώδια δέν ήταν τα καλύτερα της αγοράς !! Διάλεγε και καλοπλήρωνε πάντα τους καλύτερους παραγωγούς, κιθαρίστες και performers του κόσμου. Τα videoclip του έχουν μείνει για πάντα στην ιστορία, και ποτέ δέν έκανε κάτι πρόχειρο, απαιτώντας πάντα να συνεργάζεται με πραγματικούς καλλιτέχνες και όχι αεριτζήδες που πρότειναν οι δισκογραφικές. Επίσης ακόμα και σε τεχνολογικά standards, έβαζε λεφτά για να κάνει πράγματα που όλοι του έλεγαν "δέν γίνεται", όπως το morph στο black and white και διάφορα μικρά-μεγάλα σε κάθε video clip του.

Δέν νομίζω να υπήρξε ποτέ κανείς σάν τον Michael Jackson. Ούτε o Elvis, ούτε κάποιος ή κάποια άλλη σε οποιοδήποτε genre και άν ψάξεις. Σεβάστηκε την δουλειά του όσο τίποτα, σεβάστηκε τον κόσμο που τον αγαπούσε όσο κανείς, και ήταν ατόφιος σε όλα του, γνήσιο πραγματικό ταλέντο που κατάκτησε την απόλυτη κορυφή.

Όλοι μας έχουμε εξελιχθεί μουσικά-δεν μείναμε στην μουσική που ακούγαμε σαν παιδιά,έφηβοι-στην πορεία έχω αγαπήσει πολλά είδη μουσικής(electroclash,acid jazz κτλ.)Αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε στον Michael Jackson την επανάσταση που έφερε στην pop σκηνή.Ένα μικρό παράδειγμα...η 16λεπτη version του Bad είναι σε σενάριο του συγγραφέα Richard Price και σε σκηνοθεσία Martin Scorsese.Ο M.Jackson έθεσε νέα standard στην μουσική γενικότερα και επηρέασε καλλιτέχνες από αρκετά είδη μούσικης.Η προσωπική του ζωή ήταν ...προσωπική,δεν θα μπώ στην διαδικασία της "κλειδαρότρυπας",ειδικά ενός νεκρού πια ανθρώπου.Rest in peace Moonwalker!

Ενα απο τα Highlights της καριερας του: Smooth Criminal live

That's my best!

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=07v6tB_OLR8]YouTube - Smooth Criminal (Live 1992 Dangerous Tour) - Michael Jackson

manos426f είπε:
Yπάρχει πάρα πολύς κόσμος που μεγάλωσε με λιγοστά κι ελλειπή παιδικά χρόνια,είτε διότι αναγκάστηκε να δουλέψει από μικρή ηλικία,είτε επειδή οι καταστάσεις τον αναγκάσαν,είτε είτε...
Για μένα εκεί είναι ο πραγματικός μύθος κι όχι σε οποιονδήποτε σταρ που η φήμη του του επέτρεπε να μείνει στην ιστορία.Δε πρόκειται ν' αρχίσω να αναλύω τα τι και πώς του Jackson,διότι δε το θεωρώ πρέπον,ούτε την ώρα κατάλληλη,ούτε τελικά και την όλη κουβέντα αυτή απαραίτητη.

Απλά έχω τις διαφωνίες μου σχετικά με τη δημιουργία των μύθων και το πώς εξαγνίζονται οι διάσημοι άνθρωποι που τους αποτελούν,στο πέρασμα των χρόνων.Αλλά,όπως έχω κι εγώ πολλάκις πει,αναμφισβήτητα καθένας μας έχει το δικαίωμα της γνώμης του,η οποία φυσικά και δεν είναι απαραίτητο να αλλάξει.

Ας αναπαθεί ο δυστυχής αυτός άνθρωπος,θα τον θυμόμαστε ως ένα καλλιτέχνη που κάποτε ξεχώρισε κι άφησε κάποιο έργο πίσω του,ακριβώς για να μας θυμίζει κάτι θετικό απ' αυτόν...
Δε νομίζω ότι η προσωπική ζωή ενός καλλιτέχνη, πέραν του πως επηρέασε το έργο του, έχει τόσο σημασία. Αυτό που τελικά μετράει είναι το έργο που αφήνει πίσω του. Η κατασκευή "μύθων" εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα της βιομηχανίας του θεάματος. Αλλά σε βάθος χρόνου είναι η αξία της παρακαταθήκης που αφήνει ο κάθε δημιουργός που τον βάζει στο πάνθεον τον μεγάλων καλλιτεχνών.

Ας ήταν ο Michael Jackson διαταραγμένος, ας ήθελε να γίνει λευκός, ας ήταν και παιδεραστής. Αν 20-30 χρόνια αργότερα ο κόσμος συνεχίζει να ακούει το Thriller, όλα αυτά είναι επουσιώδη.

ΒΡΑΧΟΣ είπε:
ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ!
Δεν υπάρχει Έλληνας σύγχρονος τραγουδιστής του οποίου ο Θάνατος να με κάνει να κλάψω...η απώλεια όμως του MJ με συγκίνησε σε μεγάλο βαθμό! Εσύ μπορεί να μην νοιάζεσαι όμως -όπως βλέπεις εδώ- κάποιοι άλλοι το κάνουν :(

Γι' αυτό και λέγεται "ΒΡΑΧΟΣ" στο nickname προφανώς ! :P :P

(σ.σ Έξω από πλάκα τώρα,για να ελαφρύνουμε και το κλίμα,θεωρώ τέτοια παρέμβαση -και ως πρώτο post μάλιστα- εντελώς λάθος φίλε ΒΡΑΧΟΣ.... ;) )

Υποκλίνομαι στο μοναδικό ταλέντο του και εύχομαι ο Θεός να συγχωρέσει τα κρίματά του,όποια και αν ήταν αυτά.

manos426f είπε:
Και κάπως έτσι δημουργούνται λοιπόν οι μύθοι.
Πρόωρος θάνατος,άφεση "αμαρτιών",εξιδανίκευση του προσώπου αυτού τκτλ κτλ.....
Εξαρτάται πάντα απο το βαθμό των αμαρτιών, ετσι; ;)

Το έχουμε ακούσει πολλές φορές, όλοι μας, το παραμύθι "έφυγε νωρίς, έφυγε άδικα κλπ κλπ" κι ας ήταν η μεγαλύτερη λέρα, ever!!!... History repeats it's self και κάποιοι θα βγάλουν χοντρά χρήματα απ' όλη την ιστορία! Μη με παρεξηγησετε, δεν είμαι μέσα στη χαρά που χάθηκε αδιαμφισβήτητα ένα "τέρας" (με την καλή έννοια!) της μουσικής ποπ σκηνής... Hell, σήμερα έπαιξα (στο ροκάδικο που δουλεύω!) τουλάχιστον 5 φόρες το dirty diana, απο τα καλύτερα κομμάτια ποπ που έχω ακούσει! Για να καταλήξω, άνθρωποι τέτοιου βεληνεκούς, έχουν ζήσει 100 φόρές τη ζωή τη δική μας και (αποψή μου πάντα) δεν θα πρέπει να τα βάφουμε μαύρα... Και να quotάρω λιγάκι έναν ροκ σταρ απο το Dr. House:

AMBER VOLAKIS: [softly] You don't regret anything?

JIMMY QUIDD: Well, there was a lot of drugs. A lot of drinking. Lot of fights. [swallows] I regret everything else!!!

Όσο για τον φίλο ΒΡΑΧΟΣ, πιστεύω οτί το παιδί απλά είπε την αποψή του και δεν πρότεινε σε κανένα να ΜΗΝ κλάψει μαζί του. Το thread, απ' ότι κατάλαβα, δεν είναι requiem στη μνήμη του Jackson γι' να ν' αφήνουμε τις ευχές μας... Άλλωστε, freedom of speech ;)

ASiC είπε:
Όσο για τον φίλο ΒΡΑΧΟΣ, πιστεύω οτί το παιδί απλά είπε την αποψή του και δεν πρότεινε σε κανένα να ΜΗΝ κλάψει μαζί του. Το thread, απ' ότι κατάλαβα, δεν είναι requiem στη μνήμη του Jackson γι' να ν' αφήνουμε τις ευχές μας... Άλλωστε, freedom of speech ;)
Όπως είπα και πριν σεβαστές όλες οι απόψεις, αλλά πολλές φορές είναι και το πως διατυπώνει την άποψή του ο καθένας...

Πίσω
Μπλουζα