Ναι, φαίνονται πιο νέοι οι άνθρωποι τώρα. Περιποιούνται τον εαυτό τους? Δεν ντύνονται / χτενίζονται γεροντίστικα? Καλύτερο δέρμα / δόντια? Όλα μαζί μάλλον. Και είναι ψηλότεροι. Θυμάμαι θειάδες ( δυο γενιών πίσω, εμείς τις λέγαμε "γιαγιά τάδε") που μόλις παντρεύανε την τελευταία κόρη παρατούσαν τον εαυτό τους (ειδικά αν είχαν ξεπαστρέψει τους άντρες τους), του στυλ "πάει πια εμένα ο καιρός μου" ενώ το πολύ θα ήταν 60άρες. Ίσως επειδή είχαν δύσκολη ζωή είχαν πια κουραστεί να προσπαθούν. Όταν είχα έρθει Αμερική είχα εντυπωσιαστεί από το πόσο νεότερες έμοιαζαν οι γυναίκες κυρίως, αλλά και οι άντρες. Συνομήλικοί τους Έλληνες ήταν ήδη ρυτιδιασμένοι με κουρασμένα πρόσωπα. Δεν ήταν θέμα ράτσας, οι ελληνοαμερικανοί συγγενείς μου έμοιαζαν πολύ νέοι επίσης. Τώρα βλέπω πολύ μικρότερη διαφορά Ελλάδας - ΗΠΑ, κι αν δεν ήταν ο ήλιος που είναι ανελέητος για το δέρμα θα ήταν ακόμη μικρότερη.
Αλλά ειδικά η Λίντα, νομίζω επίτηδες προσπαθούσε να δείχνει πιο ώριμη λόγω της διαφοράς ηλικίας που είχε με τον Χιώτη. Διότι όταν μεγάλωσε έμοιαζε νεότατη, άρα ήταν θέμα στυλ. Χτένισμα, μακιγιάζ...