mhmerotategiatipino
RetroMasteR
- Αντιδράσεις
- 453
Karavasilator είπε:.....θα ήθελα τη γνώμη σας για 2 παιχνίδια που με ενδιαφέρουν αλλά δεν έχω καταφέρει ακόμα να παίξω: έχω τσεκάρει την Αντιμονόπολη (έχω διαβάσει κανόνες πολύ έμμεσα όμως) και το cluedo που όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο δεν έχω παίξει επίσης, αξίζουν τα συγκεκριμένα δύο ρε παίδες; μου αρέσει να έχει και "λίγο χαβαλέ" σαν παιχνίδι, το cluedo μου φαίνεται πιο σπαζοκεφαλιά, ισχύει;;
Με λιγα λογια....ξεχναμε ενα απο τα αγαπημενα ολης της χωρας.... το ταβλι!!!!boomer είπε:.....δε μπορούμε σήμερα να ρίχνουμε το ζάρι....
Για το HOTEL ριξε μια ματια εδω ...foutix είπε:Boomer τα παιχνίδια hotel, game of life, who is who πότε πρωτοεμφανίστηκαν στην Ελλάδα; αρχές του 90;
stayros είπε:Και τα δυο - Anti-Monopoly και Cluedo - εξαιρετικα εθιστικα!!!!
Στην Anti-Monopoly,κανεις ακριβως οτι και στην κλασικη Μονοπολη (αγοροπωλησιες δηλαδη) αλλα με μια διαφορα....
υπαρχουν δυο ομαδες.... το Μονοπωλειο και ο Ανταγωνισμος!
Το παιχνιδι μπορει να κρατησει πανω απο δυο ωρες λογο των σκληρων παζαριων
που γινονται μεχρι να φαληρισει καποιος απο τους παιχτες!!!![]()
Εδω συμφερει να εισαι με το Μονοπωλειο!!!![]()
Στο Cluedo πρεπει να συνδυασεις πολλα πραγματα μεχρι να εισαι 100% σιγουρος
οτι καποιος απο τους συμπαιχτες σου ειναι ο δολοφονος!!! :wait2:
Εχει αρκετο μυστηριο/ενταση/αγωνια μεχρι να βρεθει ο ενοχος!!!recry:
Αν γουσταρεις με χιλια τα παραπανω,σιγουρα θα το καταευχαριστηθεις!!!![]()
Σε καθε περιπτωση παντως,αξιζουν και τα δυο!!!![]()
boomer είπε:Η ΑΝΤΙ-MONOPOLY μιας και την αναφέρατε δεν είναι μια απλή παραλλαγή της MONOPOLY από της εκατοντάδες που έχουν βγει από διάφορες εταιρίες στο πέρασμα των χρόνων. Είναι ένα παιχνίδι με μια ιστορία 42 χρόνων που δεν είναι πολύ γνωστή! Κάποια στιγμή θα ετοιμάσω κάποιο σχετικό αφιέρωμα!
Σταύρο είσαι φοβερός στη διαφήμιση! Περιέγραψες ουσιαστικά το σασπένς του παιχνιδιού, γιατί στην πραγματικότηταstayros είπε:Στο Cluedo πρεπει να συνδυασεις πολλα πραγματα μεχρι να εισαι 100% σιγουροςοτι καποιος απο τους συμπαιχτες σου ειναι ο δολοφονος!!! :wait2:
Εχει αρκετο μυστηριο/ενταση/αγωνια μεχρι να βρεθει ο ενοχος!!!recry:
Προσυπογράφω! Γενικά, ακόμα και για το πιο απλό παιχνίδι, έχει σημασία το κλίμα. Ειδικότερα για το Cluedo, μετράει πολύ το μυστηριώδες κλίμα, ο λίγο χαμηλός φωτισμός στο χώρο, και ο αριθμός των παικτών. Όσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο, γιατί είναι πιο αργή και βασανιστική η λύση του μυστηρίου. Επίσης, σημασία έχουν οι λεπτομέρειες, και κυρίως τι ρωτάει ο καθένας...stayros είπε:Ενταξει...ειπα να τον βαλω κατευθειαν στο κλιμα του παιχνιδιου.![]()
nwntas είπε:Προσυπογράφω! Γενικά, ακόμα και για το πιο απλό παιχνίδι, έχει σημασία το κλίμα. Ειδικότερα για το Cluedo, μετράει πολύ το μυστηριώδες κλίμα, ο λίγο χαμηλός φωτισμός στο χώρο, και ο αριθμός των παικτών. Όσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο, γιατί είναι πιο αργή και βασανιστική η λύση του μυστηρίου. Επίσης, σημασία έχουν οι λεπτομέρειες, και κυρίως τι ρωτάει ο καθένας...Σασπένς, ας πούμε, έχει και το Μυστήρια στο Πεκίνο (που btw υπάρχει και αντίστοιχη έκδοση στο Cluedo, και λέγεται Cluedo Mysteries), αλλά είναι κυρίως αγωνία μην τυχόν και προλάβει κάποιος άλλος να βρει τα στοιχεία πριν από σένα, τα οποία και κρατιούνται κρυφά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ενώ στο Cluedo το σασπενς είναι διάχυτο, γιατί εκτός της αγωνίας να ανακαλύψεις πρώτος τον ένοχο, το χώρο που διέπραξε το έγκλημα και το μέσο που χρησιμοποίησε, και να έρθει η σειρά σου, έχει σασπένς το γεγονός ότι ενώ ξετυλίγονται ένα ένα τα στοιχεία του παιχνιδιού φανερά, κανείς δεν ξέρει τους άσους που μπορεί να κρύβει ο καθένας στο μανίκι του...
(ελπίζω με τόση περιγραφή να σε έχουμε πείσει να παίξεις KaravasilatorΑν τυχόν ψάχνεις συγκεκριμένη έκδοση του Cluedo, θα σου πρότεινα κυρίως την έκδοση του 2000, όπου τα πιόνια είναι μινιατούρες (πλαστικές) των ηρώων και το ταμπλό έχει ωραίο artwork, χωρίς να είναι ξερά τετράγωνα και άδειες αίθουσες)
Τότε μια λύση είναι να πάρεις την travel έκδοση με 5 ευρώ και να τη δοκιμάσειςKaravasilator είπε:χαχαχαχ, αγορίνα μου έχουν περιγράψει και άλλοι φίλοι το πως παίζεται αλλά νιώθω λίγο βλάκας για το συγκεκριμένο επιτραπέζιο γιατί ακόμα δε μπορώ να καταλάβω το 100% του χειρισμού του αν δε το παίξω, και επειδή εγώ είμαι περισσότερο των χαβαλετζίδικων παιχνιδιών, δεν έχω καταλάβει ακόμα αν θέλω να το πάρω γιατί μπορεί να μου αρέσει η απλά για να καταλάβω τον ακριβή τρόπο παιχνιδιού του!![]()
![]()
![]()