Αγαπημένο επιτραπέζιο

nwntas είπε:
Τότε μια λύση είναι να πάρεις την travel έκδοση με 5 ευρώ και να τη δοκιμάσεις ;)


να σου πω την αλήθεια το είχα τσεκάρει αλλά δε του είχα δώσει βάση, δίκιο έχεις..
 
Το hero quest σε 3d???

Δεν το έπιασα.... Το παλιό εννοείς η βγήκε καινούργιο ?
 
saxlina είπε:
Το hero quest σε 3d??? Δεν το έπιασα.... Το παλιό εννοείς η βγήκε καινούργιο ?
Το κανονικό εννοεί. Το 3D πηγαίνει στην περιγραφή (χωρίζονται με τελεία το Hero Quest και το 3D), και εννοεί τρισδιάστατο επιτραπέζιο, με την έννοια του ότι στο ταμπλό πρόσθετες αντικείμενα. ;)
 
Πολύ σωστός ο nwntas!! 3d χαρακτηρίζονται τα παιχνίδια τα οποία ο ήρωας που ελέγχεις, βλέπει να αντικείμενα που εμφανίζονται στο ταμπλό μόνο όταν είναι ορατά απ' αυτόν, πχ δε μεσολαβεί τοίχος ή κλειστή πόρτα κτλ! Ενα άλλο κύριο χαρακτηριστικό που έχουν είναι το βιβλίο αποστολών για κάθε παρτίδα. Αλλα 3d που έχουν μεταφραστεί στα Ελληνικά είναι φυσικά η Σταυροφορία στο διάστημα και πιο μεταγενέστερα το Dangeons and Dragons (σε επιτραπέζια μορφή), η Κατάβαση και το DOOM.
 
saxlina είπε:
Το hero quest σε 3d??? Δεν το έπιασα.... Το παλιό εννοείς η βγήκε καινούργιο ?
Αν και καλυψαν την απορια σου οι δυο κυριοι παραπανω... :)

....ριξε και μια ματια ΕΔΩ για να εχεις μια πιο ολοκληρωμενη (και οπτικοποιημενη) απαντηση. ;)
 
Απλά στη συγκεκριμένη λίστα του BBG το γενικεύουν περισσότερο το θέμα!! Γιατί άλλο πράγμα είναι ένα 3D παιχνίδι επάνω στους κανόνες και άλλο να έχει απλά ένα 3D ταμπλό. Τέλος πάντων ένα επιτραπέζιο ανάλογα με το είδος του έχει πολλές ταμπέλες (θέμα, μηχανισμοί, ηλικίες, τύπος, κατηγορία) όποτε όλες οι απόψεις πάνω σε αυτό το θέμα είναι σωστές!!
 
Οκ ,αυτό κατάλαβα κι εγώ απλά ήλπιζα ότι δεν κατάλαβα καλά και θα έχει καμία καινούργια έκδοση...

Αγαπημένα επιτραπέζια, stratego, hero quest, Πετροπηγη, που ακόμη κυκλοφορεί, σκάκι που είναι μόνο του ειδική κατηγορία και ντόμινο αν πιάνεται...
 
1. Monolpoly!!! Μπορώ να παίζω για ωρες και ποτέ δεν τη βαριέμαι! Αν δεν έχω αντίπαλλο παίζω με τον εαυτό μου (καλά-καλά, και με τ' αρκουδάκια). Αγαπημένη μου έκδοση φυσικά αυτή με τα Pokemon!

2. Scrabble

3. Γρινιάρης/Φιδάκι. Δεν γίνεται να τα ξεχωρίσω αυτά τα δύο!

4. Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη. Είχα και τις εδόσεις για την Ελλάδα και τον κόσμο αλλά δεν μου άρεσαν και τόσο γιατί το παιχνίδι ήταν ή πολύ απλό ή πολύ χαοτικό. Αυτό με την Ευρώπη όμως είναι τέλειο!

5. Σκάκι. Το απόλυτο παιχνίδι στρατηγικής και πολέμου.

Και πολλά από αυτά των γνώσεων ή με κάρτες. Μόνο όσα ήταν μυστηρίου δεν μου άρεσαν.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα βρήκα σε μια αποθήκη και τα αναρτώ εδώ ως τεκμηρίωση ότι υπήρξαν κι αυτά τα επιτραπέζια. Ίσως κάποια συζητήθηκαν κι αλλού, ίσως κάποια δεν τα ξέρετε! Δυστυχώς δεν είναι στην προσωπική μου κατοχή, ουσιαστικά ψιλο-κρυφά την έβγαλα! Πάντως αν θέλετε κάποιο από αυτά φωτό κουτιού (ΔΕΝ μπορώ να ξαναπάω εκεί ΚΑΙ να τα ανοίξω) ευχαρίστως!)

Προβολή συνημμένου 127404

Προβολή συνημμένου 127406

Προβολή συνημμένου 127403

Προβολή συνημμένου 127405
1@mhmerotategiatipino[/USER] καλησπέρα! Πανέμορφα επιτραπέζια, πολλά από τα οποία έχω την τύχη να κοσμούν τη συλλογή ελληνικών επιτραπέζιων που διατηρώ με την αρραβωνιαστικιά μου! Απορία που μου γεννήθηκε βλέποντας την συγκεκριμένη ανάρτηση σου (αρκετά χρόνια μετά), είναι γιατί δεν τα αγόρασες;;  Σε αναμονή της απάντησης σου, καλή συνέχεια!

 
το αγαπημένο μου επιτραπέζιο από μικρός ήταν και παραμένει η μονόπολυ. Για αυτό και πρόσφατα που βρήκα την Μονόπολυ Disney σε νέα έκδοση δεν έχασα την ευκαιρία να την πάρω.
Υπάρχουν πολλές και εξαιρετικές Μονόπολυ κάποιες από τις οποίες δυστυχώς δεν έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Ορίστε δύο βίντεο με τις πιο ωραίες κατα την γνώμη μου.
 
Δεν είχα ιδέα για τη "Βεντέτα". Έψαξα στο ebay και βρήκα ότι στην Ελλάδα είχε κυκλοφορήσει σε συνεργασία Parker & El Greco με τον τίτλο Vendetta / Μια φορά και ένα καιρό στο Σικάγο αλλά η φωτογραφία είναι από την ξένη έκδοση (για λόγους που δεν θα εξηγήσω δημοσίως).

Προβολή συνημμένου 88791

(Προέλευση φωτογραφίας: κάτω αριστερά)



@ RIO αν δεν σου κάνει κόπο, μας λες λίγο τους κανόνες; :)
Το έχω ακόμα!
 
Με τυχαία σειρά:

Hero Quest
Monopoly
Stratego
Τόμπολα (Bingo)
Σκάκι
 
Για μένα το αγαπημένο μου παιχνίδι είναι το trivial persue. Μαθαίνεις, ενθουσιάζεσαι που ξέρεις, γοητευεσαι από αυτόν που ξέρει. Ενίοτε έχει και πλάκα. Το taboo ομως είναι πολύ παρεΐστικο και έχει γέλιο. Νευριάζεις όμως όταν πιστεύεις ότι ο άλλος θα πει τη λεξη συμφωνα με τα κωδικοποιημένα που του λες. Έχω μια φίλη η οποία δε παίζει ποτέ ζευγάρι με τον άντρα της γιατί πέφτει μετά σε μελαγχολία επειδή δεν την "ξέρει" καθόλου!
Ενα πολύ ωραίο επιτραπέζιο είναι και ένα που έχει κάρτες με τις δέκα δημοφιλέστερες απαντήσεις. Νομίζω ότι λεγεται σουπερ τεν. Πρέπει να πεις π.χ. δέκα πόλεις της Γαλλίας, δέκα βασιλιάδες της Ευρώπης παλιούς και νέους, δέκα ποδοσφαιρικές ομάδες της Αγγλίας κ.λ.π. Δεν το είχα ποτέ εγώ, το είχε ένα φιλικό ζευγάρι αλλά είχαμε περάσει πολύ ωραίες βραδυές με αυτό.
 
Τα αγαπημένα μου είναι το Taboo και το Pictionary. Από την πρώτη στιγμή που ήρθαν Ελλάδα (αρχές του '90) έφαγα τρελό κόλλημα και με τα δύο γιατί είχαν να κάνουν με λέξεις. Το δεύτερο ειδικά είχε πολλή πλάκα αν έπαιζε κάποιος που το χέρι του δεν έπιανε και πολύ από σχέδιο, καλή ώρα. Αντίθετα το Scrabble, όσο ενδιαφέρον κι αν είναι, θα πρέπει να με παρακαλέσουν για να παίξω.
Απ' την άλλη, ως παιδί λάτρευα την Monopoly και ένα πιο εξειδικευμένο, βασισμένο στη Monopoly, το Αναζητώντας Πετρέλαιο (τελευταίες φωτό του ποστ) αλλά επίσης και την Οδύσσεια (από την ίδια εταιρεία) όπου με τα ξαδέλφια παίζαμε ατέλειωτες ώρες ακόμη και σε ταξίδι με το τραίνο!
 
Ενα πολύ ωραίο επιτραπέζιο είναι και ένα που έχει κάρτες με τις δέκα δημοφιλέστερες απαντήσεις. Νομίζω ότι λεγεται σουπερ τεν. Πρέπει να πεις π.χ. δέκα πόλεις της Γαλλίας, δέκα βασιλιάδες της Ευρώπης παλιούς και νέους, δέκα ποδοσφαιρικές ομάδες της Αγγλίας κ.λ.π. Δεν το είχα ποτέ εγώ, το είχε ένα φιλικό ζευγάρι αλλά είχαμε περάσει πολύ ωραίες βραδυές με αυτό.
Ειρήσθω εν παρόδω, υπάρχει δυνατότητα να παίξεις αυτό το παιχνίδι ανά πάσα στιγμή. Υπάρχει η εφαρμογή "Πες βρες" σε android και είναι ακριβώς αυτό το παιχνίδι. Δέκα δημοφιλείς απαντήσεις για μια κατηγορία, και κάθε απάντηση έχει μάλιστα και τη δική της βαρύτητα στη βαθμολογία. Όσο πιο "σπάνια" είναι η απάντηση, τόσους περισσότερους βαθμούς κερδίζεις. Το κακό είναι ότι μερικές φορές μπορεί να σου τύχει μια δύσκολη κατηγορία (π.χ. αθλητικά) και στην αντίπαλη ομάδα μια εύκολη, και επειδή είναι συγκεκριμένος αριθμός γύρων, δε μπορείς να αλλάξεις κατηγορία, όπως στο επιτραπέζιο. Αλλά είναι ωραία φάση για παιχνίδι! Νομίζω ότι το επιτραπέζιο λεγόταν Top 10 και είχε κυκλοφορήσει γύρω στα τέλη 90's - αρχές 2000.

Τα αγαπημένα μου είναι το Taboo και το Pictionary. Από την πρώτη στιγμή που ήρθαν Ελλάδα (αρχές του '90) έφαγα τρελό κόλλημα και με τα δύο γιατί είχαν να κάνουν με λέξεις. Το δεύτερο ειδικά είχε πολλή πλάκα αν έπαιζε κάποιος που το χέρι του δεν έπιανε και πολύ από σχέδιο, καλή ώρα.
Προσυπογράφω για το Pictionary... Ειδικά σε αυτούς που δεν πιάνει το χέρι τους, είναι αποθέωση που μετά σου αποκρυπτογραφούν αυτό που εννοούσαν όταν ζωγράφιζαν... Καλπάζει η φαντασία!
Για το Taboo απλά είναι θρύλος των επιτραπέζιων. Το ζήτημα, όμως, και για τα δύο είναι πάντα η σύσταση της παρέας και οι ομάδες. Αν τα άτομα δε γνωρίζονται και πολύ καλά μεταξύ τους, το παιχνίδι είναι σκέτο Βατερλώ. Αλλά αν η παρέα έχει πολλούς κοινούς κώδικες επικοινωνίας, τότε πέφτει τρελό γέλιο! Επίσης, έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια και η έκδοση "Μεσάνυχτα με Taboo", που είναι μια πιο compact έκδοση του Taboo, αλλά με λέξεις περισσότερο αργκό ή λίγο σόκιν (μη φανταστείτε κάτι πάρα πολύ προσβλητικό), που σε δυσκολεύουν μεν να τις περιγράψεις, αλλά όπως είπα και πριν, αν έχεις κοινούς κώδικες επικοινωνίας με την παρέα, προβλέπεται τρελό γέλιο.


Πάντως το τρίπτυχο των επιτραπέζιων που λιώνω το τελευταίο διάστημα, λόγω καραντίνας, είναι:
1) Monopoly (έχω την έκδοση Θησαυροί της Ελλάδας και τη Χριστουγεννιάτικη, αμφότερες αγορασμένες από τη Shell, και είναι υπέροχες αισθητικά και πολύ προσεγμένες εκδόσεις)
2) κλασικό κι αγαπημένο Uno, και
3) Mensa... Ένα επιτραπέζιο της Κάισσα, που θυμίζει ντόμινο, αλλά με χρώματα και σχήματα. Πολύ απλό στους κανόνες, κι αυτό από μόνο του το κάνει εθιστικό! Στην ουσία στόχος είναι να μαζέψεις τους περισσότερους πόντους ανά χρώμα, βάζοντας τα κομμάτια σου στο ταμπλό, το οποίο είναι κυψελοειδές σε σχήμα. Μεγάλο μπόνους το πόσο όμορφο δείχνει σαν εικόνα, με όλα τα σχήματα και τα χρώματα. Συνίσταται και για άτομα που γενικά δεν τρελαίνονται με τα επιτραπέζια.

Εύφημος μνεία και για τη Monopoly Deal (αντικαθιστά το Uno μια στις τόσες), που είναι κάπως πολύπλοκη στην αρχή να τη μάθεις, αλλά όταν τη μάθεις, κολλάς.
 
Ειρήσθω εν παρόδω, υπάρχει δυνατότητα να παίξεις αυτό το παιχνίδι ανά πάσα στιγμή. Υπάρχει η εφαρμογή "Πες βρες" σε android και είναι ακριβώς αυτό το παιχνίδι. Το κακό είναι ότι μερικές φορές μπορεί να σου τύχει μια δύσκολη κατηγορία (π.χ. αθλητικά) και στην αντίπαλη ομάδα μια εύκολη, και επειδή είναι συγκεκριμένος αριθμός γύρων, δε μπορείς να αλλάξεις κατηγορία, όπως στο επιτραπέζιο.
Ξέρω πολύ κόσμο που ξεκίνησε το Πες Βρες και κόλλησε για τα καλά (κι εγώ ανάμεσά τους). Τώρα πια συμπεριλαμβάνεται στο μεσημεριανό διάλειμμα με τους συναδέλφους! Τις κατηγορίες που δε θες μπορείς να τις απο-επιλέξεις πριν ξεκινήσεις νέο παιγνίδι.

Προσυπογράφω για το Pictionary... Ειδικά σε αυτούς που δεν πιάνει το χέρι τους, είναι αποθέωση που μετά σου αποκρυπτογραφούν αυτό που εννοούσαν όταν ζωγράφιζαν... Καλπάζει η φαντασία!
Για το Taboo απλά είναι θρύλος των επιτραπέζιων. Το ζήτημα, όμως, και για τα δύο είναι πάντα η σύσταση της παρέας και οι ομάδες. Αν τα άτομα δε γνωρίζονται και πολύ καλά μεταξύ τους, το παιχνίδι είναι σκέτο Βατερλώ. Αλλά αν η παρέα έχει πολλούς κοινούς κώδικες επικοινωνίας, τότε πέφτει τρελό γέλιο! Επίσης, έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια και η έκδοση "Μεσάνυχτα με Taboo", που είναι μια πιο compact έκδοση του Taboo, αλλά με λέξεις περισσότερο αργκό ή λίγο σόκιν (μη φανταστείτε κάτι πάρα πολύ προσβλητικό), που σε δυσκολεύουν μεν να τις περιγράψεις, αλλά όπως είπα και πριν, αν έχεις κοινούς κώδικες επικοινωνίας με την παρέα, προβλέπεται τρελό γέλιο.

Δε θα ήταν τέλεια να είχαμε ησυχάσει απ' την κορόνα και να μαζευόμασταν το φόρουμ να παίξουμε Taboo και pictionary;
 
Μπράβο Νώντα, τοπ 10 λεγόταν και όντως το παίζαμε την πρώτη πενταετία των 2000. Θα δοκιμάσω και το "πες βρες" κανα δυο φορές μόνη μου και αν είναι θα το παϊξουμε και με την οικογένεια στις καραντινάτες μέρες ή μάλλον βράδυα. Πάντως τα πρωτα βράδυα της καραντίνας περάσαν πολύ ευχάριστα με μια σειρά που πραγματευόταν το πάθος μιας κοπέλας για ένα κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδι, το σκάκι. Η σειρά λέγεται "το γκαμπί της βασίλισσας", είναι ρετρό (διαδραματίζεται το μεγαλύτερο μέρος της τη δεκαετία του 60), με υπέροχα κοστούμια και πραγματικά καλή ερμηνεία από την πρωταγωνίστρια. Δείτε το και θα θέλετε να παίξετε σκάκι ακόμα και αυτοί που δεν ξέρετε!
 

Καλησπέρα, μήπως έχεις τις οδηγίες από τους εισβολείς? Ευχαριστώ

 
Τα αγαπημενα μου
Herro Quests. Mεχρι μινιατουρες κι τα αλλα αντκειμενα (επιπλα πορτες κτλ) ειχα βαψει με ακρυλικα χρωματα και μεγαλη υπομονη
Μονοπολη Ατελειωτες ωρες παιξιματος με οικογενεια/φιλους
Φιδακι-ΓΚρινιαρης τα πρωτα που επειξα πιτσιρικας
Και τα κλασσικα σκακι, νταμα, τριλιζα, ενιαπετρο, ταβλι
 
Πίσω
Μπλουζα