laura ingalls
RetroWannaBe
- Αντιδράσεις
- 5.134
Αχ εδώ το χω! Αλλά εγώ θυμάμαι σχολείο και ρακέτα, το κολύμπι απο μικρό κορίτσι με ένοχο ύφος ήταν στα πέντε μικρά γουρουνάκια (από τα καλύτερα) με τον Πουαρό.
Κι ήταν όντως το βιβλίο με τον Πουαρό και δεν το θυμάμαι ή τον βάλανε μετά στη σειρά;Πρεπει να ειναι το Hickory Dickory Dock. Στην Ελλαδα κυκλοφορησε με τον τιτλο Το συμπλεγμα του Καϊν και υπαρχει επεισοδιο με τον Πουαρο στην εκτη σαιζον.
Ειναι αθλος του Πουαρο. Ενα αλλο πιθανο βιβλιο, με τον Πουαρο ομως παλι, ειναι το Cat among the pigeons (Στον αστερισμο της παρθενου). Δες αυτα τα δυο και πες μας αν σου θυμιζουν την ιστορια που εχεις στο μυαλο σου.Κι ήταν όντως το βιβλίο με τον Πουαρό και δεν το θυμάμαι ή τον βάλανε μετά στη σειρά;
No idea ! No thing in my mindΘα αφήσω εδώ την απορία μου μήπως ξέρει κανείς να μου την απαντήσει.
Το πρώτο βιβλίο που διάβασα της Κρίστι ούτε ξέρω πως το βρήκα. Κάποιος (προφανώς απ τα αδέρφια μου) το έφερε στο σπίτι. Ήμουν 13 χρονών κι ήταν η πρώτη επαφή που εξελίχθηκε σε λατρεία. Ήταν το κλασικό Λυχνάρι έκδοση. Το θέμα είναι πως ενώ θυμάμαι μέσες άκρες την ιστορία κι ενώ από τότε έχω αγοράσει πάμπολλα βιβλία της δεν το ξαναβρήκα ποτέ κι ούτε θυμάμαι τον τίτλο. Νομίζω δεν ήταν ούτε Πουαρό ούτε Μαρλπ και σίγουρα ούτε Τάμι Τούπενς.
Ξεκινούσε μ έναν αστυνομικό που κατηγόρησαν την κόρη του στο σχολείο της πως έκλεψε κι αυτή είπε οτι όντως έκλεψε αλλά τελικά δεν είχε κλέψει. Η δολοφονημένη νομίζω ήταν μια ηλικιωμένη με μεγάλη περιουσία. Κάποια ισχυρίστηκε πως αυτήν ήταν η δολοφόνος αλλά τελικά δεν ήταν αυτήν κι είχε το ίδιο ύφος με την κόρη όταν παραδέχτηκε την κλοπή ή κάπως έτσι. Ο δολοφόνος κάτι είχε να κάνει με κολύμπι απ ότι θυμάμαι. Ελπίζω να μπορέσει κάποιος να παρακολουθήσει τη χαοτική μου σκέψη και να ξέρει ποιο βιβλίο είναι μήπως μπορέσω και το βρω επιτέλους!
Ειναι αθλος του Πουαρο. Ενα αλλο πιθανο βιβλιο, με τον Πουαρο ομως παλι, ειναι το Cat among the pigeons (Στον αστερισμο της παρθενου). Δες αυτα τα δυο και πες μας αν σου θυμιζουν την ιστορια που εχεις στο μυαλο σου.
Aχου κρίμα, μα και πάλι αξίζει να το διαβάσεις, εγώ έμεινα με την αποκάλυψη του δολοφόνου, άλλον περίμενα. Να σου πω την αλήθεια ειναι ανάγνωσμα για Χριστούγεννα και για καιρό με χιόνια.Φοβερή σύμπτωση ξενυχτάω αυτή τη στιγμή με αυτό το βιβλίο. Έλα όμως που μόλις άρχισα να το διαβάζω θυμήκα αβίαστα το τέλος και τώρα ξέρω ποιός εϊναι ο δολοφόνος. Βέβαια δε θυμάμαι καλά την πλοκή.