Αγκάθα Κρίστι: Η Γυναίκα - Φαινόμενο [Agatha Christie]

Αχ εδώ το χω! Αλλά εγώ θυμάμαι σχολείο και ρακέτα, το κολύμπι απο μικρό κορίτσι με ένοχο ύφος ήταν στα πέντε μικρά γουρουνάκια (από τα καλύτερα) με τον Πουαρό.
 
@karapiperim Πρεπει να ειναι το Hickory Dickory Dock. Στην Ελλαδα κυκλοφορησε με τον τιτλο Το συμπλεγμα του Καϊν και υπαρχει επεισοδιο με τον Πουαρο στην εκτη σαιζον.
 
Πρεπει να ειναι το Hickory Dickory Dock. Στην Ελλαδα κυκλοφορησε με τον τιτλο Το συμπλεγμα του Καϊν και υπαρχει επεισοδιο με τον Πουαρο στην εκτη σαιζον.
Κι ήταν όντως το βιβλίο με τον Πουαρό και δεν το θυμάμαι ή τον βάλανε μετά στη σειρά;
 
Κι ήταν όντως το βιβλίο με τον Πουαρό και δεν το θυμάμαι ή τον βάλανε μετά στη σειρά;
Ειναι αθλος του Πουαρο. Ενα αλλο πιθανο βιβλιο, με τον Πουαρο ομως παλι, ειναι το Cat among the pigeons (Στον αστερισμο της παρθενου). Δες αυτα τα δυο και πες μας αν σου θυμιζουν την ιστορια που εχεις στο μυαλο σου.

1596117436054.png

1596117514291.png
 
Τελευταία επεξεργασία:
Θα αφήσω εδώ την απορία μου μήπως ξέρει κανείς να μου την απαντήσει.
Το πρώτο βιβλίο που διάβασα της Κρίστι ούτε ξέρω πως το βρήκα. Κάποιος (προφανώς απ τα αδέρφια μου) το έφερε στο σπίτι. Ήμουν 13 χρονών κι ήταν η πρώτη επαφή που εξελίχθηκε σε λατρεία. Ήταν το κλασικό Λυχνάρι έκδοση. Το θέμα είναι πως ενώ θυμάμαι μέσες άκρες την ιστορία κι ενώ από τότε έχω αγοράσει πάμπολλα βιβλία της δεν το ξαναβρήκα ποτέ κι ούτε θυμάμαι τον τίτλο. Νομίζω δεν ήταν ούτε Πουαρό ούτε Μαρλπ και σίγουρα ούτε Τάμι Τούπενς.
Ξεκινούσε μ έναν αστυνομικό που κατηγόρησαν την κόρη του στο σχολείο της πως έκλεψε κι αυτή είπε οτι όντως έκλεψε αλλά τελικά δεν είχε κλέψει. Η δολοφονημένη νομίζω ήταν μια ηλικιωμένη με μεγάλη περιουσία. Κάποια ισχυρίστηκε πως αυτήν ήταν η δολοφόνος αλλά τελικά δεν ήταν αυτήν κι είχε το ίδιο ύφος με την κόρη όταν παραδέχτηκε την κλοπή ή κάπως έτσι. Ο δολοφόνος κάτι είχε να κάνει με κολύμπι απ ότι θυμάμαι. Ελπίζω να μπορέσει κάποιος να παρακολουθήσει τη χαοτική μου σκέψη :) και να ξέρει ποιο βιβλίο είναι μήπως μπορέσω και το βρω επιτέλους!
No idea ! No thing in my mind
 
Ειναι αθλος του Πουαρο. Ενα αλλο πιθανο βιβλιο, με τον Πουαρο ομως παλι, ειναι το Cat among the pigeons (Στον αστερισμο της παρθενου). Δες αυτα τα δυο και πες μας αν σου θυμιζουν την ιστορια που εχεις στο μυαλο σου.


Δίνω περισσότερες πιθανότητες στο πρώτο. το δεύτερο δεν είναι αυτό που...

η δολοφόνος ήταν μια από τις καθηγήτριες; αν είναι αυτό το διάβασα πριν κάποια χρόνια κ όχι δεν είναι το πρώτο μου βιβλίο :-(
αυτό δηλαδή που εννοεί παραπάνω κι η Λόρα;
Το πρώτο όμως δεν θυμάμαι να το είχα οπότε μπορεί όντως να είναι αυτό!
 
Εγώ νομίζω ότι κάποιες λεπτομέρειες σου είχαν κάνει τρομερή εντύπωση στα δεκατρία σου, πιθανόν να σε είχαν ταράξει κιόλας και σου μείνανε. Όταν μετά από καιρό διάβασες ξανά Άγκαθα είναι πιθανό να έχεις "κολλήσει" δύο ή τρία βιβλία μαζί και να μη θυμάσαι καλά. Ιδίως αν τα διάβασες σε κοντινό χρόνο μεταξύ τους. Έχω διαβάσει πολύ Άγκαθα Κρίστυ, τα χω διαβάσει όλα και μερικά έξι και εφτά φορές ενώ πολλά μόνο μία στα δεκαέξι με δεκαοκτώ μου. Θυμάμαι μεμονωμένες λεπτομέρειες, εντυπωσιακές αλλά όχι όλη την πλοκή. Αυτά βέβαια που τα χω διαβάσει πολλές φορές όχι απλά τα θυμάμαι αλλά θυμάμαι μεχρι και τα ονόματα των πρωταγωνιστών . Έχω να διαβάσω Άγκαθα πάνω από δεκαπέντε χρόνια το τελευταίο.
Αυτό που θελω να πω είναι ότι στα δεκατρία σου αλλιως εκτιμάς ένα βιβλίο και στέκεσαι σε λεπτομέρειες που υπερισχύουν της πλοκής, μήπως συμβαίνει κάτι τέτοιο στην περίπτωσή σου. Εγώ ας πούμε δεν είχα εκτιμήσει τόσο το "Ατέλειωτη Νύχτα" που αναφέρατε παραπάνω. Σίγουρα θα το είχα διαβάσει πριν καμιά τριανταριά χρόνια μπορεί και παραπάνω, θα ήταν τα κριτήρια μου τελείως διαφορετικά. Θα ψάξω να το διαβάσω τώρα λοιπόν να ξανακάνω μια γύρα από τα βιβλία της.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Κακό βιβλίο της Αγκαθας δεν έχω διαβάσει ακόμα παιδιά! Ειναι όλα ένα και ένα , μερικα σίγουρα δεν είναι τόσο καλά αλλά μέτριο δεν θα έλεγα κανένα. Κανείς δεν μπορεί να γράψει όπως ή αγκαθα το ξέρετε ότι μετά την βίβλο ή αγκαθα έχει τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε βιβλία, αυτο τα λέει ολα!
 
Ανασκαφή στη βιβλιοθήκη της μαμάς όπου εχω αφήσει πολλά βιβλία μου. Από την εποχή που ήμουν Αγγλία και διαβαζα Άγκαθα στα αγγλικά, βρήκα ένα βιβλίο-μελέτη πάνω στην μις Μάρπλ. Το χα ξεχάσει αλλά μολις το άνοιξα το θυμηθηκα. Έχει σχεδιαγράμματα μέσα πως ήταν το Σαιντ Μαίρη Μηντ, πως άντλησε έμπνευση και πληροφορίες για τις υποθέσεις της μις Μάρπλ κ.λ.π. Σε κάποια σημεία βεβαια από την υπερανάλυση και τις συνεντεύξεις γίνεται βαρετό. Από όσο θυμάμαι βέβαια. Τώρα θα το ξαναπιάσω γιατί εχω να το διαβάσω από το 1997.
 

Συνημμένα

  • 1596224451469-1200490723.jpg
    1596224451469-1200490723.jpg
    1,9 MB · Προβολές: 1
  • 15962246765851210091986.jpg
    15962246765851210091986.jpg
    1,7 MB · Προβολές: 1
Eυρημα , θησαυρός βρε παιδιά ευχαριστούμε που τα μοιραζεστε εδώ μέσα! Μπράβο λωρα
 
Το ωραίο και ενδιαφέρον είναι η κάτοψη σχεδιάγραμμα του Σαιντ Μαίρη Μηντ η οποία εικόνα ομως πρέπει να είναι πολύ μεγάλο αρχείο και δεν μπορώ να την ποστάρω. Η κάτοψη έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με διάσπαρτες πληροφορίες από τα βιβλία με ηρωίδα την μις Μάρπλ. Που το είχα καταχωνιασμένο αυτό το βιβλίο, σε πια γωνίτσα της μνήμης μου...
 
Εξαιρετικο, Λωρα!
 
Μπαίνω στον πειρασμό τον τεράστιο πειρασμό, όσο διαβάζω το βιβλίο να σας βάλω κουίζ για δυνατούς λύτες που αφορούν την μις Μαρπλ αφού έχω "έτοιμες" λύσεις από το βιβλίο! 15962934676641409770199.jpg
 
Α δε βάζω άλλα. Μ αρέσει που δε το θυμόμουν το βιβλίο ενώ έχω υπογραμμίσει και κρατήσει σημειώσεις στο περιθώριο.
 
Στο " ένα μήνυμα για φόνο" ή αλλιώς το μυστηριο του Σιταφορντ δεν θα μου πήγαινε ποτέ στο μυαλό ο δολοφόνος τον είχε τόσο καλά κρυμμένο ή Αγκαθα ! Μπράβο της, τι ταλέντο ήτανε αυτό, σπάνιο με ψυχογραφικά προφίλ όλων των ηρωων του βιβλίου, όλων των προσωπικοτήτων της ανθρώπινης κοινωνίας. Μα τόσο καλά κρυμμενος, δεν ξέρω αν κάποιος τον βρήκε ποτέ. Ντετέκτιβ εδώ μία νεαρή , δραστήρια κοπελα που το αγόρι της κατηγορείται για τον φόνο ενός πλούσιου πλοιαρχου.
 
Φοβερή σύμπτωση ξενυχτάω αυτή τη στιγμή με αυτό το βιβλίο. Έλα όμως που μόλις άρχισα να το διαβάζω θυμήκα αβίαστα το τέλος και τώρα ξέρω ποιός εϊναι ο δολοφόνος. Βέβαια δε θυμάμαι καλά την πλοκή.
 
Φοβερή σύμπτωση ξενυχτάω αυτή τη στιγμή με αυτό το βιβλίο. Έλα όμως που μόλις άρχισα να το διαβάζω θυμήκα αβίαστα το τέλος και τώρα ξέρω ποιός εϊναι ο δολοφόνος. Βέβαια δε θυμάμαι καλά την πλοκή.
Aχου κρίμα, μα και πάλι αξίζει να το διαβάσεις, εγώ έμεινα με την αποκάλυψη του δολοφόνου, άλλον περίμενα. Να σου πω την αλήθεια ειναι ανάγνωσμα για Χριστούγεννα και για καιρό με χιόνια.
 
Πίσω
Μπλουζα