Αγκάθα Κρίστι: Η Γυναίκα - Φαινόμενο [Agatha Christie]

Μάλλον το φαντασμα ήταν θέμα ατμόσφαιρας :) της Αγκάθας, πως και στο παρελθόν κάτι είχε γίνει στο μέρος εκείνο.

Αγαπητέ τεξτερ το φαντασμα είναι λεπτομέρεια αφου δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε το ποιος είναι ο Κύριος Κουήν και το μυστήριο καλά κρατεί ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συμφωνω...

Προτεινω σε μια απο τις επερχομενες συναντησεις του RetroManiaX ολοι οι ενδιαφερομενοι να μαζευτουμε να συζητησουμε περι του κυριου Κουιν...για να μην κανουμε και αποκαλυψεις σ δυνητικους αναγνωστες απο εδω ;)
 
Χε, χε μας έβαλε σε μπελάδες ο κύριος Κουήν :) -οπότε περιμένουμε και την γνώμη του τεξτερ αμα τελειώσει με το καλό το βιβλίο και πάντα υπό την σκια του να μην αποκαλυφθούν πολλά και χαλάσουμε την αγωνία και αυτών που δεν έχουν ασχοληθεί ακόμα . Διακριτικά πράγματα :)
 
σχεδον το τελειωσα! ειμαι στο 10 κεφαλαιο
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σκοτεινές Υποθέσεις

Επειδη βλεπω πως υπαρχει ενδιαφερον για τα βιβλια της Κριστι που περιεχουν διηγηματα, σημερα θα σας παρουσιασω ενα ακομα και επεται συνεχεια....Οπως εχω ξαναγραψει, παντα προτιμουσα τις αυτοτελεις ιστοριες γιατι ενα τετοιο βιβλιο δεν ειναι δεσμευτικο.

Ηρωιδα αυτη τη φορα ειναι η πανεξυπνη γεροντοκορη, Μις Μαρπλ που και παλι βρισκει τη λυση σε εννεα σκοτεινες υποθεσεις.

Οι υποθεσεις αυτες ειναι:

1. Άσυλο


2. Φόνος με μεζούρα



3. Η περίπτωση της επιστάτισσας



4. Μια τέλεια υπηρέτρια



5. Η Μις Μαρπλ λέει μια ιστορία



6. Η σκιά στον καθρέφτη



7. Ατύχημα



8. Το δεύτερο γκονγκ



9. Η κούκλα της μοδίστρας


Αυτο ειναι το βιβλιο, αλλα εγω το εχω με διαφορετικο εξωφυλλο. To δικο μου απεικονιζει την ηθοποιο Margaret Rutherford που το 1961 εδωσε για πρωτη φορα σαρκα και οστα στην ηρωιδα της Κριστι μεσα απο την κινηματογραφικη ταινια Murder she said.

ATHLOS_MRS_MURPLE.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
προσφατα αγορασα ενα βιβλιο της κριστι με τον τιλο <<φονος χωρις ενοχο>> το εψαξα και βρηκα οτι ειναι το γνωστό ο φονος ειναι ευκολος. το εχω ξεκινήσει πολυ ενδιαφέρον!!!

θα ηθελα να συμπληρώσω οτι η αγκαθα κριστι εχει γραψει και συλογικα εργα δηλαδη μαζι με αλλους συγγραφεις!!! οχι φυσικα οτι ειναι καλυτερα απο σολο κριστι αλλα δεν ειναι και ασχημα!


οχι bb το εψαξα και αλλου αλλα δεν το βρηκα. βασικα χαρις τον κουην τον βρηκα!!! σημερα το τελειωσα και στην τελευταια σελιδα παρουσιαζε και αλλα βιβλια. ειχα διαβασει λιγο απο αυτο το βιβλιο και αφου διαβασα την περίληψη απο το φονος ειναι ευκολος καταλαβαινεις!! ειναι εκδοσεις ελικων.

υπαρχουν και αλλα διηγηματα της Κρίστι; εγω για να πω την αληθεια ηξεερα μονο αυτο που παρουσιασα και τους αθλους.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φονος χωρις ενοχο; Γιατι δε μου λεει τιποτα αυτος ο τιτλος;

Γνωριζεις τον αγγλικο τιτλο, texter;
 
Ναι, texter, υπαρχουν κι αλλα διηγηματα της Κριστι. Θα σας τα παρουσιασω μεσα στις επομενες μερες.
 
τωρα το εψαξα και το βρηκα ακριβως αυτο εχω!

ωραια! μου αρεσουν πολυ τα διηγήματα! εχουν την χαρη τους!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραια....Εγω μονο απο Λυχαρι εχω αγορασει μεχρι στιγμης.
 
και εγω θα προτιμουσα λυχνάρι αλλα τωρα αρχισα να διαβαζω κριστι (νεος φαν της κριστι) και βρηκα ενα βιβλιο του πατερα μου σφηκα σε ψάθινο καπέλο (ΤΡΟΜΕΡΟ βιβλιο) απο το λυχνάρι κιαι ξετραλαθηκα. αλλα αγκαθα κριστι αγαραζω απο ενα παλαιοπολειο μονο εκει βρηκα. αλλα αγαραζω και καλοκαθη και λυχνάρι γιατι δεν φερνει σταθερα.
 
εσυ σχετικα με τον κουην σε τι συμπερασματα εχεις καταλήξει;
 
καπου ειδα οτι ο κουην εμφανιζεται και σε αλλα δυο βιβλια!!!

τελικα θα κανουμε συνάντηση;; ανυπομονώ!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
το διαβασα το ο φονος ειναι ευκολος! να ρωτησω κατι θελω. εγω το εχω στις εκδοσεις ελικων αλλα ειδα οτι στις εκδοσεις λυχναρι γραφει αθλος του λιουκ φιτζγουιλιαμς. θα τολμησω να ρωσησω γιατι;;;;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ποντικοπαγίδα: Εχοντας πια στο ενεργητικό μου αρκετή Κρίστι,άρχισα να καταλαβαίνω και να μπαίνω στο νόημα ποιός δεν θα μπορούσε να είναι ο ένοχος στο εν λόγω βιβλίο :) και ποιος θα μπορούσε να είναι :cool: !

Για την αγάπη του Τέρρυ!: Πολύ συγκηνιτική ιστορία( η Αγκάθα θα μπορούσε άνετα να γράψει και άλλο είδος βιβλίων). Απο τις ωραίοτερες ιστορίες που έχω διαβάσει :cry: αν και κάπως μελαγχολική, πολύ δυνατή όμως και δυστυχως πολύ σύντομη. Η αυθεντική αγάπη μιας νεαρής, άνεργης κοπέλας για ενα γέρικο τεριέ που την καλεί να κάνει θυσίες και συμβιβασμούς που πριν δεν είχε σκεφτεί...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
μπορει να μπορουσε να γραψει και αλλο ειδος βιβλιων αλλα φυσικα δεν θα μπορουσε να ειναι κορυφια. γενικα δεν μπορεις να εισαι κορυφαιος σε ολα. και πιθανός να ηθελε να κρατησει το ονομα της στην κορυφη αλιως θα συνεχιζε τα ρομαντικα η οπιοδοτε αλλο βιβλιο.
 
Texter, εχεις απόλυτο δίκιο, δεν θα ονομαζότανε'' βασίλισσα του μυστηρίου ''αν απλά είχε γράψει ρομαντικές ιστορίες. Αλλά ''για την αγάπη του Τερρυ ''ήταν μια πανέμορφη, συγκηνιτικη ιστορία και θύμιζε Λόντον :) . Θα μπορούσε να γίνει και ταινία ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
μηπως εχει διαβασει κανεις το ολοι μπορουν να κανουν φονο;
 
Πίσω
Μπλουζα