Αγκάθα Κρίστι: Η Γυναίκα - Φαινόμενο [Agatha Christie]

Δεν ειναι το θεμα να γινει καποιος Κριστι δεν γινεται γιαυτο ο διγωνισμος κανεις δεν μπορει να την φτασει. Απλως το κανουν για διασκεδαση και μια ευχαριστη εμπειρια.
 
Ναι, συμφωνώ ότι είναι για την εμπειρία και τη διασκέδαση, απλά με ενοχλεί που η αρχή θα γίνει με βάση βιβλίο της Κρίστι και επίσης το ότι θα το συνθέσουν με κεφάλαια από διαφορετικούς διαγωνιζόμενους. Δεν θα είχα πρόβλημα αν έκαναν έναν πιο αξιοπρεπή διαγωνισμό και καλούσαν τους διαγωνιζόμενους να γράψουν ένα ολόκληρο διήγημα ή μυθιστόρημα. Αυτές οι μίξεις με ενοχλούν, επειδή ασχολούμαι κι εγώ γενικά με τη συγγραφή και το θεωρώ ένα σοβαρό θέμα, δεν μου αρέσουν τέτοια παιχνίδια.
 
Τωρα αυτο με τη συνθεση κεφαλαιων απο διαφορετικους διαγωνιζομενους τι αποτελεσμα θα βγαλει;

Δυο λαλουν και τρεις χορευουν.
 
Εμενα μου αρεσε πολυ σαν ιδεα αλλα ειναι καποια σημεια που δεν μου αρεσουν. Για παραδειγμα η συνθεση κεφαλαιων δεν μου αρεσει γιατι ο καθενας γραφει διαφορετικα με αλλο στυλ. Οπως και η αρχη απο την Κριστι δεν μου φαινεται πολυ καλο.
 
Ένα μήνυμα για φόνο

Ενα εκπληκτικο μυθιστορημα της Αγκαθα Κριστι που το εγραψε το 1931 με τιτλο The Sittaford mystery, χωρις να περιλαμβανει κανενα απο τα γνωστα λαγωνικα που βρισκουν τη λυση του μυστηριου.

Πολλοι οι υποπτοι σε ενα χιονισμενο τοπιο και η διηγηση της Κριστι απο αυτες που δε σου επιτρεπουν να αφησεις το βιβλιο απ' τα χερια σου. Πρεπει να ηταν στις πολυ καλες στιγμες της οταν το εγραφε. Οσο για τον ενοχο, πραγματικη αποκαλυψη!

Βιβλιο που ενδεικνυται απολυτα τωρα με το κρυο και με τα Χριστουγεννα που ερχονται. Δεν ειναι χριστουγεννιατικο, αλλα το χειμωνιατικο σκηνικο και η ολη ατμοσφαιρα που αποπνεει το καθιστουν ιδανικο για την εποχη.

Η υποθεση εχει με λιγα λογια ως εξης:

Εξι ανθρωποι συγκεντρωνονται στο σπιτι του ενος απο αυτους για μια παρτιδα μπριτζ.

Τελικα το μπριτζ αναβαλλεται γιατι εχουν μια καλυτερη ιδεα: Να παιξουν ενα πνευματιστικο παιχνιδι γυρω απ' το μεγαλο δρυινο τραπεζι. Το παιχνιδι αρχικα ειναι πολυ διασκεδαστικο μεχρι τη στιγμη που προφητευεται ο βιαιος θανατος ενος ανθρωπου στις 5.25΄το απογευμα της ιδιας μερας.

Πραγματι, λιγα χιλιομετρα πιο περα ενας ανθρωπος δεχεται ενα βαρυ χτυπημα στο κεφαλι με μια σακουλα γεματη αμμο ακριβως την ωρα που λεει το πνευμα!

ena-minuma-gia-fono-minuma-apo-to-uperperan-agkatha-kristi.jpg
 
Πολυ ενδιαφερον ακουγεται θα ψαξω να το βρω και να το διαβασω.Εδω και λιγο καιρο παρακολουθω απο την αρχη την σειρα ''poirot'' που πραγματικα την λατρευω και ποτε δεν εχω δει ολα τα επεισοδια απο την αρχη.Το επεισοδιο που ειδα χθες και πραγματικα μαρεσε παρα πολυ και ειναι μεγαλου μηκους ειναι το ''The ABC Murders''.Εξαιρετικο πραγματικα.
 
Εσυ, metalcandyman, που εχεις ολοκληρη συλλογη απο εργα της Κριστι, δεν μπαινεις καν στο μπελα να βγεις εξω να αγορασεις το βιβλιο που θελεις να διαβασεις.

Απλως πηγαινεις μεχρι τη βιβλιοθηκη σου! :)

Κι εγω ξαναπιασα τον τηλεοπτικο Πουαρω το καλοκαιρι που μας περασε και ειδα ολα τα επεισοδια ενα - ενα ως το τελος. Εξαιρετικη σειρα και ο David Suchet ο καλυτερος Πουαρω που ειδα ποτε. Μοναδικος!

Το ABC murders ειναι σιγουρα ενα απο τα καλυτερα εργα της συγγραφεως. Μεταφερθηκε πολυ ωραια στη μικρη οθονη, αλλα το απολαυσα ακομα περισσοτερο οταν το διαβασα. Ειχες δικιο που σου αρεσε τοσο.

Ξεχωρισα κι εγω καποια τηλεοπτικα επεισοδια και αφου τα ειδα σχετικως προσφατα, τα θυμαμαι καλα:

Τhe sad cypress, One two buckle my shoe, The clocks, Hickory dickory dock, The murder of Roger Ackroyd και το πολυαγαπημενο μου After the funeral που το ειδα δυο - τρεις φορες.

Αυτο που δε μου αρεσε καθολου ηταν το Murder on the Orient Express. Ουτε ως βιβλιο μου αρεσε ποτε, αλλα το συγκεκριμενο επεισοδιο ειχε πολλα μειονεκτηματα στην τηλεοπτικη μεταφορα του. Δε θελω ομως να επεκταθω ακομα περισσοτερο γιατι βρισκομαι ηδη εκτος θεματος.
 
Ετσι ακριβως οπως τα λες ειναι bambinella.Παντως σε περιπτωση που δεν το ξερεις εχει παιχτει και ο κυκλος νουμερο 13 και συγκεκριμενα το πεμπτο και τελευταιο επεισοδιο του κυκλου με το ονομα Curtain: Poirot's last case παιχτηκε στης 13 νοεμβριου και δεν ξερω αν υπαρξει και κυκλος νουμερο 14.Εξαιρετικος ο David Suchet επισης παρα τα 67 του χρονια.
 
Ελπιζω να ερθει ο 13ος κυκλος και σε εμας. Ειδικα την Αυλαια θα ηθελα πολυ να τη δω, μια που δεν εχω διαβασει το ομωνυμο βιβλιο.

Ειναι η τελευταια υποθεση του Πουαρω που γερος πια επιστρεφει στο Σταϊλς εκει οπου ξεκινησε την πρωτη του υποθεση. Συγκινηση!
 
Για να δωσω και ενα μικρο spoiler ο πουαρο στο τελευταιο επεισοδιο ειναι σε αναπηρικο καροτσακι και γενικα ειναι πολυ συγκηνητικο ;)
 
Το δαιμονιο πνευμα του ομως, δεν φαινεται να ειναι καθολου αναπηρο. Αλλωστε μονο μ' αυτο δουλευε.

Παντα ειναι πολυ συγκινητικο οταν υστερα απο πολλα χρονια επιστρεφεις εκει οπου ξεκινησες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To The Sittaford mystery είναι πράγματι πολύ ωραίο Bambinella, και όντως για χειμώνα ότι πρέπει!

Για το Murder on the Orient Express εγώ έχω άλλη άποψη, είναι από τα αγαπημένα μου βιβλία της Κρίστι, ενώ για την ταινία συμφωνώ.

Όσο για το Curtain, είχα την τύχη να το δω στην πρεμιέρα που έκανε στις 13 του μήνα που λέει και ο metalcandyman, εδώ στο UK. To περίμενα πώς και πώς και ήξερα ότι θα συγκινηθώ. Όντως συγκινήθηκα, αλλά δεν ήταν αυτό που περίμενα. Καλό γενικά, αλλά στο τέλος μου τα χάλασε, νομίζω ότι θα έπρεπε να το είχαν κλείσει διαφορετικά και πιό ανθρώπινα. Δεν λέω άλλα, μέχρι να το δείτε κι εσείς :)
 
Εισαι τυχερη που ειδες το Curtain, perlastar! Μακαρι να το δουμε συντομα κι εμεις.

Σ' ευχαριστω για τις τοσο ενδιαφερουσες πληροφοριες που μας εδωσες γι' αυτο.
 
Το ένα μηνυμα για φόνο είναι ότι πρέπει για Χριστούγεννα, μιας και η υπόθεση ξετυλίγεται στο χιονι που παιζει ρόλο. Ετοιμάζομαι να διαβάσω το ''ποιος σκότωσε τον Ακρουντ'', ελπίζω να αξίζει :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αριαδνη είπε:
Το ένα μηνυμα για φόνο είναι ότι πρέπει για Χριστούγεννα, μιας και η υπόθεση ξετυλίγεται στο χιονι που παιζει ρόλο. Ετοιμάζομαι να διαβάσω το ''ποιος σκότωσε τον Ακρουντ'', ελπίζω να αξίζει :)
αριαδνη μου αξιζει και με το παραπανω το βιβλιο ''ποιος σκοτωσε τον Ακροϊντ'',ειναι το 1ο βιβλιο που διαβασα και ενθουσιαστηκα γιατι ειναι ανατρεπτικο.. :sealed:
 
αριαδνη είπε:
Το ένα μηνυμα για φόνο είναι ότι πρέπει για Χριστούγεννα, μιας και η υπόθεση ξετυλίγεται στο χιονι που παιζει ρόλο. Ετοιμάζομαι να διαβάσω το ''ποιος σκότωσε τον Ακρουντ'', ελπίζω να αξίζει :)
....και αν μπορείς, διάβασέ το στα αγγλικά! ;) ΕΚ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ! ;)
 
Ποστ #25

bambinella 100 είπε:
Και πανω απ' ολα: Το βιβλιο αυτο εχει ενα χαρακτηριστικο που μοναχα αλλο ενα βιβλιο απο τα τοσα της συγγραφεως εχει ακομα. Ενα χαρακτηριστικο που το κανει εντελως ξεχωριστο και το αναγει απο απλη αστυνομικη ιστορια σε μεγαλοφυες δημιουργημα.
Το Ποιος σκοτωσε τον Ακροϊντ ειναι αυτο το αλλο βιβλιο που μαζι με την Ατελειωτη νυχτα εχουν το χαρακτηριστικο που εντυπωσιαζει.
 
bambinella 100 είπε:
Ποστ #25
Το Ποιος σκοτωσε τον Ακροϊντ ειναι αυτο το αλλο βιβλιο που μαζι με την Ατελειωτη νυχτα εχουν το χαρακτηριστικο που εντυπωσιαζει.
ΒΒ το βιβλιο "ατελειωτη νυχτα" δεν το διαβασα αλλά μ αυτο το ποστ που εκανες νομιζω οτι καταλαβα ποιο ειναι το κοινο χαρακτηριστικο.. :sealed:
 
Ανυπομονώ ;) να το πιάσω με τόσα που άκουσα
 
katerinak είπε:
ΒΒ το βιβλιο "ατελειωτη νυχτα" δεν το διαβασα αλλά μ αυτο το ποστ που εκανες νομιζω οτι καταλαβα ποιο ειναι το κοινο χαρακτηριστικο.
Ειναι εξαιρετικα δυσκολο να καταλαβει κανεις αυτο το χαρακτηριστικο, αν δεν εχει διαβασει και τα δυο βιβλια.
 
Πίσω
Μπλουζα