Αθλητικό κουίζ

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας metsgr
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
metsgr είπε:
Καμπια μην ανησυχεις! Μενει να απαντηθει το ποτε καταρριφθηκε το αρνητικο ρεκορ της Ελλαδας με 0-10 τερματα. Και επισης ο Leon δεν ανεφερε ολους τους τελικους που ρωταω.
A ναι ξέχασα το '64 όπου έγινε η ίδια ιστορία μεταξύ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ αλλά στον ημιτελικό, δηλαδή ξαναέστησαν το ματς να λήξει ισοπαλία και έγινε χαμός με τους οπαδούς να μπουκάρουν στο γήπεδο και να καταστρέφουν τα πάντα. Τελικά ο παππούς μου σε εκείνο το παιχνίδι έφαγε το δοκάρι και όχι στον τελικό του '62 (που είχε πάλι επεισόδεια αλλά όχι τόσο εκτεταμένα). Άρα το κύπελλο τελικά δόθηκε στην ΑΕΚ που έιχε νικήσει τον Πιερικό στα ημιτελικά (αφού δεν έγινε επανληπτικός ημιτελικός άρα και ποτέ δεν έγινε ο τελικός).

Το αρνητικό ρεκόρ της Ελλάδας ξεπεράστηκε το 2002 από την Σαουδική Αραβία με 12 γκολ παθητικό.
 
Μαλιστα. Δηλαδη, ειτε στον εναν αγωνα ειτε στον αλλο ο παππους σου το δοκαρι δεν το γλιτωσε. Αυτο θα πει πληροφοριες για το παιχνιδι εκ των εσω... :D

Καλο το ψαξιμο Leon, απεδωσε τα μεγιστα! Ας παω κι εγω να γραψω τις απαντησεις τωρα. :)

.
 
Ελπίζω να διασκεδάσατε με αυτό το ιδιόμορφο κουίζ!

Απαντήσεις:

1. Η τελική φάση του 10ου Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1974 διοργανώθηκε από τη(ν) (τότε Δυτική) Γερμανία. Στις 7-7-1974 διεξάγεται ο μεγάλος τελικός μεταξύ των διοργανωτών και των Ολλανδών. Στη σέντρα βρίσκονται ο Γιόχαν Κρόιφ και ο Βαν Χάνεγκεμ περιμένοντας το σφύριγμα του διαιτητή. Ο διαιτητής σφυρίζει την έναρξη του αγώνα και το παιχνίδι ξεκινά. 14 μπαλιές αντάλλαξαν οι Ολλανδοί μετά τη σέντρα και στην επόμενη, χωρίς να έχει ακουμπήσει ακόμη Γερμανός παίχτης τη μπάλα, η μπάλα βρίσκει το νούμερο 14, το Γιόχαν Κρόιφ. Αυτός ανατρέπεται από το Χένες (Hoeneß) 50 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη και ο διαιτητής δίνει πέναλτυ. Ο Γιόχαν Νέεσκενς το εκτελεί με επιτυχία και η Ολλανδία προηγείται στο 2ο κιόλας λεπτό. Τελικά οι Γερμανοί ισοφαρίζουν με πέναλτυ στο 25ʼ με τον Πάουλ Μπράιτνερ και στο 43ʼ προηγούνται με τον Γκερντ Μύλλερ. Ο τελικός θα λήξει 2-1 υπέρ των Γερμανών που θα κατακτήσουν το δεύτερο τίτλο τους.

Για του λόγου το αληθές:


[ame=http://www.youtube.com/watch?v=XM6foam5XKQ]YouTube - world cup final 1974 (part 1)

Εύγε Rygar! (είσαι καλός στην πρόσθεση τελικά :D )

2. Ο τερματοφύλακας, στον οποίο αναφερόμαστε, είναι ο Κολομβιανός Ρενέ Χιγκίτα, γνωστός για την ιδιόμορφη συμπεριφορά του στο γήπεδο. Στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990 στην Ιταλία, στο γύρο των 16, ο κανονικός αγώνας μεταξύ Καμερούν και Κολομβίας έληξε 0-0. Στην παράταση το Καμερούν προηγείται με 1-0 στο 106ʼ και 3 λεπτά αργότερα ο Χιγκίτα, έχοντας βγει αρκετά έξω από την περιοχή του, χάνει τη μπάλα από το Ροζέ Μιλά και το Καμερούν πετυχαίνει δεύτερο γκολ. Η Κολομβία μειώνει στο 115ʼ και η παράταση λήγει 2-1 υπέρ του Καμερούν, το οποίο περνάει στην επόμενη φάση.




[ame=http://www.youtube.com/watch?v=EOgPVD1ZNYM]YouTube - ROGER MILLA, CamerΓΊn

Εύγε πάλι Rygar! :) (και dim για τη διορθωση ;) )

3. Στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2002 στο γύρο των 16, ο αγώνας μεταξύ Ιταλίας και Ν.Κορέας λήγει 1-1. Το παιχνίδι πάει στην παράταση, όπου ισχύει το «χρυσό γκολ»: η ομάδα που θα βάλει πρώτη γκολ κερδίζει το παιχνίδι. Στο 20ʼ της παράτασης ο Ιταλός Τομάσι πετυχαίνει γκολ, το οποίο όμως ακυρώνεται, με τη δικαιολογία ότι ο παίχτης ήταν οφσάιντ. Ο αγώνας συνεχίζεται και ο Νοτιοκορεάτης Γιουνγκ-Χουάν στο 26ʼ πετυχαίνει το χρυσό γκολ που στέλνει τη Ν.Κορέα στον επόμενο γύρο. Ο Γιουνγκ-Χουάν ήταν τότε παίχτης της ιταλικής Περούτζια και μετά τον αποκλεισμό της Ιταλίας ο πρόεδρος της Ιταλικής ομάδας ακύρωσε το συμβόλαιό του.

Στα προημιτελικά η Ν. Κορέα αντιμετωπίζει την Ισπανία. Στο 49ʼ του κανονικού αγώνα ο διαιτητής ακυρώνει γκολ του Μπαράχα. Το παιχνίδι λήγει 0-0 και πάει στην παράταση. Στο 2ο λεπτό ο Μοριέντες πετυχαίνει το χρυσό γκολ για την Ισπανία, αλλά ακυρώνεται και αυτό. Ο αγώνας λήγει 0-0 και στη διαδικασία των πέναλτυ που ακολουθεί η Ν. Κορέα κερδίζει με 5-3.

Ο φόβος και ο τρόμος των ομάδων θα γίνει η Ν. Κορέα, που θα φτάσει έτσι στα ημιτελικά για να παίξει εναντίον της Γερμανίας. Στον ημιτελικό ο Γερμανός Μίκαελ Μπάλακ θα πετύχει και το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 75ʼ, γκολ που μάλλον κι ο ίδιος δε θα πίστεψε αρχικά ότι δε θα του το ακυρώσουν!

Πολύ σωστά Leon! :D

(και έχεις δίκιο για τη δεύτερη κίτρινη, συνεπώς κόκκινη κάρτα, στον Τότι, μετά από ανατροπή του στη μεγάλη περιοχή των Κορεατών)

4. Η Ελλάδα στη μία και μοναδική μέχρι στιγμής συμμετοχή της στα τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου έκανε ένα αρνητικό ρεκόρ: μέγιστη αρνητική διαφορά τερμάτων, -10 (δεν πέτυχε γκολ, ενώ δέχτηκε 10). Το ρεκόρ αυτό καταρρίφθηκε από τη Σαουδική Αραβία το 2002, όταν δέχτηκε 12 τέρματα χωρίς να βάλει κανένα. Χάρη μας κάνανε οι Γερμανοί με το 8-0 στον αγώνα με τη Σαουδική Αραβία...

Μπράβο Rygar και Leon! :)

5. Στον προημιτελικό αγώνα μεταξύ Αγγλίας και Αργεντινής στα τελικά του 13ου Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1986 στο Μεξικό, ο Ντιέγκο Μαραντόνα θα βάλει και τα 2 γκολ της ομάδας του. Στο πρώτο γκολ θα χρησιμοποιήσει και το... χέρι του (το «χέρι του θεού», όπως δήλωσε αργότερα) μπροστά από τον Άγγλο τερματοφύλακα Πίτερ Σίλτον. Ο επόπτης και ο διαιτητής δεν το βλέπουν και παρά τις διαμαρτυρίες των Άγγλων το γκολ δεν ακυρώνεται. Τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίχτης θα πετύχει ένα από τα ωραιότερα γκολ όλων των εποχών (από τότε που τα καταγράφουν οι κάμερες τουλάχιστον). Παίρνει την μπάλα πριν από τη γραμμή του κέντρου και αφού περάσει όλους τους αντίπαλους παίχτες που θα βρεθούν στο δρόμο του, μπαίνει στη μεγάλη περιοχή και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο αγώνας έληξε 2-1 με τον Γκάρυ Λίνεκερ να μειώνει για την Αγγλία στο 81ʼ και την Αργεντινή να περνάει στα ημιτελικά.

Τα 2 γκολ του Μαραντόνα:

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=DbbsytHDp2o]YouTube - Maradona hand of god

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=LdidRmYkWF0]YouTube - Maradonna - Best goal in history

Rygar, ταχύτατος!!! :D

6. Κυπελλούχοι άνευ αγώνα, αγώνες δίχως κυπελλούχο, αλλά και κυπελλούχοι από τύχη στο Κύπελλο Ελλάδας στο ποδόσφαιρο...

Το 1962 ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού έληξε 0-0. Ο αγώνας, που είχε πάρα πολλές διακοπές και καθυστερήσεις, πήγε στην παράταση και διεκόπη στο 7ʼ της παράτασης λόγω σκότους (δεν υπήρχαν προβολείς). Δεν ορίστηκε επαναληπτικός κι έτσι δεν υπήρξε κυπελλούχος εκείνη τη χρονιά.

Το 1964 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας γίνεται ο ημιτελικός μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Ο αγώνας λήγει 1-1 και πάει στην παράταση. Στο 115ʼ μετά από μια ευκαιρία που χάνει ο Δομάζος (για σίγουρο γκολ) οι οπαδοί των δυο ομάδων, που πίστευαν από την αρχή ότι ο αγώνας είναι στημένος, εισβάλλουν στο γήπεδο και αρχίζουν να κυνηγούν παίχτες, προπονητές κλπ, τα σπάνε, βάζουν φωτιά. Το πρωτοφανές για οπαδούς ΠΑΟ και ΟΣΦΠ είναι ότι δεν πλακωθήκανε μεταξύ τους!

Δεν ορίστηκε επαναληπτικός από την ΕΠΟ και έτσι δεν έγινε τελικός. Κερδισμένη χωρίς τελικό βγήκε η ΑΕΚ, που είχε ήδη περάσει στον τελικό νικώντας 3-1 τον Πιερικό.

Το 1966 ο ημιτελικός μεταξύ ΑΕΚ και Καβάλας δεν έγινε ποτέ. Η Καβάλα δεν κατέβηκε να παίξει, υποστηρίζοντας ότι ο αγώνας έπρεπε να γίνει στην έδρα της – όπως προέβλεπε σχετικός κανονισμός για ομάδες από τη Β. Ελλάδα, ενώ η ΑΕΚ αρνήθηκε γιατί αυτό ίσχυε μόνο για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Η ΕΠΟ όρισε τον αγώνα στη Θεσσαλονίκη, η Καβάλα πάλι δε δέχτηκε και τελικά η ΑΕΚ πέρασε στον τελικό χωρίς αγώνα. Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ αναφέρονται τα εξής: «Η Καβάλα, δεν κατέβηκε να παίξει, υποστηρίζοντας ότι ο αγώνας έπρεπε να γίνει στη Θεσσαλονίκη, πράγµα που βάσει σχετικού κανονισµού, δε δέχτηκε η ΕΠΟ».

Αλλά ούτε ο τελικός έγινε ποτέ, γιατί ο Ολυμπιακός δεν αγωνίστηκε. Αιτία αυτή τη φορά ήταν το γεγονός ότι είχε οριστεί πολύ αργά ο αγώνας (καλοκαίρι) και αποτελούσε εμπόδιο στην προετοιμασία της ομάδας για το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Έτσι η ΑΕΚ αναδείχτηκε κυπελλούχος χωρίς αγώνα.

Το 1969 ήρθαν αντιμέτωποι στον τελικό για άλλη μια φορά ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Ο αγώνας έληξε 1-1 και μετά την παράταση το αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Σύμφωνα με τον κανονισμό της εποχής, το κύπελλο κρίθηκε στο στρίψιμο του νομίσματος. Ο Μίμης Δομάζος στάθηκε πιο τυχερός από το Γιώργο Σιδέρη και κυπελλούχος αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός.

Μπράβο Leon! (οι πληροφορίες εκ των έσω απέδωσαν!)

 

 

 

 


Καλό καλοκαίρι!!


 


:)

 


.



 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
And the winner is.... me! Μπράβο μου! :cool:
 
...

But our princess is in another castle!
 
ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΙΖ ΓΙΑ ΒΑΖΕΛΟΥΣ ΤΩΝ 70s ΚΑΙ 80S

1. Τι εθνικότητας ήταν ο ποδοσφαιριστής Τσου Λα Λινγκ, που αγωνίστηκε στον ΠΑΟ το 1982-1984 ?

2. Σε ποιον αγώνα τιμωρήθηκε ο Ρουμάνος Ντουρονικολάε για άσεμνες κινήσεις προς τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας?

3. Πόσους και ποιούς ποδοσφαιριστές απέκτησε ο ΠΑΟ από τον Ολυμπιακό στο διάστημα 1970-1990?

4. Πόσους και ποιούς παίκτες χρησιμοποίησε ο ΠΑΟ στον ιστορικό αγώνα μπάσκετ εναντίον της ΤΣΣΚΑ στον Τάφο του Ινδού το 1981?
 
1. Ολλανδός

3. Δεληκάρης, Γαλάκος, Κυράστας, Αποστολάκης, Καλατζής, Βαμβακούλας, Σαργκάνης (θα θυμηθώ κι αλλους)
 
4.Στεργακο..Βιδα..Κορωναιο..Κοκολακη..Κοντο..(με τις 2 βολες στο τελος οταν οι γνωστες αντιληψεις περι χωροχρονου κατεριφθησαν)Ιωαννου.

για το αλλο ο Αντρεουτσι δεν ητανε ρε σε αγωνα με τον ΟΦΗ στο Ηρακλειο;

Εκανε και ο Νικολαε ..ομορφιες;
 
2. Αν θυμαμαι καλα ηταν με Καβαλα στη Λεωφορο το 1980

3. Πέρα απο αυτους που αναφερει ο φιλος σε προηγούμενη απάντηση(εκτος του Καλατζη) ειναι και ο Δεληκαρης το 1978
 
κουιζ

Και ενα κουιζ απο μενα:

1.Ποιος ποδοσφαιριστης, ποιας ομαδας και πόσες φορες επαιξε στους περισσοτερους τελικους κυπέλλων Ευρωπης;

2. Ποιοι και ποσες φορες επαιξαν στις περισσοτερες τελικες φασεις παγκοσμιων κυπελλων ποδοσφαιρου;

3. Ποια χρονικη περιοδο της Α εθνικης δημιουργησε ο Αρης το ρεκορ αηττητων αγωνων με ΠΑΟΚ;

4. Ποια ελληνιδα αθλητρια κερδισε τα περισσοτερα μεταλλια ανοικτου στιβου σε μεγαλες διοργανωσεις(Ολυμπιακοι, Παγκοσμιο και ευρωπαϊκο πρωταθλημα);

5. Για ποσα χρονια εμεινε ακαταρριπτο το παγκοσμιο ρεκορ του Τζεσε Όουενς στο μηκος, ποιος αθλητης και ποτε το κατερριψε;
 
2. Ντίνο Τζοφ?

5. O Μπομπ Μπίμον, το 1968, έπειτα από 25 χρόνια.
 
stakovios είπε:
2. Ντίνο Τζοφ?
5. O Μπομπ Μπίμον, το 1968, έπειτα από 25 χρόνια.

Δεν ειναι σωστες οι απαντησεις. Κανε αλλη μια αποπειρα.

Ευπαλίνος είπε:
Δεν ειναι σωστες οι απαντησεις. Κανε αλλη μια αποπειρα.
Σωστο στο 5. ειναι τα 25 χρονια, οχι ο αθλητης και το ετος.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
2. Βραζιλιάνοι ή Ιταλοί, φαντάζομαι...

4. H Κατερίνα Θάνου;

5. Το 1935 έγινε το ρεκόρ, έναν χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βερολίνο. Άρα, 35+25= 1960. Ο αθλητής είναι ο Ραλφ Μπόστον, αλλά σε αυτό το τελευταίο "έκλεψα" την απάντηση από το Γκουγκλ.
 
1. Η (Δυτική τότε) Γερμανία συμμετείχε 3 συνεχόμενες φορές στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου ('72, '76, '80). Πιθανόν γερμανός λοιπόν;

2. Λόταρ Ματέους, που έπαιξε σε 5 τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου (1982-1998 ), εκ των οποίων 2 και στον τελικό (1986, 1990).

3. Άθλημα; (όχι ότι το ξέρω δηλαδή, αλλά μπορεί να το ξέρει κανένας άλλος...)
 
stakovios είπε:
2. Βραζιλιάνοι ή Ιταλοί, φαντάζομαι...
4. H Κατερίνα Θάνου;

5. Το 1935 έγινε το ρεκόρ, έναν χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βερολίνο. Άρα, 35+25= 1960. Ο αθλητής είναι ο Ραλφ Μπόστον, αλλά σε αυτό το τελευταίο "έκλεψα" την απάντηση από το Γκουγκλ.
Πολυ σωστα το 5. Στο 2. και 4. σχολιάζω στην επόμενη απάντηση
 
metsgr είπε:
1. Η (Δυτική τότε) Γερμανία συμμετείχε 3 συνεχόμενες φορές στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου ('72, '76, '80). Πιθανόν γερμανός λοιπόν;
2. Λόταρ Ματέους, που έπαιξε σε 5 τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου (1982-1998 ), εκ των οποίων 2 και στον τελικό (1986, 1990).

3. Άθλημα; (όχι ότι το ξέρω δηλαδή, αλλά μπορεί να το ξέρει κανένας άλλος...)
1. Αναφέρομαι σε συλλογικό επίπεδο, όχι των εθνικών ομάδων. Βοήθεια: Είναι Ισπανός

2. Σωστό για τον ΜΑΤΕΟΥΣ. Υπάρχει όμως ακόμη ένας παλαιότερος.

4. Το άθλημα είναι ο Δίσκος. Η Θάνου θα ήταν, όπως απάντησε ο άλλος φίλος, αν μετρούσε και ο κλειστός στίβος.
 
ερωτηση!!!ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΕΓΧΡΩΜΟΣ??
 
Ευπαλίνος είπε:
4. Ποια ελληνιδα αθλητρια κερδισε τα περισσοτερα μεταλλια ανοικτου στιβου σε μεγαλες διοργανωσεις(Ολυμπιακοι, Παγκοσμιο και ευρωπαϊκο πρωταθλημα);
Τασουλα Κελεσίδου
 
MrRetromemories είπε:
ερωτηση!!!ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΕΓΧΡΩΜΟΣ??
Αν μου έλεγες εκτός έδρας, θα έλεγα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1980...
 
οχι stakovie..εισαι πολυ κοντα παντως χρονολογικα!!!να σε βοηθησω??ο αγωνας εγινε σαββατο μεσημερι ανημερα μεγαλης ονομαστικης εορτης
 
Πίσω
Μπλουζα