Μα για το ότι "Βουγιουκλάκη δεν ξαναβρίσκεται" δεν υπάρχει αμφιβολία, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ξαναβρέθηκε ούτε όσο ζούσε ούτε μετά τον θάνατό της. Και δεν είναι ότι δεν προσπάθησαν πολλές, και πιο όμορφες από σώμα και καλύτερες ηθοποιοί από αυτήν. Όσο και να υποστηρίχτηκε και να προβλήθηκε από το υποτυπώδες "star system" της Ελλάδας τότε, αν δεν είχε το μοναδικό ταλέντο στο να είναι σταρ (μαζί με τις επιχειρηματικές κλπ ικανότητες) θα είχε αντικατασταθεί από άλλη από το ίδιο αυτό σύστημα. Στο κάτω-κάτω από πολλές πηγές ξέρουμε ότι ήταν ιδιότροπη, απαιτητική και δύσκολη στις συνεργασίες της. Άρα αν μπορούσε να βρεθεί δεύτερη Βουγιουκλάκη θα είχε βρεθεί.
Κι αυτά τα γράφω παρόλο που πέρα από τις παλιές της κωμωδίες που βλέπονται ευχάριστα και που δεν απαιτούσαν και ιδιαίτερο ταλέντο (εκτός από το της γατούλας) δεν μου άρεσαν όσες ταινίες της είχα δει μικρός και ποτέ δεν με ενδιέφερε να τη δω στο θέατρο ή στην τηλεόραση. Από αποσπάσματα που έχω δει κι από συνεντεύξεις της έχω αποκτήσει γνώμη που μου λέει ότι ως ηθοποιός ήταν απλώς καλή, αλλά δεν έγινε σταρ λόγω του υποκριτικού της ταλέντου.