δεν νομίζω να τραβήχτηκαν αυτές οι ταινίες σε wide screen αν δεν κάνω λάθος εκτός από αυτές του νέου ελληνικού κινηματογραφου και 8-9 τις δεκαετίας του 60 δεν έχουμε άλλες widescreen.Gifra είπε:Τους τελευταίους μήνες η 'Γιώργος Καραγιάννης & Σια' (ή οπως λέγεται) έχει 'δώσει' κάποιες ταινίες της στον ΑΝΤ1 και στον ALPHA. Δυστυχώς (προφανώς η εταιρία και όχι τα κανάλια διότι σε ταινίες άλλων παραγωγών δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο) η εικόνα έχει κοπεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μετατραπεί σε 16:9
Εδώ βάζω 2 παραδείγματα από τις κινηματογραφικές ταινίες 'The...Κόπανοι' και 'Περάστε φιλήστε τελειώσατε'
Από την μια έχω την εικόνα όπως κυκλοφόρησε σε DVD ή βιντεοκασσέτα (από το youtube) και από την άλλη η εικόνα από τα 2 κανάλια (κλικ για μεγέθυνση)
Προβολή συνημμένου 83039Προβολή συνημμένου 83040
Αυτές οι ταινίες για να παίξαν στους κινηματογράφους πρέπει να ήταν σε widescreen εικόνα. Τις είχαν πετσοκόψει για να τις μετατρέψουν σε 4:3 (για να παίζονται στις παλιές τηλεοράσεις) και τώρα πετσοκόβουν τις πετσοκομένες για να μετατραπούν σε 16:9 ;
Τις δεκαετίες 50-60 λογικά οι περισσότερες ταινίες είχαν γυριστεί σε 4:3vasilismf είπε:δεν νομίζω να τραβήχτηκαν αυτές οι ταινίες σε wide screen αν δεν κάνω λάθος εκτός από αυτές του νέου ελληνικού κινηματογραφου και 8-9 τις δεκαετίας του 60 δεν έχουμε άλλες widescreen.Πιθανώς στο παλιό telecine έχουν κάνει κάποιο είδος ζουμ ενω στο καινούριο με το κανονικό πλάτος κάψανε το πάνω κάτω!
Πάντως ποιοτικα είναι πολύ κάλο Telecine στις ταινίες που δείχνει ο alpha! με ζωντανά χρώματα και καθαρή εικόνα, έτσι θα επρεπε να ήταν και του συνονόματου καρατζοπουλου για να μην πω οτι θα έπρεπε να ήταν όπως στο frame by frame restoration τις graal στα films στης finos
Η Odeon φίλε μου έχει ξεσκίσει υπερπαραγωγές και υπερπαραγωγές, στις εγχώριες ταινίες θα κρατούσε χαρακτήρα; Και εκτός αυτού είναι και είρωνες όταν τους παίρνεις τηλέφωνο και τους κάνεις παράπονα ή όταν τους στέλνεις e-mail, για προϊόν τους που δεν είναι σωστό και έχεις χρυσοπληρώσει (!!!!!!!!!).Epsilon είπε:Μου κανει εντύπωση αυτο σε οτι εχει να κανει με τις παραγωγές του Δαμασκηνου Μηχαιλιδη γιατι απο οτι εχω διαβάσει στο παρελθον η μετεξέλιξη αυτης της εταιρείας ειναι η σημερινή Odeon που θα μπορουσε κάλλιστα να προστατεψει αυτες τις ταινίες.
Δεν τους θέλουμεvasilismf είπε:Δεν υπάρχει δικαιολογία του στιλ τρέμουν οι τίτλοι αρχής, πάντα τρέμανε δεν χάλασαν τώρα για να τους αλλάξει. Τρεμουλιαστούς τους θέλουμε