Αναβάθμιση των PC μας & HD Playback [Next-Gen Codecs]

Αντε παλι...που ειδες να μπλεκω τον "hardcore gamer" με genre?

Τεσπα...

Αυτοι που αναβαθμιζουν 2 φορες το χρονο ειναι καποιοι αμετανοητοι PCακηδες που θελουν να παιζουν "χαρτι" τα "φρεσκα".

Ολοι εχουμε περασει αυτο το σταδιο απλα σε μερικους αρχισε να μας πεφτει βαρυ και αφοσιωθηκαμε 100% στα κονσολικα.

Ολα ξεκινανε απο την πλατφορμα που λεγεται PC και τα κακα που κουβαλαει ως game machine.Τεχνικα, αν θες να παιζεις αξιοπρεπως, αναγκαζεσαι να αναβαθμιζεις.

Δεν ειναι κατι κλειστο που μπορεις να γραφεις στο μεταλο και να παιζει σε ολους μια χαρα.Ειναι απειρα τα configurations.

Εγω εχω ξεμεινει με εναν χρεπι επειδη δεν την παλευω να ακολουθω τις PCoεξελιξεις.

Εσυ βλεπεις το gaming σαν timeline,"κοιτα πισω" κτλ.

Εγω το βλεπω σαν ολοτητα.

Η αδρεναλινη που μου βγαζει το Berzerk oταν προσπαθω να περασω τη σφαιρα απο το λαιμο, μου τη βγαζει και το να κυνηγαω τον Keeper στο COD4.

Το gaming ειναι ενα...

EDIT

Manos said:Α,και κάτι ακόμη:Το Bioshock που τώρα βγαίνει σε κονσόλια,νομίζετε ότι χρειάζεται πανάκριβο PC πλέον για να το παίξετε αξιοπρεπέστατα;
Το Bioshck στο 360 βγηκε πριν το PC.Η PS3 εκδοση θα βγει στο μελλον.
 
ΙΜΗΟ,

To PC είναι πολύ καλύτερη gaming platform από τις κονσόλες. Και εξηγούμαι...

1ον) Έχει την δυνατότητα της καλύτερης απόδοσης γραφικών και ήχου σε σχέση με τις κονσόλες αλλά ταυτόχρονα παρέχει την δυνατότητα της παραμετροποίησης αυτών, δηλαδή να έχεις χαμηλότερη απόδοση αλλά χωρίς να χάνεις από το gameplay που όλοι θα συμφωνήσουμε είναι το βασικότερο.

2ον) Ο χρόνος ζωής ενός pc για gaming είναι περίπου ο μισός από αυτόν των κονσολών. Έτσι αγοράζοντας αυτή τη στιγμή ένα pc που θα καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις των σημερινών παιχνιδιών, κάποιος θα μπορεί για τα επόμενα 2 με 2.5 χρόνια να βρίσκεται εντός των πλαισίων που θα θέτουν οι απαιτήσεις των επόμενων παιχνιδιών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το PC αυτό για τα επόμενα 2.5 χρόνια θα βρίσκεται πάνω από τα minimum requirements αλλά δεν θα μπορείς να απολαύσεις το μέγιστο που μπορεί να σου δώσει το παιχνίδι. Αυτό λόγω της κλειστού τύπου αρχιτεκτονικής των κονσολών προκαλεί μια αναντιστοιχία με το pc gaming ως προς την εξέλιξη των παιχνιδιών που είναι ταχύτερη από αυτή των κονσολών.

3ον) Το PC είναι καταλληλότερο για περισσότερα είδη παιχνιδιών από ότι οι κονσόλες. Επιπλέον, έχοντας και την ανεξάρτητη σκηνή παρέχει την δυνατότητα για μεγαλύτερο πλήθος αλλά και το σημαντικότερο, για μεγαλύτερη ποικιλία και καινοτομία στα παιχνίδια.

4ον) Atari ST rulez.
 
μετα απο εναν χρονο που εχει περασει, οχι ;)
 
Ναι...τελικα δεν αφηνετε εναν ανθρωπο να κοιμηθει μερικες ωρες Κυριακατικα...λοιπον

Το φαινομενο να αγοραζει καποιος καθε 3 μηνες καρτα γραφικων για να παιζει στο 100% τα καινουργια παιχνιδια συμβαινει αποκλειστικα στα pcs.

To φαινομενο να κυκλοφορουν συνεχως παιχνιδια τυπου realistic FPS που χρειαζονται τις ολοκαινουργιες καρτες γραφικων για να αποδωσουν το 100% τους συμβαινει αποκλειστικα στα pcs.

To φαινομενο να κυκλοφορουν παιχνιδια που να χρειαζονται hardware που ΔΕΝ εχει ακομα κυκλοφορησει για να αποδωσουν το 100% τους συμβαινει αποκλειστικα στα pcs.

Αυτα τα 3 φαινομενα - και ειδικα η εξαρση τους απο το 2004 και μετα - εφεραν το pc gaming εκει που ειναι τωρα - στα αναθεμα δηλαδη.

Οι ανθρωποι με λογικα εσοδα και υποχρεωσεις ΔΕΝ μπορουν να παρακολουθησουν αυτη την τριμηνιαια αλλαγη στη αγορα του hardware ουτε βρισκουν λογικο να πληρωσουν 300αριες για να παιξουν ενα παιχνιδι των 40-50 ευρω. Αυτοι εχουν μετακινηθει εδω και καιρο στις consoles που εκει τα πραγματα διαρκουν περισσοτερο καιρο και τα κοστη ειναι διαφορετικα (ενεκα του πιθανου hackαρισματος και της χρησης "αντιγράφων").

Οι παραμενοντες στον χωρο του pcgaming - οχι ολοι, αλλα αυτοι ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΡΙΜΗΝΟ/ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ τον εξοπλισμο τους ανηκουν στις 2 κατηγοριες που περιεγραψα πριν.

Οι μεν ασχετοι - μη γνωστες δηλαδη - κυριως μικρης ηλικιας που τρελλενονται με την καθε ανακοινωση της ταδε καρτας με τα 768mb και τις ddr3 μνημες και παρασυρονται συνηθως απο καποιους πωλητες σε γνωστα computer shops - πραγματοποιοντας αγορες που κυριολεκτικα δεν αξιζουν τα λεφτα τους.

Και οι πωρωμενοι που ξερουν πολυ καλα τι συμβαινει και τι αγοραζουν αλλα θελουν το 100% του παιχνιδιου που αγορασαν (υποπολλαπλασιας αξιας παντα) και δεν δισταζουν να δωσουν μια μικρη περιουσια για να το καταφερουν.

Και οι 2 αυτες κατηγοριες χρηστων βλαπτουν σοβαρα το pcgaming γιατι οδηγουν την αγορα αυτη σε συνδιαστικες καταστασεις που επιφερουν ταυτοποιηση και εξαρτηση με την αγορα του hardware χωρις να υπαρχει πραγματικη αναγκη γιαυτο περα απο την κερδοσκοπικη πολιτικη των συμμετεχοντων εταιρειων.

Δηλαδη η ταδε καρτα γραφικων θα βγαινει επειδη υπαρχει ή θα υπαρξει ενα παιχνιδι που την αξιοποιει, και το αντιθετο, το ταδε παιχνιδι θα εχει τοσο τεραστιες απαιτησεις σε hardware επειδη υπαρχει ή θα υπαρξει μια καρτα που θα το καταφερνει.

Σε αυτη τη τρελη κουρσα το μονο που βλεπουμε να συμβαινει ειναι τελικα η μειωση των κατηγοριων παιχνιδιων στα pcs - μιας και η τρελη αυτη ισχυς δεν χρειαζεται παρα μονο στα FPS και σε καποια rallye παιχνιδια. Χρονια τωρα οι εταιρειες videoπαιχνιδιων εχουν ριξει την προσοχη τους στις κονσολες και αφησαν στα pcs τα adventures (παλι καλα) τα manager type και τα online.

Και αυτο εγινε γιατι ο τρελλος ρυθμος "αναπτυξης" του hardware δεν ειναι εμπορικος οταν θες να κανεις καποια παραγωγη της προκοπης. Εκει χρειαζεσαι μια σταθερη (τουλαχιστον για 3-4 χρονια) πλατφορμα που να δικαιολογησει (με τις πωλησεις της) το τεραστιο κοστος ενος πολυ καλου τιτλου.

Γιαυτο εγραψα πριν οτι και 2 αυτες ομαδες χρηστων που συνεχιζουν σημερα να συντηρουν την μικτη αγορα Καρτων Γραφικων/FPS κανουν κακο στο pcgaming και στρεφουν ολο και περισσοτερες εταιρειες στο να παρατουν τις series που κυκλοφορουσαν μεχρι προτινος και για pcs.

Δεν ειναι βρισια να χαρακτηρισεις καποιους ασχετους (δηλωνω ασχετος για 1.000.000 θεματα) ουτε ειναι κακο να εισαι πωρωμενος (φυσικα Μανο, και ειμαι πωρωμενος με προιοντα και εταιρειες) απλα ειπα οτι αυτοι οι χρηστες στον χωρο του pcgaming κανουν κακο.

Τωρα σχετικα με τη δηλωση του Πανου

Το gaming ειναι ενα...
νομιζω οτι η ολη σταση του απεναντι πχ στους νεους gamers ή στα οχι τελεια ή οχι διαδικτυακα FPS δειχνει ακριβως το αντιθετο - δηλαδη το gaming ειναι ενα - αρκει να του αρεσει εκεινου. Ολα τα υπολοιπα ειναι χρεπι και σαπια.

Και εδω ειπα το να κοιταξουμε πισω - ΟΧΙ για να μου πειτε οτι υποστηριζω οτι τα παλια παιχνιδια ηταν μονο τα καλα ή δεν ξερω εγω τι αλλο - αλλα για να θυμηθειτε ποια χαρακτηριστικα εκαναν τοτε (και λογικα ΚΑΙ τωρα) ενα καλο παιχνιδι. Δεν ηταν τα ρεαλιστικα γραφικα του το μονο που κοιταζαμε, δεν ηταν το multiplayer το μονο που μας ενδιεφερε ηταν πολλα πραγματα μαζι.

Συνειρμικα δηλαδη - το να "κυνηγαμε" καθε μηνα το καλυτερο, τελειοτερο, πιο ρεαλιστικο 3D FPS (αγοραζοντας ταυτοχρονα και το καταλληλο hardware) και την ιδια στιγμη να απαξιωνουμε παιχνιδια αλλων κατηγοριων ως casualιες δειχνει οτι τελικα για μας πλεον το gaming δεν ειναι ενα - ειναι μονο αυτο που μας σερβιρουν αυτοι που κομμανταρουν την αγορα.

Και το λεω ξανα - Οι gamers που εχουν κολλησει με τη ρεαλιστικοτητα των 3D FPS σχεδον αποκλειστικα εχουν ξεχασει τι ειναι το πραγματικο videogaming.

Φιλε μου Μανο ολοκληρη αυτη η παραγραφος σου

Επίσης,το παραμύθι των καλών,παλιών games και των κακών νέων,κάπου έχει παραφουσκώσει.Δηλαδή το Quake δεν ήταν παιχνιδάρα,το Doom δεν ήταν παιχνιδάρα,το Unreal δεν ήταν παιχνιδάρα ;Αφήστε που αν δεν ήταν αυτές οι παιχνιδάρες,δε θα βλέπαμε ΠΟΤΕ απίστευτα γραφικά και σε άλλες κατηγορίες παιχνιδιών,όπως ακόμη και στα adventures,και μπορώ να σας φέρω παραδείγματα ΠΟΛΛΑ...
Καλό το Pong,το Asteroids και το Cabal,χρυσό το Bubble Bobble και το Bomber Jack,τα αγαπήσαμε όλοι και τα αγαπάμε ακόμη,αλλά και όποιος τρελαίνεται με το Crysis,ε δεν είναι και τρελός.Αφού είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ οπτικά,και σαν FPS δεν υστερεί σε τίποτα των άλλων,ποιος ο λόγος να πούμε κορόιδο και πορωμένο αυτόν που τη βρίσκει μαζί του..;
δεν εχει σχεση με τιποτα απο αυτα που ειπα πριν - δεν θα τολμουσα να απαξιωσω τιποτα απο το παρελθον ή το παρον, χωρις επιχειρηματα και φυσικα δεν θελω να παραμυθιασω κανεναν.
 
Καλησπέρα !!

Βρε παιδιά δεν είχα διάθεση να θίξω κανέναν με τον χαρακτηρισμό "πορωμένο" (και εγώ έχω πόρωση με κάποια πράγματα), η πόρωση δεν είναι κακό πράγμα, απλά καλό είναι να τηρείται ένα μέτρο. Ίσως εξέφρασα και αυτήν την άποψη γιατί στο παρελθόν έχω μαδηθεί αρκετά και κάπου ίσως είμαι και λίγο αγανακτισμένος από τον αγώνα αυτόν τώρα που είμαι οικογενειάρχης με παιδί και έχω άλλες προτεραιότητες,

Telamona με καλύπτεις απόλυτα με το τελευταίο σου post, είπες άκριβώς αυτά που πιστεύω και εγώ.

Μια τελευταία παρατήρηση : Για να σε ψυχαγωγήσει ένα παιχνίδι δεν είναι άνάγκη να έχει τρελλά FPS για να σε κρατήσει μέρες κολλημένο. Δύο λέξεις θα πώ : GRIM FANDANGO !!!

Παω για στην παραλία για μπάνιο τώρα!
 
Ηρακλη μην συγχεουμε το γεγονος οτι το gaming ειναι ενα με το οτι περιεχει και σκουπιδια/παρασιτα.

Οσο αφορα τα "φοβερα γραφικα" κτλ

Και στα παλια παιχνιδια αποζητουσαμε/κυνηγουσαμε τεχνικη αρτιοτητα και οπου τη βρισκαμε την εκθιαζαμε.

Δεν μας εκανε εντυπωση το τοξο του αλματος του Willy στο ManicMiner? Το 12απλο paralax scrolling στο SOTB? Τα fractal του Rescue on Fractalus στα 8bit Atari? Tη τρελη μουσικη του Monty on the Run? To στριμωγμα τοσων σκηνων στο Lords of the Midnight? To multicolor sprite του PitFall στο 2600? και απειρα αλλα

Aπλα στα παραπανω μιλαμε για σταθερη πλατφορμα.

Το PC εχει την ευλογια-καταρα της ανοιχτης αρχιτεκτονικης και την καταρα του backward compatibility.

Δεν μπορεις να βγαλεις στην οθονη το αντιστοιχο της δυναμης που υπαρχει κατω απο το καπο.

Οσο για την κουρσα...για οσους την ακολουθουν ειναι κοστοβορα αλλα απο την αλλη σπρωχνει τις εξελιξεις.Θυμησου ποτε ξεκινησε η αναπτυξη των GPU και για ποιους λογους...

Συμφωνω με τους λογους που παραθετεις για το μαρασμο του PC gaming.Παρολα αυτα πρεπει να υπαρχει ωστε να συνεχιζει να παραγεται υψηλη και λαϊκη τεχνολογια.
 
Rookie είπε:
Δύο λέξεις θα πώ : GRIM FANDANGO !!!
Παω για στην παραλία για μπάνιο τώρα!
εγώ γύρισα...

Grim Fandango... Θεέ μου τι παιχνιδάρα ήταν αυτή. Το τελείωσα στα ελληνικά πριν λίγο καιρό.

:cool:
 
Η αναβάθμιση άνα 6μηνο, είναι και ακριβό, αλλα και τελικά ανούσιο σπόρ, μιάς και κυριολεκτικά δέν βγαίνουν τόσα πολλά games, που να σε "προλαβαίνουν" τόσο γρήγορα. Σύν, πάντα έχεις πολύ πράμα να παίξεις που έχεις αφήσει στην άκρη, μέχρι εκείνη την ρημαδα την αναβάθμιση.

Παρόλαυτά, ένα καλο PC είναι πάντα το καλύτερο gaming σύστημα, καθώς το emulation σε αυτό γίνεται απόλαυση. Σύν τα freeware, τα indie, τα mods κλπ, που δέν συναντά κανείς σε άλλες πλατφόρμες με τόση ποσότητα και συχνότητα.

Συνεπώς, κατα την γνώμη μου αξίζει πάντα ένας gamer να διατηρεί ένα "σύγχρονο" PC, απλά δέν χρειάζεται να κάνει υπερβολές και βιαστικές κινήσεις. Με λίγη έρευνα αγοράς και αρκετή υπομονή, μπορεί να δαπανά μικρά σχετικά ποσά σε hardware που θα τον "βγάλει".
 
Η αναβάθμιση άνα 6μηνο, είναι και ακριβό, αλλα και τελικά ανούσιο σπόρ, μιάς και κυριολεκτικά δέν βγαίνουν τόσα πολλά games, που να σε "προλαβαίνουν" τόσο γρήγορα. Σύν, πάντα έχεις πολύ πράμα να παίξεις που έχεις αφήσει στην άκρη, μέχρι εκείνη την ρημαδα την αναβάθμιση.
Παρόλαυτά, ένα καλο PC είναι πάντα το καλύτερο gaming σύστημα, καθώς το emulation σε αυτό γίνεται απόλαυση. Σύν τα freeware, τα indie, τα mods κλπ, που δέν συναντά κανείς σε άλλες πλατφόρμες με τόση ποσότητα και συχνότητα.

Συνεπώς, κατα την γνώμη μου αξίζει πάντα ένας gamer να διατηρεί ένα "σύγχρονο" PC, απλά δέν χρειάζεται να κάνει υπερβολές και βιαστικές κινήσεις. Με λίγη έρευνα αγοράς και αρκετή υπομονή, μπορεί να δαπανά μικρά σχετικά ποσά σε hardware που θα τον "βγάλει".
+10 :thumbup:
 
Other_Reality είπε:
Η αναβάθμιση άνα 6μηνο, είναι και ακριβό, αλλα και τελικά ανούσιο σπόρ, μιάς και κυριολεκτικά δέν βγαίνουν τόσα πολλά games, που να σε "προλαβαίνουν" τόσο γρήγορα. Σύν, πάντα έχεις πολύ πράμα να παίξεις που έχεις αφήσει στην άκρη, μέχρι εκείνη την ρημαδα την αναβάθμιση.
Παρόλαυτά, ένα καλο PC είναι πάντα το καλύτερο gaming σύστημα, καθώς το emulation σε αυτό γίνεται απόλαυση. Σύν τα freeware, τα indie, τα mods κλπ, που δέν συναντά κανείς σε άλλες πλατφόρμες με τόση ποσότητα και συχνότητα.

Συνεπώς, κατα την γνώμη μου αξίζει πάντα ένας gamer να διατηρεί ένα "σύγχρονο" PC, απλά δέν χρειάζεται να κάνει υπερβολές και βιαστικές κινήσεις. Με λίγη έρευνα αγοράς και αρκετή υπομονή, μπορεί να δαπανά μικρά σχετικά ποσά σε hardware που θα τον "βγάλει".
Συμφωνω και εγω :thumbup:
 
Καλησπέρα μετά από πολύ καιρό.

Θα ήθελα να πω τη γνώμη μου αναφορικά με το pc gaming.

Σήμερα κάποιος που έχει λίιιιιγο μυαλό μπορεί να παίξει ανετότατα τα σημερινά παιχνίδια με ελάχιστους περιορισμούς. Δεν συμπεριλαμβάνω αυτούς που για οποιοδήποτε λόγο αναβαθμίζουν για το "wow factor" σαν χαζοαμερικανάκια του έξαποδώ.

Το gaming pc μου έχει εδώ και δύο χρόνια έναν AMD 4600+, επεξεργαστή που είχα πάρει μεταχειρισμένο και σήμερα κοστίζει 50 ευρώ καινούργιος. Με τον επεξεργαστή αυτό και μια 8800 GT 512 που κόστισε 140 ευρώ μπορώ και πάιζω τα πάντα σε 1600 + αναλύσεις χωρίς κανένα περιορισμο, ή τέλος πάντως περιορισμό που να απαιτεί μεγάλο συμβιβασμό.

Crysis? Τι στο καλό αναφέρετε συνέχεια αυτό το αίσχος; Πρόκειται για ένα παιχνίδι το οποίο θα μπορούσε να τρέχει πολύ καλύτερα αν είχε προγραμματιστεί διαφορετικά.

Με τον επεξεργαστή που ανέφερα και την παραπάνω κάρτα γραφικών το Oblivion πετάει με όλο το detail πάνω.

Φανταστείτε ότι ένα αντίστοιχο μηχανάκι μπορεί να στηθεί με λίγα χρήματα, για πιό "πορωμένο" gamer μιλάμε τελικά;

Χάσαμε κι εδώ, δυστυχώς το μέτρο. Όσο για το pc gaming μια χαρά κρατεί. Και θα κρατεί μια χαρά μια και το pc αποτελεί την ΑΠΟΛΥΤΗ gaming πλατφόρμα.

Αν είναι να πάω σε κονσόλες προτιμώ το DS και το Wii. (Μιλώ για κονσόλες που παράγονται σήμερα. )
 
Συμφωνώ και εγώ με τον αγαπητό Pooky. Έφτιαξα πριν ενάμιση χρόνο, ένα PC, με Intel Core Duo 2 6600, και μια ΑΤΙ 1950 ΧΤΧ, στα 2 GB, που μου κόστισε περίπου 1300 -1400 ευρώ. (Αργότερα βέβαια άλλαξα ηχεία και οθόνη, αλλά αυτά τα αλλάζει κανείς κάθε πεντε χρόνια και αν. Εγώ απλά ήθελα TV - Monitor σε 16:9, και 5,1 ήχο).

Είναι η πρώτη φορά από τότε που ασχολούμε, με τα PC, που δεν έχω πραγματική ανάγκη να πάω για αναβάθμιση, μερική ή ολική στο PC. (Στα προηγούμενα PC, αυτό φαινόταν στον ενάμιση χρόνο, ειδικά στην κάρτα γραφικών και την μνήμη).

Βάση του σχεδιασμού που είχα κάνει τότε, πίστευα ότι μετά από δύο χρόνια θα άλλαζα μόνο την κάρτα γραφικών, και γι' αυτό πήγε στα 1300 ευρώ, αλλιώς θα ξόδευα λιγότερα Θα το κάνω βέβαια τα επόμενα Χριστούγεννα, αλλά υπολογίζω να χαλάσω 250 ευρώ . (Μια ΑΤΙ 3870Χ2 τόσο θα κάνει τότε). Και αυτό γιατί έχω την λόξα να παίζω τα games σε x8 Antialliasing. :D (Αλλιώς μετά από τρία χρόνια θα πήγαινε η αλλαγή κάρτας).

Έχω και settings έτοιμα για ένα μικρό overclocking (φτάνει στα 2,853 χωρίς να πειράξω τάσεις), για όποιο game το χρειαστεί. Που θέλω να καταλήξω. Πλέον τα configurations κοιτάνε αναλύσεις από 1900 και πάνω. Εκεί πλέον αρχίζουν και παίζουν οι διαφορές. Εμένα που μου αρκεί η 1680Χ1050 (που φτάσαμε :D ), γιατί με μεγαλύτερο μονιτορ ζαλίζομαι, βλέπω να έχω ακόμα μια 5 σε αυτό το μηχάνημα. (Και μετά 3 - 4 σκληρούς των 1 ΤΒ και γίνεται μια χαρά file server :D ).

Όσο για κονσόλες: Όσο και αν μου την δίνει σαν κατασκευή, το consept του 360, με κερδίζει περισσότερο. Και όχι σαν games, (2 μόνο έχω γι' αυτό, και αλλά δύο που περιμένω τώρα που πέσαν οι τιμές στο ebay), αλλά σαν media extender. Οταν πάρω HD ή Full HD (ή OLED :D ), τηλεόραση, ίσως να χρειαστεί μόνο ένα καλώδιο δικτύου και όχι Blu Ray :D .

Όλα τα παραπάνω ΙΜΗΟ.
 
Σωστός ο Pooky.

Και επειδή διάβασα για media extender να πω μόνο ότι είναι για τα μπάζα (IMHO). Αν δεν έχει πάνω η κονσόλα το codec θα πρέπει να γίνονται μαιμουδιές.

Το Σάββατο έβλεπα σε γνωστή αλυσίδα supermarket LG φορητό με C2D>2Ghz και όλα τα κομφόρ + εξοδο VGA στα ~460.

Σα να μου φαίνεται καλύτερη λύση για media center από μια κονσόλα + σου μένει και ο φορητός υπολογιστής για ένα Civilization 4 στην παραλία. :)
 
Ήρθε μάλλον η ώρα να μιλήσω κι εγώ για τις αναβαθμίσεις μου....

Θα πιάσω το τελευταίο -προ C2D- PC που είχα και θα σας πω τι αναβάθμισα και τι κόστισε...

(Μερικοί ξέρω από τώρα ότι θα διαφωνήσουν με την τακτική μου,γιατί εγώ αγοράζω ΜΟΝΟ μτχ κομμάτια,πλην σκληρών δίσκων...)

1)Ο P4 Νorthwood 3,0 Ghz που είχα έγινε C2D 6700..

2)Το ASUS P4C800E-Deluxe mobo έγινε Abit Ab9Pro...

3)Oι 2x1 GB DDR1 Kingston 400άρες ram έγιναν 2x1 GB DDR2 G.Skill 800άρες..

4)H XFX 7600GT AGP VGA έγινε XFX 8600GTS XXX PCI-E...

Κόστος ; 1)120 ευρώ 2)50 ευρώ 3)45 ευρώ 4)120 ευρώ

Σύνολο λοιπόν 335 ευρώ...

Αξίας πώλησης των 1),2),3) και 4) παλιών κομματιών:240 ευρώ

Έδωσα εκεί λοιπόν 95 ευρώ...

Μετά,το Tagan 480Watt που είχα πάρει αχρησιμοποίητο 60 ευρώ,από φίλο που το μετάνιωσε και πήρε άλλο,το πούλησα για 40 ευρώ και έδωσα 50 ευρώ ακόμη και πήρα το Tagan 1100Watt,στο κουτί του κι αυτό,αχρησιμοποίητο επίσης.....

Έδωσα λοιπόν 50 ευρώ...

Το Coolermaster Stacker RC810 full tower κουτί,το πήρα μτχ 80 ευρώ...

Άλλα 80 ευρώ κι εδώ λοιπόν..

Έχω δώσει λοιπόν 95+50+80=225 ευρώ για πλήρη αλλαγή του PC μου,ενώ το προηγούμενο το είχα για 3 χρόνια ίδιο,εκτός της 7600GT VGA,που κι αυτή την είχα πάρει δίνοντας την παλαιότερη για 25-30 ευρώ λιγότερα κ.ο.κ...

Εννοείται ασφαλώς ότι και την P4C800E-Deluxe την είχα πάρει μτχ,τον P4 το ίδιο,τις Kingston το ίδιο κτλ κτλ...

Πού θέλω να καταλήξω ;

Σας φαίνονται πολλά τα ποσά αυτά ;

Εμένα καθόλου και τη δουλειά μου την κάνω ανετότατα τόσα χρόνια με αυτά τα PC's που προανέφερα....

Τα συμπεράσματα δικά σας....

(Απαραίτητη διευκρίνιση:Κανένα από τα μτχ κομμάτια δε παρουσίασε πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια,αλλά ασφαλώς ψωνίζω από πολύ συγκεκριμμένα άτομα και μόνον...)
 
Αν δεν έχει πάνω η κονσόλα το codec θα πρέπει να γίνονται μαιμουδιές.
Συμφωνώ απόλυτα. Όταν όμως σπάσει τελείως το 360, θα δούμε μεγάλη διαφορά. (Όπως με το original ΧΒΟΧ. Με τις homebrew εφαρμογές γινόταν αγνώριστο). Απλά ανέφερα το 360, γιατί ήδη το έχω (και δεν βλέπω να το χρησιμοποιώ για παιχνίδια πολύ).
 
3 χρόνια και ακόμα δεν έχει εμφανιστεί τίποτα, αν δούμε και το χρόνο ζωής του πρώτου Xbox θα έλεγα ότι μάλλον δε θα προλάβει να hackευτεί το δεύτερο. Η μαμά θα θέλει να βγαλει το τρίτο και δε θα θέλει να της παίρνει πωλήσεις το δεύτερο.

Τεσπα θεωρίες επί θεωριών οπότε προς το παρόν για όποιον θέλει MKV+subs πάει σε ένα φτηνό φορητό ή σε transcode με όποιες συνέπεες.

Εγώ πήρα ένα quad 9300 και έπαθα πλάκα με το πόσο γρήγορα έχουν γίνει τα σύγχρονα PC. Τρελή διαφορά από τον AMD 4200x2 που είχα πριν.
 
Πίσω
Μπλουζα