Εχω αναρωτηθει και εγώ για αυτό. Ειδικά στη Μανταλένα η απάντηση που έχω δώσει είναι ότι η Μανταλένα ήταν γύρω στα 16, οπότε η επόμενη ήταν γύρω στα 14, η άλλη γύρω στα 12...10...8...6...με τελευταίο τον Βασιλάκη Καϊλα που ήταν γύρω στα 4. Το κακό είναι ότι με εξαίρεση το μικρότερο κοριτσάκι δεν φρόντισαν στο κάστινγκ να βρουν κοριτσάκια που να φαίνεται η διαφορά ηλικίας καθώς φαίνονται συνομήλικα.
Στη Μοντέρνα Σταχτοπούτα επίσης συμβαίνει απόλυτα αυτό που λέει η Hannele. Είναι πάρα πολύ έντονη η διαφορά ηλικίας καθώς η Κατερίνα Πιερή πρέπει λογικά να είναι 20+ με αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά, γνώσεις στενογραφίας και τυφλού - αλλά ζει μέσα στην εξαθλιωτική φτώχεια!
Εδώ έχω δώσει τις εξής απαντήσεις: μάλλον ο μπαμπάς Πιερής έκανε πρώτο γάμο, πρώτο παιδί η Κατερίνα, και από οικονομικά τα κουτσοβόλευε, έστειλε σχολείο το κοριτσάκι του εξ ου και οι γερές βάσεις στη γνώση και τη μόρφωση. Πέθανε η γυναίκα του και μετά από χρόνια κάνει 2ο γάμο, εξ ου και το τσούρμο με τα μικρά...Αλλά πεθαίνουν οι γονείς, και αφήνουν όλα τα παιδιά, τη μεγάλη πια Κατερίνα και τα μικρά στο έλεος της τύχης...Στην ταινία αναφέρεται ότι έπαιρναν τη σύνταξη του μπαμπά, 900 δραχμές, ίσως κάποιος που γνωρίζει καλύτερα τα των συντάξεων του 1965 να μπορεί να μας πει τί σημαίνει σύνταξη 900 δραχμών εν έτει 1960κάτι και τί δουλειά μπορεί να έκανε ο πατέρας Πιερής...
Σε αυτή την ταινία μού κάνει εντύπωση η παιδεία της Κατερίνας (νομίζω έχει ξανααναφερθεί...), οπως επίσης και το ντύσιμο της, το συνολάκι είναι φιρμάτο. Η φτώχεια φτώχεια και η κατσαρόλα άδεια αλλά οι γλώσσες και το φιρμάτο ντύσιμο, παντοτινή αξία
Η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί σε αυτό είναι ότι κάποτε ζούσαν αξιοπρεπώς αλλά ξέπεσαν οικονομικά, η μόνη λογική άλλωστε