Έκανα μια σκέψη. Τα επεισόδια που είναι ανεβασμένα στο yt προέρχονται από την επανάληψη της σειράς το 2002 (ant1 & ant1 gold). Στις διαφημίσεις υπάρχει το Big brother 2 οπότε είμαστε σίγουροι για τη χρονολογία.
Το επεισόδιο Έκρηξη, για να μην το έγραψε κανείς, σημαίνει ότι δεν παίχτηκε. Γιατί να μην παίχτηκε τότε που παίχτηκε ολοκληρωμένη η σειρά; Δεν είναι περίεργο; Σκέφτομαι τις εξής πιθανότητες. Ή ότι δεν υπάρχει, ή ότι έχει διασωθεί στα αρχεία του αντ1 με τεχνικό πρόβλημα (δύσκολο), ή ότι υπάρχει θέμα με τα πνευματικά δικαιώματα του συγκεκριμένου επεισοδίου (δύσκολο επίσης), ή ότι έγινε δικαστική διαμάχη με τους παθόντες της αληθινής ιστορίας και αξίωσαν τη μη επαναπροβολή του. Στο τελευταίο ενδεχόμενο, μπορεί να έκαναν ασφαλιστικά μέτρα με το πρώτο άκουσμα της περίληψης του επεισοδίου και να μην παίχτηκε ούτε στην πρώτη προβολή, εξού και δεν επαναλήφθηκε. Θυμίζω ότι και στον τελευταίο κύκλο της 10ης εντολής κάτι παρόμοιο συνέβη
με ένα επεισόδιο που θα μας έδειχναν την υπόθεση ενός άντρα που κυκλοφορούσε με το κεφάλι της γυναίκας του στη Σαντορίνη. Υπήρχε και φωτογραφία από τα γυρίσματα με το κεφάλι. Οι συγγενείς της γυναίκας έκαναν ασφαλιστικά μέτρα. Τελικά δεν είδαμε ποτέ το κομμένο κεφάλι (το επεισόδιο παίχτηκε αλλά με διαφορετικό τέλος).
Λοιπόν, βρήκα στο facebook τον κύριο Γιώργο Κορδέλλα που γράφεται ως σκηνοθέτης της Έκρηξης. Του έστειλα μήνυμα και αυτή είναι η απάντησή του:
Όχι, δεν το σκηνοθέτησα εγώ. Έχω σκηνοθετήσει στον Β’ κύκλο δύο επεισόδια: «Το προσωπείο» με πρωταγωνιστή τον Μηνά Χατζησάββα-σενάριο Π. Μάρκαρη και το «Σκοτεινή διαδρομή» με πρωταγωνιστές Άλκι Κούρκουλο, Χριστ. Αλεξανιάν - σενάριο: Νίκος Φαρούπος.
Τώρα, τον ρωτώ αν γνωρίζει την ύπαρξη του επεισοδίου. Αναμένουμε.
2:38 μ.μ.
Μάλιστα. Γνωρίζετε αν υπάρχει αυτό το επεισόδιο;
5:14 μ.μ.
Όχι.
Λογικά εννοεί "Όχι δεν γνωρίζω". Παραμένει το ερώτημα, αν και το "όχι" εμένα προσωπικά με προϊδεάζει ότι δεν υπάρχει καθόλου. Σκηνοθέτης της σειράς ήταν, θα το θυμόταν λογικά. Επίσης, είναι πολύ περίεργο που τον γράφουν στη βικιπαίδεια ως σκηνοθέτη της Έκρηξης ενώ δεν είναι.