Ανατομία Ενός Εγκλήματος (1992 ANT1)

Φίλε metalcandyman μήπως είσαι ο Πάνος Σόμπολος; :)
Οχι ρε φιλε με ανακαλυψες παει η μυστικη μου ταυτοτητα :p :p :p :p

Οσο για την φαση με το ταξι και την καραμπετη μπραβο φιλαρακι μου πολυ καλα εκανες και το ανεφερες.Το ξερω και γω αυτο το σκηνικο ομως δεν ειχα διασταυρωμενο ποιος ηταν γιατι οντως το σκηνικο εγινε στο ταξι με την καραμπετη αλλα στο επεισοδιο ''Σχεσεις αιματος'' δεν παιζει η καραμπετη οποτε δεν με κολουσε να ηταν ο τσουτσικος γιαυτο δεν ανεφερα κατι.Αν αναφερει εκει που το διαβασες πως οντως ηταν ο τσουτσικος και απλα αναγνωριζοντας την καραμπετη που επαιζε στην ανατομια της το ειπε αυτο τοτε thanks για την πληροφορια:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
 
Για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να ψάξει, υπάρχει κ συνέντευξη που είχε δώσει την εποχή εκείνη η ισοβίτισσα Λιόλιου στο περιοδικό "Ταχυδρόμος" κ στο δημοσιογράφο Βασίλη Καββαθά.Παρατίθεται μάλιστα ως κ ιδιόχειρη επιστολή της στην όποια βρίζει το σύστημα κ την κοινωνία.
 
Για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να ψάξει, υπάρχει κ συνέντευξη που είχε δώσει την εποχή εκείνη η ισοβίτισσα Λιόλιου στο περιοδικό "Ταχυδρόμος" κ στο δημοσιογράφο Βασίλη Καββαθά.Παρατίθεται μάλιστα ως κ ιδιόχειρη επιστολή της στην όποια βρίζει το σύστημα κ την κοινωνία.
ωωωωωωωωωωωωωωωω πολυ καλο φυσικα και θα ψαξω.Ευχαριστουμαι CHEETARA :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
 
Φίλε @metalcandyman είσαι κορυφαίος
Περίμενα χρόνια να τη δω ολόκληρη αυτή τη σειρά κ πάντα έψαχνα τις αληθινές ιστορίες. Συνέχισε να ανεβάζεις τις πληροφορίες !!
 
H ιστορια πισω απο το χθεσινο επεισοδιο με τιτλο ''Διπλη ταυτοτητα'' και την εκπληκτικη Θεμις Μπαζακα ειναι η υποθεση του Γιαννη Μικελη και της Ελπιδας Βαθη.Ο Μικελης ηταν υποσμηναγος και ζεγαρι με την Βαθη η οποια ειχε εν ζωη την μητερα της την 72χρονη Μοσχουλα Βαθη η οποια ηταν αρκετα πλουσια.Το θεμα ομως ηταν πως η η κορη της ηθελε την περιουσια της εκεινη την στιγμη ενω η μητερα της θα της αφηνε μετα θανατον οπως και στον εγγονο και γιο της κορης της.Ετσι λοιπον μανα,γιος και Μικελης κατεστρωσαν το σατανικο τους σχεδιο οποτε θα εβγαζαν απο την μεση την μοσχουλα και πελον θα ζουσαν μια ζωη πλουσιοπαροχη με την περιουσια της.Στης 24 μαρτιου 1989 μανα,γιος και γιαγια πηγαν για φαγητο σε ταβερνα της πλακας με τον Μικελη να περιμενει το θυμα στο σπιτι του και την επομενη 25η μαρτιου σκοτωσε την μοσχουλα βαθη.Μανα και γιος οπως ο αδερφος του θυματος μαζι με την γυναικα του και κυριως αυτοι οι δυο ανησυχησαν με την εξαφανιση της καθως δεν ειχε παει σε ενα σημαντικο για εκεινη γεγονος και τελικα την βρηκαν νεκρη στο σπιτι.Φυσικα μανα και γιος το επαιζαν τρελιτσα και δεν μπορουσαν να βοηθησουν την αστυνομια στης ερυενες αφου οπως ελεγαν δεν μπορουσαν να σκεφτουν ποιος θα ηθελε να κανει κακο στην μητερα της.Η αστυνομια ομως επειδη δεν τρωει κουτοχορτο ειχε πληροφοριες και υποψιες και μετα απο μια βδομαδα πιεσης σε μανα και γιο ομολογησαν και μαλιστα εριξαν ολην την ευθηνη στον Μικελη με το ιδιο φυσικα να το αρνειται.Εξι χρονια μετα καθισμενοι και οι τρεις στο μικτο ορκωτο εφετειο της αθηνας δεν ανταλαξαν βλεμα με τον Μικελη αυτη την φορα να τα παραδεχεται ολα και με μανα και γιο να τα αρνουνται.Τελικα Μικελης και Βαθη εφαγαν ισοβια και στον γιο αναγνωριστηκαν ελαφρυντικα και η ποινη του μειωθηκε στα 10 χρονια.
 
Έκανα μια σκέψη. Τα επεισόδια που είναι ανεβασμένα στο yt προέρχονται από την επανάληψη της σειράς το 2002 (ant1 & ant1 gold). Στις διαφημίσεις υπάρχει το Big brother 2 οπότε είμαστε σίγουροι για τη χρονολογία.
Το επεισόδιο Έκρηξη, για να μην το έγραψε κανείς, σημαίνει ότι δεν παίχτηκε. Γιατί να μην παίχτηκε τότε που παίχτηκε ολοκληρωμένη η σειρά; Δεν είναι περίεργο; Σκέφτομαι τις εξής πιθανότητες. Ή ότι δεν υπάρχει, ή ότι έχει διασωθεί στα αρχεία του αντ1 με τεχνικό πρόβλημα (δύσκολο), ή ότι υπάρχει θέμα με τα πνευματικά δικαιώματα του συγκεκριμένου επεισοδίου (δύσκολο επίσης), ή ότι έγινε δικαστική διαμάχη με τους παθόντες της αληθινής ιστορίας και αξίωσαν τη μη επαναπροβολή του. Στο τελευταίο ενδεχόμενο, μπορεί να έκαναν ασφαλιστικά μέτρα με το πρώτο άκουσμα της περίληψης του επεισοδίου και να μην παίχτηκε ούτε στην πρώτη προβολή, εξού και δεν επαναλήφθηκε. Θυμίζω ότι και στον τελευταίο κύκλο της 10ης εντολής κάτι παρόμοιο συνέβη με ένα επεισόδιο που θα μας έδειχναν την υπόθεση ενός άντρα που κυκλοφορούσε με το κεφάλι της γυναίκας του στη Σαντορίνη. Υπήρχε και φωτογραφία από τα γυρίσματα με το κεφάλι. Οι συγγενείς της γυναίκας έκαναν ασφαλιστικά μέτρα. Τελικά δεν είδαμε ποτέ το κομμένο κεφάλι (το επεισόδιο παίχτηκε αλλά με διαφορετικό τέλος).

Λοιπόν, βρήκα στο facebook τον κύριο Γιώργο Κορδέλλα που γράφεται ως σκηνοθέτης της Έκρηξης. Του έστειλα μήνυμα και αυτή είναι η απάντησή του: Όχι, δεν το σκηνοθέτησα εγώ. Έχω σκηνοθετήσει στον Β’ κύκλο δύο επεισόδια: «Το προσωπείο» με πρωταγωνιστή τον Μηνά Χατζησάββα-σενάριο Π. Μάρκαρη και το «Σκοτεινή διαδρομή» με πρωταγωνιστές Άλκι Κούρκουλο, Χριστ. Αλεξανιάν - σενάριο: Νίκος Φαρούπος.

Τώρα, τον ρωτώ αν γνωρίζει την ύπαρξη του επεισοδίου. Αναμένουμε.

2:38 μ.μ.

Μάλιστα. Γνωρίζετε αν υπάρχει αυτό το επεισόδιο;

5:14 μ.μ.


Όχι.

Λογικά εννοεί "Όχι δεν γνωρίζω". Παραμένει το ερώτημα, αν και το "όχι" εμένα προσωπικά με προϊδεάζει ότι δεν υπάρχει καθόλου. Σκηνοθέτης της σειράς ήταν, θα το θυμόταν λογικά. Επίσης, είναι πολύ περίεργο που τον γράφουν στη βικιπαίδεια ως σκηνοθέτη της Έκρηξης ενώ δεν είναι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το τι γραφει η βικιπαιδεια μην το δεινεις και πολυ μεγαλη σημασια.Αυτη την στιγμη που μιλαμε μπορω να παω εγω στο θεμα της ανατομιας στην βικιπαιδεια να αλαξω αυτα που γραφει και να βαλω για ονομα σκηνοθετη του επεισοδιου ''εκδρομη'' για παραδειγμα τον κωστα γκουσγκουνη.Οχι μονο εγω φυσικα αλλα ο καθενας μπορει να το κανει.Τωρα για της επαναληψεις της σειρας οντως τα επεισοδια ειναι του 2002 αλλα πολυ προσεγμενη δουλεια εκαναν στον Αnt1 κυπρου το 2011 που παιχτηκε η σειρα σε επαναληψη εκει και το επεισοδιο ''εκρηξη'' υπαρχει κανονικα δεν ειναι επινοηση καποιου δηλαδη.Ο τυπος που με πουλουσε την βιντεοκασσετα με τα δυο αυτα επεισοδια 500 ευρω καποτε με ειχε πει πως δεν ειναι απο την αρχικη προβολη αλλα απο επαναληψη οποτε σιγουρα παιχτηκε το επεισοδιο σε καποια απο της επαναληψεις οποτε αν δεν ηταν για παραδειγμα το 2002 που επειδη δεν το εγραψε καποιος δεν σημαινει πως δεν το εδειξαν τοτε λογικα θα παιχτηκε στην επαναληψη της σειρας απο τον Ant1 κυπρου.Ο τυπος τοτε αυτο το παλιολαμογιο του κερατα δεν με αφησε να δω ουτε καν την αρχη του επεισοδιου λες και τι θα γινοταν αν εβλεπα πως ξεκινησουμε αλλα αντιθετα μπηκε στο δωματιο που ειχε την τηλεοραση εβαλε την κασσετα στο βιντεο και παγωσε την εικονα εκει που γραφει τον τιτλο του επεισοδιου και οντως εγραφε ''εκρηξη μερος πρωτο''.Τελως παντων μακαρι να το δειξει ο Αnt1 να ησυχασουμε επιτελους με αυτο το θεμα και να εχουμε ποια ολοκληρωμενη την σειρα.Ειναι δεδομενο ομως πως και αλλοι θα εχουν γραμμενο αυτο το διπλο επεισοδιο αλλα δυστηχως οπως φαινεται ενας σωστος δεν υπαρχει σε ολους αυτους να το ανεβασει καπου αλλα αντιθετα ολοι τους σκεφτονται την κονομα και το που μπορει να φτασει καποιος τρελαμενος και να πληρωσει οσο οσο για να αποκτησει το επεισοδιο.
 
καταπληκτική η Ανατομία.Πολύ διαφορετική από "Κόκκινο Κύκλο","Δέκατη Εντολή" κτλ με πολύ πιο άγριες και ρεαλιστικές σκηνές εγκλημάτων με απουσία χιούμορ (που στην Δέκατη Εντολή και σε άλλες μετέπειτα σειρές Κοκκινόπουλου λίγο χιούμορ είχαν τα επεισόδια).Ίσως ρόλο να έπαιζαν και τα εφέ των Αλαχούζων.ίσως και το πρωτόγνωρο μιας τέτοιας σειράς στην ελληνική τηλεόραση.Πολύ προχώ για 1992.Πάντως ο συνδετικός κρίκος της Ανατομίας με Κόκκινο Κύκλο και Δέκατη Εντολή ήταν οι εμφανίσεις ηθοποιών όπως Καραμπέτη,Χατζησάββα,Σακελλαρίου σε πολλά επεισόδια Δέκατη εντολή κτλ
Πάντως μυστήριο αυτό με το επεισόδιο "Έκρηξη".Δεν πρέπει να προβλήθηκε καθόλου ούτε στην εποχή του,κάτι μου λέει σαν τίτλος αλλά δεν αναγράφονται καθόλου στο retro db ποιοί ηθοποιοί παίζανε.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μάλιστα. Δηλαδή υπάρχει. Μήπως αυτό το λαμόγιο τώρα που παίζεται η σειρά και θα χάσει εντελώς το "πάτημα" να ζητάει λεφτά για τις βιντεοκασέτες του, μήπως τώρα έχει ρίξει πολύ την "ταρίφα"; Θα μου πεις, τι νόημα έχει. Έχει γιατί υπάρχει πιθανότητα πάλι να μην το παίξει ο Αντ1 για κάποιο καταραμένο άγνωστο λόγο. Μήπως να ξαναεπικοινωνούσες μαζί του;

βΈχω στην κατοχή μου (που και πως και πόσο αφήστε το...) σχεδόν ολόκληρη τη σειρά , αν θέλετε βλέποντας τα επεισόδια να ενημερώνω το θέμα για ενημέρωση της retrodb (ηθοποιών , συντελεστών κτλ)

Εσύ που έλεγες ότι έχεις όλη τη σειρά, τσέκαρες αν έχεις το επεισόδιο Έκρηξη; Να μας πεις έστω τους συντελεστές και την υπόθεση στο περίπου.
 
To συγκεκριμενο ατομο εχει φυγει στο εξωτερικο η καλυτερα αναγκαστηκε να φυγει αλλα και να μην εφευγε επικοινωνια μαζι του δεν θα υπηρχε ποτε ξανα για λογους που δεν γινετε να αναφερθουν σε ενα forum.θα περιμενω τον Ant1 αν το δειξει καλος αν δεν το δειξει σεκεμε κανταρ δε θα πεθανουμε κιολας.
 
Εσύ που έλεγες ότι έχεις όλη τη σειρά, τσέκαρες αν έχεις το επεισόδιο Έκρηξη; Να μας πεις έστω τους συντελεστές και την υπόθεση στο περίπου.
δε το έχω φίλε μου όχι , και εγώ τα γράφω ξανά πάλι γιατί τα είχα με άθλια εικόνα...
 
Χθεσινο επεισοδιο ''Εκδρομη'' με τους Πανο Ορκοπουλο ως ανωμαλος δολοφονος θειος και Βασω Γουλιελμακη ως ανηψια να δεινουν ρεστα και να κολλανε τελεια με τους ρολους τους.Φυσικα τα λαμογια του Ant1 το εκανα παλι το θαυμα τους και λειπουν τρεισημισι ολοκληρα λεπτα καθαρου επεισοδιου απο την χθεσινη προβολη.Το επεισοδιο κοβετε στο σημειο που ο ορκοπουλος ειναι στο εστιατοριο που πηγανε να φανε με την γουλιελμακη και της λεει πως εκει πηγανε να φανε και ξαναρχιζει στο σημειο που η γουλιελμακη παει να δουλεψει στην καντινα του πατερα της.Στο κανονικο επεισοδιο μετα την σκηνη στο εστιατοριο πηγαινουνε στην κλουβα του ορκοπουλου με την γουλιελμακη να γκρινιαζει και να αλαζει ρουχα και τον ορκοπουλο να την καθησυχαζει πως απο αυριο θα ειναι ολα μια χαρα.Αμεσως μετα ακολουθουν λιγα λογια απο τον βαλτινο και οταν ξαναρχιζει το επεισοδιο η γουλιελμακη λεει σε εναν με μηχανη που περναει αν μπορει να την παει πιο κατω γιατι χαλασε το αμαξι τους και μετα μας δειχνει το πλανο που παει στην καντινα.Ολα αυτα λοιπον λειπουν απο την χθεσινη προβολη.Μπραβο Αnt1 και εις ανωτερα.:bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash:

Η αληθινη ιστορια πισω απο το χθεσινο επεισοδιο ειναι η υποθεση του 47χρονου βασιλη κουτσιλα και της 16χρονης ανηψιας του Φωτεινης Αβραμη.Η υποθεση ελαβε χωρα στα τρικαλα το 1981 και το ερωτικο παθος αναμεσα σε θειο και ανηψια οδηγησε στη δολοφονια της Ισμηνης αβραμη 41 χρονων απο τον βασιλη κουτσιλα ανδρα της αδερφης της που την σκοτωσε με ενα τσεκουρι.Ο βασιλης κουτσιλας καταδικαστηκε σε ισοβια ενω η Φωτεινη την σκαπουλαρε με δικαστικη επιμελεια λογο ηλικιας αλλα και γιατι το διαστηριο της εδωσε ελαφρυντικα πως στην ουσια παρασυρθηκε απο τον θειο της που ηταν ο εγκεφαλος και πως το ολο σχεδιο ηταν δεικο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση χωροφυλακής μερικούς μήνες αφου διεπράχθη η ανθρωποκτονία της Ιφιγένειας Αβράμη από τον Βασίλη Κουτσίλα.Ο τρόπος που συντάσσονται τα άρθρα που σχετίζονται με εγκλήματα εκείνη την εποχή,περιγράφει ανάγλυφα κ τα κοινωνικά πλαίσια που διέφεραν κατά πολύ σε σχέση με το γρήγορο σήμερα.
 
Αμάν αυτοί του Αντ1 να κόβουν σκηνές.... Τους έστειλα μήνυμα να δούμε αν θα απαντήσουν. Απαράδεκτο.
 
Να εκοβαν μονο τους τιτλους τελους δεν θα υπηρχε προβλημα αλλα να κοβουν λεπτα ολοκληρα καθαρου επεισοδιου ειναι εγκλημα.Δεν τολμω καν να σκεφτω τι μπορει να καψουν σημερα και αυριο που εχουμε την διπλη επεισοδιαρα ''Παιχνιδια Θανατου''.
 
Να εκοβαν μονο τους τιτλους τελους δεν θα υπηρχε προβλημα αλλα να κοβουν λεπτα ολοκληρα καθαρου επεισοδιου ειναι εγκλημα.Δεν τολμω καν να σκεφτω τι μπορει να καψουν σημερα και αυριο που εχουμε την διπλη επεισοδιαρα ''Παιχνιδια Θανατου''.
Το εφαρμόζουν μάλλον ετυμολογικά εφόσον όπου ανατομία , ανά+τέμνω(κόβω):behead:
 
Πίσω
Μπλουζα