Αξιολογότατο scrolling στον CPC

Ghouls'n'Ghosts στον commodore 64 και χρώματα scroll άντε γεια zx και cpc...http://www.youtube.com/watch?v=xG0PjgfHf5Q

edit: και music γιατί στον zx music γιοκ

edit2:ΒΑΡΒΑΡΙΑΝ C64 μόνο με των cpc μπορεί να συγκριθεί

 
Ε οχι ρε billy μην τρελαθούμε και τελείως, ποιά αμελητέα καθυστέρηση στην ταχύτητα, εδώ ο cpc σερνόταν στα βίντεος του anestis σε παιχνίδια με scrolling, μόνο το chase hq ήταν γρήγορο και αυτό ίσως επειδή δεν ήταν ακριβώς scrolling αυτό που είχε το παιχνίδι.

Σχεδόν με τη μισή ταχύτητα του spectrum πηγαίνανε, αμελητέο ήταν αυτό?
 
από οτι κατάλαβα o commodore64 είναι εκτός συναγωνισμού...
 
Κοίτα, ο c64 καλό μηχάνημα είναι, έχει όμως κάποια παιχνίδια που τον χαντακώνουν τελειώς (πχ chase hq και αρκετά άλλα) και χωρίς να υπάρχει εδώ η δικαιολογία των ports από spectrum.
 
αν κάποια games των χαντακώνουν δεν φταίει ο c64 ... αλλά η εταιρίες software...παρεμπιπτόντως πιο game είναι αυτό που δεν χαντακώνει των zx και να έχει κάτι να δείξει γιατί πολύ θα ήθελα να το δω χωρίς πλάκα έχω ψάξει όλο το νετ για να δω κάτι αξιόλογο
 
To R-type δεν το είδες? Το elite είναι άπαιχτο, το καλύτερο ήταν του ΖΧ και φυσικά υπάρχουν και πολλά άλλα.

Κοίτα και εδώ http://www.worldofspectrum.org/bestgames.html

Τελικά το gameplay είναι αυτό που καθορίζει σε ποιό ήταν καλύτερο ένα game. Καλά τα χρώματα το έχω ξαναπεί, αλλά στο τέλος το gameplay παίζει το μεγαλύτερο ρόλο στη γεύση που αφήνει ένα παιχνίδι.
 
την τρέλα μου μέσα...άμα ο spectrum είχε τα χρώματα του c64 θα ήταν μια amiga...
 
Αυτά τα μεταφορικά είναι που μας καίνε. Πως βρήκε τώρα ο nikodr Spectrum +3 entertainement pack με το 2 κιλών τροφοδοτικό του και πιστόλι, joystick κλπ με 30 κασσέτες μαζί μόνο με 14 gbp μεταφορικά, μη με ρωτάς. Ακόμα το σκέφτομαι...
 
Wally είπε:
Kιτρινη καρτα σε Anestis,gtsamour που εδωσαν πατημα στους "αντιπαλους" να "γυρισουν" απο το πουθενα μια τελειωμενη μαχη!!
Kυριοι οι ταχυτητα και το jerkiness δεν κρινονται απο youtube-encoded-videos!! ;)
Δεν είχα σκοπό να δώσω πάτημα για καμία μάχη σε κανέναν πόλεμο... Για τον καθένα μας το home micro με το οποίο μεγάλωσε είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο άσχετα με το αν είναι ένα Spectrum, ένα CPC ή ένα C64. Είναι κάπως ανοήτο να το βλέπει κανείς έτσι at this time and age. Πιστεύω πως οι τρεις κόσμοι έχουν πολλά να δώσουν και παρά πολλά να δανειστούν. Δεν γνωρίζω πολλούς να επέλεξαν έναν από τους τρεις κόσμους εκείνα τα χρόνια γιατί συγκρίνανε το scrolling κάποιων διαθέσημων τίτλων στα εκάστοτε συστήματα. Τουλάχιστον εγώ στα 8 μου δεν το έκανα.

Ανέβασα τα videos μόνο και μόνο γιατί τρελένομαι να βλέπω game sequences είτε είναι από ZX είτε CPC είτε C64 (Menace κάνει το R-type να δείχνει Galaxian by the way) στο Youtube.

Anyways...
 
Eννοώ από τα 3 γνωστά micros βρε Ηρακλή, αυτά που πάνω κάτω έχουμε δεί ολοι μας.
 
Anestis: Μην σε αγχώνει ο Wally !! ...τις διάφορες αντιπαραθέσεις μας δεν τις παίρνουμε ούτε οι ίδιοι 100% στα σοβαρά (και γίνονται περισσότερο για να ξεδώσουμε - με ήπιο τρόπο πάντα), οπότε και δεν νοείται παρεξήγηση μεταξύ μας (ούτε μαζί σου - ούτε με κανέναν άλλο). Αυτά που είπες είναι σωστά και γενικώς αποδεκτά απο όλα τα μέλη. :)

Wally: Tώρα που το σκέφτομαι, όντως, το youtube δεν προσφέρεται για τέτοιου είδους συγκρίσεις, αφού πολλές φορές το encoding και η ανάλυση του βίντεο που ανεβάζει ο κάθε χρήστης, το κάνει να έχει διαφορετική "απόδοση" κατά την προβολή του μέσω youtube. Aυτό όμως μπορεί να αποβεί "υπέρ" του amstrad !! (...ελπίζω να μην δώσεις κίτρινη κάρτα στον εαυτό σου :D ).

gtsamour: Για να είμαι πιό βέβαιος, έπαιξα το R-Type σε spectrum & amstrad emulators. Διάλεξα το συγκεκριμένο παιχνίδι επειδή προσφέρει αδιάκοπο scrolling, και μέτρησα τους χρόνους μέχρι την (ολοκληρωτική) εμφάνιση στην οθόνη, του πρώτου alien boss. Στον amstrad εμφανίζεται περίπου σε 5' και 30'' ενώ στον spectrum σε 4' (οι χρόνοι με απόκλιση το πολύ 5 δευτερολέπτων). Οπως βλέπετε, τα ποσοστά δεν είναι και τόσο τραγικά για τον amstrad, και σίγουρα ο amstrad δεν έχει την μισή ταχύτητα του spectrum (τουλάχιστον στο συγκεκριμένο παιχνίδι).

Τώρα για το Elite, έπεσες στην περίπτωση. Θεωρώ εαυτόν απο τους φανατικότερους Elitόβιους του forum (πρόκειται για το πιό αγαπημένο μου παιχνίδι - ever), και σου λέω με το χέρι στην καρδιά, ότι η -μόνη- υπεροχή του Spectrum απέναντι στον Amstrad όσον αφορά το παιχνίδι αυτό, είναι η ταχύτητα - και πάλι όχι επειδή ο amstrad είναι αργός με τα vectors, αλλά επειδή είναι η μόνη οκτάμπιτη έκδοση του Elite που έχει "γεμάτους" πλανήτες, πράγμα που ρίχνει λίγο την ταχύτητα, αλλά κερδίζει πόντους οπτικά. Απο εκεί και πέρα: ο amstrad έχει 4 αποστολές (ο spectrum τρείς), χρώματα που αλλάζουν σε κάθε πλανητικό σύστημα (για να αισθάνεται ο παίκτης ότι πραγματικά ταξιδεύει), ανώτερα ηχητικά εφφέ και ύπαρξη μουσικής (ο spectrum δεν έχει καθόλου).

Τώρα για σύγκριση με τον commodore, τα πράγματα περιπλέκονται διότι έχουν μεταξύ άλλων και διαφορετικούς μηχανισμούς στο gameplay, μιά και η έκδοση του commodore δημιουργήθηκε απο τους original προγραμματιστές (Bell & Braben), ενώ οι εκδόσεις των Spectrum & Αmstrad απο την Τorus (τον Ricardo Pinto και την παρέα του).
 
Χαχαχααχαχαχαχα!!! Συζηταμε για vector games στο C64????!!!!???? XAAXAXAXAXAXAXAXAAXA!!!!

Ηταν μια φορα 2 Ποντιοι σε ενα αεροπλανο...
 
...εντάξει Wally, εδώ πάω πάσο. Στο θέμα της ταχύτητας, τα (ή μάλλον "το") MHz του 64άρη δεν μπορούν να τα φέρουν βόλτα εύκολα με τα vectors (έχει την πιό αργή έκδοση του Elite, μαζί ίσως με τον Apple).

Aπο εκεί και πέρα όμως, υπάρχουν παιχνίδια όπου έχει γίνει καλή δουλειά - ακόμα και με "βαριά" για τα δεδομένα των οκτάμπιτων, filled polygons (solid 3D graphics). Xαρακτηριστικά αναφέρω το υπέρχο Sentinel, και τις απρόσμενα playable εκδόσεις διάφορων παιχνιδιών της Incentive (Driller, Dark Side, Castle Master, Total Eclipse). Bέβαια άπαντα είναι σε 160x200, αλλιώς...
 
gtsamour είπε:
Αυτά τα μεταφορικά είναι που μας καίνε. Πως βρήκε τώρα ο nikodr Spectrum +3 entertainement pack με το 2 κιλών τροφοδοτικό του και πιστόλι, joystick κλπ με 30 κασσέτες μαζί μόνο με 14 gbp μεταφορικά, μη με ρωτάς. Ακόμα το σκέφτομαι...
Ο τύπος μου είπε ότι ήθελε να τον ξεφορτωθεί λόγο προβλημάτων χώρου.Και γενικά με χρέωσε πολύ λίγα μεταφορικά.Μπορώ να πω μια πολύ καλή δημοπρασία που κέρδισα και ο spectrum είναι καλός.Υπάρχουν πολλές τέτοιες ευκαιρίες σε ebay αν ψάξει κανείς.

Τώρα ψάχνω κανέναν rubber zx 48 είναι το μόνο που μου λείπει για να ολοκληρώσω την συλλογή μου.
 
Nα σου πω βρε Νικο, στείλε μου σε pm (μόνο σε μένα ε? :D :D:D) το όνομα του στο ebay να δω τι άλλο βαρύ που με ενδιαφέρει πουλάει....

Ποιός άλλαξε τον τίτλο του thread?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελικα ειχε full-screen-scrolling per pixel o CPC?
 
Πίσω
Μπλουζα