Αποκλειστική συνέντευξη του ΝΙΚΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ στο RetroManiaX

Συγχαρητήρια, παιδιά! Για την ιδέα, την οργάνωση, την προετοιμασία, την πραγματοποίηση και τον κόπο σας.

Είναι χρήσιμο να μιλούν όλοι/ες όσοι/ες έζησαν και δημιούργησαν εκείνα τα χρόνια. Εμείς ακούμε, καταγράφουμε, διασταυρώνουμε, κρίνουμε και προχωρούμε.
 
Μάλιστα....

Μερικοί λοιπόν,βλέπετε δυο παιδιά να έρχονται σ' επαφή με τον Νίκο Μαστοράκη,να τρέχουν από τη μία άκρη της Αθήνας στην άλλη για να κάνουν τη συνέντευξη αυτή ξοδεύοντας προσωπικό χρόνο,κάποια άλλα παιδιά να ξοδεύουν επίσης προσωπικό χρόνο για να καταρτίσουν ένα ερωτηματολόγιο σοβαρό,περιεκτικό,τέτοιο που αμφιβάλλω πόσες και ποιες εκπομπές της TV θα μπορούσαν να φτιάξουν κάτι ανάλογο,βλέπετε τον Νίκο Μαστοράκη να είναι παραπάνω από πρόθυμος να μας μιλήσει,να συνδράμει με ό,τι μπορεί στην RetroDB,ν' ασχολείται ο άνθρωπος για να διασώσει υλικό από την ελληνική τηλεόραση,να δίνει πληροφορίες για το παρελθόν και το πώς ξεκίνησαν εκπομπές της TV,βλέπετε να μας αφήνει να φωτογραφίσουμε μέρος του εξοπλισμού που έχει από τα χρόνια εκείνα,να γουστάρει πραγματικά αυτό που κάνει και ύστερα απ' όλα αυτά,πρέπει η κουβέντα μας να γυρίσει σε χούντες,επταετίες,τι συνέβη,τι δε συνέβη κτλ κτλ..;

Τον Νίκο Μαστοράκη το GRM τον προσέγγισε ακριβώς λόγω της πλούσιας ενασχόλησής του με την ελληνική τηλεόραση,λόγω των εμπειριών που έχει σε αυτή,των γνώσεών του σχετικά με υλικό που δεν υπάρχει πουθενά πια!Δε νομίζω ότι υπάρχει ο παραμικρός λόγος να εκφράσει ο καθένας τα πολιτικά του πιστεύω στον σχολιασμό της συνέντευξης αυτής,ούτε αν συμφωνεί ή διαφωνεί με τα πεπραγμένα του Νίκου Μαστοράκη κατά την εποχή εκείνη.ΔΕΝ μας απασχολούν αυτά,ΔΕΝ μας ενδιαφέρουν αυτά,ΔΕΝ τα προσεγγίζουμε καν.Αν η συνέντευξη είχε ως αντικείμενο την εποχή εκείνη και όσα συνέβησαν (άρα δε θα ήταν στο GRM,το οποίο έχει ξεκάθαρα και από ίδρύσεώς του ξεκαθαρίσει ότι ΔΕΝ ασχολείται με πολιτικού περιεχομένου συζητήσεις) θα το καταλάβαινα,τώρα όμως τι στόχο και λόγο έχουν;

Αλήθεια,αν ήσασταν εσείς στη θέση όλων αυτών που προσεγγίσανε τον Νίκο Μαστοράκη,κάνανε τη συνέντευξη,συντάξανε τις ερωτήσεις,κάνανε την απομαγνητοφώνηση,μπήκανε σ' όλη αυτή την -ευχάριστη βέβαια,δε λέω,αλλά κουραστική,όπως και να το κάνουμε- διαδικασία για να εμπλουτίσουν τελικά το forum αυτό με την παρουσία ενός ακόμη ανθρώπου της τηλεόρασης και κατόπιν όλων αυτών βλέπατε ως σχολιασμό/απάντηση στην όλη αυτή προσπάθεια,ένα ξερό link από το youtube ή/και συζητήσεις για τις όποιου πολιτικού χρωματισμού κινήσεις του Νίκου Μαστοράκη κατά το μακρινό παρελθόν,τι θα σκεφτόσασταν;

Aκόμη περισσότερο,αν ήσασταν ο ίδιος ο Νίκος Μαστοράκης και βλέπατε ως απαντήσεις στο παρόν thread τέτοια -άσχετα με το σκοπό και το λόγο της συνέντευξης- σχόλια,τι θα λέγατε;Δε θα σκεφτόσασταν ότι θελήσατε να μοιραστείτε γνώσεις και πληροφορίες με μια κοινότητα και τελικά η ανταπόκριση μέρους της κοινότητας αυτής,μόνο με το περιεχόμενο της συνέντευξης αυτής δεν έχει σχέση;

Γνώμη μου είναι ότι καλό θα είναι να ενθαρρύνουμε όλοι τέτοιες κινήσεις,τέτοιες προσπάθειες και "αποστολές",κι αν δε συμφωνούμε τέλος πάντων με το πρόσωπο που παραχωρεί τη συνέντευξη,δε το γουστάρουμε βρε αδερφέ στην τελική,για το κοινό καλό και συμφέρον της κοινότητας,να μη δημιουργούμε πρόβλημα και αναμπουμπούλα άνευ λόγου.Διότι άνευ λόγου είναι τα πολιτικού περιεχομένου σχόλια και τίποτα δε προσθέτουν στην τελική,αν το καλοσκεφτείτε.

ΔΕΝ κατηγορώ τον οποιοδήποτε συμφορουμίτη μ' όσα μόλις έγραψα,μια γνώμη εκφράζω,προσπαθώντας να μπω και στην θέση των Wally και Paspartoo,έχοντας παρελθούσα εμπειρία σε συνεντεύξεις,μαζί με τον φίλο -και πρώτο διδάξαντα σ' αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία άλλωστε- exetlaio...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σκουφα 42 2ος οροφος..Πεστου απο το Θειο Ντον..εχω στειλει πολλους εκει..μιλα του σε παρακαλω και για τα παιδικα σου χρονια.

Αλλη μια φορα μπραβο παιδια.

Ειπωθηκαν καταπληκτικα πραγματα με σημαντικες λεπτομερειες αγνωστες μεχρι σημερα.

Μερικοι-ευτυχως κυριολεκτικα-οταν δεν γραφουν την ιστορια,ειναι σαν αυτη να μην εχει γραφει ποτε.Τι τραγικο γι αυτους που η ιστορια ειναι πανισχυρη και τους προσπερνα.

Παντα τετοια παιδια,μια τετοια επιτυχια επισκιαζει τις οποιες μικροαποτυχιες..
 
Παιδια μην ειμαστε αγνωμονες. Beauty is in the eye of the beholder. Λοιπον ο ανθρωπος εχει διασωσει υλικο, εχει κανει σημαντικη δουλεια κατα την πορεια της ελληνικης τηλεορασης, εξαπλωνει τις ιδεες του και σε αλλους ανθρωπους (αν πχ βρει αρχειο Αλκη Στεα θα το ανεβασει ως αρχειο Στεα κι οχι ως δικη του ανακαλυψη). Μπραβο του που μας βοηθησε με με τα υπεροχα λογια του να μαθουμε καποιες ψηφιδες του παρελθοντος μας. Μπραβο στα παιδια που περασαν ενα υπεροχο ζεστο παρειστικο κλιμα (μα γιατι να μην ειμαι εκει, γιατι) κι ελπιζω ο κυριος Μαστορακης να συνεχισει να διαβαζει το φορουμ μας και να μην αποθαρρυνθει απο τα προηγουμενα σχολια. Μπραβο σε ολους!!!!!

ΥΓ. Ω ποσο σας μισω ρετρομανιακια μου. ΜΠηκα να δω τα μηνυματα μου για 1 πενταλεπτο κι εδω και μιση ωρα διαβαζ<ω και τη συνεντευξη και τα σχολια. Αν δεν εχει ξεπαγιασει το ραντεβου μου στη Σολωνος ευελπιστω να τη γλυτωσω με ελφρα καταγματα!!!!
 
Νομίζω ότι η αναφορά σε πολιτικά πεπραγμένα του οποιουδήποτε, είναι εξαιρετικά άστοχη σαν επιλογή, ειδικά όταν παρατηρείς τη θεματολογία της συνέντευξης.

Η εμπειρία ενός ανθρώπου σαν τον Μαστοράκη, είναι μια πραγματική ιστορική αφήγηση για την εξέλιξη της τηλεόρασης ως τις μέρες μας, και θα χωρούσε άνετα σε ένα μουσείο ανάλογης θεματικής. Δυστυχώς σε αυτόν τον τόπο δεν έχουμε μάθει να ζυγίζουμε καλά τα πράγματα και να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρει. Εδώ, ολόκληρος Γιώργος Οικονομίδης, ένα άλλο τεράστιο κεφάλαιο για την ελληνική Ραδιοφωνία, "έφυγε" από τη ζωή παρεξηγημένος και αποτραβηγμένος, με ανάλογες αιτιάσεις και συμπεριφορές.

Λες κι όλοι τότε είχαν προέλθει από παρθενογένεση ή είχαν πάρει ξεκάθαρη θέση. Ας μην επεκταθώ, όμως, και ξεφύγω από το θέμα.

Πολλά μπράβο στα παιδιά που πήραν τη συνέντευξη, κι όπως αναφέρω και αλλού εδώ μέσα: Βρε καλά που υπάρχει και το ίντερνετ!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συγχαρητήρια για την αποκλειστική συνέντευξη, φοβερή!

Κάποια μηχανήματα που είναι στον διάδρομο είναι από άλλο πλανήτη... απίστευτες κατασκευές σε τεχνολογία και ομορφιά!
 
Ότι και να λένε κάποιοι δεν υπάρχει μεγαλύτερος γνώστης του τηλεοπτικού πλατώ από τον ΝΜ.

Έχω δουλέψει μαζί του και είναι ο μόνος που πραγματικά προκαλεί σεβασμό.
 
Ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ...

 


Ένα τεράστιο ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ...


 


Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...


...είναι σίγουρα απειροελάχιστα, μπροστά στο μέγεθος της επιτυχίας του GRM, μπροστά στην απόδειξη ότι το κάθε όνειρο μπορεί να πραγματοποιηθεί, αρκεί να το κυνηγήσουμε!!!

Ήμουν, ως όφειλα, στην πρώτη συνάντηση όπου ειπώθηκε η ιδέα για τη συνέντευξη και μπορώ να πιστοποιήσω το πόσο ζεστά αντιμετωπίστηκε από τη πρώτη στιγμή εκείνη η ιδέα... Τα υπόλοιπα, πλέον, είναι γνωστά...

Δεν κρύβω ότι δεν περίμενα με τίποτα να είναι τόσο φιλικός και ζεστός ο κ. Μαστοράκης (λόγω κάποιων παραδειγμάτων που τυχαίνει να ξέρω), γεγονός που με εξέπληξε κάτι παραπάνω από ευχάριστα!!!

ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ BERNARD, ΣΤΟΝ WALLY, ΣΤΟΝ PASPARTOO, ΣΤΟΝ TSALK και σε όλα τα άλλα παιδιά που εργάστηκαν για αυτήν την κορυφαία επιτυχία!!!

ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ!!!
 
συγχαρητήρια παιδιά πάντα τέτοια και ευχαριστούμε και τον κ. Μαστοράκη... τα περί πολιτικής και κάτι τέτοια είναι φλούδες που δεν ανήκουν στο όμορφο φόρουμ μας..

ήμαρτον ορισμένη νομίζετε ότι εδώ είμαστε το "τρωκτικό" η κανένα καναπεδοεπαναστατικό blog..

παρατήρησα οτι ορισμένη με πολύ λίγα ποστ που ειναι άφαντη ξαφνικά αποφάσισαν να γράψουν στο φόρουμ ..(περίεργο αν οχι ύποπτο) και τι να πουν? άσχετα και εμετικά σχόλια που δεν κολλάνε με το ύφος του φόρουμ (θα έλεγα πολύ χοντρά πράγματα αλλά σέβομαι το χώρο που με φιλοξενεί)
 
Κι εγώ δεν τον πάω τον τύπο με τη κάμια για τους λόγους που είπατε παραπάνω,συν οτι στον radiogold μου την έδεινε που έβγαζε τηλέφωνα κονσερβα τους ακροατές-οσοι άκουγανε ξέρουν για τι μηλάω.

Αλλά ο τυπος αποτελεί μια απήστευτη βάση δεδομένων και οι μαρτηρίες του στο χώρο του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης είναι ανεκτίμητες.Πάντος το θέμα χρειάζετε μια εκαθάριση απο τους mods,να μείνει ότι χρειάζετε-ακόμα και το δικό μου-αν πάει κάποιος να δέι το topic θα πάθει σοκ,αντί να διαβάσει σχόλια επι του θέματος θα γελάει με ένα τσουρμο ρετρομανιακούν να πλακόνονται σαν τους γαλάτες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όταν είδα ποιός έδινε συνέντευξη(η οποία ομολογουμένως ήταν πολύ καλή,μπράβο στα παιδιά) μάντεψα τι θα ακολουθούσε. Δυστυχώς έπεσα μέσα.Πάντως στην τότε τηλεόραση, δούλεψαν λίγο πολύ, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι.Όπως είπε και ο Μαστοράκης, κανείς δεν έγινε απο παρθενογένεση.Έυκολο να φοτώνουν σε κάποιον, μια ολόκληρη εποχή. Καλύτερα ας μείνουμε στα τηλεοπτικά. Τα υπόλοιπα θα τα κρίνει η ιστορία...
 
Συγχαρητηρια και απο εμένα στον wally για την καταπληκτική συνέντευξη που πήρε απο ένα άνθρωπο που έχει ασχολήθει τόσο πολύ με την ελληνική τηλεόραση. Με την συνέντευξη πράγματι φωτίστηκαν αρκετές λεπτομέρειες απο την πορεία της ελληνικής τηλεόρασης αλλα μάθαμε και πράγματα που αγνοούσαμε για το περίφημο αρχείο της ερτ.
 
Παρόλο που πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα κυρίως για τα γεγονότα επί χούντας εγώ προσωπικά τον παραδέχομαι τον τύπο για την δουλειά του. Στην τελική αυτό κρίνουμε εδώ μέσα! Για παράδειγμα σεβόμαστε τον clive sinclair για όσα μας προσέφερε ως επιστήμονας δεν μας νοιάζει η άστατη προσωπική του ζωή. Ίσως να είναι ο χειρότερος άνθρωπος...

Έτσι και με τον Μαστοράκη! Κρίνουμε την δουλειά του και όχι τις προσωπικές του επιλογές. Με αυτό το πρίσμα χαίρομαι για την συνέντευξη και συγχαίρω τα παιδιά που την έκαναν!
 
Συγχαρητήρια και από εμένα στα παιδιά που κόπιασαν για τη συνέντευξη... :flower:

Άρτια από κάθε πλευρά... :)
 
Μια ματια να ριξει κανεις στο site του Gold tv θα δει ολα τα ονοματα απαρχης της TV να τον παραδεχονται σαν δασκαλο τους,μιλαμε για ονοματα οπως Τερενς Κουικ και καναλαρχες οπως Κυριακου.

Συγκεκριμενα ο Κουικ περιγραφει τον εαυτο του 17 χρονων με κοντα παντελονακια να τον εχει στην δουλεψη του.

Eνδιαφερον θα ηταν να δουμε αν μπορουμε να σκεφτουμε αν υπαρχει σημερα καποιο τηλεοπτικο προσωπο που θεωρουμε αξιο,ικανο καποιος βρε αδερφε που να μπορουμε να τον παραδεχτουμε και να του πουμε ναι αυτος ειναι,aυτος προσφερει κατι στην τηλεοραση μας.

Υπαρχει;

Mπορειτε να βρειτε εναν;

Μηπως για ολους εχουμε την ιδια γνωμη;

Εχει τοσα μεσα αυτη η συνεντευξη αξια σχολιασμου,ενα απο τα πολλα που μου εκανε εντυπωση ηταν το περιστατικο με τον George Kennedy γνωστο δευτεραγωνιστη σε παμπολα φιλμ.

Μιλαμε για το ηθος των παλαιων ηθοποιων!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πραγματικά, πολύ αξιόλογη συνέντευξη. Συγχαρητήρια.
 
Παμε δεν παμε τον Μαστορακη, οφειλουμε να αναγνωρισουμε οτι επαιξε μεγαλο ρολο στην διαμορφωση της ελληνικης τηλεορασης. Δεν ξερω αν ηταν ο απολυτος θεος οπως διατεινεται. Αλλα οσο σαλτσα και να βγαλεις η ουσια ειναι πως υπηρξε σημαντικος και κυριως ηθελε την δημιουργια μιας πραγματικης τηλεορασης στα ξενα προτυπα. Σε πολλα μπορει να εχω ενστασεις, απο την αισθητικη μεχρι τις στεγνες αντιγραφες ξενων σειρων χωρις καμια προσαρμογη στην ελληνικη κουλτουρα. Ομως το πιο σημαντικο ειναι πως εδειξε προς την σωστη κατευθυνση. Αν υπηρχαν ανθρωποι με οραμα και αληθινο ταλεντο, θα επιαναν το μηνυμα και ισως η ελληνικη τηλεοραση να ηταν πολυ καλυτερη και με καλυτερες και πρωτοτυπες αυτη την φορα ιδεες.

Μπραβο στα παιδια που με τις ερωτησεις τους εδωσαν τον τονο και ετσι εχουμε ισως την πιο σοβαρη συνεντευξη του Μαστορακη ως σημερα, με απιστευτο πλουτο πληροφοριων. Το GoldTV ειναι μια πολυ καλη προσπαθεια και αποτελει ενα δειγμα για το τι θα μπορουσε να ειναι το αντιστοιχο πολυδιαφημισμενο αρχειο της ΕΡΤ.

Προσωπικα αν και δεν μου αρεσει ο τυπος του, του αναγνωριζω το θαρρος σε βαθμο θρασσους και την ευστροφια να ελλισεται σε δυσκολες καταστασεις δημιουργωντας πραγματα που πριν απλα δεν υπηρχαν. Αν ηταν στο χερι μου, δεν θα δισταζα να τον χρισω διευθυντη της κρατικης τηλεορασης με εντολη να καθαρισει την κοπρο του Αυγεια χωρις ελεος.
 
joe είπε:
Αν ηταν στο χερι μου, δεν θα δισταζα να τον χρισω διευθυντη της κρατικης τηλεορασης με εντολη να καθαρισει την κοπρο του Αυγεια χωρις ελεος.

Όχι ότι θεωρώ το ότι να πληρώνω στο λογαριασμό της ΔΕΗ μου (νομίζω στον τελευταίο είχα 6 ευρώ ρεύμα και 39 λοιπά, μεταξύ των οποίων ΕΡΤ) το μισθό της Παναγιωταρέα είναι ο,τι καλύτερο, αλλά όπως και νά'χει από το να το γυρίσουμε σε "3-2-1, μπούτια στην ΕΤ-1"....
 
Gryzor είπε:
Όχι ότι θεωρώ το ότι να πληρώνω στο λογαριασμό της ΔΕΗ μου (νομίζω στον τελευταίο είχα 6 ευρώ ρεύμα και 39 λοιπά, μεταξύ των οποίων ΕΡΤ) το μισθό της Παναγιωταρέα είναι ο,τι καλύτερο, αλλά όπως και νά'χει από το να το γυρίσουμε σε "3-2-1, μπούτια στην ΕΤ-1"....
Κοιταξε να δεις, η εποχη αυτη πιστευω πως εχει περασει. Επισης ποτε δεν ειπα πως ο Μαστορακης θα ηταν καλος στην παραγωγη προγραμματων σημερα, αλλα στην επιλογη πρωτοτυπων ιδεων πιστευω οτι θα ηταν καλος. Ξαναλεω αισθητικα δεν τον παω, αλλα εχει το μαμουνι. Και αυτο το μαμουνι ισως εδινε μια ευκαιρια σε ενα προγραμμα καλυτερο ΑΝ υπηρχε καποιος να το προτεινει.

Σε τελικη να πω πως, αφου πρεπει να πληρωνω καποιον, ας πληρωνω καποιον που ξερει την δουλεια.
 
Πίσω
Μπλουζα