Αποκλειστική συνέντευξη του ΝΙΚΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ στο RetroManiaX

Τιμη μας που ο Μαστοράκης μας παραχώρησε την συνέντευξη του, και μπράβο μας που ήμασταν τόσο καλά ενημερωμενοι στις ερωτησεις που του απευθυναμε.

Προσωπικά αγνοούσα πολλά πραγματα απο την ιστορια της τηλεόρασης, και χαιρομαι που ειδικα εδω εμαθα αρκετα απο αυτα.

Τον Μαστοράκη τον θυμάμαι κυριως μέσα απο την ιδιωτικη τηλεοραση και απο καποιες εκπομπές που έκανε εκει. Αγνοουσα το μεγεθος της δουλειας του, που ειναι τεραστια οπως βλεπω.

Υ.Γ. κανα βιντεακι, δεν θα ανεβει? θα ηθελα να δω και οπτικουακουστικο υλικο της συνεντευξης
 
Ως παιδι του 90 και τηλεορασακιας, παροτι ξερω για τη δραστηριοτητα του Μαστορα στις προηγουμενες δεκαετιες σε ραδιοφωνο και ΕΡΤ, εκεινη η περιοδος (λογω ηλικιας) για μενα ειναι ανυπαρκτη. :flower:

Αντιθετα, απο την εποχη του ΑΝΤ1 και μετα στο Σταρ, η παιδικη μου ηλικια ειχε μεγαλη δοση απο Μαστορακη και την κληρονομια του. Τηλεπαιχνιδια, καλλιστεία, πιπινια, μοντέλες, "γλάστρες" (δικη του λεξη), "μαϊντανοί" (επίσης δικη του λεξη). Eισηγε μια καινουργια για μας ιταλική-αμερικάνικη κουλτούρα, καθως και talk shows που ανεβαζαν τους σελεμπριτους της εποχης σε βαθρο, ενω ταυτοχρονα μας τους εκαναν πιο προσιτους...

Το μεχρι προσφατα star system πιστευω χρωσταει πολλα σε εκεινη την εποχη. Το αν ειναι καλο η κακο δεν ξερω. Το σιγουρο για μενα ειναι οτι ο Μαστορας εβαλε τα θεμελια για τη μετεπειτα τηλεοραση.

Μη ξεχναμε την ξεχωριστή defiant προσωπική ιδιοσυγκρασία του όπου εμφανιζόταν και όπου μιλούσε, δειχνοντας οτι δε φοβαται και δε σεβεται τιποτα, και στον κοσμο του χωράει μονο το καλύτερο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ένα πολύ μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους wally, paspartoo και bernard.

Μας κάνετε όλους περήφανους που αποτελούμε μέλη του forum.

Η συνέντευξη είναι απίστευτη σε ροή και υλικό και θα τη ζήλευαν πολλοί επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Μπράβο για άλλη μια φορά. Και εύχομαι να υπάρξουν πολλές επιτυχίες ακόμα.
 
Το retromaniax, τελικά, δε σταματά να σε εκπλήσσει...

Απολαυστική συνέντευξη! Συγχαρητήρια στους εμπλεκομένους! :thumbup:

Ευχαριστούμε κ. Μαστοράκη!
 
Είναι τιμή μου να αποκαλώ και να έχω φίλους τους ανθρώπους που έβγαλαν αυτό το λαβράκι στο forum μας.

Δεν σταματάτε να με εκπλήσετε, αμέριστο respect guys!!!!
 
Απο τις πιό ουσιαστικές συνεντέυξεις του Ν.Μαστοράκη. Και αυτό γιατί ο άνθρωπος κατάλαβε ότι έχει να κάνει με άτομα που κατέχουν και νοιώθουν τί ρωτάνε, και σε τί κοινό απευθύνεται. Πραγματικά, φοβερή συνέντευξη, γεμάτη ιστορικά και σημαντικά γεγονότα, μπράβο σε όλους, και φυσικά στον κ.Μαστοράκη ο οποίος έδειξε σεβασμό και ενδιαφέρον, γεμίζωντας με πληροφορίες και γνώση όλους εμάς !
 
Έχοντας πλέον διαβάσει ολόκληρη τη συνέντευξη, οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στους υπεύθυνους. Πραγματικά πολύ πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες.

Φάνηκε πόσο εκτίμησε εκείνος το γεγονός ότι είχε να κάνει με καταρτισμένα άτομα, που πραγματικά έχουν πάθος με το αντικείμενο. Απάντησε διεξοδικά σε όλα, σε αντίθεση με κάποιες "στεγνές" τηλεοπτικές του συνεντεύξεις που έχω παρακολουθήσει.

Τον ευχαριστούμε για την τιμή και επίσης για τα καλά λόγια σχετικά με το φόρουμ και τις προσπάθειές μας στη retrodb...

Παιδιά συγχαρητήρια και εις ανώτερα. :)
 
Συγχαρητηρια, συγχαρητηρια, συγχαρητηρια στα παιδια, που ονειρευτηκαν, οργανωσαν και πραγματοποιησαν αυτην την συναντηση με τον Νικο Μαστορακη!!!!!! Ο τολμων νικα!!! Αυτο ειναι το μυνημα του!!! :)

Διαβασα με μεγαλη λαχταρα την συνεντευξη του!

Δεν ακουγα την χαρακτηριστικη του φωνη αλλα ετσι οπως μεταφερατε τα λογια του ηταν σαν να τον εχω μπροστα μου!!! :D

Ποσο ωραια τα ειπε!!! Ποσο γελασα με τα σχολια του!!!

"Βάζουμε μια κότα ξανθιά που μιλάει με 75 λέξεις και σκέφτεται με 35, να κάνει 3 ώρες πρόγραμμα, από τις οποίες οι δυο είναι ανακύκλωση άλλων εκπομπών, άλλων καναλιών. Αυτό δεν είναι τηλεόραση, είναι δυστύχημα."

Ηταν και ειναι αυθεντικος! :)

Και χαιρομαι αφανταστα που αντι να το παιξει ντιβα, οπως αλλοι που εχουν κανει το 1/100 σε σχεση με εκεινον, σας αφησε και μια τοσο ζεστη συνεντευξη, και σας φερθηκε τοσο ομορφα!!!

Ολη η ανθρωπινη ιστορια και γνωση σε καθε τομεα πρεπει να περαστει στο ιντερνετ, και να γινει προσιτη σε ολους! Kαι οσοι δουλευουν τωρα στην τηλεοραση πρεπει να το ξεκοκκαλισουν το αρχειο αυτο, μπας και καταλαβουν αυτην την μοναδικη φραση που ειπε ο κ.Μαστορακης:


"
αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί ένα πρόγραμμα χαμηλού κόστους δεν μπορεί να έχει υψηλή αισθητική στο λόγο και στην εμφάνιση. Εκείνοι νομίζουν ότι το φτηνιάρικο πρέπει να είναι παντού, σʼ όλο το πακέτο. [...] Δεν αντιλαμβάνονται ότι άλλο αφαιρετικό, μινιμαλιστικό στυλ στην τηλεόραση και άλλο το φτηνιάρικο."

Σας ευχαριστουμε κυριε Νικο Μαστορακη!!! :flower:
 
Χίλια μπράβο στα παιδιά!!!!

Δεν υπήρχε περίπτωση άνθρωπος με τέτοιο βάθος γνώσεων για την ελληνική TV,όπως ο Νίκος Μαστοράκης,να διέφευγε της προσεγγίσεως του GRM,μόλις βρισκόταν ο τρόπος.

Τ' ότι δέχθηκε να παραχωρήσει τη συνέντευξη αυτή είναι πολύ ευχάριστο και φυσικά προς τιμήν του!

Άλλη μία συνέντευξη λοιπόν που θα μείνει παρακαταθήκη εδώ στο retromaniax! ;)

Είπε πολλά πράγματα,αρκετά εκ των οποίων παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Well done mates! :)
 
pooky(1) είπε:
Είναι τιμή μου να αποκαλώ και να έχω φίλους τους ανθρώπους που έβγαλαν αυτό το λαβράκι στο forum μας.
Δεν σταματάτε να με εκπλήσετε, αμέριστο respect guys!!!!
δεν θα μπορουσα να πω τιποτε περισσοτερο.
 
Αν επιτρέπεται κι ένα αρνητικό σχόλιο, εγώ δεν διάβασα την συνέντευξη καθώς δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο συγκεκριμένος κύριος και δεν τον έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση (ως δημόσιο πρόσωπο... προσωπικά δεν τον γνωρίζω).

Επίσης, θεωρώ κάτι κανάλια του τύπου ΑΝΤ1 και Star κατάντια της τηλεόρασης. Τώρα αν υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει αυτό το πράγμα που βλέπουν την ιδιωτική τηλεόραση και σαν να μην έφτανε αυτό θεωρούν την δεκαετία του 90 μια από τις αγαπημένες τους (άκουσον - άκουσον!), τότε το μόνο που απομένει είναι να πέσει ο ουρανός στα κεφάλια μας.

Τέλος πάντων, εγώ τον ξέρω από κάτι εκπομπές του στυλ "Αργά με τον Νίκο Μαστωράκη" και λοιπές εμφανίσεις του στην δεκαετία του 90, για τις οποίες ας μην σχολιάσω καλύτερα. Πάντως εκπλήσσομαι που υπάρχουν άνθρωποι που τις εξυμνούν, αλλά δημοκρατία έχουμε, οπότε ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψή του.

Επίσης, τον ξέρω από διάφορα αποσπάσματα τηλεπαιχνιδιών της δεκαετίας του 60 ή του 70, για τα οποία πάλι ας μην σχολιάσω.

Τέλος, για την περίφημη εκπομπή επί χούντας, αν και σοβαρό θέμα, δεν μπορώ να εκφράσω άποψη καθώς δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα και δεν την είχα δει (δεν είμαι 100 χρόνων). Ας μας διαφωτίσει κάποιο από τα μεγάλα παιδιά.

Πάντως (για να μη λέτε πως γίνομαι κακός), μπράβο για το αρχείο που (απ' το λίγο που διάβασα) διατηρεί, την βοήθεια και τις ιστορικές πληροφορίες που σας έδωσε.
 
Δρ.Χού είπε:
Επίσης, θεωρώ κάτι κανάλια του τύπου ΑΝΤ1 και Star κατάντια της τηλεόρασης. Τώρα αν υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει αυτό το πράγμα που βλέπουν την ιδιωτική τηλεόραση και σαν να μην έφτανε αυτό θεωρούν την δεκαετία του 90 μια από τις αγαπημένες τους (άκουσον - άκουσον!), τότε το μόνο που απομένει είναι να πέσει ο ουρανός στα κεφάλια μας.

.
Eξαρτάτε μιας και αναφέρθηκες στην ιδιωτική τηλεόραση και συγκεκριμένα στον ant-1 και στο star της δεκαετίας του 90 με ποιά άλλη χρονική στιγμή κάνουμε σύγκριση.

Αν κάνουμε την συγκριση με το σήμερα, ναι τότε ήταν ποιοτικά τα 2 αυτά κανάλια ειδικά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας τους.

Αν όμως τα συγκρίνουμε με παλιόερες δεκαετίες 80 ή και ακόμα πιό παλιά.......δεν μπορεί να γίνει καμία συγκριση και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου με τον χαρακτηρισμό να πέσει ο ουρανός στα κεφάλια μας.
 
Δρ.Χού είπε:
Επίσης, θεωρώ κάτι κανάλια του τύπου ΑΝΤ1 και Star κατάντια της τηλεόρασης. Τώρα αν υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει αυτό το πράγμα που βλέπουν την ιδιωτική τηλεόραση και σαν να μην έφτανε αυτό θεωρούν την δεκαετία του 90 μια από τις αγαπημένες τους (άκουσον - άκουσον!), τότε το μόνο που απομένει είναι να πέσει ο ουρανός στα κεφάλια μας.
Φιλε, το Star την εποχη που ειχε ξεκινησει (επι Μαστορακη) δεν ειχε καμια σχεση με αυτο που ειναι σημερα

Επισης οπως παραξενο σου φαινεται να ηταν η αγαπημενη μου η δεκαετια το 90, αλλο τοσο μου φαινεται παραξενο να εκθειαζονται οι βιντεοταινιες και η ντισκο. Δεν ξερω αν καλυτερη ηταν η δεκαετια του 80 ή του 90 και δεν εχει νοημα τετοια συγκριση. Το 90 μεγαλωσα, και αυτο θα επελεγα να ξαναζησω :)
 
@Δρ.Χού

Αγαπητε φιλε, ουδεις απαγορευει αρνητικα σχολια.

Παρολα αυτα ο Μαστορακης, πουθενα στη κουβεντα του δεν επλεξε το εγκωμιο στο σημερινο χάλι που λεγεται συγχρονη Ελληνικη τηλεοραση. Αντιθετως ασκησε αυστηρη κριτικη.

Και επειδη ολα στη ζωη ειναι συκριτικα αξιολογισιμα θα σου πω οτι για τα γουστα μου (που ειμαι ατομο που εχω σταματησει εδω και καιρο να βλεπω το ελληνικο τηλεοπτικο προγραμμα) στα τελη 80-αρχες 90 ειχαμε αξιολογοτατες εκπομπες.

Αν ηθελα να βαλω την ολη "περιπετεια" της συναντησης με τον κ Μαστορακη σε 5-6 bullets θα ηταν καπως ετσι...

Ειναι απο τους ελαχιστους επωνυμους στους οποιους εχουμε αποτανθει που:

*μας απαντησε αμεσα και θετικα χωρις βεντετισμους και σνομπαρια - μαλιστα ηταν ευγενικοτατος, τυπικος και φιλοξενος.

*γνωριζε απο πριν τις internet-ικες προσπαθειες μας να σωσουμε κατι απο εκεινη την εποχη και φανηκε να το εκτιμα.

*φροντισε να μην μεινει πισω στις εξελιξεις και χρησιμοποιει την τεχνολογια για να διασωσει θησαυρους που οι αλλοι δεν προνοησαν να προστατεψουν ως οφειλαν!

*προσφερθηκε οικειοθελως να βοηθησει στη συλλογη δεδομενων που τοσο εντονα αναζητουμε χωρις υστεροβουλια ή κρισεις "κρυψινιασης".

*μιλησε εξω απο τα δοντια και μας ενημερωσε για πραγματα που δεν γνωριζαμε (πχ περι ΕΡΤ ιδιοκτησιας).

*μας εδωσε με τροπο βιωματικο και ευπεπτο το κλιμα που επικρατουσε εκεινα τα χρονια - πραγματικός ποταμος.

Ας μην τον κρινουμε απο συνεντευξεις που του κανουν οι μεσημεριανες εκπομπες! Καμια δεν θα του δωσει την ευκαιρια να μιλησει για την "Συνομωσια της Σιωπης" και το "Αδειο Σπιτι", το καταμεστο Ακροπολ, τα πρωτα hardware της ΓΥΣ και της ΥΕΝΕΔ, το τροπο με τον οποιο φτιαχνοντουσαν μικρα αριστουργηματα με μηδενικο budget, για τη λογοκρισια, για αφανεις πρωταγωνιστες της περιοδου που δεν γνωριζαμε, για το υλικο που ακομα υπαρχει χαρη σε αξιολογους ανθρωπους που βλεπανε περα απο τη μυτη τους κτλ κτλ κτλ

Προσωπικα για μενα, για πολλους φιλους εδω μεσα και για τη RetroDB θεωρω οτι ηταν μια πολυ ευχαριστη, επιμορφωτικη, χρησιμη εμπειρια και δεν κρυβω οτι θα κυνηγησω στο μελλον αλλη μια κουβεντα μαζι του.
 
Wally είπε:
και δεν κρυβω οτι θα κυνηγησω στο μελλον αλλη μια κουβεντα μαζι του.
Το δις εξαμαρτείν........

Ελπίζω σ αυτήν την δεύτερη κουβέντα να δώσω κια εγώ το παρόν.
 
Δρ.Χού είπε:
Αν επιτρέπεται κι ένα αρνητικό σχόλιο, εγώ δεν διάβασα την συνέντευξη καθώς δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο συγκεκριμένος κύριος και δεν τον έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση (ως δημόσιο πρόσωπο... προσωπικά δεν τον γνωρίζω).
Επίσης, θεωρώ κάτι κανάλια του τύπου ΑΝΤ1 και Star κατάντια της τηλεόρασης. Τώρα αν υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει αυτό το πράγμα που βλέπουν την ιδιωτική τηλεόραση και σαν να μην έφτανε αυτό θεωρούν την δεκαετία του 90 μια από τις αγαπημένες τους (άκουσον - άκουσον!), τότε το μόνο που απομένει είναι να πέσει ο ουρανός στα κεφάλια μας.

Τέλος πάντων, εγώ τον ξέρω από κάτι εκπομπές του στυλ "Αργά με τον Νίκο Μαστωράκη" και λοιπές εμφανίσεις του στην δεκαετία του 90, για τις οποίες ας μην σχολιάσω καλύτερα. Πάντως εκπλήσσομαι που υπάρχουν άνθρωποι που τις εξυμνούν, αλλά δημοκρατία έχουμε, οπότε ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψή του.

Επίσης, τον ξέρω από διάφορα αποσπάσματα τηλεπαιχνιδιών της δεκαετίας του 60 ή του 70, για τα οποία πάλι ας μην σχολιάσω.

Τέλος, για την περίφημη εκπομπή επί χούντας, αν και σοβαρό θέμα, δεν μπορώ να εκφράσω άποψη καθώς δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα και δεν την είχα δει (δεν είμαι 100 χρόνων). Ας μας διαφωτίσει κάποιο από τα μεγάλα παιδιά.

Πάντως (για να μη λέτε πως γίνομαι κακός), μπράβο για το αρχείο που (απ' το λίγο που διάβασα) διατηρεί, την βοήθεια και τις ιστορικές πληροφορίες που σας έδωσε.
Κι εγώ εντάσσομαι σε εκείνους που δεν ενθουσιάζονται με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. [edit]


Όσον αφορά την ιδιωτική τηλεόραση γνωρίζουμε επίσης την κατάντια της. Αποφεύγω να εμπλουτίσω περισσότερο τον σχολιασμό μου, διότι κινδυνεύω με τη διαγραφή του σχολίου μου. Τέλος πάντων. Μόνο οι φωτογραφίες με τα ρετρό αντικείμενα μου έκαναν εντύπωση…


[edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μήπως θα ήταν καλύτερο να επικεντρωνόμασταν στην προσπάθεια των παιδιών για τη συνέντευξη; Δεν πιστεύω ότι έχει νόημα ή αποτέλεσμα η συζήτηση να πάρει πολιτικές προεκτάσεις.

Η προσφορά του Ν. Μαστοράκη στην Ελληνική τηλεόραση μας ενδιαφέρει.
 
αν δια μαγειας εξαφανιζονταν ολο το υλικο του φορουμ και εμενε μονο αυτη η συνεντευξη παλι θα ενιωθα τυχερος και περηφανος.

οταν γραφεις ιστορια και χιλια μπραβο ειναι λιγα..ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΓΚΕΣ!

Τα λοιπα δεν ειναι θεμα δημοκρατιας και συναφων βαρυγδουπων,ειναι θεμα ανεπαρκους αριθμου ψυχαναλυτων..

Για τα συμπλεγματα και τις εμμονες,ε...θελει δουλεια πολλη. ;)
 
Μπράβο σας παιδιά για τη συνέντευξη. Κρατώ αυτά που είπε με πολύ ειλικρίνεια για τις σβησμένες εκπομπές και την αιτία, για το πώς κατάφερε να κρατήσει και το ότι αναγνώρισε την αγάπη μας σε αυτό το φόρουμ να σώσουμε ό,τι μπορούμε από εκείνες τις εποχές. Και είναι σημαντικό να σώζεις την ιστορία. Χαίρομαι επίσης που είδα τον κ. Μαστοράκη να είναι πρόθυμος να παραχωρήσει υλικό αλλά καλοδουλεμένο - όχι σαν το ψηφιακό της ΕΡΤ, που κακά τα ψέματα δεν είναι πολύ καλή δουλειά, πρόχειρα πράγματα έχω δει- και που ψάχνει να βρει (trace) υλικό ακόμα και από ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωη, όπως ο Άλκης Στέας. Τέτοιες προσωπικότητες, όπως ο κ. Μαστοράκης, ο Γιώργος Κάρτερ, η Ελένη Κυπραίου και η Έλλη Ευαγγελίδου, που ταυτίστηκαν με την ιστορία της τηλεόρασης , αξίζουν όχι μόνο μία αλλά περισσότερες συνεντεύξεις.
 
Πίσω
Μπλουζα