Απόκριες! Τί ντυθήκατε όταν ήσασταν μικροί;

Α, εμείς ντυθήκαμε και μικροί και μεγάλοι... :)  Το θέμα είναι τι θυμόμαστε... 

Σαν μικρή ντύθηκα αμαζόνα, ντύθηκα σπανιόλα, ντύθηκα βασίλισσα της νύχτας... Θα ντύθηκα και άλλα βέβαια, αλλά δεν τα θυμάμαι...

Λίγο πιο μεγάλη (γύρω στα 18) Ινδιάνα σε ένα πάρτι που είχαμε περάσει καταπληκτικά και όταν γνώρισα τον άντρα μου σε κάποιο πάρτι πάλι χανούμισσα (εκεί γύρω στα 24 χρόνια μου).... Πάντως είμαι στα όρια του ρετρό γιατί αυτό ήταν το 1993 ή 1994.... Το πάρτι ήταν κάποιου μέλους από τον Σύλλογο Πατρινών στην Αθήνα και σε κάποια εκδήλωσή τους, έχω ντυθεί και ντόμινο.... Ξέρετε το μαύρο ρούχο με τη μαύρη μάσκα που δεν ξέρεις ποιος είναι από κάτω... Το τελευταίο επίτευγμά μας μετά του συζύγου ήταν ότι ντυθήκαμε Ρομπέν των Δασών και Λαίδη Μάριαν πάλι σε πάρτι μασκέ, αλλά πολύ πρόσφατα (πριν 4-5 χρόνια).... :)  
 
Εκτός όλων των κλασικών καουμπόι,σερίφης,ινδιάνος,ζορό, ρομπέν των δασών, στην 5η δημοτικού,ήθελα να μην ακολουθήσω την πεπατημένη και αποφάσισα να ντυθώ κάτι διαφορετικό. Πήρα ένα μικρό πιστόλι με σκάγια και όχι τα μακρύκανα που είχαν οι καουμπόιδες και οι σερίφηδες (όλα ψεύτικα ήταν,μην παρεξηγηθώ) , έβαλα και ένα γκρι σκούρο σακάκι, και ένα καβουράκι στο κεφάλι, και πήγα στο πάρτι του σχολείου!..Όλοι σάστιζαν,δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι είχα "ντυθεί"..Με πλησίασε μια συμμαθήτρια μου και με ρώτησε σε τι είχα μεταμφιεστεί. Η απάντηση μου ήταν απλή: " Μα φυσικά,ήμουν ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Φίλιπ Μάρλοου" !!!
Κόλλησαν όλοι!..
Εμπνευσμένος από τη σειρά που έπαιζε μεσοβδόμαδα στην κρατική τότε,στα μέσα των 80s, το "Philip Marlowe, Private Eye (1983)" με τον Powers Boothe ! Φανταστική σειρά,δεν έχανα επεισόδιο, το δε intro της,αξέχαστο, μου "μιλούσε"!
Μου έκανε εντύπωση,πως δεν τον ήξερε κανείς!..Μα τι κάνετε βρε παιδιά στα σπίτια σας?Δεν βλέπετε tv?..H σειρά μπορεί να ήταν το βράδυ,αλλά δεν ήταν και μεταμεσονύκτια!..Έλεος δηλαδή!..Με τις κότες κοιμάστε? (αυτές ήταν οι δικές μου απορίες προς απάντηση στη δική τους απορία για την μεταμφίεση μου).
 
Δε θυμάμαι. Μόνο μια φορά που είχα μια τέλεια στολή μέλισσας -μου την είχε φέρει μια φίλη της μαμάς μου από τον Καναδά- και με είχαν σταματήσει κάτι Ιάπωνες στο δρόμο και με έβγαλαν φωτογραφία.
* Φίλοι Ιάπωνες αν διαβάζετε τις γραμμές αυτές ελπίζω να με έχετε κορνίζα τουλάχιστον. Μην πω γιγαντοαφίσα.
 
Κάτι τέτοιο, με φτερά και πίπουλα ήταν. :D Γύρω από το λαιμό δηλαδή και το φόρεμα ήταν ασημί και μαύρο, κάπως έτσι.
 
Οι τιμες στις αποκριατικες στολες κυμαινονταν απο 2.160 εως 12.150 δραχμες και στο κατω μερος της αφισας η τιμη στη στολή της παπιας ηταν 12.285 δραχμές;
 
είδα το άβαταρ σου πιτσιρικα Αριαδνη! :thumbup:
 
Τελευταία επεξεργασία:
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Μικρή Βοσκοπούλα
Κοκκινοσκουφίτσα
Σπανιόλα
Κλόουν
Νοσοκόμα
Μάγκας
Χήρα

θα ανεβάσω και φωτό προσεχώς
 
Πίσω
Μπλουζα