Αρωματικό Κουίζ

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Bambinella
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Μπράβο bambinella μου για άλλη μια φορά. Άρτια όπως πάντα η παρουσίαση του θέματος. Σ' ευχαριστώ προσωπικά για την ιστορία γύρω από το αγαπημένο άρωμα της Audrey!!! Για το άρωμα το ήξερα, τα υπόλοιπα όχι.

(Αρχίζει να με κουράζει αυτή η ταύτιση πια :D )

Χίλια μπράβο και στη retrofan για τις γνώσεις της. Άφταστη.

Ευχαριστω, caprice! Aν δεν απαντουσε σαρωτικα η retrofan, ηξερες καμια απαντηση του κουιζ;

Υπαρχει ενα λαθακι ως τωρα, και η ερωτηση 4 που παραμενει αναπαντητη.

Συγχαρητηρια για το δευτερο κουιζ (και δυσκολοτερο!...)!!... 4. Λοιπον,με μια γρηγορη ματια στην ταινια(παλι κλεβω!), η ιδιαιτερα, λεει οτι φοραει το Amour του Caron...(υπαρχει??)

bambinella 100 είπε:
Ευχαριστω, caprice! Aν δεν απαντουσε σαρωτικα η retrofan, ηξερες καμια απαντηση του κουιζ;Υπαρχει ενα λαθακι ως τωρα, και η ερωτηση 4 που παραμενει αναπαντητη.
Δυστυχώς ελάχιστα ήξερα. Σιγά - σιγά όμως εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, με τέτοια κουίζ. Για το λαθάκι που λες, νομίζω ότι το chanel No 22 είναι γυναικείο. Τα ανδρικά της chanel δεν έχουν Νο. Όσο για την ερώτηση Νο 4, πολύ δύσκολα θα το έβρισκα.

bambinella 100 είπε:
To L' Interdit, που αν το μεταφρασουμε απο τα γαλλικα, σημαινει Το Απαγορευμενο, εχει μια μικρη ιστορια για το πως πηρε το ονομα του.O Givenchy το λανσαρε το 1957 εμπνευσμενος απο την αιωνια μουσα του, Audrey Hepburn, αλλα της ειπε οτι συγχρονως σκοπευε να το δωσει και στο εμποριο για να φορεθει απο πολλες γυναικες. Τοτε η σταρ του απαντησε θυμωμενη οτι κατι τετοιο το απαγορευε (Μais, je vous l' interdis!).

Ετσι ο δημιουργος εδωσε αυτο το ονομα στο αρωμα, ενω συγχρονως παρακουσε την απαγορευση της Audrey!

To L' Interdit επανακυκλοφορησε το 2003 ελαφρως αλλαγμενο, με περισσοτερες φρουτωδεις νοτες.
α, αυτό δεν μ' αρεσε , εκ μέρους της Ωντρευ, όχι! πολλές σταρ την έχουν αυτη την νοοτροπιά-ιδιοτροπία, άλλη γυναικα να μην φορά το άρωμα τους , τα παπουτσια τους, τα αξεσουαρ τους, να τα λανσαρουν και να τα χαιρόνται οι ίδιες ,δεν ειναι αυτές το κέντρο του κόσμου! αυτό δεν μ' αρεσει ακόμα και αν είσαι η πριγκήπισσα Σίσσυ!

θα κοιτάξω το σανέλ τότε της Μέρυλιν, ελπίζω και αυτη να μην είχε τις ίδιες νοοτροπίες!

Η μεριλυν έπαιρνε υπνωτικά την νυκτα για να κοιμηθεί, δηλ. ενα κάθε βραδι και επειδη ηταν η παλια γεννιά υπνωτικών , έπαιρνε και ενα χαπάκι κάθε πρωί για να ξυπνά! Δεν κοιμότανε χωρις αυτά, οι προσωπικοί της δαιμονες την κυνηγούσαν, μάλιστα γι' αυτο αργούσε και στα πλατό, μεχρι να ξυπνήσει..και καποιοι σκηνοθετες ήθελαν να φυγει, τους κούραζε!

δεν άντεχε να νυκτωνει, δεν μπορούσε να κοιμηθεί, ειχε πρόβλημα τοσο που επισκέπτονταν σπίτια φιλικά, αν επεφταν και αστραπές, τότε το πρόβλημα γινότανε διπλό! τωρα πως είχε όρεξη και έβαζε και άρωμα, μπραβο της!

Stratulator, σε ευχαριστω και χαιρομαι που, αν και αγορι, συμμετεχεις και στο δευτερο Αρωματικο Κουιζ!

Caprice, σωστο αυτο που λες για το Chanel No 22 και μπραβο σου! Επειδη ομως ειναι κατι που δεν το ζητουσε η ερωτηση, δεν το ειχα λαβει υποψιν μου.

Το λαθος βρισκεται στην ερωτηση Νο 8.

Αριαδνη, μην ανησυχεις. Ολες οι διασημες ηθοποιοι εκαναν ποτε - ποτε τα σταριλικια τους. :D

Και μην ξεχνατε οτι υπαρχει και η ερωτηση 10, που μπορει να απαντηθει απο ολους. Αρκει να θελετε!

λοιπόν

ερωτήσεις από 1 έως και 9: δεν έχω ιδέα. :)

ερ.10: στα 90's μέχρι και μέσα 00's μου άρεσε πολύ και φόραγα το acqua di gio του armani.

οπότε αυτό θα το ξεχωρίσω (αν και πλέον μου αρέσουν και κάποια άλλα)

Bambi μου, δεν ξέρω αν εννοείς ότι το 999 μυρωδιές που απαντά η retrofan πρέπει να γίνει 1000 διαφορετικές προτάσεις που απορρίφθηκαν πριν την τελική (όπως διαβάζω στο διαδίκτυο), πάνω - κάτω το ίδιο είναι νομίζω.

Εδώ και χρόνια φοράω το Intrusion του Oscar de la Renta και τα καλοκαίρια Petits Et Mamans (eau de toilette) του Bvlgari.

Παλιότερα φορούσα το Insense Ultra Marine του Givenchy (ναι! το ξέρω ότι είναι ανδρικό) :D .

Caprice, εγω δεν το ηξερα αυτο με τις 999 μυρωδιες. Αλλον λογο γνωριζα, και θα τον γραψω οταν δωσω τις απαντησεις.

Αφου ομως μου λες οτι βρηκες την απαντηση αυτη στο διαδικτυο, τοτε θα τη θεωρησω οπωσδηποτε σωστη!

Οι απαντησεις

1. Το αρωμα Jicky ειναι γυναικειο. Το φορουσε για πολλα χρονια η Brigitte Bardot, και της αρεσε τοσο πολυ που ονομασε ετσι χαιδευτικα εναν φιλο και συνεργατη της.

Retrofan, δικη σου η ερωτηση!!!

2. H Isabella Rossellini διαφημιζε τα προιοντα της εταιριας Lancome.

Μαλιστα, συμμετειχε ενεργα και στην παραγωγη και προωθηση του αρωματος Tresor.

2753199302_5c871218c6.jpg

3. Rive Gauche σημαινει Αριστερη Οχθη.

Πολυ σωστα οσα αναφερει η retrofan για την καλλιτεχνικη ζωη εκει, τα νεα ρευματα και τη δημιουργια. Ο πιο βασικος λογος βεβαια, ειναι οτι στην Αριστερη Οχθη βρισκεται ο Οικος του Yves Saint Laurent.

4. Η Δεσποινα Νικολαιδου, υποδυομενη την ιδιαιτερα του Δ. Παπαμιχαηλ στην ταινια Μοντερνα Σταχτοπουτα, του απαντα οτι φορα Amour, του Caron, οταν εκεινος τη ρωτα ποιο ειναι το αρωμα της.

Ο Οικος Caron υπηρχε και συνεχιζει να υπαρχει μεχρι σημερα, εχοντας στο ενεργητικο του υπεροχες αρωματικες δημιουργιες, αλλα το Amour νομιζω πως ειναι προιον της φαντασιας του Αλεκου Σακελλαριου!

Stratulator, δικη σου η ερωτηση!!!

0.jpg

5. Και τα τρια αρωματα της Chanel ειναι υπαρκτα και φοριουνται μεχρι σημερα.

Το Νο 22 δεν ειναι αντρικο οπως ειπε η retrofan, αλλα γυναικειο.

Caprice, μπραβο σου που το γνωριζες!

t_25457.jpg

6. To Beautiful, ανηκει στην εταιρια Estee Lauder.

Eνα αρωμα λουλουδατο και πολυ εντονο, που αγαπηθηκε πολυ.

beautiful-perfume-estee-lauder-eau-parfum-purse-spray-women527962.jpg

7. Dior Homme, Eau Sauvage, Fahrenheit, ειναι και τα τρια, αρωματα για αντρες, απο τον Οικο Dior.

8. Η εταιρια Jean Patou ονομασε 1000 το αρωμα της, υστερα απο 999 μυρωδιες που απερριφθησαν πριν την τελευταια και χιλιοστη επιλογη.

Εγω γνωριζα μια διαφορετικη εκδοχη της ιστοριας. Συμφωνα με αυτην, το αρωμα ονομαστηκε ετσι γιατι φτιαχτηκε - μεταφορικα μιλωντας - απο 1000 διαφορετικα ειδη λουλουδιων.

Caprice, σε ευχαριστω που μου ειπες οτι υπαρχει στο διαδικτυο η εκδοχη της retrofan!

9. Miss Dior, Miss Boucheron, Miss Sixty, ειναι τρια αρωματα που ξεκινουν με τη λεξη Μiss.

o.917.jpg

10. Αυτα ειναι τα αγαπημενα σας αρωματα! Ευχαριστω που τα μοιραστηκατε μαζι μου!!!

fw-GivOrg17.gif

retrofan

Chanel5.jpg

αριαδνη

giorgio-Armani-Aqua.jpg

ntsmrtz

11883.jpg

caprice

diorissimo.jpg

bambinella 100

To Diorissimo το γνωρισα για πρωτη φορα το καλοκαιρι του 1998 κι απο τοτε δεν το αποχωριστηκα ποτε. Ουτε και προκειται!

Ειναι φρεσκο, δροσερο, ρομαντικο, και λουλουδατο. Μια κλασικη δημιουργια του 1956. Το αγαπω τοσο πολυ, που οτιδηποτε αλλο εχω δοκιμασει απο τοτε, μου φανηκε πολυ κατωτερο. Ετσι καταλαβα οτι βρηκα το αρωμα της ζωης μου.

Diorissimo για παντα!!!

Retrofan, εισαι η νικητρια του Αρωματικου Κουιζ Νο 2!!!

Συγχαρητηρια!!!!!!!

Bambinella μου τελικά οι απαντήσεις σου ανταγωνίζονται σε ομορφιά τις ερωτήσεις σου.

Σε ευχαριστούμε για τον κόπο που έκανες, ειδικά στο σημείο με τα δικά μας αρώματα :thanx2:

Καταρχήν τι ομορφιά ειναι αυτή, bambi, απίστευτη, το έχουμε και ανάγκη, σ' ευχαριστούμε και για τα αρώματα μας πολυ ευγενικό εκ μερους σου και περιμένουμε το τρίτο κουιζ , αν και φοβάμαι οτι δεν θα αποδώσω αλλα δεν πειράζει, αρκεί που βλέπω τοση ομορφιά!

Αρωματικό Κουίζ Νο 3

1. Αναφερετε δυο γυναικεια και δυο αντρικα αρωματα του Οικου Balmain.

2. H Catherine Deneuve ποιο διασημο αρωμα διαφημισε κατα τη δεκαετια του '70;

92b8dfade375.jpg

3. Ποιο πασιγνωστο καρτουν απεικονιζεται στο μπουκαλι του αρωματος Cheap and Chic;

4. Το αρωμα Tokyo του Οικου Kenzo, ειναι γυναικειο η αντρικο;

AAAADJ-vUTkAAAAAAAVi5w.jpg

5. Ποια διασημη ξενη τραγουδιστρια και ηθοποιος εχει λανσαρει το αρωμα Deseo;

Deseo+by+Jennifer+Lopez+-+Perfume+for+women.jpg

6. Ποιο αρωμα κανει δωρο ο Λαμπρος Κωνστανταρας στη Μαρω Κοντου στην ταινια Ο Γεροντοκορος;

7. Αναφερετε τρια αρωματα που να περιεχουν στο ονομα τους τη λεξη Madame.

8. Ποιο ειναι το πρωτο unisex αρωμα που εκανε παταγο στη διεθνη αγορα;

9. Ποιο αρωμα ειναι αφιερωμενο στα ματια της Elizabeth Taylor;

elizabethtayloreyes3.jpg

10. Ποιο αρωμα του Οικου Cacharel ειναι nickname ενος μελους του Retromaniax;

Εισαι παρα πολυ σωστη, katerinak!

bambinella 100 είπε:
Εισαι παρα πολυ σωστη, katerinak!
bambinella 100 τις αλλες απαντησεις δυστυχως δεν τις γνωριζω καθολου :( ειμαι σιγουρη ομως πως θα τις βρουν τα αλλα παιδια ;)

Δεν πειραζει! Ουτως η αλλως, ολα τα Αρωματικα Κουιζ που εκανα μεχρι στιγμης, δυσκολεψαν τα περισσοτερα παιδια του φορουμ. Φαινεται βαζω δυσκολα...... :flower:

Οποτε, μια χαρα τα πηγες! Αλλωστε ο καθενας συμμετεχει οσο μπορει και οσο θελει.

χμ.. κάτι ξέρω.

4. Αντρική (μου την έχουν κάνει δώρο και δεν μου πολυαρέσει)

10. Nemo (αυτή έπρεπε να μου είχαν κάνει δώρο)

Ntsmrtz, τα πας πολυ καλα, βλεπω! Και οι δυο απαντησεις σου ειναι σωστες και δεν περιμενα οτι θα μου απαντουσατε την ερωτηση 10! Νομιζα οτι εκει θα σας δυσκολευα παρα πολυ..... #)

Τελικα, το Nemo ειναι καλο; Το δοκιμασες;

Πίσω
Μπλουζα