Oντως, έχουν ανοιχθεί αρκετά παρόμοια θέματα.
Iσως να ταιριάζει να μείνει ξεχωριστό, αν μιλήσουμε αποκλειστικά για Amiga ports ? (άλλωστε ο Leon το άνοιξε στο Amiga subforum, και απ' ότι κατάλαβα και απο το post, αναφέρεται μόνο σε Amiga...).
Kαι πάλι βέβαια, το θέμα δύσκολα εξαντλείται.
Θα αναφέρω λίγους τίτλους, ενδεικτικά, απο games που είχα παίξει σε amiga (κάποια "τότε", και κάποια αργότερα, μέσω εξομοίωσης) :
Conversions που μου άρεσαν είναι (μεταξύ άλλων) και παιχνίδια όπως: Commando, Ghosts n' Goblins, Arkanoid, Toki, Mortal Kombat (που ανέφερε και ο Τzehos), Saint Dragon, Smash TV, Ikari Warriors.
Σε αυτά που -δεν- με εντυπωσίασαν (και πιστεύω πως θα μπορούσαν να δουλευτούν καλύτερα σε Αmiga) συμπεριλαμβάνονται και τα: Renegade, Tiger Road (που ανέφερε και ο Σινόμπι), Street Fighter II, AfterBurner, Black Tiger, Thunder Blade... - Κυρίως επειδή ήταν πιό αργά, και είχαν μία "clunky" αίσθηση στα controls (ξέρετε τι σημαίνει να παίζεις Renegade στην Amiga, και να διαπιστώνεις πως το απολάμβανες περισσότερο στον Amstrad ?
). Μερικά απο τα παραπάνω είχαν και "θέμα" με τα μειωμένα χρώματα, σε σημείο που να χτυπάει αρκετά άσχημα στο μάτι. (αναγνωρίζω βέβαια πως στην Amiga είχαμε και την υπόθεση με τα ports απο ST)
Βέβαια, θα μου πείτε, κάποια απο αυτά είναι αρκετά "απαιτητικά" (π.χ. Afterburner), αλλά η Amiga είχε δείξει ότι βρισκόταν σε καλό δρόμο, με παιχνίδια όπως π.χ. το Unreal (θυμάστε την ωραία 3D κίνηση; ).
Eχω φυσικά αφήσει πάμπολλους τίτλους απ' έξω. Για πείτε γνώμη και για παιχνίδια όπως: Ninja Spirit, R-Type, Final Fight, Gauntlet II, Dragon Breed, Flying Shark, Chase H.Q., Buggy Boy, Strider, Atomic Robo-Kid, Golden Axe, LED Storm, Operation Wolf... (...εγώ δεν την παλεύω
)