Nικη Λιναρδου. Η ηθοποιος χαμαιλεων. Κατι τετοιο τελος παντων. Τη θυμαστε πως ηταν στο Λατερνα φτωχεια και φιλοτιμο ως Μπεμπη Κουλα; Στην Καφετζου; Αυτα το 1955 - '56. Το '59 εγινε ξανθια με κοντο μαλλι: Ο θησαυρος του μακαριτη, Το ξυλο βγηκε απ' τον παραδεισο. Πολυ διαφορετικη. Οχι μονο σε εμφανιση, αλλα και στην εκφορα του λογου της. Τη θυμαστε στο Τυχερο παντελονι του '63; Ακομα πιο διαφορετικη με πιο μακρυ μαλλι και διαφορετικη φυσιογνωμια! Και χωρις τη βαρια προφορα πλεον. Και ερχεται το 1964 και τη βλεπουμε στο Θα σε κανω βασιλισσα. Ξανθο καρε και εκεινες οι τεραστιες ολοστρογγυλες ματαρες που ξεραμε εξαφανιζονται! (Προσεξτε την ειδικα στο Οταν λειπει η γατα - 1962 - στη σκηνη του κεντρου, την ωρα που φλερταρει με το Ντουζο. Μιλαμε για ματια που επιαναν το μισο προσωπο!) Και στο Θα σε κανω βασιλισσα τα ματια που ξεραμε γινονται στενομακρα και σκιστα!!! Και στο Η αδελφη μου θελει ξυλο, ακομα πιο σκιστα! Πως;;; Οσα θαυματα κι αν κανει το μακιγιαζ, να σου στενεψει το ματι αποκλειεται. Η γυναικα απεκτησε αλλα ματια. Δεν το εχω ξαναδει αυτο και δεν το εξηγω επισης.
Κατα τα αλλα, καλη ηθοποιος, φυσικη, αλλα σε καποιες φασεις μιμηθηκε τη Βουγιουκλακη. Οχι στα τσαλιμια και στην τσαχπινια, αλλα στις εκφρασεις του προσωπου. Δυσκολευομαι πολυ να βαθμολογησω το σεξ απηλ της γιατι αυτη η γυναικα αλλαξε οσο καμια αλλη Ελληνιδα ηθοποιος σε τοσο μικρο διαστημα. Ισως οσο και καμια ξενη. Ενα μεσο ορο της βαζω συμφωνα με τη σουμα που προσπαθω να κανω για ολες της τις εμφανισεις. 5 κι ο Θεος βοηθος.
Δαφνη Σκουρα. Τι φοβερη γυναικαρα ηταν αυτη; Απεπνεε ερωτισμο με τους τονους. Δεν την ειδα σε πολλες ταινιες. Σε τεσσερις - πεντε μοναχα. Παντου πολυ σεξυ, κυριως στο Κοριτσι της ταβερνας. Αλλα εκει που επαθα πλακα ηταν στα Διχτυα της ντροπης, του 1965. Μια ταινια του στυλ Ο φοβος. Εδω ειδαμε τη Δαφνη λιγο μεγαλυτερη απο τις αλλες ταινιες της και μαλιστα υποδυθηκε τη μητερα της Αννας Φονσου. Και τη Φονσου την εσβησε. Δεν υπηρχε η Αννα μεσα στην ταινια. Υπηρχε μονο η χηρα μητερα της και ο υπερχειλιζων ερωτισμος της. 10 και μπραβο της!
Ελενη Ερημου. Φινα και αριστοκρατικη. Πανεμορφη στις ταινιες των πρωτων χρονων του '70, αλλα προς τα τελη εκεινης της δεκαετιας εχασε πολυ απο εκεινη τη θεσπεσια ομορφια. Μου τη σπαει η φωνη της και εχει και προβλημα αρθρωσης. Στο Με φοβο και παθος, στη σκηνη της δεξιωσης, με το ζορι λεει δυο κουβεντες για τον Κουρκουλο. Οσο για σεξ απηλ, 5.
Γιωργος Τζωρτζης. Για το πρωτο πραγμα που θα μιλησω για τον Γιωργο ειναι η φωνη του. Τι αλλο; Τον ακους και ξεχνας ολα τα αλλα. Στις Ομορφες μερες, εκει που λεει στη Λαδικου "Σ' αγαπησα" με κανει και βρισκομαι σε εκσταση. Μια απο τις ωραιοτερες φωνες του παγκοσμιου κινηματογραφου μαζι με του Γιαννη Φερτη, του Χρηστου Παρλα, του Τζεημς Μεησον και του Βινσεντ Πραϊς.
Πολυ καλος ηθοποιος επισης και ωραιος τυπος αντρα. 8.
Αγγελος Αντωνοπουλος. Αυτος αν ηταν ξανθος, θα ηταν ολοϊδιος με Γερμανο. Τα χαρακτηριστικα του προσωπου του Γερμανο μου θυμιζουν γι' αυτο και του εδωσαν τετοιους ρολους αλλωστε. Καλος ηθοποιος, ωραια φωνη, αλλα καθολου ο αντρας που θα μπορουσε ποτε να με ενδιαφερει. Καθολου! 3.
Σπυρος Φωκας. Ο ωραιοτερος αντρας που περασε ποτε απο τον παλιο ελληνικο κινηματογραφο. Ισως και απο τον καινουργιο, αν εβλεπα καινουργιες ταινιες και ειχα αποψη. Παρα πολυ σεξυ επισης και οπως εχω ξαναπει, αυτος ο συνδυασμος σκοτωνει. Ιδιως στο Νταμα σπαθι ηταν.....!!! Και τον εβαλαν και επαιξε σε δυο ταινες με το αντιστοιχο του σε θηλυκο: Τη Ζωη Λασκαρη. Εγωισμος και Στεφανια και οποιος αντεξε, αντεξε.
Ο Σπυρος ναι μεν, ηταν πολυ ωραιος, αλλα δεν ειχε εκεινο το αντιπαθητικο, ωραιοπαθες στυλακι του Κουρκουλου γι' αυτο και τον συμπαθω. Βεβαιως ειχε επιγνωση της ομορφιας του, αλλα κρατηθηκε στα ορια. Και τωρα δυο λογια για τη φωνη του: Αισχος! Καλα λενε οτι ο Θεος δεν τα δινει ολα. Του Σπυρου του στερησε μια ωραια φωνη, αλλα σκεφτομαι πως αν ειχε τη φωνη του Παρλα, ας πουμε, τοτε θα ειχαμε αυτοκτονιες.
10 και του αφαιρω λογω φωνης τον τονο.