Βγαζει ο Spectrum 15 χρωματα;

phil_vr είπε:
Ζητησες exclusives η κανεις πλακα? Αν δεν μπαινεις στον κοπο να δεις τι ειναι το Xyphoes, τι αλλο να σου πω?
Βρε το ξέρω το Xyphoes και φυσικά είναι άρτιο τεχνικά, αλλά γενικά είναι άγνωστο και δεν νομίζω ότι είναι από τα παιχνίδια που "έχουν αφήσει ιστορία" (νομίζω θα συμφωνήσεις). Αντίθετα, στον "κατώτερο" Spectrum πάρα πολλοί προγραμματιστές "ανδρώθηκαν" και έβγαλαν παιχνίδια που τα συζητάμε (και τα παίζουμε) ακόμα και σήμερα. Και μιλάμε για ΠΟΛΛΑ exclusives (ή τουλάχιστον πρώτα στον Speccy και μετά αλλού), όχι ένα-δύο, και για όταν τα οκτάμπιτα ήταν στα πάνω τους και όχι όταν όδευαν στο τέλος τους (1991, Xyphoes).
 
Οκ τοτε! :) Α, τσεκαρε και το Οh mummy σαν Αmstrad exclusive (το εκαναν port για τον ΖΧ μετα και για MSX) που αφησε εποχη! ;)
 
DINO είπε:
Και για όσους θέλουν περισσότερες πληροφορίες: http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?3764-Review-Atari-800XL
Χα τι μου θύμισες τώρα (εκτός από τις ωραίες εποχές που γράφαμε σε greeklish). Το 2009 στο Outline ήταν να παίξει ο Jeroen Tel και έτσι είχαν έρθει κάποιοι C64 sceners. Με έναν που μίλησα μου ζήτησε να βάλω το Yoomp που απ'ότι φαίνεται είχε μεγάλη απήχηση στον C64, όλοι αναρωτιόντουσαν τι μπορούσαν να κάνουν για να μεταφερθεί εκεί. Μιας και δεν εχει συμβεί ακόμα μάλλον δεν κατέληξαν σε καποιο ασφαλές συμπέρασμα...
 
phil_vr είπε:
Bρε αν βαλω και φωτο με ουρανια τοξα τοτε ειναι που θα πεσουν ολοι να σφαξουν τον ΖΧ αφου βγαζει ενα κιτρινο τοξο (αληθεια γιατι το ονομασαν Rainbow στον ΖΧ?!)
Καλά τα λες , αλλά ποιός ακούει; :D

Το κίτρινο των ουράνιων τόξων ξεχύνεται και βάφει τα σύννεφα κίτρινα, κλπ. Το θέμα όταν βγάζουμε φωτογραφία κύριοι σπεκτρουμάδες, είναι να μην "τοποθετούμε στρατηγικά" τα sprites για να "φαίνεται ωραία". Για κουνήστε λίγο το sprite να το δείτε να παίρνει το χρώμα του background σαν χαμαιλέοντας. Το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα εχθρικά sprites που κόβουν βόλτες. :p

Κατά τα λοιπά, συνεχίζω να διαβάζω κάποια "ωραία", όπως π.χ. ότι ο amstrad ήταν "κονσόλα με keyboard", ή ότι είμεθα "brain dead" απο την ακτινοβολία... (αυτό το τελευταίο, απο τους τηλεορασάκηδες oι οποίοι απο την ακτινοβολία που λούστηκαν τόσα χρόνια, πέρασαν στο επόμενο στάδιο και μεταμορφώθηκαν σε ζόμπι. BRAIIIINS !! :tease: )
 
Ωπα, η ακτινοβολια των CPC monitors ειναι notorious και θυμιζει τα ρωσικα πειραματα στο Singularity! :)

Θα υπηρχε καποιος λογος που ολος ο εγχρωμος CPC κοστιζε πολυ λιγοτερο απο ενα απλο 1084 ;)
 
To παρακατω κειμενο ειναι μια λιστα δικαιολογιων και αντικρουσεων χρηστη ΖΧ. Υπαρχει βασιμη υποψια οτι δημιουργηθηκε απο τον ιδιο τον θειο και εγινε embedded μεσα στο σημα που βγαζει o Spectrum στην τηλεοραση. Η ιδεα που ειχε ηταν οτι με τον χρονο οι χρηστες του ΖΧ θα πορωνονταν τοσο πολυ με το μηχανημα, που οταν θα εβγαζε ανακοινωση οτι του ετυχε δηθεν οικονομικη στραβοτιμονια και θα ζητουσε ενα ποσο απο καθε χρηστη για βοηθεια,λογω πλυσης εγκεφαλου θα δινοταν το ποσο χωρις δευτερη σκεψη και αμεσα! Ετσι θα εβγαζε πισω τα χρηματα που εδωσε για την κατασκευη καθε μηχανηματος, θα ειχε τις τσεπες του γεματες, και ολοι θα ηταν χαρουμενοι! Αυτο που του τα χαλασε ηταν οτι τσιγκουνευτηκε στο κυκλωμα του modulator και το RF σημα δεν μπορεσε να αποδωσει ολη την λιστα, αλλα εμεινε σχεδον η μιση που τυπωθηκε στο υποσυνειδητο καθε χρηστη ΖΧ που τον λειτουργουσε για πολυ καιρο. Ετσι το αποτελεσμα αυτης ειναι το εξης:

Αν σε οποιαδηποτε περιπτωση σας την πει χρηστης CPC ακολουθηστε τον παρακατω οδηγο στο τι να του απαντησετε:

-Ερωτηση: Αν μου την πει για καλυτερα σχεδιασμενα παιχνιδια στο μηχανημα τους?

-Απαντηση: Πες του για υψηλη αναλυση και τετραγωνιλες

-Ερωτηση: Αν μου την πει για τους ηχους πικιπικιπικι του Ζηκου?

-Απαντηση: Πες του για ταχυτητα και gameplay

-Ερωτηση: Αν μου την πει για καλυτερα χρωματα στα παιχνιδια τους?

-Απαντηση: Πες του για τα πρασινα μονιτορ τους

-Ερωτηση: Αν μου την πει για τις ασπρομαυρες τηλεορασεις?

-Απαντηση: Πες του οτι μερικοι ειχαμε και εγχρωμες τοτε

-Ερωτηση: Αν μου την πει οτι ηταν πανακριβες και μας χλευασει για τις φορητες ασπρομαυρες?

-Απαντηση: Πες του για τις ακτινοβολιες απο τα εγχρωμα μονιτορ τους

-Ερωτηση: Αν μου την πει για τα μονιτορ που δεν ειχαμε?

-Απαντηση: Πες του για τα 15 ταυτοχρονα χρωματα

-Ερωτηση: Αν μου την πει για τα 15 χρωματα και τι τα κανουμε?

-Απαντηση: Πες του για τα αργα ports παιχνιδιων

-Ερωτηση: Αν μου την πει για αθλια παιχνιδια και αδυναμο μηχανημα?

-Απαντηση: Κανε τον αδιαφορο και αλαξε θεμα η ξαναξεκινα με την πρωτη απαντηση και ξανακανε κυκλους απαντησεων μεχρι να βαρεθει και να σταματησει να στην λεει

Αυτη ηταν η λιστα του θειου. Και πολυ φοβαμαι οτι μερικοι χρηστες λειτουργησαν ΠΟΛΥ τον ΖΧ τους (Μαλιστα καποιοι συνεχως απο το 1984!!) και ισως αυτο τους εχει επηρεασει ανεπανορθωτα στην κατα τα αλλα ελευθερη βουληση και παραδοχη ορισμενων πραγματων. Χαχαχαχα :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η αλήθεια είναι ότι όλα τα μόνιτορ της εποχής ήταν για τα θηρία...ακόμα και το 1084, που για μένα είχε κάποιο μικρό θέμα ακτινοβολίας, μπροστά τους φάνταζε τεχνολογικό θαύμα και μάλλον ήταν! Δεν ε΄χω εμπειρία από τα μόνιτορ της ατάρι για τα στ και δεν μιλώ για εκείνα!

Μιλάμε όμως για το 1984-1985! Στο κόστος αυτό δεν υπήρχε κάτι καλύτερο! Τώρα για τις τηλεοράσεις καλύτερα να μην σχολιάσω...τρελή...θεότρελη ακτινοβολία!
 
Η εμπειρία μου με το 1084S είναι η εξής. Είχα πάρει τον MSTE μου και άφησα το 1084 επάνω. Το φλόπυ αρνιόταν πεισματικά να δουλέψει μέχρι που έκλεισα το μόνιτορ. Ως εκ θαύματος η ανάγνωση της δισκέτας ολοκληρώθηκε. Το περιέργο είναι οτι αυτό δεν έπρεπε να συμβεί γιατί ο MSTE έχει ηλεκτρομαγνητική θωράκιση χαλκού.

Όσον αφορά στην ακτινοβολία, δεν φαίνεται και δεν μετριέται αν δεν έχεις κατάλληλο ανιχνευτή, ως εκ τούτου ότι λέμε είναι στην κατηγορία του να χαμε να λέγαμε.
 
billy είπε:
( απο τους τηλεορασάκηδες oι οποίοι απο την ακτινοβολία που λούστηκαν τόσα χρόνια,

... πέρασαν στο επόμενο στάδιο και μεταμορφώθηκαν σε ζόμπι*. BRAIIIINS !! :tease: )

Πες μας τωρα οτι φταιει για την ... φαλακρα των Non Cpc Users ....

Wally είπε:
Ωπα, η ακτινοβολια των CPC monitors ειναι notorious και θυμιζει τα ρωσικα πειραματα στο Singularity! :) Θα υπηρχε καποιος λογος που ολος ο εγχρωμος CPC κοστιζε πολυ λιγοτερο απο ενα απλο 1084 ;)
Kαι τα monitor των Αmstrad 1512/1640 δεν ηταν οτι ποιο ... υγυεινο
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Wally είπε:
Ωπα, η ακτινοβολια των CPC monitors ειναι notorious και θυμιζει τα ρωσικα πειραματα στο Singularity! :) Θα υπηρχε καποιος λογος που ολος ο εγχρωμος CPC κοστιζε πολυ λιγοτερο απο ενα απλο 1084 ;)
Kαι τα monitor των Αmstrad 1512/1640 δεν ηταν οτι ποιο ... υγυεινο
 
Nemo είπε:
Πες μας τωρα οτι φταιει για την ... φαλακρα των Non Cpc Users ....
Κοίτα, η φαλάκρα μπορεί να είχε προκληθεί και απο τα games αυτά καθεαυτά.

Βλέπεις game στον ακατανόμαστο και καραφλιάζεις - απλά πράγματα !! :D
 
:) Hell with φαλάκρα! :) Πάντως όσα χρώματα και να έβγαζε ο μαύρος πολλά παιχνίδια τα φχαριστήθηκα πολλύ περισσότερο σ' αυτόν. Το Commando για παράδειγμα το είχα στο ZX, στο πράσινο CPC 6128 και στην Amiga 500, αλλά τα ποιο καθαρά sprites τα είχε ο μικρός!
 
nkarytia είπε:
αλλά τα ποιο καθαρά sprites τα είχε ο μικρός!
Aυτο να λεγεται. Πεντακαθαρα δεν λες καλυτερα? Μπορει κανεις να πει μαλιστα οτι δεν ειχαν ιχνος απο β(χ)ρωμα επανω τους!!! Χαχαχα :)
 
Πίσω
Μπλουζα