Την είχα καθαρίσει την σκόνη, γενικά δεν τον αφήνω να πιάνει. Αυτός κοπανήθηκε στην μετακόμιση ή τον έφαγε ο Δρακουμέλ, δεν παίζει.Saulot είπε:Ρίχτου και ένα καθάρισμα, πολλές φορές η σκόνη τα κάνει αυτα.Και προς θεού, όχι Ubuntu, βάλε Mint καλλιτερα...
Μα πόσα έχουνε βγάλει;Paspartoo είπε:Το οποιο Ubuntu ή το Mint ή οποιοδηποτε Linux, ειναι ενα μονο
E ναι, μάλλον κακώς το κουράζω το θέμα. Και μάλλον έχετε δίκιο, πιο ελαφριά πράγματα για αρχή.Rakeesh είπε:Αφου θα κανεις φορματ, κανε το διαχωρισμο του δισκου πριν (ή κατα) την εγκατασταση των 7. Εγκαταστησε τα στο ενα διαμερισμα, και μετα εγκαταστησε το Λινουξ στο αλλο
ΥΓ. Η Shakti εσκισε στο τελος του Clone Wars
Χμμμ... 2-3 πρόχειρες, χαζές ιδέες που μου 'ρθανε διαβάζοντας το ποστ σου:Shakti είπε:....Εν το μεταξύ μα το Θεό παιδιά, τις προάλλες που είχε γενέθλια ο Μητσοτάκης, εμένα μου χάλασε ο υπολογιστής!Μου κάνει διαρκείς επανεκκινήσεις οι οποίες κόβονται μάλιστα στην μέση και δεν βλέπει οθόνη, οπότε δεν έχω ιδέα αν μου έχει χτυπήσει μητρική, κάρτα γραφικών, ή μου τα παιξε το τροφοδοτικό. Πρέπει να τον κοπάνησα στην μετακόμιση.
Θέλω μόλις ξελασκάρω και τελειώσω με το σπίτι, να κάτσω να τον ανοίξω, να δω αν έχει ξεκουμπώσει τίποτα, να βάλω, να βγάλω, ουφ...
...
Χαζοαναποδιές τώρα...
Τα έκανα όλα Snoopy μου και τα έχω ήδη αποκλείσει, κάτι μου χτύπησε. Η οθόνη είναι μια χαρά. Υποψιάζομαι κυρίως μητρική και ίσως κάρτα γραφικών. Κυρίως μητρική βασικά, είναι MSI βλέπεις και έχει κλείσει 3ετία. Μάλλον έφαγε τα ψωμάκια της.snoopy είπε:Χμμμ... 2-3 πρόχειρες, χαζές ιδέες που μου 'ρθανε διαβάζοντας το ποστ σου:- Αν έφταιγε το τροφοδοτικό, κατά 99% δεν θα άνοιγε καθόλου (2 φορές το έχω πάθει αυτό - σε pc βέβαια που δουλεύανε 24x7 για 6-7 χρόνια, με λίγα μικρά διαλείμματα στις διακοπές μου. Ε, πόσο ν' αντέξουν!).
- Έλεγξε στα γρήγορα τα καλώδια της οθόνης. Μήπως έχει φύγει κάτι από τη θέση του; Ελπίζω να μην έχει πάθει κάτι η οθόνη σου! Δοκίμασες να τη συνδέσεις με το laptop σου να δεις αν είναι κι αυτή οκ;
- Αντιβιοτικούλη; έχουμε; μήπως μας βρήκε καμιά γρίππη; κάποιος ιός;
(Αυτά πολύ γρήγορα, στα πεταχτά! )
Α, δηλαδή είναι ΤΟ;Paspartoo είπε:Εννοουσα οτι ειναι ουδετερο Ενικου και οχι πληθυντικου
Priceless δεν λες τιποτα, που να έβλεπες το δικό μου ύφος. Μα το Θεό αυτός ήταν ο διάλογος. Ο Τάσος ήταν ο φίλος που είχα πάει στο μαγαζί του και τον είχαμε φτιάξει μαζι, σκάρτο πράμα μου δώσε λέει!Saulot είπε:"Στο Τάσο το'πες?"Θυμηθηκα την φατσα του πατέρα μου όταν είδε το war dance αφου κετάφερα να περάσω arch την πρώτη φορά...
Priceless
lolShakti είπε:...Θαυμάστε διάλογο εγώ και η ηρωική μαμά μου:
Έχω κάνει dual boot τα Σβηστα και τα Xp. Πάω να περάσω σε Xp και βλέπω πως μου έχουν κρασάρει οριστικά και αμετάκλητα. (Ναι, ναι, επέζησαν τα Σβήστα και ψόφησαν τα Xp). Αποφασίζω λοιπόν να τραβήξω ένα format και να περάσω μόνο Σβήστα βλέπω όμως πως ο υπολογιστής δεν βλέπει το cd για να το μπουτάρει κλπ κλπ.
Έρχεται η μάνα μου.
Ακολουθεί πραγματικός διάλογος:
Μάνα Shakti (πως λέμε μάνα ρέιβερ; ): - Τι κάνεις εκεί;
Shakti: - Παιδεύομαι ρε μαμά δεν βλέπεις; Άσε με, έχω δουλειά.
ΜS: - ΤΙ δουλειά; Τι έπαθε ο υπολογιστής;
S: - Χριστιανή μου και να σου πω θα καταλάβεις;
MS (πικαρισμένη): - ΝΑΙ θα καταλαβω! Πες μου τι έγινε;
S:- Ωραία λοιπόν, είχα κάνει partition και είχα εγκαταστήσει Xp και Vista, και τα Xp κρασάρησαν και πήγα να κάνω format και είδα οτι δεν μπουτάρει απο το cd οπότε τώρα πρέπει να μπω στα Bios, εντάξει;
Σιωπή...
MS: - Ε και γιατί δεν λες στον Τάσο να στα φτιάξει, ΣΚΑΡΤΟ ΠΡΑΜΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕ;;;
Σιωπή, αποχωρεί θριαμβευτικά...
Καλα, το Λινουξ μονο ένα δεν είναιPaspartoo είπε:Εννοουσα οτι ειναι ουδετερο Ενικου και οχι πληθυντικου
Αυτο ισχυει γενικως, με οποιο προβλημα κι αν εχεις, σε οποιον κι αν μιλαςsnoopy είπε:προτού καλά-καλά τελειώσω την περιγραφή, έχω ήδη βρει και τη λύση
Ακριβώς!Rakeesh είπε:Αυτο ισχυει γενικως, με οποιο προβλημα κι αν εχεις, σε οποιον κι αν μιλας
Και ομως μεταξυ σοβαρου και αστειου - το λειτουργικο συστημα GNU/Linux ειναι ενα.Καλα, το Λινουξ μονο ένα δεν είναι
Και ένας νέος χρήστης δηλαδή πως θα καταλήξει να αποφασίσει ποια διανομή να χρησιμοποιήσει; Πόσα υπάρχουν πια;Paspartoo είπε:Και ομως μεταξυ σοβαρου και αστειου - το λειτουργικο συστημα GNU/Linux ειναι ενα.
Αποτελειται απο τον linux kernel, τα gnu tools και το xorg.
Tα υπολοιπα - packaging system, Desktop managers κλπ κλπ - αυτα που βλεπουν δηλαδη κατα κυριο λογο οι χρηστες και πραγματι διαφερουν απο διανομη σε διανομη - δεν ειναι το πραγματικο λειτουργικο.
Α-μπε-μπα-μπλομ!!!Shakti είπε:Και ένας νέος χρήστης δηλαδή πως θα καταλήξει να αποφασίσει ποια διανομή να χρησιμοποιήσει; Πόσα υπάρχουν πια;
Και τελικά είναι ΤΟ Linux σαν βασικό λειτουργικό και οι διανομές τους, ή ΤΑ Linux εννοώντας τις ξεχωριστές διανομές; (ζαλίστηκα...)
Δεν ειναι τοσο δυσκολο. Οι πιο διασημες και δημοφιλεις διανομες ειναι κατα κοινη λογικη και οι πιο απλες και καλα υποστηριγμενες. Το Ubuntu πχ. ειναι μια καλη επιλογη. Δεν ξερει κανενας αν για καποιον ειναι η καλύτερη αλλα μπορει ανετα να επιβιωσει για καποιο καιροShakti είπε:Και ένας νέος χρήστης δηλαδή πως θα καταλήξει να αποφασίσει ποια διανομή να χρησιμοποιήσει; Πόσα υπάρχουν πια;
Ο κοσμος τελευταια συνηθως αποκαλει ολα τα λειτουργικα συστηματα στον πληθυντικό, επειδή ετσι εχει συνηθίσει απο τα Windows. Ετσι ακουγεται συχνα για τα DOS, τα Mac, τα Λινουξ, τα Ubuntu. Αυτο ομως ειναι λαθος.Και τελικά είναι ΤΟ Linux σαν βασικό λειτουργικό και οι διανομές τους, ή ΤΑ Linux εννοώντας τις ξεχωριστές διανομές; (ζαλίστηκα...)
Σιγουρα, αλλα αφου αναφερομαστε σε Ubuntu Linux, Arch Linux, Mandriva Linux, μιλαμε στην ουσια για κλωνους του Λινουξ... οποτε το ενα, γινεται πολλαPaspartoo είπε:Tα υπολοιπα - packaging system, Desktop managers κλπ κλπ - αυτα που βλεπουν δηλαδη κατα κυριο λογο οι χρηστες και πραγματι διαφερουν απο διανομη σε διανομη - δεν ειναι το πραγματικο λειτουργικο.
Κάτι μου λέει οτι θα περάσει πολύυυς καιρός ακόμα πριν μιλήσουμε για πραγματική διεισδυτικότητα του/των Linux στον αρχάριο και μέσο χρήστη. Προκύπτει πάλι το αιώνια γνωστό ζήτημα.snoopy είπε:Α-μπε-μπα-μπλομ!!!
Tip: διαλέγει κάποια που να ξέρει και κάποιος άλλος ώστε να έχει καλή υποστήριξη μέχρι να φτάσει στην τελική διαμόρφωση...