Γιατί linux. 10 λόγοι.

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Saulot
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Νίκο είναι διαφορετικό το development από το runtime. Τι θέλω να πω:

Το αν θα κατεβάσω τον τσαμπε SQL για να κάνω ανάπτυξη μιας εφαρμογής είναι διαφορετικό με το τι θα δώσω στον πελάτη. Δεν μπορώ να πάω και να του πω "δεν πιστεύω ότι θα σε χρεώσουν", ούτε φυσικά να του δώσω καμία εγγύηση για τίποτα.

Να σου θυμίσω ότι η Apple είχε ανοίξει τον darwin τον πυρήνα του MacOSX σε όποιον ήθελε, μπορούσαν όλοι να κάνουνε cvs checkout και να "βάλουν χέρι". Αυτό έγινε για ένα χρόνο μετά τέλος, δεν είχε δώσει εξηγήσεις σε κανέναν και για τίποτα και γιατί να το κάνει άλλωστε? Δεν ήταν GPL ο κώδικας :)

Φυσικά ο κώδικας που έκαναν "donate" οι "ξένοι" έμεινε στην Apple!

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα προγραμμάτων/εταιρειών που σε δένουν στην αρχή με "τσαμπέ" τεχνολογία και μετά όταν αποκτήσουν δύναμη παύουν να είναι τσάμπα. Το πιο πιθανό είναι να σου δώσουν κάποιο upgrade path ώστε να μείνεις μόνιμος. Είναι κάτι σαν τη "δωρεάν πρώτη φορά" :)

Για να μην παρεξηγηθώ είμαι άσχετος με Mysql και postgress, στη δουλειά μου χρησιμοποιώ proprietary RDBMS αλλά εκεί ο πελάτης θα πληρώσει. Τώρα αν είναι κάνα μαγαζάκι που δεν θέλει να πληρώσει, αυτό είναι αλλονου παπά Ευχαγγέλιο και δε νομίζω να έχει πρόβλημα να βάλει και πειρατικό λογισμικό ώστε να μην έχει και αυτά τα limitations.

Δηλαδη τωρα που βγαινει και ο SQL 2008,θα ερθει η MS να πει χρεωνω τον Xpress2005?

Ολα ειναι πιθανα σε αυτη τη ζωη αλλα μερικα ειναι αρκετα safe να θεωρουμε οτι δεν παιζουν σαν φαση...

επ ευκαιριας ουτε εγω ειμαι οπαδος καμμιας ομαδας,της επιλογες τις κανω με οτι με καλυπτει

.το οτι οι περισσοτερες διανομες λινουξ ειναι προσανατολισμενες σε free προγραμματα και ειναι και free Οι ιδιες ειναι πλεονεκτημα γιατι αυτο ειναι μοχλος αναπτυξης

Αφου θέλετε λόγους για να μήν χρησιμοποιείτε linux, παρτε μερικα για τα Vista (και μήν ακουσω τιποτα για ΧΡ, συγκρίνουμε τις τελευταιες εκδόσεις)

1) Καθε φορά που ανοίγω τα Vista στο λαπτοπ μου, απενεργοποιείται ο firewall χωρις λόγο και αιτία.

2) Δεν δουλευουν τα μισα "καινούρια" (και αυθεντικα) προγράμματα που ηξερα και εμπιστευομουν (σαν την χλωρίνη κλινεξ ενα πραμα) με τρανταχτο παραδειγμα το HOMM collection και συγκεκριμένα τα HOMM 1&2 και το τρια κανει κολλήματα οταν παίζουμε δυκτιακα.

3) δεν παίζει το 75% των open source προγραμματων που χρησιμοποιω.

4) δεν παίζει το 66% των παλιώτερων προγραμματων και παιχνιδιών που έχω πληρώσει αλλα εξακολουθώ να θελω να παίζω αλλα στο wine παίζω fallout και HOMM κανονικά

5) φορτώνει ενα καρότσι ωραια αλλα αχρηστα πράγματα απο την εγκατάσταση και μου πήρε 3 μερες να τα βγάλω, στο ubuntu το μόνο που φόρτωνε και μένοχλουσε ήταν το indexing και απενεργοποιείται απο το μενου του.

6) Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει στις linux διανομές σχετικά με το νετ, ειναι τα sites και οι υπηρεσίες που ανιχνευουν το λειτουργικό σου, τον browser σου ακομα και τον media player για να αποφασισουν αν θα σου δουλεψουν (πχ το stream του ΣΚΑΙ)

Γιατί όλοι βλέπετε το linux σαν μια τσάμπα εκδοση των windows?

Γιατί δεν άκουσα κανεναν με mac να γκρινιάζει οτι δέν μπορεί να παίξει παίχνίδια των windows?

Και κυρίως, γιατί όλοι μα όλοι που γνωρίζω και "σνομπαρουν" το linux, ειναι ατομα που θέλουν τα κάνουν τα ίδια πράγματα αλλα και με τα ίδια εργαλεία και με τον ίδιο τρόπο που τα κάνουν στα windows? Και που παρεπιπτόντως καταπίνουν αμάσητη την κάθε αλλαγή που γίνεται σε αυτα τα εργαλεία και δέν τους βολέυει. (πχ photoshop)

Εχετε υπ όψιν σας οτι για κάθε λύση (πχ wine, ruby scripts) που βρίσκετε σε αυτες τις συνήθως πλαστές αναγκες εγραλείων, είναι γιατί κάποιος hobbyστας έκατσε και το έκανε για το κέφι του χωρίς να πληρωθεί? Και όταν σας δίνει την βοήθεια που μπορεί (και βοηθάνε παρα την παραπληροφόρηση που βλέπω να προσπαθούν να περάσουν καποιοι πιό πάνω) το κάνει απο ξοδέυοντας χρόνο απο τον ελευθερο του?

Περαν απο τις χιουμοριστικές απαντήσεις που με έκανα και χαμογέλασα (αρα πετυχαν το σκοπό τους) υπήρξαν καποιες όπως

" 5)Δοκίμασα 7 διανομές διαφορετικές για να βρω μία που να με καλύπτει κάπως άρα και 7 format" που μεταφράζετε στα μάτια μου σε

" 5)Δοκίμασα 7 διανομές διαφορετικές για να βρω μία που να με καλύπτει και να είναι σαν τα windows"

Δέν μπορείς να κρίνεις μια διανομή αν δέν την δουλέψεις για μια βδομαδα (και φυσικα να της τιναξεις τα πέταλα για να την κάνεις οπώς θέλεις εσυ) αρα θές να μου πείς οτι τουλάχιστον για 7Χ7=49 μέρες έμεινες με ενα pc που δεν σε ικανοποιούσε?

Και γενικά αν δέν θελει καποιος να ασχοληθεί - πειραματιστεί - ξοδεψει χρόνο, ποιόν λόγο έχει να βάλει linux?

Saulot είπε:
Και γενικά αν δέν θελει καποιος να ασχοληθεί - πειραματιστεί - ξοδεψει χρόνο, ποιόν λόγο έχει να βάλει linux?
:flower:

A big truth indeed. Τα συνόψισες όλα σε μια απόλυτη φράση.

Καλό το Linux και δεν το σνομπάρω. Μακάρι να αντικαταστήσει κάποτε τα XP. (Τα Me2007 ---> Vista δεν τα υπολογίζω καν) .

Αλλά, λέω αλλά ποιός ο λόγος να ασχολούμαι με Linux αν το μόνο που κάνω βασικά με το μηχάνημά μου είναι να παίζω games. Και παλιότερα και τα πιό τελευταία.

Καλά και άγια τα εναλλακτικά λειτουργικά. Αλλά τα XP θα βγουν από τους υπολογιστές μου μόνο αν τα WIndows 7 αποδειχτεί ο άξιος αντικαταστάτης τους.

εγω προσωπικα ασχολουμαι,αλλα οπως προειπα δεν ειναι μονο θεμα θελησης ,ουτε διαθεσης μονο χρονου,ειναι αντικειμενικοι λογοι,οπως προειπα που αν δε λυθουν οτι και να κανει η microsoft δε θα προτιμαει linux ο κοσμος

δηλαδη τοσα λεφτα εχουμε να τα πεταμε εδω και απο εκει?αρκετα φραγκα εχει ο gates δε θα του δωσουμε αλλα

καποιος χρειαζεται cubase και τα ρεστα ,τα εχει στο linux?

το θεμα δεν ειναι αν θελεις ,το θεμα ειναι αν σε αφηνει αυτο,πριν διαβασα το θεμα για το mame στο ubuntu δε το χα ξαναδει,αν το εβλεπε αυτο καποιος που το τρεχει μπαμ στα win και κανει τη συγκριση τι θα σκεφτει?

οταν ενα λειτουργικο ειναι σε ποσοστο πανω απο 95% στα pc τι φταει, οτι ειναι παραγνωρισμενο δηλαδη το Linux?

και γιατι δε παιρνουν το Free και βαζουν το σπασμενο,ας το δουμε ετσι και να βγαλουμε τη τιμη απο τη μεση

και γιατι να παιδευεσαι στο Net οποτε σου απαντησουν?γιατρος απο αποσταση δε γινεται,ασε που βλεπω λινουξαδες να θελουν να κρατησει η ολη φαση για λιγους λες και τους παιρνεις το παιχνιδι τους

και το ιδιο καποια εκδοση του suse Τη βλεπω να πουλιεται σε βιβλιοπωλεια,αρα δεν ειναι και αυτο free ,πειτε μου θα παρει καποιος xp η vista η το suse?

ασε που αντι να το βελτιωνουν πανε και βγαζουν vixta και οτι ναναι,αν ειναι δυνατον απλα πραγματα θελει

και οσον αφορα τα vista με servise pack2 πετανε απο οτι ακουω

οσον αφορα τα προβληματα ειναι λες και διαβαζω φορουμ για ubuntu που ειναι και απο τα πιο ευκολα

το θεμα δεν ειναι οτι ξοδευεις χρονο αλλα οτι επαναεφευρισκεις το τροχο

για παραπληροφοριση να εισαι σε παρακαλω πιο συγκεκριμενος γιατι μας παιρνει ολους η μπαλα,εγω μιλαω αντικειμενικα και πες μου που κανω λαθος και δεν ειμαι σταυροφορος κανενος απλη κουβεντα κανω και αν δε το βλεπετε ετσι η οπαδικα και θιγεστε σταματαω και δε τρεχει και τιποτα

να βλεπουμε και την πραγματικοτητα ομως

να μη ξεχναμε και δηλωσεις τυπου το Linux δεν ειναι για ολους και ειναι και αποψη και του προεδρου μαλιστα,που διαβασα σε αλλο ελληνικο νεοσυστατο φορουμ,που το λεει ακριβως ε,ψαξτε πρωτα πρωτα στο νετ,ετσι δε λενε οταν πας να ρωτησεις κατι?

ετσι δε βλεπω να διαδιδεται ομως

και επ ευκαιριας οποιος θελει να δοκιμασει ubuntu ας περιμενει λιγοτερο απο ενα μηνα να δοκιμασει heron μεσω wubi

ας το ψαξει και αυτο στο Net να δει τι ειναι

το θεμα δεν ειναι αν θελεις ,το θεμα ειναι αν σε αφηνει αυτο,πριν διαβασα το θεμα για το mame στο ubuntu δε το χα ξαναδει,αν το εβλεπε αυτο καποιος που το τρεχει μπαμ στα win και κανει τη συγκριση τι θα σκεφτει?
Δεν διαβασα ολη την παραγραφο σου ακομα Starsky αλλα αυτο το (απο πανω ) δεν το καταλαβαινω. Στο thread εκεινο περιγραφω (ψιλοχιουμοριστικα) το ποσο ευκολο ειναι να εγκαταστησεις το mame σε Linux. Δεν καταλαβαινω τι εννοεις εσυ "το τρεχει μπαμ στα win" αλλα αν το καταφερνεις στα windows με λιγοτερες κινησεις να το συζητησουμε. :)

Starsky θα συμφωνήσω με τα λεγόμενά σου.

Θα σταθώ, όμως, σε μερικά σημεία.

αρκετα φραγκα εχει ο gates δε θα του δωσουμε αλλα
Δεν επιλέγουμε κάποιο λειτουργικό με κριτήριο πόσα λεφτά έχει ο ιδιοκτήτης ή CEO ή μεγαλομέτοχος της εταιρείας που το παράγει. Ο Gates είναι ζάμπλουτος, όμως αυτό τι έχει να κάνει με τα Windows; Με την ίδια λογική κυκλοφορώ με Trabant γιατί δεν θέλω να τα δώσω στην Mercedes επειδή ο CEO της βγάζει εκατομμύρια. Και μιλάμε για λειτουργικά και όχι για αυτoκίνητα.
Αν είσαι "οικιακός" χρήστης μάλλον καλό κάνεις να χρησιμοποιείς "σπασμένα". Αν είσαι εταιρικός είτε παράθυρα είτε Linux θα τα σκάσεις.

ασε που αντι να το βελτιωνουν πανε και βγαζουν vixta και οτι ναναι,αν ειναι δυνατον απλα πραγματα θελεικαι οσον αφορα τα vista με servise pack2 πετανε απο οτι ακουω
Δεν έχει βγει SP2 στα Svista. Και το SP1 που βγήκε δεν κάνει και πολλά από πλευράς ταχύτητας, μάλλον, αντιθέτως, έχεις επιπλέον προβλήματα με drivers. Αυτά που "πετάνε" είναι τα XP με SP3. Τα Vista δεν "πετάνε" μάλλον είναι "για πέταμα" .

πριν διαβασα το θεμα για το mame στο ubuntu δε το χα ξαναδει,αν το εβλεπε αυτο καποιος που το τρεχει μπαμ στα win και κανει τη συγκριση τι θα σκεφτει?
Ούτε κι εγώ το ήξερα. Τι σκέφτηκα; Ότι ακόμα κι αν κάποτε είχα την θέληση να δοκιμάσω Ubuntu δεν θα το κάνω ποτέ. Απλά και ξάστερα. Το ΜΑΜΕ αποτελεί τον βασικότερο άξονα retro gaming που ασχολούμαι και σε καμία περίπτωση δεν θα φάω μια βδομάδα για να το κάνω να τρέξει. Συγχαρητήρια πάντως στον Telamon που έθιξε το θέμα αν και οπαδός του Linux, αυτό φανερώνει ότι ο ίδιος δεν αποτελεί "οπαδό" κανενός. Μπράβο του.

/EDIT. Καυστικό χιούμορ από την πλευρά του Telamonάκου που δεν το έπιασα. Μα είμαι gamer και μπιτ στουρνάρ' τελικά!!!!!!

να μη ξεχναμε και δηλωσεις τυπου το Linux δεν ειναι για ολους και ειναι και αποψη και του προεδρου μαλιστα,που διαβασα σε αλλο ελληνικο νεοσυστατο φορουμ,που το λεει ακριβως ε,ψαξτε πρωτα πρωτα στο νετ,ετσι δε λενε οταν πας να ρωτησεις κατι?
Πολύ σωστά. Από τη μία θέλουμε κόσμο να έρθει, από την άλλη δηλώνουμε ελιτιστές. Θυμάμαι εδώ και πολλά χρόνια δηλώσεις αυτού του τύπου καθώς και φαγωμάρες του Linus. Ο ίδιος μου θυμίζει τον Iznogood. Χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Χαλίφης γεννιέσαι δεν γίνεσαι όπως έχει αποδειχτεί τελικά, και ο Gates γεννήθηκε για να πάιξει ακριβώς αυτό το ρόλο.
Ακόμα και σήμερα το ίδιο συμβαίνει. Πορωμένοι linuxάδες δεν δέχονται κουβέντα, αλλά δεν μας είπαν πως θα τρέξει ένα παιχνίδι κάτω από linux. Εκτός από το wine φυσικά. Την αυτή ερώτηση έκανα σε φίλο φανατικό λινουξά εδώ και πάνω από δέκα χρόνια. Ρωτώντας τον πως θα τρέξω το Oblivion μου απάντησε να ασχοληθώ με τίποτε σοβαρό. Για μένα σοβαρό είναι το Oblivion, αυτό με ενδιαφέρει να τρέξει. Δεν τρέχει, δεν με απασχολεί τίποτε παραπάνω. (Στη θέση του Oblivion βάλτε όποιο παιχνίδι των τελευταίων δύο χρόνων θέλετε) .

Όλα τα παραπάνω φιλικά και χωρίς φανατισμό φυσικά. Από την σκοπιά του απλού, άσχετου και ηλίθιου gamer και τίποτε άλλο. (Άλλωστε είναι γνωστό πως ακόμα και το pc μου να ανάψω δυσκολεύομαι πόσο μάλλον να στήσω ένα Ubuntu... ) .

:flower: <--------- (Αυτή η φατσούλα με σκοτώνει!!!!!! )

starsky είπε:
και γιατι να παιδευεσαι στο Net οποτε σου απαντησουν?γιατρος απο αποσταση δε γινεται,ασε που βλεπω λινουξαδες να θελουν να κρατησει η ολη φαση για λιγους λες και τους παιρνεις το παιχνιδι τους

και το ιδιο καποια εκδοση του suse Τη βλεπω να πουλιεται σε βιβλιοπωλεια,αρα δεν ειναι και αυτο free ,πειτε μου θα παρει καποιος xp η vista η το suse?
Θα σου απαντήσω μόνο για αυτά τα 2 που κατάλαβα γιατί στα υπόλοιπα μάλλον σε έχασα και μπορεί να γράψω ανακρίβειες.

Αν πιστεύεις ότι παιδεύεσαι καλό είναι να μην ασχοληθείς καθόλου μιας και δεν είναι και θέμα ζωής ή θανάτου :)

Όσοι ασχολούνται το κάνουν για διάφορους λόγους μερικοί από τους οποίους

• οικειότητα με το Unix, μη ξεχνάμε ότι προϋπήρχε πολύ πριν τα Windows.
  • Γνωριμία με ένα κόσμο διαφορετικό. Τους αρέσει μένουν δεν τους αρέσει την κάνουν
  • Η αίσθηση της ελευθερίας (δεν μιλάω για χρήμα αλλά καθαρά για τη gnu φιλοσοφία.)
  • Η ανωτερότητα στα σημεία. Προσέξτε το "στα σημεία".
  • Casual (το βάζει και η κουτσή Μαρία σήμερα).
Όσο αφορά τη δεύτερη ερώτηση σου αν πας στο βιβλιοπωλείο για να αγοράσεις ένα Distribution καλύτερα να ενημερωθείς που θα δώσεις τα λεφτά σου από πριν.

Το 95% των ανθρώπων που έρχονται από τα windows δεν μπορούν εύκολα να μπουν στη φιλοσοφία του "αφού το αγοράζω πως είναι δωρεάν?"

Κανείς δεν είπε ότι ένα distribution πρέπει να είναι δωρεάν. Η ίδια άδεια χρήσης GPL αλλά και η L-GPL δεν μιλάνε για χρήμα. Η novell λοιπόν ζητάει κάποια χρήματα για το πακετάρισμα κάποιων commercial προγραμμάτων όπως ό realplayer μαζί με τα υπόλοιπα "τσαμπέ" προγράμματα. Μαζί με αυτό σου δίνει και κάποιο τηλεφωνικό support για κάποιο διάστημα και κάποια άλλα πραγματα όπως τυπωμένο documentation κ.α

Για να έρθουν όλα αυτά σε σένα περνάνε μέσα από ένα δίκτυο προώθησης προϊόντων που φυσικά ζητάει χρήματα, Έτσι λοιπόν βγαίνει ένα κόστος για το suse που φυσικά δεν χρειάζεται να το επομιστείς αν απλά κατεβάσεις το opensuse από το site της novell χωρίς τα proprietary DVDs.

Τώρα να δεν κατάλαβα καλά την ερώτηση σου και εννοείς γιατί να πάρεις το suse αντί τα vista αυτό είναι θέμα του καθενός και δε φαντάζομαι να περιμένει κανένας την απάντηση του σε κάποιο forum.

Ελπίζω να βοήθησα...

βασικα οπως το διαβασα μαλλον το αντιθετο καταλαβα απο τα γραφομενα και απο τασχολια καποιων που το δοκιμασαν,αν ειναι ετσι σε χιουμοριστικο πνευμα που μου αρεσουν κατι τετοια αλλωστε ,τοσο το καλυτερο γιατι ειχα ψιλοαπογοητευτει και ευκαιρια να το δοκιμασω και εγω στο ubuntu :)

εγω βεβαια το ειχα ετοιμο απο το cd στα win ,απλα το περναγες χτυπαγες ενα εικονιδιο και επαιζε και μετα το ελυωνα :thumb:

επαναλαμβανω παντως οτι σε αυτη τη συζητηση συμμετεχω

1)επειδη τη βρισκω πολυ ενδιαφερουσα,οπως και ολη τη φαση με το ubuntu που εχω περασει και μπορω να εχω καποια αποψη

2)σιγουρα οχι για να πικαρω κανεναν και γιατι αλλωστε να το κανω αυτο,ασχετως του ποσο με εχετε βοηθησει σε αυτα και το σεβομαι αυτο

3)μαθαινω πραγματα οπως αυτα γιατα mac

4)η ανταλλαγη αποψεων δε βλαπτει ,αντιθετα σε μαθαινει και καποια πραγματα

τελος για τη πληροφοριση καθε ενδιαφερομενου φορμαρα προσφατα το Ubuntu και αναγκαστικα να το ξαναπερασω,δεν εφτεγα εγω για αυτο ουτε μπορουσα να ψαχνω 100 ωρες ,προτιμησα να το ξαναπερασω ,πολυ ευκολα ειναι η αληθεια,δε με αποθαρρυνουν τετοια ,ουτε και αλλους φανταζομαι,αλλα αν μιλαμε επισης για τη διαδοση του Linux γενικοτερα υπαρχουν αντικειμενικα εμποδια που νομιζω δε μπορουν να τα παραγνωρισει κανεις ουτε να τα κοροιδεψει και στη τελικη για να αποφασισει καποιος να ασχοληθει σιγουρα εξαρχης σε καποιο βαθμο καταλαβαινει οτι υπαρχουν καποιες απαιτησεις σε χρονο κτλ

το θεμα ειναι οτι το ubuntu εχει ανοιξει thread νομιζω που υποβαλλει κανεις προτασεις για βελτιωση του,για αλλες διανομες δε ξερω

πολυ θετικο αυτο

παιδια τωρα ειδα τα αλλα μηνυματα,θα απαντησω καποια αλλη στιγμη γιατι τωρα δε προλαβαινω

Τελικά όντως άλλο το "δωρεάν" και άλλο το "ελεύθερο".

Starsky ανταλλαγή απόψεων κάνουμε, δεν υπάρχει λόγος για καμία σύγκρουση.

Αν πιστεύεις ότι παιδεύεσαι καλό είναι να μην ασχοληθείς καθόλου μιας και δεν είναι και θέμα ζωής ή θανάτου :)
Εξαιρετικά σωστά!

μα,ακριβως ετσι το εγραψα για να δειξω οτι το πιστευω αυτο οτι απλα ανταλλαγη αποψεων κανουμε σε ενα πολυ ενδιαφερον θεμα και ουτε γραφω κατι με σκοπο οποιαδηποτε συγκρουση,καθε αλλο.

λογους για να χρησημοποιησεις windows μπορω να βρω αρκετους,για Linux αλλους τοσους και για dual boot επισης,αμα θελετε το αναλυουμε και αλλο

και προφανως καποιους λογους προσωπικους εχω που ασχολουμαι

ζητημα θανατου δεν ειναι και ουτε παιδευομαι γιατι με ενδιαφερει και επιλεγω να ασχοληθω με αυτο και αφου εχω dual boot κανω οσες δουλειες θελω στα win και εξερευνω και το Ubuntu που εχει την γοητεια του

τωρα βεβαια δε παντρευτηκα και κανενα απο τα δυο,αμα δω οτι δε γουσταρω να ασχολουμε πλεον με καποιο απο τα δυο και με παιρνει σταματαω την ενασχοληση και αμα βγει καποιο αλλο αξιολογο λειτουργικο τοτε ασχολουμαι πλεον μονο με αυτο,ετσι απλα,απλα μου αρεσει να ειμαι ανοιχτομυαλος και να βλεπω τι υπαρχει

τωρα επειδη ειδα οτι η συζητηση αφορουσε και τη διαδοση του Linux γενικοτερα παραθεσα καποιους λογους που τη καθιστουν προβληματικη και περιορισμενη και σε αυτο το πλαισιο παντα εκανα καποιες αναφορες,οποτε ναι μπορει να ειναι παιδεμα αρχικα τουλαχιστον και τα Win μπορει να σε παιδεψουν αλλωστε,αλλα οταν διαβαζω το αντιθετο και η διαφημιση που πεφτει γενικοτερα στα παρουσιαζει ολα απλα και στη πραξη συμβαινει το αντιθετο και να μην υπαρχει συμβατοτητα υλικων , μετα πολυ λογικο να μην στρεφεται ο κοσμος προς τα εκει (γιατι λεει ανασκευαζοντας το ερωτημα οχι γιατι παιδευεσαι αλλα γιατι να ξεκινησω να παιδευτω),ασχετως των προβληματων των vista,γιαυτο εγραψα περι των χρηματων οτι αν μεταξυ δυο επιλογων πρεπει να πληρωσεις αντι να επιλεξεις την δωρεαν υπαρχει λογος και αυτος δεν ειναι η τεμπελια,εγω σπασμενα δεν εχω,τα home γυρω στα 70 ευρω τα πληρωσα που δεν ειναι κανα φοβερο ποσο

για servise pack 2 στα vista, αλλου το διαβασα οποτε αν δεν ισχυει ,δεν ισχυει

καλο ειναι να μαθαινεις καινουργια πραγματα παντως

αν παντως γενικοτερα ειναι δυσχερης η χρηση linux τοτε δε θα πρεπει να μας κανει εντυπωση που το δημοσιο εισαγει win στους υπολογιστες του,φανταστειτε τοτε ποσες αφορμες θα βρισκαν με Linux για να λουφαρουν οι υπαλληλοι!

γιαυτο λεω μη τους δινουμε αφορμες για περισσοτερα :) δημοσιο forever

Συμπτωματικά είδα σήμερα αυτό και έχει πολύ γέλιο και για μερικούς πολύ αλήθεια :)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μου αρεσει οταν ψαχνεις το net :worship:

Από τη μια συμφωνώ γιατί π.χ. κι εμένα μ'αρέσει πολύ το command line, από την άλλη διαφωνώ καθέτως στο θέμα special clique..... Ημαρτον! :fafoutis:

(που πήγε ρε ο φαφούτης; φέρτε τον πίσω!)

Στο κείμενο - σκέψεις που παραθέτει με το link του ο φίλος Shock θα παραθέσω τις λίγες παρακάτω γραμμές.

Πρώτα από όλα πρέπει να διαθέτεις τον απαραίτητο χρόνο και την απαραίτητη διάθεση για να ασχοληθείς με τον τρόπο που αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου. Με την ίδια λογική κάποιοι (ονόματα δεν λέμε και υπολήψεις δεν θίγουμε) παρόμοια τους αρέσει να ασχολούνται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο πειράζοντας το hardware του συστήματος και δίνοντάς του να καταλάβει φτιάχνοντας extreme καταστάσεις.

Καταλαβαίνω και κατανοώ ότι την τρέλλα που έχω εγώ με το hardware modding κάποιοι μπορεί αντίστοιχα να την έχουν με το OS τους και εκεί, ναι, θα συμφωνήσω απόλυτα το Linux είναι και διασκεδαστικό και μπορεί να προσφέρει γνώσεις και ικανοποίηση πάσης φύσεως τρέλλας και παράνοιας (με την καλή έννοια των λέξεων πάντα) .

Ο Pooky (o κάθε hardware nut) αν δεν κάνει παλαβά με το hardware κάτι του λείπει. Οτιδήποτε κάνει το κάνει απλά για το κέφι του, γιατί έχει πλάκα. Ο Telamon (ο κάθε Linux nut) αν δεν χτυπήσει το κεφάλι του να στήσει Arch linux κάτι του λείπει. Παρομοίως και αυτός οτιδήποτε κάνει το κάνει απλά για το κέφι του, γιατί έχει πλάκα.

οταν βγήκαν τα ΧΡ, όλος ο κόσμος γκρίνιαζε οτι δέν είχαν backwards compatibility αλλα παρόλα αυτα, ολοι τα έβαλαν (εκτός απο επαγγελματίες που επρεπε να τρέχουν συγκεκριμένα προγράμματα).

Μετα βγήκε το dosbox και όλοι το ξέχασαν...

Εκει μου θέλω να καταλήξω ειναι οτι το "δεν παίζει παιχνίδια (πχ Oblivion οπως αναφερθηκε παραπάνω)" δεν ειναι αρνητικό, δεν ειναι λόγος για να μην προτιμήσει κανείς το λειτουργικό.

Ειναι σαν να λες οτι η μπετονιερα δεν χτυπάει καλα τα αυγά...

Αν διαβασουμε τα requirements των παιχνιδίων, θα δούμε οτι δέν γράφουνε πουθενα linux αρα ipso facto, ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ για να παίζουν σε linux.

Το project wine ειναι (και θα είναι παρα το αρκτικόλεξο) ενας emulator.

Το δευτερο θεμα είναι οτι έχουμε μαθει συγκεκριμένα προγράμματα, παραδείγματα δώθηκαν πιό πανω, αλλα σίγουρα δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε το cubase με το audacity?

Και ας μην ξεχναμε οτι να κάνουμε επαγγελματική δουλεια (ακα βγαζουμε λεφτα) με πειρατικά προγράματα ειναι ποινικό αδίκημα.

Γενικοτερα εχουμε συνηθησει να θέλουμε ms office για να γράψουμε την λίστα για τα ψώνια και adobe premier για να κόψουμε τους τίτλους μιας ταινίας, γιαυτο και μας κακοφαίνονται τα open source προγραμματα που κανουν απλα την δουλειά για την οποια φτιάχτηκαν...

Οσον αφορα για την παραπληροφόρηση που αναφερω προηγουμενως, μιλάω για τις "προσωπικές" εμπειρίες μελών που και μονο διαβαζοντας τες, προσωπικά παντα μιλωντας και με βάση την δική μου εμπειρια στο θεμα, μου δινουν την εντυπωση οτι δεν ηταν τοσο σαφης, ή οτι οι προσπάθειες ηταν μάλλον πρόχειρες και χωρίς ιδαίτερη προσοχή η ενθουσιασμό.

για το ποινικο αδικημα συμφωνω και το κατακρινω και εγω ,αλλα να εχουμε υποψη μας οτι οταν μια εταιρια πχ η adobe εξαγοραζει αβερτα εταιριες σημαινει οτι εχει τη δυναμη οχι μονο να παρεμβαινει στην αγορα ,αλλα και να τη μετασχηματιζει σε βαρος των αλλων,οποτε και βεβαια θα γινεται πειρατια για αντιδραση και καλα κανουν γιατι πολυ αερα εχουν παρει,απο την αλλη εχετε δει καμμια σχ ολη να σου μαθαινει κατι αλλο?

τα free προγραμματα οντως σε βοηθουν να κανεις τη δουλεια σου,αλλα οχι στον βαθμο των επαγγελματικων και ειναι και πιο δυσχρηστα,αλλο gimp (φιλοτιμο)αλλο photoshop(θεικο)και παει λεγοντας,το audacity ειναι ημιεπαγγελματικο και δεν εχει πληρεις δυνατοτητες πχ cool edit pro ουτε υποστηριζει ολα τα αρχεια,δυνατο ομως.

τωρα το τι προσπαθεια κανει ο καθενας μονο ο ιδιος το ξερει,ειδικα οταν δεν ειναι προγραμματιστης

Πίσω
Μπλουζα