Δεν το 'τρωγα με τίποτα

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Λορένα
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Λορένα

RetroNuts!
Αντιδράσεις
327
Και μέσα στα αγαπημένα φαγητά και σνακ, ηταν και πάρα πολλά αυτα που δεν τα τρώγαμε με τίποτα.

Θες απο πεισμα, θες απο αηδία, δεν τα τρώγαμαι, οσο και αν μας λέγαν πως ειναι θρεπτικά.

Τι λετε για μια λιστα με ολα αηδιαζαμε μικροι? ;)

Πχ το γάλα, που το επινα με πολυ ζορι, σε ολα τα παιδικα μου χρονια (αν και.. ας ηταν καλα οι γατες που ειχαμε :P ).

Τα λαχανικα (και οχι τα φρουτα) που τα εφτυνα #)

Και απο κει και περα αρχιζουν τα φαγητα : γεμιστα, φασολακια πρασινα, σπανακορυζο, ρεβύθια, ολα τα κρεατικά εκτος απο τα μπιφτεκια και παρα πολλα αλλα ακομη επεφτε μαυρη πεινα, σαν ηταν στο μενου :(

Στα σνακ, με αηδιαζαν παντα τα πιτσίνια.

Τωρα που το σκεφτομαι, η λιστα με τα φαγητα που ετρωγα, ηταν μετρημενη στα δαχτυλα του ενος χεριου.. :xm:

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σπανακορυζο δεν ετρωγα ,φασολαδα δεν ετρωγα,φακιες δεν ετρωγα ,συκωτι δεν ετρωγα ,αλλα ολα αυτα τωρα τα τρωω!!

Αυτα που συνεχιζω πεισματικα να μην τρωω ακομα και σημερα (Μεγαλωσα και μυαλο δεν εβαλα θρεντ) ειναι αγκιναρες ,ψαροσουπα,μαπορυζο,μαπα,λαχανο,κουνουπιδι κοκορα και κουνελι!!!

Μωρο δε θυμαμαι αν ετρωγα, αλλα απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου 4-5 χρονων, δε μπορουσα με τιποτα να φαω κρεμα.

Πιο μεγαλος με αηδίαζαν τα νερόβραστα, όπως κολοκύθι, κουνουπιδι, πατζαρι κλπ

Βασικά μικρή δεν έτρωγα τίποτα!!!! Αφού κατέληξα στο νοσοκομείο στο παρα πεντε. Από δημοτικό και πέρα έστρωσε η κατάσταση και το μόνο που δεν έτρωγα ήταν τα μπιζέλια. Μάλιστα ένα μεσημέρι που τα είχε φτιαξει η μάνα μου με εκβίαζε οτι αν δεν τα φάω δεν θα μου δώσει την Μπιμπιμπο που μου είχε πάρει δώρο 8). Ε, κατέληξαν ταπετσαρία στον τοίχο :D

Τώρα αδειάζω το Ιζολα στο τσάκα πίκο

Εγώ δεν έτρωγα το μπριαμ και το γιουβέτσι...χρυσό με κάνανε δεν το έβαζα στο στόμα μου! Επίσης δεν έτρωγα αρνί και ειδικά κρύο(τις μέρες μετά το Πάσχα...απορώ ακόμα πως το έτρωγαν). Βέβαια τσάκιζα τις πέτσες και τα κοκορέτσια!

Αποτέλεσμα:Ένα υπερβολικά αδύνατο παιδί και έφηβος που πλέον τρώει όλο το φαγητό του ως ενήλικας!

Μικρός εγώ δεν έτρωγα φάκες, φασολιά και ακόμα και τώρα τα ψάρια με αηδιάζουν.

Απο σνακ δεν μου άρεσαν τα φουντουνια

Εγω ειμαι σταθερος στις πεποιθησεις μου. Οτι δεν ετρωγα δεν το τρωω.

Φετα!! Μονο η οψη με αναγουλιαζει ποσο μαλλον δε η μυρωδια. Αν πιασει καποιος φετα και παει να με ακουμπησει πεταγομαι οπως οι κοπελες με τα κατσαριδοπουλα.

Γενικα, ωμα τυρια πασης φυσεως, ψημενα τα τρωω, εκτος απο σαγανακι. Κανω την καρδια πετρα για γκουντα τυπου μεσα σε σαντουιτς. Πιτσες, τοστ και τα λοιπα τα τρωω με χιλια. Για τριμμενο τυρι στα μακαρονια ουτε λογος.

Αυτη ειναι η βασικη μου παραξενια. Στα επιμερους τωρα. Δεν τρωω φακες με τιποτα και τελευταιως αποφασισα να μη κουραζομαι με τα ρεβυθια. Επισης δεν τρωω τα φασολακια (δεν με αηδιαζουν απλα δεν τα τρωω) και τα γεμιστα (αν παραστει υπερβολικη αναγκη τρωω την πιπερια και τα αμπελοφυλλα-τυπου ντολμαδακι στο φουρνο). Τρωω πολυ ευχαριστα τις μπαμιες, αγκιναρες αλα πολιτα, αρακα και σκοτωνω για γιγαντες πλακι στο φουρνο ή φασολαδα με ρεγγα και τουρσια.

Η χειροτερη εμπειρια μου παντως περαν της φετας ηταν στο στρατο. Εκει ηταν η πρωτη και τελευταια φορα που συναντησα αυτη την αηδια, μιας και κανενας που ξερω δεν το τρωει αυτο το πραγμα. Βραστα καλαμαρια κονσερβας. Σχεδον καθε τεταρτη εμενα νηστικος το μεσημερι. Η βρωμα αυτου του πραγματος δεν περιγραφεται. Ουτε για δολωμα δεν το εβαζες. Η τραπεζαρια εζεχνε ολοκληρη κατι μεταξυ ψαριλας και σαπιλας. Το αποκορυφωμα ηταν μια φορα (πριν γινω υπαξ και αφησω αυτα τα σπορ) που μου ετυχε να εχω αγγαρεια στα εστιατορια τεταρτη και επρεπε να καθαρισω το καζανι απο τα υπολειμματα. Σιχαθηκα την ζωη μου. Ακομα το θυμαμαι.... μπρρρρρρρ

Ρεβυθια, συκωτι, μαγειριτσα, σκορδαλια, κοκορετσια (και συναφη)...και συνεχιζω να μην θελω ουτε να τα βλεπω...

Δεν έτρωγα φακές,φασόλια,μπάμιες,μελιτζάνες,κοκκινιστά,και γενικά ότι έχει σχέση με κόκκινη σάλτσα,επίσης ότι περιέχει κρεμμύδι και σκόρδο,και ακόμα δεν τρώω αυτά.

Τα όσπρια δεν τα ήθελα με τίποτα. Επίσης φασολάκια, μπάμιες και αρακάδες. Μάχη γινότανε σπίτι για να φάω. Απ' ότι θυμάμαι με έβαζαν μπροστά στην τηλεόραση χάζευα και έτσι μου δίνανε.

Α, δεν προσθεσα οτι σημερα τρωω τα πάντα :D βεβαια καποια οχι με τοσο κεφι (πχ λαχανορυζο και ρεβυθια)

Επισης μικρος δεν αντεχα το λεμονι. Σημερα αποφασισα οτι μου αρεσει μονο σε ορισμενα φαγητα, ειδικα το ψητο κρεας.

Παντως αυτο που σημερα λεω οτι δε θα φαω με τιποτα, ειναι το ταουκ κιοκτσού, το γνωστο Πολιτικο γλυκο που χρησιμοποιει κρεας κοτοπουλου αντι για αλευρι 8) με αηδιαζει η ιδεα και λεω οτι αν ποτε βρεθει μπροστα μου, θα το σκεφτω πολυυυυυ για να δοκιμασω (αν και εχω ακουσει τα καλυτερα)

Για τον Άλκη αυτό το topic πρέπει να αλλάξει σε "Δεν το τρώω με τίποτα" και το πρώτο post να ξεκινάει με "ΕΙΝΑΙ και πάρα πολλά αυτά που δεν τα ΤΡΩΜΕ με τίποτα"!

Δεν έτρωγα λοιπόν ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ συκώτι (που τότε το χαμε μια φορά τη βδομάδα σχεδόν σπίτι και τώρα που μου αρέσει πλέον δεν μπορώ να το βρω... με τίποτα!). Μετά δεν έτρωγα ψάρια (ειδικά βραστά) και όσπρια, τα οποία επίσης πλέον μου αρέσουν.

Πάντως ακόμα και 8 χρονών είχα μεγαλύτερη γκάμα από τον Άλκη στα 35 του!! :P

Παρομοίως κι εγώ δεν έτρωγα πολλά. Κουνουπίδι/ψαρόσουπες/λάχανο βραστό ήταν (και καλώς ή κακώς είναι ακόμα) out of tha question!!! Ευτυχώς εβαλα μυαλό και τρώω τα πάντα, πλην των ανωτέρω! :D

@Λορενα, επινα όμως πολύ γάλα γι'αυτό και ψήλωσα. Απορώ εσύ πώς ψήλωσες! :P

Οτιδήποτε έχει μέσα αρνίσιο κιμά. Μια φορά έκανα το λάθος να δοκιμάσω ένα πολίτικο (λαχματζούν αν δεν κάνω λάθος ή κάπως έτσι - τα μπερδευω) και εφτασα στο τσακ από το να κάνω εμετό στο μαγαζί.

Εφιάλτης!

Μπλιαχ!

Τις φακες ρε παιδια...αυτες οι φακες.... οταν ακουγα το ονομα τους μου ανεβαινε η πιεση!!! Τι σε χρωματιστο πιατακι μου τις βαζανε, τι σε μπολακι, τι σε ταπερ, τιποτα...8)

Και ημουν και απο τα παιδια που δυσκολα αν πεινουσαν δεν ετρωγαν.

Και σολα βραστη που λεει ο λογος. Αλλα τις φακες της μανας μου με τιποτα.

Μεχρι που καταλαβα γιατι...

Γιατι τις εφτιαχνε ξενερωτες!!! Δεν τους εβαζε αρκετα μυρωδικα! :o

Ρε γμτ αν το ηξερα θα ειχα γλυτωσει πολυ μουρμουρα...Βαλε ρε μανα λιγο σκορδακι παραπανω, λιγο ξυδακι μπαλσαμικο, λιγη ριγανη.

Τις εφαγα λοιπον ενηλικη στην Ιταλια, με λαδι ελιας, ξυδι μπαλασαμικο της Modena και της απαγορεψα να τις μαγειρευει οταν ερχομαι στην Ελλαδα.

Ρεβύθια και κουνουπίδι.Ειδικά με τα ρεβύθια έχω σχέση μίσους!!Μου τα τάϊσε η μαμά μου ενώ τα είχα κάνει εξαγωγή στο πιάτο :o ...μου έμεινε το τράυμα :D

Rygar είπε:
@Λορενα, επινα όμως πολύ γάλα γι'αυτό και ψήλωσα. Απορώ εσύ πώς ψήλωσες! :P
Εμενα ειναι οικογενειακο το υψος αγαπητε μου, δεν χρειαζομουν εξτρα ενισχυση ;) και απο την πλευρα του μπαμπα μονο (φανταζεσαι να ηταν και απο την μαμα ε? γκαζον θα σε εβλεπα :P ).

Τεσπα.. το αρνι-κατσικι ουτε και εγω το τρωγα και εξακολουθω να μην το τρωω. Πασχα δεν χαρηκα ποτε γι'αυτον τον λογο :( Ολοι να τρωνε γυρω μου και γω να τους κοιταζω μπροστα σε ενα πιατο με κρεας-αρνι που δεν το αγγιζα καν (ε ρ πεινες για μερες που τραβαγα μεχρι να ξαναφαμε φαι της προκοπης :( :(). και ακομη και σημερα τα ιδια τραβαω :cry:

Δεν μπορω ουτενα διανοηθω πως περνανε στον εισοφαγο τα σαλλιγκαρια, ειτε κοκκινιστα, ειτε με τυρια ειτε με οποιονδηποτε τροπο..!!!!

Επισης ακομη απορω πως εβλεπα κατι παππουδες μου να τρωνε κεφαλακια απο αρνι (ματια, εγκεφαλο, γλωσσα κλπ)!!! Μαλιστα θυμαμαι οταν ημουν πρωτη δημοτικου με ειχε παρει ο πατερας μου απο διπλα να με μαθει να τρωω εγκεφαλο αρνιου..!!! Αν θυμαμαι μπορει αυτο το αηδιαστικο ασπρο πραγμα να αγγιξε και τα ροδοκοκκινα αθωα μου χειλακια, αλλα μεχρι εκει μετα πρεπει να το εφτυσα καταμουτρα στον πατερα μου..!!!

Επισης δεν ετρωγα μαγιονεζα, ρεβυθια, αρνι, λαγο, κουνελι κοκκορα.!!!

Τα μονα που σημερα μπορω να τρωω ειναι μαγιονεζα και το αρνι ΜΟΝΟ το Πασχα κι αυτο χωρις ορεξη και ιδιεταιρη διαθεση..!!!

ΥΓ Για το αρνι να προσθεσω οτι ο μονος λογος που αγγιξε τα αθωα μου χειλακια, ηταν μονο και μονο επειδη με δελεαζε ο πατερας μου οτι θα γινω πανεξυπνος αν το φαω, κι επειδη στην αριθμητικη δεν τα πηγαινα καλα το ειχα αναγκη αυθτο το..θαυμα..!!!! Τελικα δεν εφαγα ποτε εγκεφαλο, γι αυτο δεν προκοψα στη αριθμητικη, και σε κανενα μαθημα δηλαδη... :D

Δεν το τρωγα, δεν το τρώω και δεν θα το τρώω

Κολοκύθι

Πράσσο

Κουκιά

Πίσω
Μπλουζα