Δεν το 'τρωγα με τίποτα

Παρολο που τα αυγα με πατατες ηταν και συνεχιζει να ειναι το αγαπημενο μου φαγητο, δεν μπορουσα με τιποτα να βλεπω τα αυγα με τον κροκο προς τα επανω..!!!!! Προφανως επειδη η μανα μου ελεγε "αυγα ματια", εγω ειχα την εντυπωση μικρος οτι το εννοουσε κιολας και την εβαζα καθε φορα να τα τηγανιζει αναποδα ωστε οταν τα σερβισει να μην φαινεται ο κροκος..!! Μονο ετσι τα ετρωγα...!!!!

Επισης επειδη παντα αφηνα κατι στο πιατο, μου ελεγαν οτι αν δεν φαω την τελευταια μου μπουκια αφηνω την γυναικα μου, και δεν μπορουσα να καταλαβω τοτε, οτι δεν επρεπε να την φαω, γιατι αυτο που μου ελεγαν τελικα ηταν...ευχη..!!!! Σημερα το μετανιωνω πικρα για τις μπουκιες που εχω φαει...(Αφιερωμενο στην μελλουσα γυναικα μου χιχιχιχι) :D :D:D
 
Με εμένα συμβαίνει το εξής περίεργο: υπήρξα παιδί που έτρωγε/δοκίμαζε τα πάντα από λίγο. Στα 5 μου έτρωγα πράγματα αδιανόητα για παιδί, όπως σαλιγκάρια, βολβούς, ρόκα, φάβα, πατσά κλπ...

Αυτά όμως που δεν έφαγα ΠΟΤΕ στη ζωή μου και ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ποτέ να φάω ό,τι και να γίνει, είναι:

μελιτζάνες, κουκιά, μυαλά, αμελέτητα :)biglaugh: ), βατραχοπόδαρα:animeek:.
 
Εγώ όλα τα τσάκιζα και ποτέ δεν πάχαινα... εξαιρούνται οι γλυκές πιπεριές που με αηδιάζουν και επίσης μου προκαλούν αλλεργία (ακόμα).
 
Αν έβλεπα πράσα βραστά η μαγειρευτά μαζί με κρέας ή άλλο συστατικό είχαμε δράματα στο σπίτι! Αν το πράσο είχε ακουμπήσει έστω μισό χιλιοστό από το κρέας αρνιόμουν πεισματικά να το φάω.

Πέρα από αυτή την ιδιαιτερότητα μου, όλα τα άλλα φαγητά τα έτρωγα.

Παραδόξως, κάποια φαγητά που έτρωγα τότε χωρίς πρόβλημα, τώρα δεν μπορώ να τα φάω (κυρίως μπάμιες, ρεβίθια και κουκιά)
 
Μικρός δεν έτρωγα πολλά φαγητά, μα ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να φάω ψάρι με ουρά. Αντίθετα, μύδια, στρείδια, γαρίδες και άλλα θαλασσινά είναι τα αγαπημένα μου. Κάποτε έφαγα κατά λάθος μέσα σε καναπεδάκι αντζούγια και την απέβαλα στο δρόμο... Αξιοσημείωτο είναι ότι κόκκινες πιπεριές δεν έτρωγα από φόβο γιατί θα καιγόμουν! μέχρι που με έπεισε η αδερφή μου στα 1980 φεύγα και από τότε είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά. Δεν έτρωγα επίσης τραχανά , μελιτζάνες και μπάμιες, σε αντίθεση με σήμερα. Ναι, έπινα κι εγώ κάποτε μουρουνέλαιο, που το λέγαμε ψαρόλαδο. Κρέατα, γλυκά και όσπρια μου άρεσαν πολύ.

Από τις σημερινές άσχημες εμπειρίες είναι το σοκ που έπαθα μέσα στο αεροπλάνο σε βρετανική εταιρεία όταν μου έδωσαν να φάω κάτι που είχε μανιτάρια (τρελαίνομαι για μανιτάρια αλλά αυτό δεν τρωγόταν!) και επίσης όταν από περιέργεια έφαγα καβουρόσουπα... Με την πρώτη κουταλιά μου ήρθε η χειρότερη γεύση του ψαριού με ουρά!
 
Θα πώ και εγώ με τη σειρά μου πως διάφορες συνήθειες που είχα μικρός, τις κράτησα έως τώρα. Ίσως φταίνει οι γονείς μου που με κακόμαθαν πολύ. Φαγητά όπως η φασολάδα, ο τραχανάς, γίδα βραστή (μπλιααχ)καθώς και παντώς τύπου οσπριοειδή ανέκαθεν έτρωγαν πόρτα τη στιγμή που έφταναν στον οισοφάγο μου. :)

Μια επίσης συνήθεια που είχα μικρός, αλλά έχω αλλάξει τώρα, είναι το φρέσκο γάλα. Απο πολύ μικρός, η μυρωδιά του και μόνο μου προκαλούσε εμετό και γι αυτό έβαζα πάντα (μπόλικο) κακάο ή σοκολάτα. Χωρίς αυτά ήταν αδύνατο πραγματικά να το κατεβάσω.

Δεν θα ξεχάσω μια πρωία όταν σηκώθηκα για να πάω στο σχολείο (δημοτικό) και διαπιστώνω έντρομος πως η σοκολάτα είχε τελειώσει, αλλά ο Πατέρας μου είχε ήδη σηκωθεί απο τα χαράματα και μου είχε ήδη φτιάξει γάλα..Με το που σηκώνομαι μου λέει κοφτά (πρωί όπως ήταν και κοιμόταν όρθιος) "κάτσε"! Και βλέπω να μου φέρνει ένα ποτήρι γάλα κάτασπρο και όχι σοκολατένιο όπως είχα συνηθίσει!! Αφού αηδίασα στη θέα του και μόνο, λέω στον Πατέρα μου "δεν θέλω να το πιώ". Με το που του το λεω αυτό λέει με μια αγριάδα (άλλη δουλειά δεν είχε πρωινιάτικα θα κανε κουβέντα μαζί μου) "θα το πιείς και θα πείς κι ένα τραγούδι"!! Αφού κράτησα την ανάσα μου γιατί δεν άντεχα στην μυρωδιά του, το κατέβασα μονορούφι...στο δρόμο για το σχολείο κατάφερα και δεν το έβγαλα..

Τώρα πλέον όμως τρελένομαι για φρέσκο γάλα πραγματικά και μπορώ να κατεβάζω λίτρα την ημέρα (με η χωρίς σοκολάτα)! Που οφείλεται τέτοια αλλαγή δεν μπορώ να το καταλάβω. Αλλά στα προαναφερθέν φαγητά...έχω μείνει απτόητος και δεν σκοπεύω να αλλάξω!!!

Πατάτες τηγανητές και μπριζόλα FTW! (σταθερή αξία-ρετρό φαγητό) ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΑΜΙΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!!!!!
 
Πολλά φαγητά δεν έτρωγα μικρός, όπως όλα τα όσπρια,τις μπάμιες, το μουσακά, τις αγκινάρες , τον τηγανητό γαύρο, κλπ. Μόνο από κρεατικά έτρωγα τα πάντα!!! Όταν λέμε τα πάντα εννοούμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! Απότέλεσμα 18 χρονών με 1,82 ύψος μπήκα στο Ναυτικό και ήμουν 59 κιλά!!!! Αφού στις ιατρικές δοκιμασίες με γράψανε χαριστικώς 60 κιλά!! Εκεί λοιπόν που αναγκαστικά έτρωγα ότι είχε το πρόγραμμα έφτασα σε 3 μήνες τα 72. Τώρα βέβαια κοντεύοντας στα δεύτερα ..άντα έχω καταντήσει να σαβουριάζω ότι βρω μπροστά μου και είμαι μόνο 85 κιλά.

Υ.Γ. Δεν νομίζω πως υπάρχει τίποτα ποιο αηδιαστικό από κάτι σαν κρέμες τα quakers νομίζω τα λένε!!!!!!
 
μικρή έτρωγα μόνο 2 πράγματα: πίτσα και μακαρονάδα! από φαγητά γιατί στα γλυκά ήμουν πιο ... ανοιχτή σε προτάσεις :) νόμιζα λοιπόν πως αν ποτέ ζήσω ιταλία θα βρεθώ στον παράδεισο. ανακάλυψα πολύ γρήγορα ότι παράδεισος δεν υπάρχει - και ήταν πιο μεγάλη πίκρα κι από κείνη που πήρα όταν έμαθα πως δεν υπάρχει άης βασίλης :( στην ιταλία έμαθα ότι μπορεί κανείς να σιχαθεί ακόμα και αυτά που πάντα έτρωγε. απ΄την άλλη έμαθα να εκτιμώ την κουζίνα της μαμάς και έτσι τώρα είναι ελάχιστα τα πράγματα που δεν τρώω ...

πάντως το πιο μεγάλο κρίμα είναι ότι δεν έπινα φρέσκο γάλα μικρή. στη ρόδο βέβαια το φρέσκο ήταν απαίσιο τότε, και μου έβαζαν να πιω απ΄το συμπυκνωμένο ... αυτό πια έβαζα τη μαμά μου να το σουρώνει έτσι κι έβρισκα ποτέ πηγματάκι! τι δράμα κάθε πρωί αυτή η ιστορία! μόλις πήγα ιταλία και δοκίμασα το φρέσκο γάλα τους έγινα φανατική! κατέβαζα λίτρα την ημέρα! ευτυχώς που δεν έζησα ποτέ για πολύ αγγλία γιατί εκεί θα κατέβαζα καρδάρες (έχουν το νοστιμότερο γάλα που δοκίμασα ποτέ έβερ - τύφλα να' χει η ελβετία ...)
 
Clemence είπε:
ευτυχώς που δεν έζησα ποτέ για πολύ αγγλία γιατί εκεί θα κατέβαζα καρδάρες (έχουν το νοστιμότερο γάλα που δοκίμασα ποτέ έβερ - τύφλα να' χει η ελβετία ...)
Μάλλον θα φταίνε οι τρελλές αγελάδες που έχουν εκεί.

Και για τον πατσά δεν λένε ότι αν δεν είναι και λίγο βρώμικος δεν είναι νόστιμος; :biglaugh:
 
Oσο απιστευτο κι αν φαινεται, δεν ετρωγα καρπουζι. Για την ακριβεια, το σιχαινομουν! Προσπαθησαν πολλες φορες οι δικοι μου να με κανουν να το αγαπησω, αλλα ματαια... Ετσι περασαν τα χρονια και ενω ολοι στο τραπεζι ετρωγαν με περισση ευχαριστηση το ζουμερο φρουτο, εγω αηδιαζα μονο στην οψη του.

Καλοκαιρι του 2002, βραδακι σε ενα εστιατοριο στο Λουτρακι σερβιραν παλι καρπουζι. Μετα απο προτροπη ενος απο την παρεα ειπα να ξαναδοκιμασω μια μπουκια παλι. Οχι μονο δε δυσανασχετησα, αλλα μου αρεσε κιολας!

Σιγα, σιγα μαλιστα εφαγα μια αρκετα μεγαλη ποσοτητα...

Απο τοτε ειναι ενα απο τα πιο αγαπημενα μου φρουτα, και οποτε πηγαινω στο Λουτρακι το βλεπω σαν το μερος οπου εμαθα (επιτελους) να τρωω καρπουζι!
 
εγω 8υμαμαι ποσο σιχαινομουν το γαλα.. οποτε η γιαγια μου που με κρατουσε ολη μερα γτ οι γονεις μου δουλευαν ειχε εφευρει ενα κολπο. Ειχε βρει μια κουπα που ειχε γυρω γυρω ζωγραφισμενα παιδακια κ τα ονομαζε οπως τους συμμα8ητες μου.. αναλογως με ποιον εμοιαζαν.. οποτε: ελα μια γουλιτσα για την ελενη την ταδε.. γυρναγε την κουπα φαινοταν αλλο κοριτσακι..αρα: ελα μια γουλιτσα για τον γιωργακη... κτλ κτλ. κ ετσι επινα ολο το γαλα χωρις να το καταλαβω!
 
Δεν μου άρεσε το γάλα και τα ψάρια, όπως επίσης η φασολάδα και το μοσχαρίσιο κρέας.

Τώρα τα τρώω αλλά σπάνια και σε μικρή ποσότητα.
 
Φάβα και μαυρομάτικα φασόλια....

Κάποια στιγμη αηδίασα και με τη μαγιονέζα (Έφταιγε η μάρκα που έπερνε η μάνα μου - ΕΚΜΑ).

Επίσης χόρτα (εκτός Γιαχνερά που ήταν ψημένα με αρνάκι με κόκκαλο), αν δεν συνοδεύτοταν απο μπριζόλα!!

Τώρα τα τρώω όλα εκτός κεφαλάκι αρνιού που μικρός το διαλούσα κανονικά, είναι απίστευτο πως αναθεωρεί το σώμα σου , τι τροφές χρειάζεσαι....
 
αν εξαιρέσουμε φίδια,κατσαρίδες και τα συναφοί που δεν είναι του πολιτισμού μας..οι ΜΠΑΜΙΕΣ δεν υπάρχουν καν στο λεξιλόγιο μου..μια φορά μόνο τις έφαγα μικρός και εκείνες στο κεφάλι μαζί με το πιάτο καπέλο....χοχοχο
 
Θα χωρίσω τα φαγητά σε 3 κατηγορίες

α) Τα φαγητά που δεν έτρωγα ούτε τότε ούτε τώρα είναι τα παρακάτω:

Φασολάδα, γεμιστά, αρνιά,κατσίκια, πράσα, σέσκουλα, και πολλά άλλα χορταρικά, λαχανοντολμάδες και γενικά λάχανο βραστό,

β) Φαγητά που έτρωγα άλλα τώρα δεν πολυσυμπαθώ:

Σούπες, κοκορέτσι, λιπαρά τυριά

γ) Φαγητά που δεν έτρωγα παλιά αλλά τρώω τώρα:

Λουκάνικο (όχι όλα τα είδη), μπρόκολο, κουνουπίδι, φακές,
 
Ετρωγα και τρωω τα παντα εκτος απο ενα πραγμα και αυτο ειναι το τυρι και συγκεκριμενα η φετα.Δεν με ενοχλει στο στομαχι η εχω καποιο προβλημα αλλα δεν αντεχω την μυρωδια,την γευση κλπ και εναν κοκο φετας να φαω θα με ερθει ταραχη :p
 
Γενικα δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα με τα φαγητα , τρωω τα περισσοτερα ειδικα αμα πεφτει πεινα δεν κανω διακρισεις :p

Αυτα που δεν ετρωγα και δεν τρωω ειναι τα περισσοτερα ψαρια και γενικα θαλλασσινα (μυδια κτλ κτλ) οπως επισης και σαλιγκαρια :D
 
Πίσω
Μπλουζα