Δημοσκόπηση: Αγαπημένη πασχαλιάτικη ταινία

Αγαπημένη πασχαλιάτικη ταινία

  • Ο Χιτών

    Ψηφοφορίες: 2 8,7%
  • Κβο Βάντις

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Μπεν Χουρ

    Ψηφοφορίες: 7 30,4%
  • Ο Δημήτριος και οι μονομάχοι

    Ψηφοφορίες: 4 17,4%
  • Οι 10 εντολές

    Ψηφοφορίες: 4 17,4%
  • O Βασιλεύς των Βασιλέων

    Ψηφοφορίες: 3 13,0%
  • Δαυίδ και Βησθαβέ

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Η ωραιότερη ιστορία του κόσμο

    Ψηφοφορίες: 1 4,3%
  • Σαμψών και Δαλιδά

    Ψηφοφορίες: 1 4,3%
  • Βαρραβάς

    Ψηφοφορίες: 1 4,3%

  • Συνολικοί ψηφοφόροι
    23
Λέω να το δω απόψε είναι οριακά ρετρό του 99' !
 

Συνημμένα

  • IMG_20200406_165402.png
    IMG_20200406_165402.png
    1,2 MB · Προβολές: 2
Απόψε στην ερτ έχει τον Ιωσηφ το 96' νομίζω γυρίστηκε! Αριστούργημα
 
Απόψε στην ερτ έχει τον Ιωσηφ το 96' νομίζω γυρίστηκε! Αριστούργημα
Φίλη αριαδνη, είναι σε δύο μέρη η ταινία.Χθες είχε το πρώτο μέρος,σήμερα λογικά είναι η συνέχεια του,το δεύτερο μέρος.
 
Φίλη αριαδνη, είναι σε δύο μέρη η ταινία.Χθες είχε το πρώτο μέρος,σήμερα λογικά είναι η συνέχεια του,το δεύτερο μέρος.
Aκριβως και είναι εξαιρετική, μάλιστα το 96' είχε ψηφιστεί ως ή καλύτερη μίνι σειρά!
 
Την @retrofan την είχα γνωρίσει πριν καμια δεκαριά χρόνια σε εκείνες τις θρυλικές συναντήσεις του GRM! :)

Ψήφισα την Ωραιότερη Ιστορία του Κόσμου!


Παίζει ο Max Von Sydow που έφυγε πρόσφατα απο την ζωή. :(
Πολύ ωραία ταινία φίλε Always.. H μόνη μικρή ένσταση μου,είναι ο ρόλος του Βαπτιστή. Δεν θα έπρεπε να δοθεί στον Τσάρλτον Ίστον (αγαπημένος μου ξένος ηθοποιός).. Το σώμα που είχε ο Ίστον,το μυικό σώμα του δηλαδή,δεν παρέπεμπε σε κάποιον που είχε ένα δύσκολο τρόπο ζωή και διατροφής. Η επιλογή του Μάικλ Γιορκ για Ιωάννης ο Πρόδρομος, στη ταινία του Τζεφιρέλι "Ιησούς από τη Ναζαρέτ" ήταν εύστοχη.
Του Τσάρλτον ήταν λάθος! Ειδικά η σκηνή που τα βάζει με τους φρουρούς που πήγαν να τον συλλάβουν. Τους βυθίζει έναν έναν για να τους "βαπτίσει" και ταυτόχρονα τους προτρέπει να μετανοήσουν!..Οπτικά,ναι, θα μπορούσε ένας με τη σωματική διάπλαση του Τσάρλτον να τα βάλει με τρεις και τέσσερις άντρες μέχρι τελικά να καταφέρουν να τον αιχμαλωτίσουν. Η μυική δύναμη και η σωματική διάπλαση όμως του Ιωάννη του Βαπτιστή,φαντάζομαι πως δεν θα ήταν τέτοια που θα μπορούσε να τα βάλει με τέσσερις φρουρούς!..
Λεπτομέρεια βέβαια θα μου πεις.. Συμφωνώ, γι αυτό ανέφερα πως ήταν μια μικρή ένσταση μου για την ταινία.
 
Aκριβως και είναι εξαιρετική, μάλιστα το 96' είχε ψηφιστεί ως ή καλύτερη μίνι σειρά!
Έχεις δίκιο..Από τη συγκεκριμένη σειρά "Βίβλος" ,αυτά που μου αρέσουν περισσότερο είναι ο "Ιωσήφ","ο Μωυσής" και ο "Δαυίδ"! Ωραίες ταινίες,όχι πανάκριβες παραγωγές,αλλά με ικανοποιητικά αποτελέσματα και με εκπληκτικά soundtrack, ιδιαίτερα του Μωυσή και του Δαυίδ.
Μου αρέσουν οι ταινίες με ιστορικό/θρησκευτικό περιεχόμενο.. Θυμάμαι πως η πρώτη φορά που μεταδόθηκε η συγκεκριμένη σειρά στην Ελλάδα πρέπει να ήταν το '97 και δεν νομίζω πως ήταν Πασχαλιάτικες ημέρες.. Η πρώτη ταινία της σειράς στην Ελλάδα ήταν το " Αβραάμ", και είχα κάνει παραγγελία στους γονείς μου να τη γράψουν στο βίντεο γιατί εγώ είχα κατέβει Θεσσαλονίκη ( για σινεμά) για το "Επικίνδυνες αποστολές" με τον Τομ Κρουζ (την πρώτη του ταινία)..Φυσικά ξέχασαν να το γυρίσουν στο κανάλι που το έδειχνε στη σωστή ώρα με αποτέλεσμα να χάσουν το πρώτο μισάωρο (και μαζί με αυτούς και εγώ)!..Τέλος πάντων,το είδα ξανά αργότερα ολοκληρωμένο,άλλη χρονιά.
Τώρα,γιατί άργησε να το δείξει στην τηλεόραση εδώ (ο "Αβραάμ" ήταν του 1993),δεν ξέρω..Να το έδειξε πιο πριν από το '97 και να μου ξέφυγε,λίγο δύσκολο.Θα το είχα τσεκάρει..είπαμε,μου αρέσουν ταινίες αυτής της κατηγορίας.
 
Θα μ' ενδιέφερε πολύ αν ξέρει κανένας συμφορουμίτης πότε πρωτοπροβλήθηκε το "Κατά Ματθαίον" του Παζολίνι στην ελληνική τηλεόραση. Εγώ θυμάμαι να το βλέπω στο πρόγραμμα και να το αγνοώ #) (είχα περάσει τη φάση "θρησκευτική ταινία με χλαμύδα") κάπου στα 16 μου. Ως εκ τούτου, καθόλου μα καθόλου δεν σημάδεψε τα παιδικά μου Πάσχα :) .

Ο "Τελευταίος Πειρασμός" πάλι, του 1988 δεν είναι; Και μέχρι να προβληθεί στην τηλεόραση, γιατί προβλήθηκε κάποια στιγμή ... νομίζω .... :xm:

Πάλι είχα ξεπεταχτεί :cool:

Αντίθετα κάτι μονομάχοι τίγκα στα αναβολικά, κάτι ξανθές αγγλιδούλες σε ρόλο Εβραίας ή Φιλισταίας κόρης, κάτι κύμβαλα αλλαλάζοντα με ημίγυμνους χορευτές στα σουαρέ της Ηρωδιάδας ή του Νέρωνα, ο καλύτερος τρόπος να περνάς Μεγάλη Δευτέρα - Μεγάλη Πέμπτη :) . Έχω την αίσθηση ότι Μεγάλη Παρασκευή "κόβανε" τις ταινίες και περιορίζονταν σε εκπομπές τύπου "Ω γλυκύ μου Έαρ" με μπόλικες ψαλμωδίες. Τα τελευταία χρόνια όμως, με την επιδρομή και των ιδιωτικών καναλιών, έσπασε το ταμπού της παρασκευιάτικης κορύφωσης του πένθους.

Κρίμα μόνο που δεν έκανα την δημοσκόπηση από την ανάποδη, όπως είπε κι ο συμφορουμίτης thor :p "Πιο μπλιαχ ταινία που έχετε συνδέσει με το Πάσχα". Ο "Δημήτριος κι οι μονομάχοι" γκανιάν αλλά κάτι Δαλιδάδες, κάτι Βησθαβές, τον παλεύανε :cool:
Όχι,δεν ισχύει.Τη Μ.Παρασκευή παίζονταν σίγουρα ταινίες τη δεκαετία του '80..Ίσως νωρίτερα (Μ.Δευτέρα π.χ.) να μην είχε..Το "Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο" πάντως το είχα δει Μ.Παρασκευή σίγουρα και κατά 90% στην ΕΡΤ 2 ,περίπου στα μέσα της δεκαετίας..Όπως περίμενα και κάθε χρόνο το "Βασιλεύς των Βασιλέων" ή το "οι 10 Εντολές",που τα έδειχνε ή Μ.Πέμπτη ή Μ.Παρασκευή τότε. Το " Ιησούς από τη Ναζαρέτ" πρέπει να πρωτοπροβλήθηκε ή το ΄83 ή το ΄84.Τουλάχιστον εγώ τότε το πρωτοείδα.Και έπαιξε όλη τη Μ.Εβδομάδα.Εγώ πρέπει να ήμουν ή τετάρτη ή πέμπτη δημοτικού.Θυμάμαι που είχαμε συζητήσεις στο σχολείο( μεταξύ παιδιών, μετά τις διακοπές) για την ταινία-σειρά, και είχε κάνει σε όλους μας εντύπωση,θετική εντύπωση..Και τη βρίσκαμε ό,τι καλύτερο είχαμε δει μέχρι τότε για τη ζωή του Θεανθρώπου στη γη.
 
Retro fan δεν σου άρεσαν ο δημητριος και οι μονομάχοι ;Εγώ την λατρεύω την ταινία και λυπάμαι που δεν την βρίσκω κιόλας αυτήν την εποχή να την δω με ελληνικούς.υποτιτλους αντίθετα βρίσκω τον χιτων και το κβο βαντιε! Fulci , ζωντανέψει παιδί μου το θέμα σεψλ ευγνωμονω! Άντε να κάνουμε Πασχα , φέτος θα στολίσω και πασχαλοδεντρο να νιώσω μεγαλη Εβδομαδα. Τι ταινιες θα παίξουν αλήθεια φέτος;
 
Η Ολίβια Χάσεϊ ήταν η Παναγία στο "Ιησούς από τη Ναζαρέτ". Σήμερα είναι 69 ετών και κατά τη γνώμη μου εξακολουθεί να έχει την γλυκιά γήινη ομορφιά που είχε ως νέα. Πολύ πετυχημένη επιλογή για τον ρόλο της Παναγίας. Τη φωτογραφία τη βρήκα στο σημερινό "Ποντίκι".
 

Συνημμένα

  • olivia-hassey-2005.jpg
    olivia-hassey-2005.jpg
    135,1 KB · Προβολές: 0
Έχω μιλήσει πολλές φορές μαζί της όπως και με τον σύζυγο της στο Twitter είναι πολύ καλοί άνθρωποι και μιλάνε με όλους. Η δε κόρη τους είναι κουκλαρα!

Αν έχετε Twitter βρείτε τον λογαριασμό της και απλά στείλτε της ενα tweet με μια φωτογραφία της και με αποδεκτή εκείνη και θα εκπλαγείτε πολύ γιατί θα σας απαντήσει! Είναι Twitter maniac και τουιταρει συνέχεια! :)

Είναι πολύ γλυκός άνθρωπος και παρόλο που είναι διάσημη ηθοποιός μιλάει με όλους στον λογαριασμό της.

θα σας πω και ένα άλλο μυστικό..

σσσ...Έχει πολλούς φίλους από την χώρα μας... :)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Έχω μιλήσει πολλές φορές μαζί της όπως και με τον σύζυγο της στο Twitter είναι πολύ καλοί άνθρωποι και μιλάνε με όλους. Η δε κόρη της είναι κουκλαρα!

Αν έχετε Twitter βρείτε τον λογαριασμό της και απλά στείλτε της ενα tweet με μια φωτογραφία της και με αποδεκτή εκείνη και θα εκπλαγείτε πολύ γιατί θα σας απαντήσει! :)

Είναι πολύ απλός άνθρωπος και θα σας πω και ένα μυστικό..

σσσ...Έχει πολλούς φίλους από την χώρα μας... :)
Πάω ευθύς να το κανω ! Ναι την κόρη της την έχω δει στο τουιτερ!
 
Εψαξα και βρήκα και γω την κόρη της. Όντως πραγματική κούκλα!
 
Αν θυμάστε την ταινία Underworld έπαιζε το κοριτσάκι (Ιβ) δίπλα στην Κέιτ Μπεκινσειλ. :)
 
Πετυχημένη επιλογή η Χάσσεϋ για μια μεσόκοπη κάτοικο της Παλαιστίνης τω καιρώ εκείνω? Υποθέτω όπως οι ξανθοί γαλανομάτηδες με βορειοευρωπαϊκά χαρακτηριστικά είναι φτυστοί ένας τριαντάρης της εποχής και της περιοχής εκείνης. Ή ένας χοντρός γέρος με κόκκινα ρούχα και πιο κόκκινα μάγουλα είνα κατάλληλη αναπαράσταση ενός ασκητικού δεσπότη του τέταρτου αιώνα.

Οι καταλληλότεροι από εμφάνιση ηθοποιοί ήταν στο "Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο" του Παζολίνι.
 
Ναι σίγουρα ελέφαντα αν το πάρουμε ρεαλιστικά οι φυσιογνωμίες των προσώπων δεν είχαν σχεση με την εικονογραφία τους ανά τους αιώνες. Μελαχρινοί πρέπει να ήταν όλοι τους και μερικοί πρεπει να είχαν τσακισμένα πρόσωπα από τη δουλειά καθότι ήταν ψαράδες.
 
Βασικά ίσως ως παναγια κοντά στο πρωτότυπο εμφανισιακα και ηλικιακά να είναι ή ηθοποιός στα" πάθη "του Γκιμπσον, διότι ή παναγια στα 17 γέννησε τον Χριστο οπότε του Παζολινι ή παναγια( που ήταν ή μητέρα του) είναι τελείως λάθος , κοντά στα 70. Επίσης ξέρουμε από επιστολή στον Τιβεριο πως ή Παναγια ήταν πολύ όμορφη ( ή ωραιότερη γυναικα που εμφανίστηκε στην περιοχή)και ο Χριστος καστανός με μέτριο ανάστημα και πολύ ωραίο πρόσωπο.
 
Τι σημασία έχει βρε παιδιά!

Έτσι και αλλιώς σε λίγο καιρό..

Θα τα δούμε όλα αυτά στην πραγματικότητα!

parjpg_0_0.jpg


Προσεχώς..

pJCR7liLMox6-WdJaQk03e3nDQtwj0h7Aw8hxpkjQ2a-_pUluI7w9YxUExOmLnnBnOQiEongGQEKDoroMSv7kT7MQ1nKKPSPYB6F1Hzh-8kVkqshhCM0ATkcaELiek0Jjg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Nομιζω ότι είναι πολύ πειστική ηλικιακά και εμφανισιακα
 

Συνημμένα

  • IMG_20200418_183549.png
    IMG_20200418_183549.png
    930,9 KB · Προβολές: 2
Πίσω
Μπλουζα