Διαλύονται οι Scorpions!

Μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά η σημερινή νεολάια δεν ακούει metal όπως το μάθαμε να το ακούμε εμείς. Το heavy metal με τους maiden, purple, dio, queensryche και πολλούς άλλους έχει αντικατασταθεί μετά τα 90's, με τα nu metal, alternative που έχουν επηρεαστεί από όλους τους παλιούς. Φυσική εξέλιξη είναι, δεν το κατηγορώ.

Μακάρι όλοι οι σημερινοί νέοι που ακούνε rock-metal μουσική να αναγνωρίζουν τις ρίζες των αγαπημένων τους συγκροτημάτων και να τις σέβονται.
 
Ασφαλώς! Αλλο αυτό! :D

Αλλα θα παρακαλούσα όλους να παραμείνουμε on-topic, δηλαδή στο ότι οι Scorpions αποσύρονται, ναι; Ηδη κι εγώ ξέφυγα. :D
 
Βλέποντας το όλο θέμα ρομαντικά φυσικά λυπάμαι που το συγκεκριμένο συγκρότημα με τις υπέροχες μελωδίες και μπαλάντες αποσύρεται!

Σκεφτείτε όμως ότι εμείς διανύουμε την τέταρτη δεκαετία της ζωής μας (30-40) οπότε οι άνθρωποι πλέον γέρασαν αρκετά για να κάνουν κάτι καινούριο! Ότι πρόσφεραν πρόσφεραν λοιπόν και μάλιστα ήταν αρκετό για να τους βάλει ανάμεσα στα "ιερά τέρατα" του χώρου! 61 έφτασαν πόσο θα την παλεύουν άλλο; Άλλωστε πλέον η αποδοχή τους περιορίζεται σε λίγα κράτη ανά την υφήλιο κυρίως ανατολικά αλλά και την χώρα μας! Θα μου πείτε βέβαια οι ac/dc ή stones ή οι zztop που πρόσφατα μας επισκέφτηκαν πως τα καταφέρνουν; Οι 2 πρώτοι χαίρουν παγκόσμιας αποδοχής και όπου πάνε γεμίζουν στάδια! Οι τελευταίοι έχουν το εξειδικευμένο κοινό τους στον νότο των ΗΠΑ και όχι μόνο! Οι σκόρπιονς εν κατακλείδι έκαναν καλά που αποσύρθηκαν και για μένα έπρεπε να το κάνουν μια 5ετία πριν και απλά να κάνουν σποραδικές συναυλίες ανά 3-4 χρόνια σε προορισμούς που η μουσική τους αγαπιέται όπως η Ελλάδα!
 
Τι μαθαίνω ο άνθρωπος με την τσίμπλα στο μάτι!


Το πιο αγαπημένο μου συγκρότημα από τα 13 μου μόλις χρόνια διαλύεται! (οδεύω προς τα 29)


Το πρώτο ξένο συγκρότημα που άκουσα, και το πρώτο επίσης που είδα Live το 1996. Το μοναδικό που έχω πάει σε 7 Live! (Σε άλλα το πολύ να έχω πάει και δεύτερη φορά) Ένα από τα λίγα που γνωρίζω όλους τους στίχους! Που σε κάθε Live νιώθω 15 χρονών! Το μοναδικό επίσης που έχω δει από κοντά τον τραγουδιστή τους KlausMeine! (έχω και αυτόγραφο) Από τα λίγα συγκροτήματα που έχω όλη τη δισκογραφία, και κάποια ακόμη και σε βινύλιο!


Τι άλλο να πω! Βέβαια καιρός ήταν. Αν σταθούν με αξιοπρέπεια και δεν κοροϊδέψουν τον κόσμο με κάποια δήθεν τελευταία Live, θα τους πω και μπράβο!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
..οι whitesnake ποσες φορες διαλυσαν;προσωπικα δε με χαλαει καθολου να ανοιγουν το μαγαζι οποτε θελουν.Τιμη και δοξα στους καραφλοκενταυρους..
 
E καλα κανουν - επιτελους να δουν λιγο και τα εγγονια τους.
 
κάποτε θα γινόταν και αυτό . Στεναχωρήθηκα είναι η αλήθεια . Τόσες αναμνήσεις έχω με soundtrack τα κομμάτια τον Scorpions. Τι να πω πρωτα ; Φοιτητικά χρόνια με φρέσκα τότε τα αλμπουμ crazy world & λίγο μετέπειτα το alienation ; Πάρτυ και slow χορός με τις ανεπανάληπτες μπαλάντες τους ; προσωπικές στιγμές ακούγωντας Holiday , when the smoke is going down , when you came into my life , always somewhere ;

Τσίτα τα γκάζια σαν νέος (και ανώριμος) οδηγός ακούγοντας blackout , bad boys running wild ; Μπορώ να συνεχίσω για ώρες .

Σε όλες τις στιγμές της ζωής μου υπάρχουν κομμάτια των Scorpions . Τους είχα δει μαζί με τους ανεπανάληπτους Whitesnake πριν από 4 χρόνια αν θυμάμε καλά στο Καραϊσκάκη . Οι Σκορπιοί έχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου και σίγουρα είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του soundtrack της ζωής μου .Τώρα αν γίναν λίγο γραφικοί ή εμπορικοί όπως κάποιοι φίλοι έγραψαν θα έλεγα πως μπορεί να έχουν δίκιο αλλά δε βαριέσαι ;!

Τους ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για ότι μας προσέφεραν 40 χρόνια περίπου .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
don dokken είπε:
..οι whitesnake ποσες φορες διαλυσαν;προσωπικα δε με χαλαει καθολου να ανοιγουν το μαγαζι οποτε θελουν.Τιμη και δοξα στους καραφλοκενταυρους..
Άλλη κλάση οι Whitesnake. O Coverdale ειναι κομμάτι της ζωντανής ιστορίας της Rock, οπότε σε αυτούς δίνουμε άφεση :p
 
Αύριο μη χάσετε το τελευταίο τους album με τη Real News...από τη διαφήμιση φαίνεται ότι θα είναι πάρα πολύ καλό album!!!!!

Αξίζει πραγματικά γιατί κοστίζει κάτι λιγότερο από 5?.Και επίσης θα κάνουν και συναυλία στην Πάτρα στις 9 Ιουνίου.Θέλω να πάρω φοιτητικό των 25?,αλλά το κακό είναι ότι δεν ξέρω αν θα έχω εξεταστική τότε.
 
Το αγόρασα και το άκουσα...Προσωπικά δεν μου άρεσε ιδιαίτερα,ήλπιζα ότι θα ήταν κάτι καλύτερο για να κλείσουν μία τόσο μεγάλη καριέρα (το πολύ 7/10 του βάζω,μόνο και μόνο επειδή είναι οι scorpions).

κατά τη γνώμη μου τα θετικά και αρνητικά στοιχεία είναι

θετικά

-συμπαθητικά τραγούδια

αρνητικά

-ο κάπως αμερικανοποιημένος ήχος

-η κάπως αδύναμη φωνή του meine (κατά τη γνώμη μου πάντα) σε σχέση με το παρελθόν

-οι τίτλοι των τραγουδιών είναι τελείως ανέμπνευστοι και τουλάχιστον εμένα δεν με προδιάθεσαν για κάτι επικό (π.χ 4 τραγούδια έχουν μέσα στο τίτλο τους τη λέξη rock)
 
Για να πω την αλήθεια ήθελα να ακούσω κάτι καλύτερο... :( Ε βέβαια στα 62 τους χρόνια δεν περίμενα κάτι το κορυφαίο. Στα τελευταία τους άλμπουμ παρά τις καλές προσπάθειες δεν έβγαλαν τραγούδια που μπορούν να σου μείνουν για χρόνια. Καλύτερα που διαλύονται. Έχω τόσες αναμνήσεις από τα 11 μου χρόνια που δεν θα ήθελα να γίνουν κάτι σαν τους Rolling Stones. Τέλος εποχής λοιπών με ένα μέτριο άλμπουμ. Ας ακούσω τώρα το I'm going mad για να θυμηθώ τους πραγματικούς Scorpions! Όσον αφορά την φωνή του Klaus μπορεί να έχει χάσει κάπως, αλλά τουλάχιστον κρατά αξιοπρεπέστατη ακόμη και στα Live! Σε σχέση για παράδειγμα με τον Ian Gillan που τον είδα πέρυσι και λυπόμουν τα χρήματα που έδωσα!!!

 


Κι όμως έτσι ξεκίνησαν την καριέρα τους!!!






 


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το πήρα από την εφημερίδα.Καλό album,αλλά περίμενα να έχει περισσότερες μπαλάντες,μου άρεσαν πάρα πολύ τα κομμάτια "The Good Die Young","Lorelei" και "Sly",και αρκετά το τελευταίο track "The Best Is Yet To Come",το οποίο μου θύμισε πιο πολύ pop μπαλάντα!Αυτό με τα 4 τραγούδια που έχουν στον τίτλο τη λέξη Rock,είναι πολύ κοινότυπο!Όπως και να'χει θα πάω στη συναυλία τους,γιατί τέτοιες ευκαιρίες δεν πρέπει να χάνονται.
 
Εκ πεποιθησεως δεν αγοραζω ποτε εφημεριδες με σιντια,ντιβιντια και λοιπα ξενα προς την "ενημερωση" (πλεον σε εισαγωγικα) διαφημιστικα "καλουδια".

Και ετσι το ακουσα εκ σποντας.

Το βρηκα καλυτερο απο οτι περιμενα παντως...
 
Δεν το καταλαβα!!! Κυκλοφόρησε το άλμπουμ μεσω....περιπτέρων;;; Με καποιο περιοδικό ή εφημερίδα; Αλλο κουφό κι αυτό!!
 
Προσωπικά δεν ενθουσιάστηκα με το album αλλά δε με χάλασε κιόλας. Περίμενα πιο hard rock ύφος ως αποχαιρετιστήρια δουλειά.

Οι Scorpions βέβαια θα είναι για πάντα στις καρδιές όλων τόσο για τα απίστευτα albums περασμένων δεκαετιών αλλα΄και την αξιοπρεπή τους πορείας μέχρι σήμερα.
 
Τεραστιο λαθος η κινηση κυκλοφοριας μεσω εφημεριδας. Προφανως και ειναι συμφωνια της εταιρειας τους, αλλα καποια πραγματα απλα δεν πρεπει να γινονται. Ειναι ξεφτιλα.

Δεν ειμαι ο μεγαλυτερος φαν τους, αλλα οπως ολοι που ακουνε ροκ και μεταλ, ειχα παρει μια πολυ καλη γευση. Με στενοχωρει μια τετοια εξελιξη που θεωρω καταντια. Οσο για την διαλυση... ναι καλα. Πιο πολυ την εννοια με κυκλοφοριας νεου υλικου ειχε πιστευω. Κατι που δεν ειναι ασχημο αφου εβγαζαν την μια μουφα μετα την αλλη εδω και πολλα χρονια. Ετσι κι αλλιως κανενας δεν πηγαινε να τους δει για τα καινουργια ντεμοντε τραγουδακια του ΚΑΠΙ. Θελει θαρρος για να καταλαβεις οτι ''δεν το εχεις'' πια και να κανεις στην ακρη. Ελπιζω να παρουν το μηνυμα και αρκετα αλλα γκρουπ εκει εξω που τα λατρεψα μεν αλλα καταντησαν αδιαφοροι. Μην με ρωτησετε ποιοι ειναι γιατι μετα θα με κυνηγατε με δαδες και τσουγκρανες.
 
Εμένα αυτή η κίνηση μ'αρέσει διότι περισσότερος κόσμος που δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράζει δίσκους,θα ακούσει φθηνά και νόμιμα το cd των Scorpions!Από εφημερίδες κυκλοφορούν τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελλάδας όπως Πάριος και την άλλη βδομάδα και η Πρωτοψάλτη!Και εξάλλου είναι παγκόσμια αποκλειστικότητα της realnews,μία βδομάδα πριν βγει επίσημα στα δισκοπωλεία!
 
thebest20 είπε:
Εμένα αυτή η κίνηση μ'αρέσει διότι περισσότερος κόσμος που δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράζει δίσκους,θα ακούσει φθηνά και νόμιμα το cd των Scorpions!Από εφημερίδες κυκλοφορούν τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελλάδας όπως Πάριος και την άλλη βδομάδα και η Πρωτοψάλτη!Και εξάλλου είναι παγκόσμια αποκλειστικότητα της realnews,μία βδομάδα πριν βγει επίσημα στα δισκοπωλεία!
Ο Παριος, η Πρωτοψαλτη κτλ ειναι σημαντικοι για ενα χωριο σαν την Ελλαδα αλλα μπροστα στους Scorpions ειναι μια πορδη σε πωλησεις και απηχηση. Επισης οι Scorpions και καθε ξενο γκρουπ, βγαζει το ψωμι του απο κυκλοφοριες, συναυλιες και merchandise. Αντιθετα με τους πανηγυρτζηδες που βγαζουν το βασικο εισοδημα τους απο τις καθημερινες εμφανισεις σε μπουζουκομαγαζα με τραγικη υπερχρεωση και καθε κυκλοφορια και κινηση τους εχει στοχο να boostαρει αυτες ακριβως τις εμφανισεις.

Μην συγκρινουμε τα ασυγκριτα. Ειναι μεγαλο φαουλ ενα μεγαλο συγκροτημα να ξεπουλα κατα αυτο τον τροπο τον τελευταιο δισκο του. Ειναι θλιβερο. Για φθηνα και νομιμα μπορουσαν να κανουν αυτο που εκαναν οι Slayer με την φθηνη συσκευασια και τιμη 10 ευρω για το καινουριο τους.
 
Πίσω
Μπλουζα