Είναι υπερεκτιμημένα τα Mac; Εσείς τι πιστεύετε;

Νομιζω οτι οποιος παιρνει Mac, δεν τον ψωνιζει πλεον για το hardware αλλα επειδη ειναι μια κλειστη αρχιτεκτονικη που εχει πανω της ραμμενο και κομμενο ενα UNIXοειδες λειτουργικο.

Οι τιμες θα επρεπε να ειναι χαμηλοτερες παντως.
 
Παιδια σας ευχαριστω ολους για της απαντησεις καταρχην.Μαριανα ποτε δεν ειχα τρελα για τα προιοντα της apple και απλα ετυχε να αποκτησω 3gs και μετα iphone 4 παλι γιατι βολευαν οι συνθηκες οχι για κανεναν αλλον λογο.Ωσο για την ποιοτητα κατασκευης εμενα δεν με νοιαζη αυτο δεν θα το κοπαναω στον τοιχο για να δω πιο θα σπασει πρωτο και πιο θα αντεξη και ωσο για τον θορυβο εχω ακουσει και Mac αλλα και πολλα laptop που ειχα και διαφορα δεν ειδα.Οταν ομως εχω δυο laptop οπως αυτα που αναφερα το ενα που κανει 1000 ευρω εχει καλητερη καρτα γραφικων και καλητερη και μεγαλητερη οθονη απο το αλλο που κανει 2000 ευρω και κατα τα αλλα εχουν τα ιδια πραγματα.Οποτε θα δω την τσεπη μου και θα παρω αυτο με τα 1000 ευρω που εχει καλητερα αυτα που ανεφερα.Για το λειτουργικο δεν εχω αποψη γιατι μονο windows εχω δουλεψει και δεν εχω ουτε κατα διανεια την εμπειρια στους υπολογιστες και της γνωσεις ολων των φιλων που ειναι στο forum αλλα στο pc μου στο laptop και στο netbook μου με windows ποτε δεν ειχα ουτε ενα κρασαρισμα ουτε μια μπλε οθονη και δεν εχω κανει κανενα format τα εχω σε παρα πολυ κατασταση και πεντακαθαρα με αυτες της οχι πολυ μεγαλες γνωσεις που εχω.Προσωπικα αν ειχα 2000 ευρω δεν ειχα laptop και ηθελα να παρω θα επερνα το Dell και οχι το mac και θα καβαντζονα τα αλλα 1000 ευρω για αλλες αγορες.

Φιλε pooky σευχαριστω για τα καλα σου λογια απλα και γω εδω ηθελα να ερθει η κουβεντα για να καταλαβω καποια πραγματα μεταξυ δυο ισαξιων laptop που εχουν μεγαλη διαφορα τιμης το ενα με το αλλο.Και αν λογο των περιορισμενον γνωσεων μου υπαρχει κατι καλητερο στο Mac που δεν μπορω να το ξερω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ας ακούσουμε και τις απόψεις ενός "ερασιτέχνη" προγραμματιστή...

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ένα ενδιαφέρον άρθρο του byuu, δημιουργού του bsnes, ενός κορυφαίου σε υλοποίηση, συμβατότητα και χαρακτηριστικά Super Nintendo Emulator και να απολαύσετε την δική του προσέγγιση, για τους λόγους που εγκατέλειψε το porting του bsnes, στο MacOS
 
@Ace Είναι το ίδιο που ανάρτησε πιο πάνω ο Χρήστος.

@metal Οι 99 στους 100 στη θέση σου το ίδιο θα κάνανε... στην Ελλάδα.

Αλλά αυτά τα μηχανήματα δεν τα κρίνουμε μόνο από τη δική μας (πονεμένη λόγω των συνθηκών) πλευρά. Και εγώ 2 Macbooks σύγχρονα (σχετικά) που έχω δεν πήγα να δώσω 2000. Το ένα το πήρα μεταχειρισμένο πριν χρόνια και το άλλο 800ε από Αμερική.

Έχοντας πάντα το απαραίτητα ποστό (800), μεταξύ αυτού και του Dell των 500ε δεν το σκέφτηκα δευτερόλεπτο.

Και μη ξεχνάμε και το λειτουργικό. Από τη στιγμή που οι ανάγκες σου δεν το απαιτούν, δεν υπάρχει λόγος. ΑΛΛΑ για κάποιους που έχουν μάθει σε ένα workflow δεν είναι εύκολο να γυρίσεις πίσω. Είναι μεγάλο πράγμα να μην ασχολείσαι με το τι κάνει το λειτουργικό. Check disk? Μια φορά το χρόνο να κάνω ένα repair permissions.

Registry? Drivers? καθυστερήσεις όσο περνάει ο καιρός, disk storms? άγνωστα.

Τους περισσότερους δεν τους ενδιαφέρουν αυτά ή τα έχουν συνηθήσει και δεν τους ενοχλούν.
 
Ωπ! Συγγνώμη...

...σωστό, δεν το είχα προσέξει! Ε, ήταν ξερό link, δεν μπήκε λίγη "σαλτσούλα", να γλιστρήσει!
 
metalcandyman είπε:
Φιλε pooky σευχαριστω για τα καλα σου λογια απλα και γω εδω ηθελα να ερθει η κουβεντα για να καταλαβω καποια πραγματα μεταξυ δυο ισαξιων laptop που εχουν μεγαλη διαφορα τιμης το ενα με το αλλο.Και αν λογο των περιορισμενον γνωσεων μου υπαρχει κατι καλητερο στο Mac που δεν μπορω να το ξερω.
Τίποτε pacmaniac, ότι αισθάνομαι λέω. Ένα μηχάνημα δεν είναι μόνο ο ξερός επεξεργαστής και ο σκληρός δίσκος. Το βλέπεις σαν σύνολο και το λειτουργικό είναι μεγάλο ζήτημα, ειδικά όταν είναι ραμμένο και κομμένο πάνω στο συγκεκριμένο hardware που αγοράζεις.

Δεν προσπαθώ να σε πείσω να πας σε mac, θα ήταν χαζό από μέρους μου, αν όμως δεν πιάσεις mac στα χέρια σου δεν ξέρεις αν θα νιώσεις αυτή τη μαγεία που πολλοί νοιώσαμε να μας διακατέχει.

Και μη νομίζεις ότι η δική μου πορεία με τα mac είχα καλό ξεκίνημα, έτσι; Ο πρώτος μου 27άρης έμεινε από οθόνη σε ελάχιστο καιρό από την αγορά, (το γνωστό πρόβλημα πριν κανά - δυό χρόνια) και είχα σπαστεί τόσο πολύ που τον πούλησα εν μια νυκτί μαζί με το macbook που είχα τότε. Είχα πει ότι δεν τα ξαναπιάνω στα χέρια μου, αλλά αν αγαπήσεις το λειτουργικό, δεν υπάρχει επιστροφή. Ευτυχώς στον 27άρη μου τώρα δεν έχω κανένα πρόβλημα, ούτε στα "μικρά" μου μηχανάκια, αλλά ακόμα και αν τύχει κάτι, δεν πρόκειται να ξανακάνω τέτοιες σπασμωδικές κινήσεις.

Φυσικά αν κάποιος δεν έχει να πάρει γάλα στο παιδί του και χρεώνεται να πάρει mac, χωρίς να το χρειάζεται, είναι για μένα απόλυτα, να μη πω τι......
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπόν για να σας λυσω την απορεια που εχετε και να μην υπαρχει κανενα θεμα...

Εγώ είμαι καραασχετος απο όλα αυτά που λετε αλλα......

(ειμαι στην μεση ομαδα χρηστων που ξερουν αυτα που ξερουν για να μπορουν να δουλεψουν σε μια εταιρια απο γραμματεας μεχρι αυτα που ζητουν σαν basic/intermediate γνωσεις στα κλασικα word-excel-powerpoint κλπ κλπ. κλπ.) και....

...που λέτε πηρα mac γιατι πολυ απλα ηθελα να δοκιμασω πως ειναι (το ειχα ακτη ρε παιδι μου και ηταν ένα φετίχ να έχω δικό μου ένα mac)

Ο μόνος φόβος μου ήταν ότι δεν ήμουν σιγουρος αν έπρεπε να πάρω γιατι ΔΕΝ είχα ξαναδουλεψει ΠΟΤΕ ΠΡΙΝ το Mac OS και φοβόμουν μήπως έκανα καμιά βλακεία και δεν ήξερα πως να τον δουλέψω

ή καθως ειμαι λίγο πειραχτήρι και κάνω διάφορα πειράματα να δοκιμάσω ενα πρόγραμμα, να πειράξω κάποια ρύθμιση, να..να..να...

(ξερω οτι ειμαι ο χειρότερος εφιάλτης αυτων που κάνουν συντηριση ή επισκευή υπολογιστών καθώς τους ειμαι χρονοβορος και άτακτος για την δουλειά τους καθώς τους βάζω πολλά προβλήματα και πρέπει να ψάξουν πολύ για να λύσουν :) )

Ήξερα ότι όταν μάθαινα καποια πράγματα, αργά ή γρήγορα θα..... έκανα διάφορα, θα φόρτωνα παιχνίδια, προγράμματα και επιτελούς θα έκανα τα πειράματα μου :D

Άπλα δεν με νοιάζει και να χαλάσει, δεν με νοιάζει και να μην είναι το αλουμίνιο καλύτερο απο τα προηγούμενα μοντέλα, δεν με νοιάζει γιατι δεν είμαι σχετικός με επιδόσεις, programming κτλ.

Όμως έχω να πω ότι το γουστάρω το μηχάνημα αυτό γιατί:

Με όλα αυτά που έχει περάσει ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ εδώ και 1 χρόνο, ούτε εχει κρασαρει, ούτε εχει βγάλει καποιο μήνυμα και ας έχω κάνει διάφορα...

Βλέπω με τα λίγα που ξέρω ενα σταθερό μηχάνημα που αυτά που έχει να σου δώσει σου τα δίνει ακριβως ετσι χωρίς προβλήματα στην επίδοση, στα γραφικά, στον τρόπο λειτουργίας καθώς..

πολύ εύκολα το έμαθα και έμαθα να χρησιμοποιώ ολα τα προγράμματα που έρχονται μαζι με αυτό και μάλιστα μου φάνηκαν ποιο εύκολα απο οτι στο άλλο λειτουργικο σύστημα που χρησιμοποιούσα παλιότερα!

Τα προγράμματα του είναι πολύ φθηνά και εντυπωσιακά και μπορείς να κατεβάσεις πραγματικά διαμάντια και οχι δίνοντας 300-400 και άντε φεύγα στα ευρώ σε OS και σε software.

Πολλά τα χρήματα αλλα τα αξίζει γιατι αντέχει στον χρόνο περισσότερα χρονιά απο ότι ένας pc που θα σου εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα (έτσι έχω διαβάσει και λένε στο διαδίκτυο με στατιστικά) ομως

είναι και όμορφο μηχάνημα και πιάνει λίγο χώρο, επίσης δεν υπάρχει πρόβλημα με τα διάφορα viruses που έχουν άλλου τύπου μηχανήματα.

Τα updates είναι σταθερά και γίνονται για όλα τα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα και δεν έχω κανένα πρόβλημα με διαφορετικούς drivers να ψάχνομαι!

Γενικά είναι multimedia μηχάνημά εύχρηστο και πιο παιχνιδιάρικο για έναν άσχετο όπως εγω :D !

Μπορώ να πω πάρα πολλά ρε παιδιά για τα mac άλλα δεν μου έρχονται στο μυαλό αυτή την στιγμή αλλα ένα έχω να πω..

Δεν το αλλάζω με τίποτα και δεν θέλω να ξαναγυρίσω στα..παλιά και χαλάλι τα χρήματα καθώς ειναι αρκετά άλλα έχει καλύψει με τον παραπάνω ενα μεσώ χρήστη ! :D
 
Ο,τι βγάζει η Apple είναι εντελώς υπερεκτιμημένο. Ειναι η ΜΟΝΗ εταιρία στον κόσμο που πουλάει πανάκριβα γκάτζετς , πρεπει να πληρώσεις και εξτρα για να εχεις εγγύηση και, το πιο τραγικό, εχει την πιο ακριβή μετοχή στον κόσμο, πιο ακριβή και από της M$. Θα αγοράσω ενα τωρινό σύγχρονο Mac μετά από 20 χρόνια όταν θα είναι ρετρό :D .

ΥΓ. Μ'αρέσει που βαζουν πολλοί το συμβολο του δολαρίου στο M$, ενώ το σωστό έπρεπε να είναι Appl? ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rygar είπε:
ΥΓ. Μ'αρέσει που βαζουν πολλοί το συμβολο του δολαρίου στο M$, ενώ το σωστό έπρεπε να είναι Appl? ;)

Την ίδια ισοτιμία έχουν και τα δυο... :D

Μας τα τρώνε είτε είναι $ ή ?....
 
ASiC είπε:
Αυτό είναι από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα για πολλούς χρήστες σαν εμένα. Γενικώς θέλω να μπορώ να βάζω χέρι και να έχω τον έλεγχο. Να μπορώ να του βγάλω τα μάτια. Μπορεί να σε αφήνει να το καταστρέψεις και αυτό δεν το θέλουν πολλοί, ταυτόχρονα όμως σε αφήνει να το βελτιώσεις και να το φέρεις στα μέτρα σου, κάτι που οι έμπειροι χρήστες εκμεταλλεύονται.

Επίσης δεν αγοράζουν όλοι επώνυμα, έτοιμα PC. Μπορείς να φτιάξεις μόνος σου μηχάνημα όπως το θες και να γλιτώσεις ακόμα παραπάνω χρήματα. Και με την ποιότητα κατασκευής που φέρει το όνομά σου. Προσωπικά δεν μπορώ να κοιμηθώ ήσυχος αν δεν έχω απλώσει εγώ ο ίδιος την θερμική πάστα (που εγώ προτιμώ) στην CPU. Ασε που θα θα διαλέξω την μάρκα και το μοντέλο του δίσκου, τις μνήμες, την motherboard και όλα τα κομμάτια εγώ. Σιγά μην χρυσοπληρώσω τις χαζομάρες που βάζουν μέσα στα έτοιμα μηχανήματα είτε είναι PC είτε MAC. Το λειτουργικό καλύτερα να το βάλω εγώ και να το κάνω και dual boot και να βάλω τα προγράμματα/drivers που θέλω εγώ παρά να πάρω έτοιμο που θα μου έχει και 15-20 σκουπίδια που δεν θέλω μέσα.

Το PC που έχω το έφτιαξα το 2004 με 1-2 αναβαθμίσεις από τότε και το ξεζουμίζω κάθε μέρα. Ούτε έχει πάθει ποτέ τίποτε κάποιο εξάρτημα, ούτε αναγκάστηκα να κάνω ποτέ format (ωστόσο έκανα πριν από μερικούς μήνες γιατί ήθελα να αλλάξω κάποια πράγματα και να ξεκινήσω το PC από την αρχή). Ούτε κολλήματα τρώει και οι επιδόσεις του φρόντισα να είναι πάντα οι ίδιες που ήταν τον πρώτο χρόνο λειτουργίας. Ούτε θόρυβο κάνει, ούτε ζεσταίνεται (εννοείται ότι η ψήκτρα της κάρτας γραφικών δεν είναι μαμίσια), ούτε τίποτα. Με λίγα λόγια δεν τίθεται θέμα ποιότητας κατασκευής, εμπιστεύομαι μόνο τον εαυτό μου σαν κατασκευαστή και με βγάζω πάντα ασπροπρόσωπο. :thumbup:

Με λίγα λόγια πληρώνω ΠΟΛΥ λιγότερα, έχω μηχάνημα φτιαγμένο με προσοχή και αγάπη και έχω τον πλήρη έλεγχο και την ελευθερία να το πειράξω και να το "ξεζουμίσω". Υπ όψην ότι μιλάω πάντα για επιτραπέζιο υπολογιστή (Με laptop και φορητά δεν πολυασχολούμαι.). Και το βλέπω από την σκοπιά ενός αρκετά έμπειρου χρήστη του οποίου του αρέσει να ασχολείται με το μηχάνημά του. Τώρα αν κάποιος δεν έχει τις γνώσεις ή τον χρόνο ή την όρεξη να ασχοληθεί με το μηχάνημα και θέλει απλά να το βγάλει από την συσκευασία και να αρχίσει να το χρησιμοποιεί απευθείας, τότε i rest my case.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Imgema είπε:
Αυτό είναι από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα για πολλούς χρήστες σαν εμένα. Γενικώς θέλω να μπορώ να βάζω χέρι και να έχω τον έλεγχο. Να μπορώ να του βγάλω τα μάτια.
Τότε τα mac, δεν είναι για σένα :D

Κοίτα, κι εγώ πριν απο μερικά χρόνια (ακόμα είμαι αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό), δεν θα μου καθόταν με τίποτα pc στο οποίο να μην έχω βάλει χέρι απο αρχή (parts) μέχρι το τέλος... Απλά με το πέρασμα των χρόνων, οι αντοχές μου έχουν ελλατωθεί. Δε μπορώ ρε 'συ ν' ασχολούμαι "τι έπαθε πάλι και δεν δουλεύουν τα usb/ήχος/σφυρίζει το beeper;;;"!

Πρόσφατο παράδειγμα, το pc που έκανα αρχές Νοέμβρη (i5, mobo asus, 8g ram, ati 4600): Τη μία απο τις πέντε φορές που θα το ανοίξω ή δεν θα ακούγεται ο ήχος ή δε θα δουλεύει το lan (το υλικό το βλέπει κανονικά στο task manager). Γιατί βρε άχρηστο στα καλά καθούμενα θες να με κάνεις psycho killer (Qu'est-ce que c'est. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa...);;!!! :mad:

Θέλω πλέον να πατάω το power και να κάνω τη δουλειά μου, όχι ασκήσεις ηρεμίας!
 
ASiC είπε:
Γιατί βρε άχρηστο στα καλά καθούμενα θες να με κάνεις psycho killer (Qu'est-ce que c'est. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa...);;!!!
:D :D

Δεν ξέρω φίλε μου γιατί σε παιδεύουν έτσι, εμένα τα τελευταία χρόνια κανένα PC από αυτά που με φωνάζουν να φτιάξω δεν μου έχει πάει κόντρα (εκτός και αν έχει πρόβλημα το hardware πια). Καταλαβαίνω όμως τι εννοείς και τα έχω περάσει κι εγώ παλιότερα, όπως όλοι :shake:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Imgema είπε:
Με λίγα λόγια πληρώνω ΠΟΛΥ λιγότερα, έχω μηχάνημα φτιαγμένο με προσοχή και αγάπη και έχω τον πλήρη έλεγχο και την ελευθερία να το πειράξω και να το "ξεζουμίσω". Υπ όψην ότι μιλάω πάντα για επιτραπέζιο υπολογιστή (Με laptop και φορητά δεν πολυασχολούμαι.). Και το βλέπω από την σκοπιά ενός αρκετά έμπειρου χρήστη του οποίου του αρέσει να ασχολείται με το μηχάνημά του. Τώρα αν κάποιος δεν έχει τις γνώσεις ή τον χρόνο ή την όρεξη να ασχοληθεί με το μηχάνημα και θέλει απλά να το βγάλει από την συσκευασία και να αρχίσει να το χρησιμοποιεί απευθείας, τότε i rest my case.
Τότε δεν είναι τα mac για σένα (δις) !!!! :D

Φυσικά και μπορείς να φτιάξεις ένα συμβατό μηχανάκι με λιγότερα λεφτά από ότι ένα mac. Κι εγώ έχω ένα τούμπανο i5 sandy bridge με 5870 κάρτα γραφικών και 16 giga ram το οποίο ήταν να γίνει gaming rig αλλά έκανα hackintosh (για την εμπειρία και μόνο) και έχω να τον ανάψω από τα Χριστούγεννα του 2011. Αλλά ένα pc είναι σαν ένα λεωφορείο. Δεν θα πας για οδήγηση σε πίστα με αυτό. Ούτε θα το πας με το πλάι. Χρειάζεσαι κάτι διαφορετικό.

Αν θες οικονομικό mac πας στη λύση του μεταχειρισμένου. Απλά. Φυσικά μτχ προσωπικά δεν με ενδιαφέρει εκτός και αν είναι καμιά εξαιρετική ευκαιρία από κάποιον που γνωρίζω και ξέρω πως έχει συμπεριφερθεί στο μηχάνημα.

Και κλείνω δια παντός στο παρών thread: Οι ανάγκες, τα πιστεύω, η πόρωση, οι ασχολίες και τα κατοχικά σύνδρομα του καθενός μας είναι εντελώς διαφορετικά. Εμένα μου βγαίνουν στα mac, στις κονσόλες, και στα ρετρό μηχανήματα (πάσης φύσεως) . Σε άλλους στο τζόγο, στο ποδόσφαιρο, στα ξύδια, στις κάθε λογής ξανθιές. Το να κρίνω τους άλλους πως, γιατί και που ξοδεύουν τα χρήματά τους, είναι άτοπο.

Φιλάκια στα μαγουλάκια και τα λέμε αλλού.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι, τα Mac ειναι υπερεκτιμημενα.

Θεωρω οτι πριν καποια χρονια ειχαν πλεονεκτηματα τοσο στο hardware αλλα κυριως στο software. Θυμαμαι οταν σπουδαζα γραφιστας πριν 15 χρονια, την απολυτη κυριαρχια των Mac στο χωρο. Αν τολμουσες να πεις οτι εισαι γραφιστας και δουλευεις σε PC, αντιμετωπιζες τον χλευασμο των "επαγγελματιων". Πλεον ομως, η συντριπτικη πλειοψηφια των (μη ψωνισμενων) γραφιστων-τυπογραφων-κλπ δεν κανει διαχωρισμο PC-Mac. Η ψαλιδα εχει κλεισει τελειως, καθως το hardware ειναι το ιδιο και στις δυο πλατφορμες αλλα επισης, το βασικοτερο, τα Win7 ειναι μια χαρα λειτουργικο.

Ακουω συνεχεια οτι τα Mac δεν κολλανε, δεν θελουν φορματ καθε μηνα και δεν χρειαζονται defrag (!)...

ΟΚ, αν παρεις συναρμολογουμενο PC απο τον μπακαλη της γειτονιας και το φορτωσεις σπασμενα Windows και εφαρμογες, θα κολλαει.

ΟΚ, αν εγκαθιστας οτι σαβουρα shareware βρισκεις στο net και κανεις setup πατωντας συνεχεια next χωρις να διαβαζεις ή χρησιμοποιεις keygens και patches για τα παντα, χρειαζεσαι format καθε μηνα.

Κατι αλλο;

Αν χρησιμοποιεις το μηχανημα σαν επαγγελματιας και οχι σαν ταλιμπάν, μια χαρα ειναι τα Windows. Δεν υστερουν πλεον πουθενα (ακομα και στην διαχειριση χρωματος στο DTP, ανεκαθεν δυνατο σημειο των Mac), εχουν μεγαλυτερη ποικιλια software και το κυριοτερο, δεν αισθανεσαι δέσμιος της στενοκεφαλιας της Apple που απαιτει να κανει εσενα να σκεφτεσαι οπως το μηχανημα και οχι το μηχανημα οπως εσυ. Ουτε μπαινεις στο τριπακι να μπλεξεις το lifestyle με τους υπολογιστες και επειδη πηρες Mac να αγορασεις ασορτι εξωτερικο δισκο πχ...

Το μονο που παραδεχομαι στην Apple ειναι το ομορφο design. Προτιμω ομως να παρω δυο εμφανισιακα αδιαφορα PC στην τιμη ενος καλοσχεδιασμενου κουκλίστικου Mac.
 
Κι εγώ τα θεωρώ υπερεκτιμημένα πάντα σε σχέση με τις δικές μου οικονομικές δυνατότητες. Είναι όμως και ποιοτικά. Κανένας άλλος κατασκευαστής δε προσφέρει τόσο καλά "δεμένες" λύσεις. Η συμβατότητα των επιμέρους μερών τους από το επίπεδο του hardware μέχρι το λειτουργικό και το λογισμικό είναι τέλεια και όλα αυτά μέσα σ' ένα πολύ κομψό και προσεγμένο πακέτο.
 
pooky(1) είπε:
Κι εγώ έχω ένα τούμπανο i5 sandy bridge με 5870 κάρτα γραφικών και 16 giga ram το οποίο ήταν να γίνει gaming rig αλλά έκανα hackintosh (για την εμπειρία και μόνο) και έχω να τον ανάψω από τα Χριστούγεννα του 2011.
Εχμ... καλέ αυτό το μηχανάκι που λες.... κρίμα είναι το καημένο να μην ασχολείται κανείς μαζί του. Να βλέπει όλη την μέρα να δουλεύει το MAC και αυτό να αισθάνεται ότι δεν είναι χρήσιμο και να κλαίει. Χρειάζεται νέους γονείς που θα το αγαπήσουν και θα του προσφέρουν μια ζωή που θα το κάνει ευτυχισμένο. ΕΓΩ... είμαι διατεθειμένος να το υιοθετήσω και να του προσφέρω ένα καλό περιβάλλον που δεν θα αισθάνεται κατώτερο ενώ το δικό μου PC (που είναι καθυστερημένο) θα αποκτήσει ένα μεγάλο αδερφό που θα το προστατεύει :precry: :baby2: :baby2:.
 
Imgema είπε:
Με λίγα λόγια πληρώνω ΠΟΛΥ λιγότερα, έχω μηχάνημα φτιαγμένο με προσοχή και αγάπη και έχω τον πλήρη έλεγχο και την ελευθερία να το πειράξω και να το "ξεζουμίσω". Υπ όψην ότι μιλάω πάντα για επιτραπέζιο υπολογιστή (Με laptop και φορητά δεν πολυασχολούμαι.). Και το βλέπω από την σκοπιά ενός αρκετά έμπειρου χρήστη του οποίου του αρέσει να ασχολείται με το μηχάνημά του. Τώρα αν κάποιος δεν έχει τις γνώσεις ή τον χρόνο ή την όρεξη να ασχοληθεί με το μηχάνημα και θέλει απλά να το βγάλει από την συσκευασία και να αρχίσει να το χρησιμοποιεί απευθείας, τότε i rest my case.
Δε ξέρω αν έχεις δει "έξω" αλλά δύσκολα βρίσκεις πλέον κομμάτια για να φτιάξεις εσύ το PC σου. Η πλοιοψηφία τα αγοράζει έτοιμα. Η σύγκριση γίνεται λοιπόν μεταξύ έτοιμων λύσεων. Σίγουρα το συναρμολογημένο θα είναι φθηνότερο από οποαδήποτε εταιρία που φτιάχνει PCs, πόσο μάλλον τα Apple.

θα σου πω και κάτι άλλο. Για χρόνια χρησιμοποιούσα ένα Audio Device της Yamaha, το i88x που συνδεόταν με τον υπολογιστή μέσω Firewire 400. Θεωρώ τον εαυτό μου αν όχι advanced, τουλάχιστον μέσο χρήστη. Μπορώ δηλαδή να καταλάβω πέντε πράγματα όταν κάτι δεν πάει καλά, και να googleάρω για λύση στο πρόβλημα. Αυτό για μένα είναι ο ορισμός του μέσου χρήστη.

Αυτό λοιπόν το device μου είχε σπάσει τα νεύρα με clicks και pops. To δούλευα σε Windows XP/Vista και σε Hackintosh μιας και τον καιρό εκείνο δεν είχα κάποιο αληθινό Mac. Άλλαζα Firewire καρτούλες, έβαζα τα TI chipάκια και η κατάσταση δεν βελτιωνόταν. Άλλαξα motherboard, τίποτα.

Όταν πήρα το πρώτο μου Macbook (το λευκό) και το σύνδεσα πάνω στο device ξαφνικά όλα τα προβλήματα εξαφανίστηκαν δια μαγείας.

Έλα λοιπόν στη θέση ενός επαγγελματία που θέλει να αγοράσει κάτι και να κάνει τη δουλειά του και πες του να κάνει δοκιμές με κάρτες, να αλλάζει λειτουργικά, να βάζει το λειτουργικό σε άλλο mode, να αλλάζει παραμέτρους στο registry και άλλα τέτοια "κουλά", ενώ εκείνος το μόνο που θέλει να κάνει είναι...τη δουλειά του.

Έλα και στη θέση τη δικιά μου που κάθομαι να δείξω στα παιδιά μου τη χρήση του υπολογιστή και τα μισά από αυτά που λέω είναι "όταν σου βγάλει εκείνο το συνεφάκι κάτω δεξιά, κάνε αυτό". Όλα αυτά που φαίνονται σε εμάς "φυσιολογικά" είναι γιατί είτε τα γουστάρουμε, είτε μεγαλώσαμε μ' αυτά και μας έχουν γίνει βίωμα.

Κάποιοι λοιπόν πληρώνουν παραπάνω για να έχουν hardware που δεν ασχολούνται μαζί του (τουλάχιστον μέχρι να χαλάσει) και software που δεν μπλέκεται στα πόδια σου.

Δεν θα κάτσω εγώ να βελτιώσω την απόδοση του OSX, δε με ενδιαφέρει καν, δεν θέλω να μπλέξω με το λειτουργικό, είναι εκεί για άλλο λόγο και όχι για να ασχολούμαι μαζί του. Όχι ότι αν θέλω δεν υπάρχει τρόπος, πιστέψτε με είναι πολύ πιο "βαθύ" από τα windows, αλλά δεν χρειάζεται.

Επίσης ξαναλέω κάτι που ίσως το παραβλέψατε.

Στο εξωτερικό αν έχεις πρόβλημα, για παράδειγμα με το laptop σου, το παίρνεις, πας στο μαγαζί όπου υπάρχει άνθρωπος εκεί να σε βοηθήσει face-to-face. Αυτό δεν θα το βρείτε σε άλλη εταιρία και είναι μέσα στην υψηλή τιμή του προιόντος.

Τα PCs δυστυχώς τα παντρεύεσαι, αν πουλήσεις μετά από ένα χρόνο έχεις χάσει το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου, στα Mac δεν ισχύει αυτό, τουλάχιστον ακόμα.

Θεωρείτε τυχαίο ότι κάθε χρόνο παίρνει τα βραβεία καταναλωτών με διαφορά από τον δεύτερο; Πολλοί δεν βάζουν τα specs πάνω απ' όλα αλλά το αποτέλεσμα, την ησυχία και την ηρεμία τους.

Αυτά βέβαια σε άλλες χώρες που υπάρχουν χρήματα, γιατί σε εμάς εδώ χρήματα δεν υπάρχουν :)
 
Παλιότερα τέτοιες συζητήσεις κατέληγαν σε συρράξεις με διαμελισμένα πτώματα, αίμα, ανασκολοπισμούς, ναπάλμ σε γυναικόπαιδα και άλλες φρικαλεότητες.

Εσάς σας βλέπω υπερβολικά πολιτισμένους.

ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΕΤΣΙ!!!
 
Ευχαριστούμε sokalegga :)

Τα μέλη στο retromaniax δεν είναι και τόσο "άγνωστοι" μεταξύ τους για να την "πουν" ο ένας στον άλλον. Επίσης στην πλοιοψηφία τους είναι μεσήλικες και προσπαθούν να μη τους ανεβαίνει η πίεση :D

Επίσης υπάρχει αυστηρό moderation, προσπαθούμε να προλαβαίνουμε καταστάσεις
 
Πίσω
Μπλουζα