Είναι υπερεκτιμημένα τα Mac; Εσείς τι πιστεύετε;

Shock είπε:
Επίσης στην πλοιοψηφία τους είναι μεσήλικες και προσπαθούν να μη τους ανεβαίνει η πίεση :D
Παλι περιαυτολογείς;;;
 
Δεν τα αλλαζω με τιποτα! Εχουν απιστευτες δυνατοτητες και μπορει να τα χειριστει και μια ασχετη οπως εγω. Κανεις αποσβεση των χρηματων σου. Παλαιοτερα υπηρχαν πολλες ασυμβατοτητες που τωρα εχουν ξεπεραστει και κρατουσαν λιγοτερο αλλα πλεον αυτο δεν ισχυει. Νομιζω απο τις καλυτερες επενδυσεις που εκανα ποτε. Ασε που μεταφερονται και πανευκολα. Και δεν κολλανε ιους. Επειδη το χρησιμοποιω πολυ λογω δουλειας δεν μπορω να με φανταστω να δουλευω σε κατι αλλο. Παντως νομιζω πως στην Ελλαδα ειναι πολυ πιο ακριβα απο οτι εξω και για αυτο και θεωρουνται ᾽᾽καπως᾽᾽. Στο εξωτερικο δεν ισχυει αυτη η διακριση - ειναι απλως τι παει στον καθενα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όταν ανακάλυψα τους υπολογιστές στα 14 μου (και απόκτησα ένα πράσινο Altec 8088) άρχισα να διαβάζω και περιοδίκα υπολογιστών,μέσα σε αυτά και το RAM.Στο RAM θυμάμαι εκείνη την εποχή ένα review για τον Mac Classic.Με μάγεψε το design του και το λειτουργικό του σύστημα (αν και με απώθησε η μονόχρωμη οθόνη του).Ταυτόχρονα εκείνη την εποχή διάβασα και για κάποιον Steve Jobs και την εταιρία του με όνομα NeXT.Όλα αυτά μου φαίνονταν εξωπραγματικά,όπως και ο Atari ST,Amiga κτλ. ενώ εγώ ήμουν εγκλωβισμένος στον πράσινο κόσμο της Hercules.

Εφήβεια...αγόρασα Atari 1040 STE,Amiga 1200-ήρθε και μια Amiga 500 τράμπα με τον STE και έμεινα Amiga user ως το 2002!Όμως όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούσα στενά τις εξελίξεις μέσω περιοδικών.Έβλεπα τα PowerPC Macs, μετά τον πρώτο iMac αλλά δεν αγόραζα...από τη μία η μανία μου με τις μοτοσυκλέτες και από την άλλη να αποτινάξω κάθε geeky από πάνω μου και να κυλιστώ σε κάθε λογής υπόγεια παρακμιακά μπαράκια ως φοιτητής LOL.

Εντωμεταξύ τα περιοδικά πληοφορικής έκαναν μια χαρά πλύση εγκεφάλου στο μυαλό μου και με έπεισαν να αγοράσω PC με Windows XP και όχι iMac το 2002 με το φόβο ότι δεν θα μπορώ να κάνω στον Mac ότι κανουν όλοι οι υπολογιστές.Την Άνοιξη του 2007 αγοράζω ένα πανάκριβο HP laptop (1800 euros) με Vista...δεν το άντεξα πάνω από χρόνο.Βγάζω τα Vista και βάζω Ubuntu τα οποία δεν μου άρεσαν επίσης,οπότε παίρνω την απόφαση να πάω επιτέλους σε Mac και αγοράζω το Σεπτέμβρη του 2008 έναν iMac 24"...

Ένιωσα τόσο υπέροχα με το λειτουργικό σύστημα!Λάτρεψα το design,τα πάντα!Απόκτησα portable MacBook Pro,2 iPhones και η αγάπη μου προς τα Apple προιόντα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.Ναι είναι ακρίβα όπως κάθε τι ποιοτικό και τεχνολογικά μπροστά από τους αντιπάλους του,με την κρίση που ζούμε πλέον στην Ελλάδα φαντάζουν ακόμα πιο ακριβά αλλά εγώ δεν τα αλλάζω με ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!

P.S.Τα σχόλια των haters του τύπου "οι Mac users είναι ποζέρια κτλ" πλέον δεν με ενοχλούν και τα θεωρώ καθαρά κόμπλα όπως κάθε στερεότυπο που αντιμετωπίζω καθημερινά στη ζωή μου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το ακριβό πολλές φορές αποδυκνείεται φτηνότερο του φτηνού. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Συμφωνώ με τον nox. Αν δεν είχα μεταβεί σε κονσόλες για gaming και mac υπολογιστή, αυτή τη στιγμή σίγουρα θα είχα χρεωθεί 550 ευρώ μια 7970 κάρτα γραφικών + 250 ευρώ τουλάχιστον ένα τροφοδοτικό για να τη σηκώσει. Πάντα με προοπτική να πάρω και δεύτερη (+550) για crossfire, άντε και έναν SSD δίσκο (+180 τουλάχιστον) για να μη μένει το σύστημα πίσω και πάει λέγοντας. Έπειτα, άντε να πάμε και σε κανένα huge tower κουτάκι γιατί ζεσταίνονται οι κάρτες (άλλα 200 εδώ) , να μη πάρουμε και κανένα σινιέ πληκτρολόγιο (+140 για "κλικ" πληκτρολόγιο) . Οπότε....... do the math.

Στο τρυπάκι των παντελώς άσκοπων αναβαθμίσεων, τουλάχιστον μια φορά κάθε χρόνο , είχα μπει χρόνια τώρα, χωρίς καν να ευχαριστιέμαι τα παιχνίδια (μια ζωή μέτραγα και ξαναμέτραγα frames per second, έπαιζα με τις αναλύσεις και πάει λέγοντας) . Αντίθετα 9 μήνες συμπληρωμένους με τον iMac στο ρόλο κύριου υπολογιστή δεν έχω δώσει cent. Και με τουλάχιστον 3 χρόνια χρήσης (όσο διαρκεί η εγγύηση του) υπολογίζω ότι θα είχα ξοδέψει περισσότερα χρήματα από όσα κάνει μόνο σε κάρτες γραφικών.

Φυσικά δεν σκέφτομαι να το κρατήσω μόνο τρία χρόνια, (ούτε που θα πίστευα πριν καιρό ότι θα έλεγα τέτοιο πράγμα) αλλά όσο με βγάλει. Αν δεν πάθει κάτι μετά την εγγύηση που να κοστίζει πολύ να φτιαχτεί, θα μείνει όσο πάει. Και φυσικά, πρώτα ο Θεός, θα αντικατασταθεί πάλι με mac.

Τα σχόλια των haters τα προσπερνώ πια ασχολίαστα.
 
Domenica είπε:
Δεν τα αλλαζω με τιποτα! Εχουν απιστευτες δυνατοτητες και μπορει να τα χειριστει και μια ασχετη οπως εγω. Κανεις αποσβεση των χρηματων σου.
Γιατί θα πήγαινες φροντιστήρια για να μαθεις να χειρίζεσαι ενα πισί και λες για απόζβεση; :D

Κατα καιρούς ακούω από ανθρώπους που λενε ότι παρατησαν το πισί γιατί κόλλαγε ιούς, κόλλαγε το λειτουργικό, ενώ με το νεοαποκτηθέν mac των 1500 ευρώ ηρεμήσανε. Παιδιά, βγείτε πίσω από το δάχτυλό σας και παραδεχτείτε ότι οι περισσότεροι από σας είστε χρήστες που αν σας κολλήσει το πισί συχνά ή αν βγάλει μπλε οθόνη, ΣΗΚΩΝΕΤΕ τα χέρια σας γιατί απλώς δεν ξέρετε τί να κάνετε. Είναι επίσης ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ συστήματα, με το 1/3 κανεις το ίδιο πράμα με ενα πισί. Εγώ είχα εγκατεστημένα Windows xp για 7 χρόνια! Ουτε ενα φορμάτ; Γιατί; Γιατί ξέρω τί να κανω, γιατί θεωρώ το φορμάτ τελευταία λύση πριν τον πόλεμο.

Δε θα επαιρνα ποτέ μακ γιατί σέβομαι τον καθημερινό μου αγώνα για επιβίωση και δε θα εδινα τόσα χρήματα για να παρω κατι με το οποίο στο φινάλε μπορώ ανετα να το κανω και με τα μισα λεφτά και λιγότερο. Ειδικά στις δύσκολες εποχές που ζούμε στη χώρα μας, υπαρχουν αραγε ανθρωποι που ειναι άνεργοι ή παίρνουν 500-ευρώ-μισθό-κι-αμα-θες αλλα "επενδύουν" σε Μακ; Το θεωρώ ανεπίτρεπτο!

Αφτα.

ΥΓ. Τόσα χρόνια είχαμε την ίδια γκόμενα που άκουγε στο όνομα Windows, και απλώς αλλάξαμε γυναίκα που τώρα λεγεται Mac OS. Αυτό έγινε και τίποτε αλλο. Καποια στιγμή η νέα μας φίλη θα μας ζητάει από την τσέπη μας και δε θα μπορούμε να την εξυπηρετήσουμε και θα αναπολούμε την παλια φίλη μας. ;)

ΥΓ2. Επίσης, ακόμα κι αν δεν εχουμε πραγματικά ανάγκη το Μακ, όλοι μας θελουμε να μας βλεπουν που κυκλοφοράμε με τη νεα μας απαστράπτουσα "φίλη", γιατί όλοι μας είμαστε ματαιόδοξοι, έτσι δεν είναι; Στην τελευταία σκηνή από το Δικηγορο του Διαβολου ο Πατσινο λεει"Αααα, ματαιδοξία! Η αγαπημένη μου αμαρτία":D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ πάλι η τελευταία φορά που ξόδεψα χρήματα για pc ήταν όταν χάλασε η κάρτα γραφικών και χρειαζόμουν μια καινούρια πριν 3 χρόνια. A, και φέτος είπα να του πάρω και μια RAM να το πάω στα 2 GB, έτσι λίγο για πολυτέλεια. Πλάκα πλάκα περισσότερα χρήματα έχω ρίξει στο Falcon για να το αναβαθμίσω παρά στο PC.
 
Πιστεύω, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Κάθε μέρα προσπαθούμε να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη. Θεωρώ ότι η τεχνολογία πρέπει να έρχεται προς τα εμάς, χωρίς να μπερδεύεται στα πόδια μας.

Το έχω ξαναγράψει, δεν γίνεται, και ακόμα πιο σωστά, δεν πρέπει να μαθαίνει όλος ο πλανήτης τα τερτίπια μιας συγκεκριμένης τεχνολογίας. Θα πρέπει να γίνεται όσο γίνεται πιο ανθρώπινος ο χειρισμός ενός μηχανήματος γι΄ αυτό πήγαμε στο ποντίκι από τα τερματικά, γι' αυτό έχουμε GUI και όχι VAX, γι' αυτό πέφτουν τόσα χρήματα στο ΑΙ, γι' αυτό ακόμα και στους Servers που σίγουρα θα υπάρχουν ικανοί τεχνικοί σε εταιρίες για να τους υποστηρίξουν, προσπαθούν να βοηθήσουν όσο μπορούν οι κατασκευαστές με "έξυπνα" συστήματα.

Με λίγα λόγια όχι δεν πρέπει η γυναίκα μου για να κάνει 5 πράγματα στον υπολογιστή (Internet, ένα κείμενο, ένα skype, κλπ) να ξέρει αυτά που ξέρει ο Rygar και "φτιάχνει" τον υπολογιστή του :)

Ο υπολογιστής σαν μέσον δεν πρέπει να είναι εμπόδιο, δεν πρέπει να φτάνουμε να πηγαίνουμε σε φροντηστήριο για να τον "πλησιάσουμε", εκείνος θα πρέπει να πλησιάσει εμάς, εκτός και αν τη βρίσκουμε με το αντικείμενο. Η ζωή είναι μικρή για να ασχολούμαστε με το "μασάζ" του λειτουργικού συστήματος.

Έχει κανείς καμία αντίρρηση ότι π.χ το Siri που του δίνεις εντολές όπως "όταν φύγω από τη δουλειά ειδοποίησε τη γυναίκα μου ότι έρχομαι" θα έρθει και στο OSX? Ήρθαν όλα τ' άλλα, να είστε σίγουροι ότι σε 2-3 χρόνια θα έρθει και αυτό. Δείτε την IBM τι ετοιμάζει και σίγουρα η MS δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια.

Αν κάποιος έχει δει κάποιο Mac από κοντά θα έχει παρατηρήσει ότι δεν υπάρχουν φωτάκια που αναβοσβήνουν όταν δουλεύουν οι δίσκοι, όταν ανοίγει το bluetooth, το Wifi, και δε ξέρω γω τι άλλο. Γιατί θα πρέπει ο χρήστης να γνωρίζει κάθε πότε διαβάζουν ή γράφουν οι κεφαλές; Το σύστημα ή δουλεύει ή δεν δουλεύει και πρώτος ο Rygar θα ξέρει ότι εδώ και 30 χρόνια, όταν ένα Mac δεν δουλεύει θα σου εμφανίσει ένα στεναχωρημένο πρόσωπο κατά το boot. Αν πιάνουν τα χέρια σου θα το φτιάξεις, αν όχι ή θα πας πίσω στο μαγαζί και θα στο φτιάξουν επιτόπου (όχι βέβαια στην Ελλάδα) ή θα κάνεις επανεγκατάσταση του λειτουργικού μέσω Internet (>=Lion) χωρίς να σε ρωτήσει τίποτα ακαταλαβίστικα Κινέζικα.

Και αν είχες ένα USB δίσκο με time machine θα σου έρθει το σύστημα στην προηγούμενη κατάσταση χωρίς να ξέρεις κάτι από λειτουργικά, χωρίς ασχοληθείς βρε αδερφέ.
 
Shock είπε:
... δεν πρέπει να μαθαίνει όλος ο πλανήτης τα τερτίπια μιας συγκεκριμένης τεχνολογίας. Θα πρέπει να γίνεται όσο γίνεται πιο ανθρώπινος ο χειρισμός ενός μηχανήματος γι΄ αυτό πήγαμε στο ποντίκι από τα τερματικά, γι' αυτό έχουμε GUI και όχι VAX, γι' αυτό πέφτουν τόσα χρήματα στο ΑΙ, γι' αυτό ακόμα και στους Servers που σίγουρα θα υπάρχουν ικανοί τεχνικοί σε εταιρίες για να τους υποστηρίξουν, προσπαθούν να βοηθήσουν όσο μπορούν οι κατασκευαστές με "έξυπνα" συστήματα...
Γειά στο στόμα σου!

Btw, δεν είναι και τόσο ακριβά! Αν ας πούμε αποφασίσεις ν' αγοράσεις ένα καλής ποιότητας φορητό περίπου τόσα θα σκάσεις (π.χ. ένα καλό Lenovo, Dell πάει πάνω από χιλιάρικο).
 
Define καλό φορητό. Γιατί μπορεί να παρεις ενα με 400 και να το κρατήσεις 4 χρόνια και ενα με 1500?, ενα Vaio ας πούμε, και μετά από ενα χρόνο να σου καεί η VGA. Η και ενα Mac με 2000 και να σου πέσει καφές και να το κάψεις και να κλαις τα λεφτα σου. Οπως είδες, δεν είπα "να σου καει το Μακ", αλλα "να σου πεσει καφες". Υποννοώ ότι ναι, ίσως να χαλανε αραιότερα, αλλα πιστεύω ότι η Apple προσεγγίζει τεχνολογικά τον όρο "προσωπικός υπολογιστής" με εντελώς διαφορετικό τρόπο απ'ο,τι οι υπόλοιποι.

nkarytia είπε:
(π.χ. ένα καλό Lenovo, Dell πάει πάνω από χιλιάρικο).
Ναι μονο που η Dell εν προκειμένω δε σου λεει "Σκάσε κι αλλα 100 για π.χ. 2 χρόνια εγγύηση!!". Εμείς στη δουλειά εχουμε Dell και τα δουλεύουμε συνεχεια. 2 εχουν χαλασει για αγνωστη αιτία και μας τα αλλαξαν ON-SITE! Χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ(οκ, ευρώ). Και το κανουν κι αλλες εταιρίες αυτό.

Shock είπε:
Πιστεύω, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Κάθε μέρα προσπαθούμε να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη. Θεωρώ ότι η τεχνολογία πρέπει να έρχεται προς τα εμάς, χωρίς να μπερδεύεται στα πόδια μας.
Σαφέστατα. Αλλα ΟΧΙ με 1500 ευρώ μίνιμουμ για ενα μεσο Μακ!!! Με 500 ναι, θα παρω κι εγώ. Δεν αμφισβητώ την ευχρηστία τους. Αμφισβητώ αυτό που προσφέρουν σε σχέση με τα χρήματα που ζητούν. Οπως γράφεις, η τεχνολογία πρέπει να ερχεται προς εμάς. Να ερχεται, ευπρόσδεκτη, αλλα όχι να μου αδειάζει την τσέπη και για να χρησιμοποιήσω το Μακ πρέπει πρώτα να εχω φαει, να εχω πιει καφε/νερό και οτιδήποτε αλλο, για να το χρησιμοποιήσω από φόβο μήπως παθει ζημιά που οκ εγώ θα φταίω το παραδέχομαι, αλλα όχι και να κλαίω τα χρήματά μου.

Θελω να μου απαντήσει ανθρωπος που εδωσε 1500 ευρώ για Μακ, του καηκε μετά από 8-9 μήνες για καποιον λόγο, οποιονδήποτε, και τα ξανάδωσε ελαφρά τη καρδία! Τη σημερινή εποχή που όλα κατηφορίζουν!!! Ενας να βρεθεί! Ενας μονο!!! Να μου απαντήσει!

Αφτα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rygar είπε:
Παιδιά, βγείτε πίσω από το δάχτυλό σας και παραδεχτείτε ότι οι περισσότεροι από σας είστε χρήστες που αν σας κολλήσει το πισί συχνά ή αν βγάλει μπλε οθόνη, ΣΗΚΩΝΕΤΕ τα χέρια σας γιατί απλώς δεν ξέρετε τί να κάνετε.
Με έπιασες. Απόλυτα και 100%. Ακριβώς για αυτό το λόγο πήγα σε mac! :p

Θελω να μου απαντήσει ανθρωπος που εδωσε 1500 ευρώ για Μακ, του καηκε μετά από 8-9 μήνες για καποιον λόγο, οποιονδήποτε, και τα ξανάδωσε ελαφρά τη καρδία! Τη σημερινή εποχή που όλα κατηφορίζουν!!! Ενας να βρεθεί! Ενας μονο!!! Να μου απαντήσει!
Εγώ. Κάηκε σε δυο μήνες (ΟΚ ήταν μτχ) και πήρα τον επόμενο μήνα. Καινούργιο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@Rygar

Φαντάζομαι αναφέρεσαι σε τιμές Ελλάδας και στην κακή Ελληνική πραγματικότητα. Από το πρώτο μου post λέω ότι στην Ελλάδα είναι ΠΟΛΥ πιο ακριβά απ'ότι έξω. Αν μιλάμε μόνο για Ελλάδα ας αλλάξει τότε ο thread starter τον τίτλο.

Δεν έχουν παντού τους μισθούς μας, και αν έχουν προφανώς δεν θα πάρουν Apple από reseller. Σου είπα ότι αντίστοιχο με το δικό μου Macbook Pro 13 σε Dell έκανε 500άτι ? (νομίζω 580), εγώ έδωσα 800? όχι 1500?.

Όταν είδα τη πλαστικούρα Dell με τη μινιατούρα touchpad, άλλαξα δρόμο παρόλο που ίσως στο μέλλον θα μου φαινόταν χρήσιμο το USB 3 του, (το Mac δεν έχει).

Όταν τα δεις δίπλα-δίπλα, την ποιότητα οθόνης, την ευχρηστία που σου δείνει το λειτουργικό με τα gestures στο τεράστιο touchpad, την αυτονομία και την απίστευτη ποιότητα, ξεχνάς ότι δεν έχει για παράδειγμα HDMI και ότι πρέπει να σκάσεις άλλα 20+? (τιμές Αμερικής) για έναν adaptor. Ζυγίζεις τα υπερ και τα κατά και ανάλογα πράτεις.
 
Εγώ καταλαβαίνω γιατί κανείς να πληρώσει για ένα mac, απλώς προσωπικά δέν θα το έκανα γιατί τα PC's με βολεύουν περισσότερο (και στοιχίζουν πολύ-πολύ λιγότερο). Κάποιος που δέν είναι τόσο "πειραχτήρης" όσο εγώ, κάποιος που δέν θέλει να ασχολείται γιατί του κόλλησε, τί να κάνει, πού να πάει, και κάποιος που θέλει να δουλέυει με απόλυτα συγκεκριμένο software (Logic audio, Final Cut) σαν επαγγελματίας, έχει κάθε λόγο να πάρει ένα mac. Εγώ που θέλω το PC μου να κάνει 500 πράγματα και του αλλάζω τα φώτα στα installations και τα φορμάτ, δέν μπορώ να έχω mac και δέν θέλω να δώσω τα διπλάσια χρήματα. Είναι μηχανήματα κλειστά, συγκεκριμένα, κομμένα και ραμμένα, και αυτό σε κάποιους δίνει σιγουριά και εμπνέει αξιοπιστία. Απλά το σέβομαι, και μάλιστα παροτρύνω κόσμο που μου δείχνει "macόφατσα" να πάει προς τα εκεί, ασχέτως άν τα προσωπικά μου γούστα (και πορτοφόλι) δείχνουν το PC.
 
pooky(1) είπε:
Εγώ. Κάηκε σε δυο μήνες (ΟΚ ήταν μτχ) και πήρα τον επόμενο μήνα. Καινούργιο.
Καινούριο;;; Και ύστερα ψάχνουν να βρουν το βουλευτή με το 1εκ στην Ελβετία.... :p :p:p

Shock είπε:
@RygarΦαντάζομαι αναφέρεσαι σε τιμές Ελλάδας και στην κακή Ελληνική πραγματικότητα. Από το πρώτο μου post λέω ότι στην Ελλάδα είναι ΠΟΛΥ πιο ακριβά απ'ότι έξω. Αν μιλάμε μόνο για Ελλάδα ας αλλάξει τότε ο thread starter τον τίτλο.
Μα Ντώνημ' στην Ελλάδα ζουμι πιδάκιμ'!!!!

Ρε πλάκα μου κανετε;;; Εγώ όταν λεω για Dell, λεω για Ελλάδα. Οταν λεω για Apple, λεω για Ελλάδα! Γιατί θα πω, για Αυστραλία;;;;

Ούτως ή αλλως είναι πανάκριβα, εξ ου και τα 100δισεκατομμυρια ευρώ αποθεματικό της Apple. Δε με πείθετε!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rygar είπε:
Define καλό φορητό. Γιατί μπορεί να παρεις ενα με 400 και να το κρατήσεις 4 χρόνια ...
Πήρα το Acer Aspire AO751h netbook με 300?, με LED οθόνη καί έμεινε στο ράφι (πάνε 300?). Όχι HD (720) παίζει, αλλά ζωρίζεται ακόμα και στα animated GIF (καταραμένο poulsbo)...

Πήρα το Toshiba Satellite L750D για 500? και ο σκληρός είχε bad tracks από τη μάνα του.

To Dell Latitude που έχω εδώ και 4 χρόνια (800? περίπου τότε) δεν έχει πάθει τίποτα. Πάντως την επέκταση εγγύησης νομίζω πως τη πληρώνεις παντού.

Οτι δίνεις παίρνεις.
 
Rygar είπε:
Καινούριο;;; Και ύστερα ψάχνουν να βρουν το βουλευτή με το 1εκ στην Ελβετία.... :p :p:pΜα Ντώνημ' στην Ελλάδα ζουμι πιδάκιμ'!!!!

Ρε πλάκα μου κανετε;;; Εγώ όταν λεω για Dell, λεω για Ελλάδα. Οταν λεω για Apple, λεω για Ελλάδα! Γιατί θα πω, για Αυστραλία;;;;

Ούτως ή αλλως είναι πανάκριβα, εξ ου και τα 100δισεκατομμυρια ευρώ αποθεματικό της Apple. Δε με πείθετε!!
Ρε συ Νικόλα αν είσαι στην Αγκόλα ή σε 10 χρόνια ακόμα στην Ελλάδα (σου εύχομαι όχι), θα βλέπεις τα Dell και θα σου φαίνονται υπερεκτημημένα! Στον τίτλο του άρθρου δεν λέει:

"Έχω μηνιάτικο τόσο. Ειναι υπερεκτιμημενα τα Mac;Εσεις τι πιστευετε;"
 
nkarytia είπε:
Πήρα το Acer Aspire AO751h netbook με 300?, με LED οθόνη καί έμεινε στο ράφι (πάνε 300?). Όχι HD (720) παίζει, αλλά ζωρίζεται ακόμα και στα animated GIF (καταραμένο poulsbo)...Πήρα το Toshiba Satellite L750D για 500? και ο σκληρός είχε bad tracks από τη μάνα του.

To Dell Latitude που έχω εδώ και 4 χρόνια (800? περίπου τότε) δεν έχει πάθει τίποτα. Πάντως την επέκταση εγγύησης νομίζω πως τη πληρώνεις παντού.

Οτι δίνεις παίρνεις.
Ο,τι δίσκο εχει το Toshiba που σου εβγαλε bad tracks, εχει και το Μακ. Η Apple δε φτιάχνει δίσκους, ούτε οθόνες ουτε πολλά απ'αυτά που πουλάει. Αυτό που ξερει να κανει καλά είναι να τα συνδυάζει. Netbook με 300 ευρώ δεν το παίρνεις για να δεις HD ταινίες, δεν είναι αυτός ο σκοπός του. Αλλωστε δε βλέπεις ταινίες σε 9"-10" και μαλιστα HD, δεν ευχαριστιέσαι, όπως δεν εφχαριστιέσαι πακ-μαν σε κινητό 4". Ενα νετμπουκ της Apple σίγουρα θα παίζει HD, αλλα θα κάνει και το χιλιαρικάκι του.

Shock είπε:
Ρε συ Νικόλα αν είσαι στην Αγκόλα ή σε 10 χρόνια ακόμα στην Ελλάδα (σου εύχομαι όχι), θα βλέπεις τα Dell και θα σου φαίνονται υπερεκτημημένα! Στον τίτλο του άρθρου δεν λέει:
"Έχω μηνιάτικο τόσο. Ειναι υπερεκτιμημενα τα Mac;Εσεις τι πιστευετε;"
Σωστά. Κατά τη γνώμη μου λοιπόν, με την ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ κατάσταση, την ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ τιμή αλλα και τη ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ τιμολογιακή πολιτική της apple, για τα τελευταία 10-12 χρόνια, πιστεύω ότι είναι παρα πολλά τα λεφτά σε σχέση μ'αυτά που προσφέρει.

Και να σου πω! Σε 10 χρόνια αν όλα κυλουν όπως έχουν τώρα, ακόμα και ενα Χιουντάι θα μας φανταζει μερσεντές, όχι μονο το Dell ;)
 
Εντάξει δε περιμένω πολλά από ένα netbook αλλά αφού δεν κάνει ούτε για σερφάρισμα τη led οθόνη τι τη διαφημίζει. Για τις HD ταινίες μπορεί να είναι βαριές για μικρές συσκευές, αλλά δεν είναι blocky ή smeared όπως οι περισσότερες SD. Συν τ' ότι για να δείς υπότιτλους θέλει ισχύ το θέμα.

Το netbook το ήθελα για τα ταξίδια. Αλλά... έμεινε στο κωμοδίνο...
 
Η led οθόνη σε netbook είναι υπερβολή. Είναι σαν να εχεις ενα Yaris με 18άρες ζάντες. Δε φταίνε αυτοί που το πουλανε με τόσο μεγαλες ζαντες, εσύ φταίς που το αγοράζεις ;) . Δίκιο δεν έχω; Αν εχω αδικο, ζητώ συγνώμη.

Εδώ ρε! Ο,τι και να λέτε για τα Μακ, θα σας τη μπαίνω!!! :p :p:p
 
Σωστός! :) :) :) Με ψάρεψε η led οθόνη....
 
Πίσω
Μπλουζα