Είναι υπερεκτιμημένα τα Mac; Εσείς τι πιστεύετε;

pooky(1) είπε:
Το ακριβό πολλές φορές αποδυκνείεται φτηνότερο του φτηνού. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Συμφωνώ με τον nox. Αν δεν είχα μεταβεί σε κονσόλες για gaming και mac υπολογιστή, αυτή τη στιγμή σίγουρα θα είχα χρεωθεί 550 ευρώ μια 7970 κάρτα γραφικών + 250 ευρώ τουλάχιστον ένα τροφοδοτικό για να τη σηκώσει. Πάντα με προοπτική να πάρω και δεύτερη (+550) για crossfire, άντε και έναν SSD δίσκο (+180 τουλάχιστον) για να μη μένει το σύστημα πίσω και πάει λέγοντας. Έπειτα, άντε να πάμε και σε κανένα huge tower κουτάκι γιατί ζεσταίνονται οι κάρτες (άλλα 200 εδώ) , να μη πάρουμε και κανένα σινιέ πληκτρολόγιο (+140 για "κλικ" πληκτρολόγιο) . Οπότε....... do the math.
Στο τρυπάκι των παντελώς άσκοπων αναβαθμίσεων, τουλάχιστον μια φορά κάθε χρόνο , είχα μπει χρόνια τώρα, χωρίς καν να ευχαριστιέμαι τα παιχνίδια (μια ζωή μέτραγα και ξαναμέτραγα frames per second, έπαιζα με τις αναλύσεις και πάει λέγοντας) . Αντίθετα 9 μήνες συμπληρωμένους με τον iMac στο ρόλο κύριου υπολογιστή δεν έχω δώσει cent. Και με τουλάχιστον 3 χρόνια χρήσης (όσο διαρκεί η εγγύηση του) υπολογίζω ότι θα είχα ξοδέψει περισσότερα χρήματα από όσα κάνει μόνο σε κάρτες γραφικών.

Φυσικά δεν σκέφτομαι να το κρατήσω μόνο τρία χρόνια, (ούτε που θα πίστευα πριν καιρό ότι θα έλεγα τέτοιο πράγμα) αλλά όσο με βγάλει. Αν δεν πάθει κάτι μετά την εγγύηση που να κοστίζει πολύ να φτιαχτεί, θα μείνει όσο πάει. Και φυσικά, πρώτα ο Θεός, θα αντικατασταθεί πάλι με mac.

Τα σχόλια των haters τα προσπερνώ πια ασχολίαστα.
Φιλε pooky τo oτι δεν χρειαζεσαι αλλες αναβαθμισεις δεν φταιει το pc αλλα το γεγονος οτι πλεoν για gaming χρησιμοποιεις κονσολες.Ετσι θα μπορουσες πολυ απλα να συνεχισεις να χρησιμοποιεις το pc για ολα τα υπολοιπα (οπως κανεις τωρα με το mac) και την κονσολα για gaming (oπως κανεις τωρα),οποτε δεν θα ηθελες ουτε αναβαθμισεις ουτε τιποτα..Τωρα βεβαια αφου εχεις κολλησει στα mac καλα κανεις,γουστο σου και καπελο σου..

nkarytia είπε:
Πήρα το Acer Aspire AO751h netbook με 300?, με LED οθόνη καί έμεινε στο ράφι (πάνε 300?). Όχι HD (720) παίζει, αλλά ζωρίζεται ακόμα και στα animated GIF (καταραμένο poulsbo)....
Το δικο μου ομως acer Athlon KII στα 1.7GHz παιζει μια χαρα τα παντα αφου δεν ειναι atom:)

Rygar είπε:
Η led οθόνη σε netbook είναι υπερβολή. Είναι σαν να εχεις ενα Yaris με 18άρες ζάντες. Δε φταίνε αυτοί που το πουλανε με τόσο μεγαλες ζαντες, εσύ φταίς που το αγοράζεις ;) . Δίκιο δεν έχω; Αν εχω αδικο, ζητώ συγνώμη.
Εδώ ρε! Ο,τι και να λέτε για τα Μακ, θα σας τη μπαίνω!!! :p :p:p
Oχι παιδες,η led οθόνη σε netbook δεν είναι υπερβολή .Και αυτο γιατι αντι να φωτιζεται η οθονη με λαμπες φθοριου (γνωστες ως CCFL) φωτιζεται με διοδους led που ειναι πιο φωτεινες,πιο λεπτες και εχουν χαμηλοτερη καταναλωση ενεργειας,πραγμα που τις κανει ιδανικες για φορητες συσκευες.

Rygar είπε:
Εδώ ρε! Ο,τι και να λέτε για τα Μακ, θα σας τη μπαίνω!!! :p :p:p
:bow:
 
Συμφωνώ και με τις 2 πλευρές μπορώ να πω αλλά πιστεύω και γω οτι είναι υπερεκτιμημένα... και όχι μόνο. Ακόμα και τα ανταλλακτικά/περιφερειακά είναι υπερεκτιμημένα...

πχ ένα apple keyboard έχει 60 ευρώ...Γιατί; τι παραπάνω έχει (τώρα θα μου πείτε υπάρχουν και κανονικά keyboards για gamers κτλ που φτάνουν και 100 ευρώ, ναι αλλά είναι για συγκεκριμένους χρήστες) , δε μπορεί να βγάλει η apple ένα απλό keyboard της τάξης των 10 ευρώ;

Άλλο παράδειγμα για το iphone που έχω δεν είχα φορτιστή γιατί μου δόθηκε free , πήγα σε μαγαζί να πάρω και είχε το μπριζάκι 25 ευρώ και το usb καλώδιο που μπαίνει στο μπριζάκι 15 ευρώ , σύνολο 40 ευρώ για να φορτίσω το κινητό μου από οποιαδήποτε μπρίζα, έλεος γιατι πρέπει να κοστίζουν τόσο;

Με τι φορτίζει το τηλέφωνο με απλό ρεύμα; Η...........................................Αpple-o? :p
 
Δε μας τα λες καλά. Έχω πάρει 2 φορές καλώδιο (εξαφανίζονται για κάποιο λόγο :) ) με 2? και 3? μαζί με τα μεταφορικά. Δες ebay.
 
Πιστεύω οτι αναφερόμαστε σε τιμές καταστημάτων , εγώ λέω για μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων η\υ... δε λέω επωνυμία για ευνόητους λόγους βέβαια... ebay μπορείς να το βρείς όσο θέλεις δεν αντιλέγω..
 
Εγώ λόγω της δουλειάς μου, έρχομαι καθημερινά σε "επαφή" τόσο με χρήστες iMac Και Macbook όσο και με χρήστες PC και μαθαίνω και καταγράφω τα προβλήματα που τους παρουσιάζονται.

Τελαυταία τα iMac έχουν όλα ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Σκοτείνιασμα στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης! Και ενώ η Apple το γνωρίζει σαν πρόβλημα, αν έχει περάσει το 1 έτος της εγγύησης (άλλο αίσχος αυτό!), την τρώς κανονικά, και ενώ πρόκειται για αστοχία υλικού!

Ποιός είπε οτι τα Apple βγάζουν λιγότερα προβλήματα; Εγώ μπορώ και τα βλέπω σε ποσοστά ανά πωλήσεις! Έχουν περίπου το ίδιο failure rate με όλες τις άλλες μάρκες. Επί πλέον, οι αγοραστές τους (εξαιρείται ο φίλος Pooky!) φέρονται λες και έχουν αγοράσει την Rolls Roys των υπολογιστών, και απαιτούν και ειδική μεταχειρηση (αν είσαι και Παπάς, με την αράδα σου θα πάς!).

Άλλη "αλητεία" της αντιπροσωπείας είναι πως ΔΕΝ δίνει ανταλλακτικά, ώστε να επισκευάσει τον υπολογιστή κάποιος 3ος! Έτσι πρέπει αναγκαστικά να τρώς στην μάπα, υπέρογκες χρεώσεις για εργασία! Πχ, για αντικατάσταση HDD, εκτός του υλικού (160? για 500gb!!!) χρεώνουν και 120? εργασία!

Μπορώ να πώ ότι με έχει καλύψει σχεδόν σε όλα ο φίλος "σαγώνιας" Rygar! :flower:
 
Αυτό με τα περιφερειακά δεν μπορούσα ποτέ να το χωνέψω ούτε εγώ. Θυμάμαι κι εγώ keyboards και mouse πανάκριβα και μάλιστα το keyboard δεν είχε ούτε καν εξτρά κουμπιά και shortcuts ενώ το mouse... καλά το mouse ήταν δράμα, εκτός του ότι είχε μόνο ένα κουμπί (το οποίο λόγο μεγέθους το πάταγα πολλές φορές κατά λάθος) ήταν ολοστρόγγυλο και πολλές φορές έπρεπε να το προσέξεις πως το πιάνεις για να μην το πιάσεις ανάποδα ή στραβά... και ήταν πανάκριβο. Λες και η Apple τέσταρε την αφοσίωση των Mac users δοκιμάζοντας πόσο άχρηστη μπορεί να είναι μια συσκευή της μέχρι να σταματήσουν να την αγοράζουν...

Πάντως με ένα φτηνό microsoft ή logitech mouse/keyboard κάναμε πολύ πιο φτηνά και πολύ πιο καλά την δουλειά μας, μέχρι και ειδικούς drivers για Mac είχε το microsoft mouse για να εκμεταλλεύεται το δεξί κουμπί... Από τότε απλά κατάλαβα ότι δεν τίθεται απλά θέμα ποιότητας κατασκευής (τo mouse ούτε καν μια βασική εργονομία δεν είχε) στην τελική τα εξαρτήματα εκτός της motherboard ίδια με τα PC είναι, περισσότερο ήταν θέμα image. ΟΚ εντάξει, είναι κλειστό σύστημα και διαφορετικό από τα PC αλλά η διαφορά στα χρήματα δεν δικαιολογείται να είναι τόσο μεγάλη πια σε ένα home συστημα. Ενας επαγγελματία μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω γιατί όντως το σύστημα είναι πιο σταθερό και σηκώνει πιο πολλά, αλλά αυτό θα το νιώσεις κάνοντας μία βαριά δουλειά στο photoshop οπότε έτσι κάνεις απόσβεση... για έναν home user τα επιπλέον χρήματα είναι πάρα πολλά κατα την άποψή μου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Stanfromgreece είπε:
Εγώ λόγω της δουλειάς μου, έρχομαι καθημερινά σε "επαφή" τόσο με χρήστες iMac Και Macbook όσο και με χρήστες PC και μαθαίνω και καταγράφω τα προβλήματα που τους παρουσιάζονται.Τελαυταία τα iMac έχουν όλα ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Σκοτείνιασμα στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης! Και ενώ η Apple το γνωρίζει σαν πρόβλημα, αν έχει περάσει το 1 έτος της εγγύησης (άλλο αίσχος αυτό!), τη Ντρώς κανονικά, και ενώ πρόκειται για αστοχία υλικού!

Ποιός είπε οτι τα Apple βγάζουν λιγότερα προβλήματα; Εγώ μπορώ και τα βλέπω σε ποσοστά ανά πωλήσεις! Έχουν περίπου το ίδιο failure rate με όλες τις άλλες μάρκες. Επί πλέον, οι αγοραστές τους (εξαιρείται ο φίλος Pooky!) φέρονται λες και έχουν αγοράσει την Rolls Roys των υπολογιστών, και απαιτούν και ειδική μεταχειρηση (αν είσαι και Παπάς, με την αράδα σου θα πάς!).

Άλλη "αλητεία" της αντιπροσωπείας είναι πως ΔΕΝ δίνει ανταλλακτικά, ώστε να επισκευάσει τον υπολογιστή κάποιος 3ος! Έτσι πρέπει αναγκαστικά να τρώς στην μάπα, υπέρογκες χρεώσεις για εργασία! Πχ, για αντικατάσταση HDD, εκτός του υλικού (160? για 500gb!!!) χρεώνουν και 120? εργασία!

Μπορώ να πώ ότι με έχει καλύψει σχεδόν σε όλα ο φίλος "σαγώνιας" Rygar! :flower:

Στάματη μου! Πεστα!!!!! Από τη μεμονωμένη πλευρά του χρήστη ΔΕ ΒΓΑΖΕΙΣ ακρη γιατί η άποψή του στηρίζεται στην εμπειρία του apple που κατέχει και κανενός άλλου !! Πρέπει να το ζεις από μεσα το πλόβρημα !!!!!

Εστιάστε στα κόκκινα κείμενα. Σταμάτη σόρι, σε διόρθωσα, από "την τρως" στο "τη Ντρως", δεν εχεις πρόβλημα ε; :D :D

Μιλάμε ΠΑΝΤΑ για Ελλάδα γιατί ζούμε στην Ελλάδα και τα αγοράζουμε από Ελλάδα. Δε μιλάμε π.χ. για Αγγλία ή Αμερική, μιλάμε για εδώ!

Το τραγικό λάθος που κάνει το 80% των καταναλωτών γενικώς με όλα τα γκάτζετς και όχι μόνο με τα Apple, είναι ότι ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΕΙ καθόλου το after sales. Λες, ντάξει πηρα Apple δε σπαει δε χαλάει, ....ναι αλλα αν χαλάσει θα λες....μα......μα δε μου το είπατε!......μα μονο ενα χρόνο εγγύηση;;;....μα..............

Παίδες, δείτε ΣΥΝΟΛΙΚΑ αν συμφέρει να έχετε Apple. Δεν αμφισβητούμε την ποιότητα, αμφισβητούμε αυτό που προσφέρει σε σχέση με το κοστος απόκτησης και υποστήριξης μετά την απόκτηση!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
χεχε, Νο problem φίλε σαγώνια! Απλά, όταν άνοιξα την οθόνη... τρόμαξα με όλη αυτή την κοκκινίλα!!!
 
Στραβώθηκα με τα μεγάλα κόκκινα γράμματα!

Δε θέλω να ρίξω τον φίλο Σταμάτη αλλά ακόμα δε μου απαντήσατε. Αφού έχουν τόσα αρνητικά και χαλάνε και έχουν ακριβά περιφερειακά, και, και.. γιατί για 8η χρονιά σαρώνουν τα βραβεία καταναλωτών;

Και για άλλη μια φορά, πιστεύετε ότι αν μπαίνατε σε ένα AppleStore της Αγγλίας (δε σας λέω της Αμερικής που είναι σε άλλη κλάση) και τους λέγατε ότι χάλασε ο δίσκος δε θα σας τον άλλαζαν επιτόπου;

Η Ελλάδα δυστυχώς είναι σε άλλη πραγματικότητα
 
Γιατί έχουν γίνει της "μόδας" φίλε Shock... είναι σαν τις Mercedes c180 και τις BMW 316... αν καταλαβαίνεις τί θέλω να πώ...

Για το θέμα των υπέρογκων χρεώσεων... θα πώ πως αν σου βγάλει τις "σκιές" σε 27'' οθόνη... καθαρίζεις με... 600?!
 
Μιας ομως και δεν θα μπουμε στο appstore στη Νεα Υερσεη - αλλα θα βρεθουμε καπου στα Νοτια Προαστια των Αθηνων - λογικα η εμπειρια που θα εισπραξουμε ειναι και αυτη που μας ενδιαφερει.

Στο Μπαγκλαντες πχ χωρις δικτυο ηλεκτροδοτησης - φορτιζουν τη γεννητρια κανοντας ποδηλατο, για να δουλεψουν το Mac τους - και λογικα θα γκρινιαζουν για τις φθορες που προκαλει ο Μac στις σαγιοναρες τους.

Οποτε η "ανωτερη εμπειρια" χρησης κρινεται κατα τοπους και οχι αν το μαγαζι των Μηλων στην αλλοδαπη σου προσφερει τσαι με αρωμα φραγκοσυκου με το που μπεις μεσα.
 
Stanfromgreece είπε:
Γιατί έχουν γίνει της "μόδας" φίλε Shock... είναι σαν τις Mercedes c180 και τις BMW 316... αν καταλαβαίνεις τί θέλω να πώ...Για το θέμα των υπέρογκων χρεώσεων... θα πώ πως αν σου βγάλει τις "σκιές" σε 27'' οθόνη... καθαρίζεις με... 600?!
Δηλαδή κάτι εκατομμύρια κόσμος αγοράζουν κάτι το οποίο τους είναι άγνωστο πως λειτουργεί, είναι πιο ακριβό, μόνο και μόνο γιατί είναι μόδα; Αυτό δείχνει λογική "εμείς ξέρουμε είμαστε οι σωστοί, και οι άλλοι "πουλμουρ". Δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη λογική. Μου θυμίζει ελιτισμό που είναι αυτό ακριβώς που κατακρίνεις στους κατόχους Apple!
 
Εκτός θέματος είναι και το ξέρω αλλα....

Τι υπερεκτίμηση και τέτοια... Βάλτε το καλά στο μυαλό σας ότι η apple μας αγαπάει και πρέπει να την αγαπήσουμε και εμείς γιατί......

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=35160&Itemid=139

:D

Έτσι μου έρχεται να πάρω την καρεκλά και να σπάσω τον imac μου που σας γράφω απο αυτόν τώρα!
 
Shock είπε:
γιατί για 8η χρονιά σαρώνουν τα βραβεία καταναλωτών;
Γιατί η Apple με τρόπο ακατανόητο σε μενα εχει "επιβάλλει" μια υπερκαταναλωτική μανία στους χρήστες της. Ειναι απαράδεκτο, και δείχνει πολύ χαμηλό διανοητικό επίπεδο, να περιμένεις ξενυχτώντας εξω από ενα apple store για να αγοράσεις το επόμενο Iphone!! Ειναι τραγικό! Το ίδιο ισχύει βεβαια και για τα προϊόντα αλλων κατασκευαστών, όπως η Σονυ, αλλα το θεμα μας ειναι η Apple.

Γιατί ψηφίζουμε καθε φορά τους ίδιους;;; Πριν τις εκλογές όλοι λενε ότι θα ψηφίσουν το Χ κόμμα και μετά τις εκλογές γίνεται το ελα να δεις. Πριν τις επόμενες εκλογές, οι ίδιοι λενε ότι θα το ξαναψηφίσουν και μετά τις εκλογές παλι τα ιδια. Αυτοί οι άνθρωποι λεγονται άτομα, όχι πρόσωπα, η επιλογή τους εξαρτάται από του διπλανού. Δε σκέφτονται, παρα μόνο αν σκεφτεί ο διπλανός τους και μαλιστα θα "σκεφτούν" το ίδιο. Για να εξηγούμαστε, δεν υποτιμώ κανένα από τα παιδιά που ποστάρουν εδώ περα!! Απαντώ στο ερώτημα του shock για την 8η χρονιά καταναλωτών. Προσέχτε! ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ όχι χρηστών! Εχει διαφορά!!!

ΥΓ. Εγώ προσωπικά θελω ΕΓΩ να μου επιβάλλω τί θα αγοράσω και όχι η εταιρία Χ ή Ψ. ;)
 
@Rygar

Διάβασε πιο πάνω αυτό που έγραψα περί ελιτισμού :)

Και για να γίνω πιο ξεκάθαρος.

Με το να λέμε, οι παρόντες εξερούνται αλλά οι άλλοι ... ξέρετε, είναι σαν να λέμε το κλασσικό, "όλες οι γυναίκες πλην των μανάδων και των αδερφών" :)

Δεν γίνεται να ρίχνουμε την άποψη των άλλων με επιχειρήματα που αφορούν την προσωπικότητα τους. Δε ξέρω για εσάς αλλά εγώ δε μπορώ να ομαδοποιήσω τόσο πολύ.
 
Δεν πρόκειται να σχολιάσω και να απαντήσω στους haters αλλά θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση γενικότερα...με όλα αυτά τα "ντρως" και την "έγκανα"(που άρχισαν να γράφονται από τότε που πήγα στην κοπή της πίτας πριν δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη) κοροιδεύοντας την προφορά του λόγου μας στη Βόρεια Ελλάδα τι θα γίνει?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παρακαλώ σύσταση να μείνουμε στο θέμα! :)

Ει δυνατόν, λίγο να ελέγξουμε και το τί λέμε, και το πώς το λέμε! :)
 
Ρε παιδιά ας παρουμε το πιο απλό. Το hardware ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ακριβό;;;; Αυτό κοιτάξτε πρώτα. Δε νομίζω καποιος από σας μολις δει apple στη βιτρίνα, το αγοράζει και μετά κοιτάει την τιμή. Εκτός κι αν σας φεύγουν φραγκα απ'τα μπατζάκια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rygar είπε:
ΥΓ. Αναρρωτιέμαι πάντως τι σχέση εχει το "εγκανα" και το "ντρως" με το θεμα μας. Τεσπα....αντιπαρέρχομαι.
Εξού και η σύσταση! ;)
 
Rygar είπε:
Ρε παιδιά ας παρουμε το πιο απλό. Το hardware ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ακριβό;;;; Αυτό κοιτάξτε πρώτα. Δε νομίζω καποιος από σας μολις δει apple στη βιτρίνα, το αγοράζει και μετά κοιτάει την τιμή. Εκτός κι αν σας φεύγουν φραγκα απ'τα μπατζάκια.
Με ενοχλεί το σκεπτικό και το στερεότυπο ότι οι Mac users είναι χαμηλού I.Q. πρόβατα που ακολουθούν πιστά τις επιταγές της Apple όπως και το σκεπτικό ότι έιμαστε ποζεράδες.Το ενδεχόμενο ότι μας αρέσει να χρησιμοποιούμε Mac γιατί απλώς τα γουστάρουμε είναι τόσο δύσκολο να σας περάσει από το μυαλό,δεν έκλεψα για να τα αγοράσω όλα αυτά τα "υπερεκτιμημένα" προιόντα,εργάστηκα και τα αγόρασα,ούτε με δόσεις,ούτε στερώντας τον εαυτό μου από άλλα πράγματα.Που είναι το κακό?Γενικευετε και προσβάλετε άσχημα μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων επειδή χρησιμοποιούν Apple προιόντα,βλακωδώς κατά τη γνώμη μου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα