Επιλογή smartphone.

αχ με βαζεις σε πειρασμο ρε φιλαρακι :(

εδω και καιρο σκεφτομαι και εγω να προμηθευτω κατι καινουριο... επειδη ειμαι πρακτικος, δε μου αρεσει να κουβαλαω 10 συσκευες μαζι. ετσι προπερσυ αγορασα το Ν82 της Νοκια. candybar σχεδιασμος με 5mp Camera, Xenon flash, 330mhz cpu, 3D accelerator, 128mb ram, microsd, Radio, GPS, 3G και φυσικα Symbian OS με οτι συνεπαγεται αυτο. απειρα προγραμματα και παιχνιδια, emulators (gba, sms, sd, nes, mame κλπ).

Πλεον το τηλεφωνακι μου εχει αρχισει να παραδιδει πνευμα... η αληθεια ειναι οτι σκεφτομουν να ξεκινησω και εγω αυτο το topic αλλα με προλαβες.

Λοιπον στο θεμα μας.... οι επιλογες μου εινια 2 ουσιαστικα

η πρωτη μου επιλογη ειναι το νεο Νοκια που θα βγει σε λιγο καιρο το Ν8 και η αμεσως επομενη μαλλον καποιο windows mobile phone κατα προτιμηση της HTC (τεινω προς το HD2) παλι για λογους software (microsoft) και hardware (htc).

για κανενα λογο δε θα επαιρνα iphone... ειναι απλα γελοιο, ομως ισως σκεφτομουν να παρω ενα Android τηλεφωνο.

προς το παρον κουβαλαω ακομα το Ν82 και το Χ500 το οποιο μετα την χθεσινη αναβαθμιση σε wm6.5 απλα πεταει :)
 
εγω παντως εχω προπαραγγειλει το Iphone 4 white και ευτυχως που δεν αρεσει σε ολους γιατι δεν υπαρχουν και πολλα!

χαχα! σοβαρα τωρα εαν απερριψες το ιφονακι που για μενα το 4 απλα δεν εχει αντιπαλο, πηγαινε σε android. Εντυπωσιακα κινητα και αναλογα με ποσα δινεις σου προτεινω και μοντελο. Tα win τα συνιστω μονο εαν περιμενεις τα 7mobile αλλιως ειναι ηδη σα να παιρνεις κινητο που θα λειξει σε 6 μηνες.

ΥΓ. το Ν82 το ειχα καμποσο διαστημα εως οτου το πουλησα να παρω τοτε το iphone 1g. Μετραει πολυ σαν κινητο εκτος και εαν θες συνεχεια να κανεις χρηση ιντερνετ. Τοτε ηταν ιδαιτερα κουραστικο :(
 
Συγνωμη αλλα το να θεωρεις το Iphone γελειο και να προτιμας κινητο με wndows mobile με συγχωρεις αλλα κατι κανεις λαθος...Δεν το συνεχιζω αλλο γιατι μυριζει flame war:frypan:και εδω γραφουμε την αποψη μας για να βοηθησουμε το φιλο μας POOKY να διαλεξει smarthone:)!Παντως Pooky ελπιζω να μας ενημερωσεις για την επιλογη σου.
 
Εννοείται, θα ανεβάσω και φωτογραφία!
 
Πριν 10 μερες πηρα το μικροτερο κηνιτό με android. είναι μικρό ,εχει πλήρεσ πληκτρολογιο,δεν είναι παντοφλα σαν όλα τα άλλα.Οτι και να πάρεις να είναι με android.

Sony-Ericsson-Xperia-X10-mini-Pro-2.jpg
 
Σε βολεύει τόσο μικρή οθόνη σε browsing;

------EDIT-------

Άκυρο, νόμιζα ότι ήταν το mini.

Εντυπώσεις; Διάρκεια μπαταρίας;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
+1 για android phone, το wm που εχω μου σπαει κατα καιρους τα νευρα με κολληματα και restart. Βγαινει βεβαια και το καινουργιο iphone αλλα δεν ξερω κατα ποσο αξιζει να περιμενεις.
 
Εγω ειμαι καμποσο καιρο με το HTC Diamond και ειναι σκυλι. προηγουμενωνς ειχα ενα 8500 που ηταν ομοιως τανκ.

Για το iPhone δεν νομιζω κανεις να εχει ενστασεις στο τεχνικο τομεα (αν και τα hardware specs δεν μετουσιωθηκαν ποτε σε αντιστοιχης ποιοτητας technical achievements - ισως διοτι η Apple "κολλησε" με το OpenGL ES 1.x που δεν επιτρεπει στην εξαιρετικη GPU αρκετες δυνατοτητες οπως stencil buffer κτλ).

Η "παραξενια" της Apple με τους ορους χρησης, με το γεωγραφικο προσδιορισμο του χρηστη κτλ αν μη τι αλλο ξενιζουν και οδηγουν κοσμο σε τετοιου ειδους κρισεις.
 
Απο το s και πέρα είναι σε 2.0

Απο τεχνικής πλευρας το ios δεν συγκρίνεται απο gpu μεριά υπάρχει μια υποψία ότι δεν είναι η 540 αλλά η 535 όχι ότι μπορούμε να μάθουμε στα σίγουρα

Τώρα αν φτάσαμε να μιλάμε για OpenGL στο ios όταν στο android χρειάζεσαι Ndk για να τη δεις σωστά και στα wm μαγικές ικανότητες....
 
@pooky(1)

Κοιτα,δεν ειναι οτι καλητερο για browsing,ειναι το mini pro,η διαφορα του pro με το απλο το μινι ειναι το πληκτρολογιο.Εγω το πηρα γιατι καλο και αγιο το htc και τα ρεστα αλλα πανω απο ολα πρεπει να ειναι τηλεφωνο και οχι ρακετα.Οι εντυπωσεις μου ειναι παρα πολυ καλες και ειμαι πολυ ικανοποιημενος.Απλα οταν θα πας ριχτου μια ματια,δε χάνεις τιποτα.
 
My friend A 1200 αύριο πάω να το κλείσω.

Φυσικά και θα το κοιτάξω, άλλωστε κάτι που θα το δεις από κοντά μπορεί να σου κάνει απίθανο "κλικ", αλλά εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει μια Internet mobile device και σε τελευταία μοίρα καλό είναι να έχει και τηλέφωνο.

Από τη Δευτέρα 2 του Αυγούστου, θα είμαι και αρκετά στο δρόμο, ως επί το πλείστον ταξίδια στην Ελλάδα και δεν θα ήθελα να έχω μαζί μου τσάντες με φορητό, HSPA modems, κινητό, διπλές κάρτες SIM και άλλα κουραφέξαλα. Οπότε μια καλή συσκευή - υποκατάστατο ενός υπολογιστή που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και σε ένα λεωφορείο ξάπλα την ώρα του ταξιδιού, είναι ιδανική αυτή τη στιγμή.

Στην ερώτηση γιατί δεν παίρνεις φορητό μαζί σου, η απάντηση είναι ότι τα ταξίδια θα είναι μακρά σε διάρκεια αλλά στον τόπο προορισμού θα μένουμε το πολύ μερικές ώρες και ξανά επιστροφή στη βάση μας. Οπότε πακέταρε - ξεπακέταρε φορητά, ποντίκια, τροφοδοτικά και λοιπά, μάλλον είναι κατάρα.
 
Γιατί ορέ πούκι(1), με ένα Asus eee pc 1008 μια χαρά portability έχεις.
 
statusgr είπε:
Γιατί ορέ πούκι(1), με ένα Asus eee pc 1008 μια χαρά portability έχεις.
Asus 1008 + κινητό + φορτιστές + επιπλέον όγκος.

No thanks.

Άλλωστε έχω notebook και netbook δεν με βολεύουν πια και κάθονται στις τσάντες τους όλη την ώρα.
 
pooky(1) είπε:
Asus 1008 + κινητό + φορτιστές + επιπλέον όγκος.
No thanks.

Άλλωστε έχω notebook και netbook δεν με βολεύουν πια και κάθονται στις τσάντες τους όλη την ώρα.
Εχ, καλά δεν σε πιέσαμε κιόλας:Ρ

Προσωπικά δεν κάνω browsing από το κινητό, έχω άϊ (βοήθειά μας) φόουν και HP.
 
Δυστυχώς χθες το πιστό μου Sony Ericsson P910 μετά από 5.5 συναπτά έτη άψογης λειτουργίας μας άφησε χρόνους. :( Συγκεκριμένα οθόνη καπούτ.

Επειδή είμαι μανιώδης αναγνώστης λογοτεχνίας και δεν αντέχω χωρίς φορητή συσκευή e-book reading, αύριο κι όλας πηγαίνω να προμηθευτώ νέο smartphone. Συγκεκριμένα το Samsung Omnia II i8000 που αναφέρθηκε και σε αυτό το thread διότι εμένα με ενδιαφέρει και η τιμή και δεν θέλω να πάω σε πιο ακριβές λύσεις. Γενικά με καλύπτει και με το παραπάνω, μόνο τα 65000 χρώματα της οθόνης μου φαίνονται τραγικά λίγα για τα δεδομένα της εποχής (ακόμα και το Ρ910 μου είχε 256000) αλλά φαντάζομαι ότι έτσι θα κερδίσω σε αυτονομία.
 
Δεν ρίχνεις ένα μάτι στο ebay μπας και βρεις κανένα Ρ910;

(είχα και το ρ990ι αλλά ήταν τραγικό)
 
Ε εντάξει, νομίζω πως είμαι πλέον έτοιμος για μια αλλαγή... δεν είχα σκοπό να το αντικαταστήσω όσο συνέχιζε να λειτουργεί, αλλά τώρα νομίζω πως δεν αξίζει να πληρώσω ούτε για επισκευή ούτε για αγορά άλλου.
 
Άλκη δε ξέρω αν διάβασες το post του φίλου λίγο πιο πάνω για τα WM 6.x

Είναι πεθαμένη τεχνολογία, κανείς δεν γράφει software πλέον (εδώ και καιρό), αφού θες WM γιατί δεν περιμένεις μέχρι τέλος του χρόνου και ως τότε να βολευτείς με κάτι dummy?
 
alkis21 είπε:
Δυστυχώς χθες το πιστό μου Sony Ericsson P910 μετά από 5.5 συναπτά έτη άψογης λειτουργίας μας άφησε χρόνους. :( Συγκεκριμένα οθόνη καπούτ.
Εγώ δεν ευθύνομαι σε τίποτε πάντως!!!!

Είχες το μηχανάκι 5,5 χρόνια; Πολύ καλό προσδόκιμο ζωής.

Καλορίζικο ότι και αν διαλέξεις!!!!

Την επιλογή για e-book reader δεν την είχα σκεφτεί μέχρι τώρα. Θα με συντροφεύει στα ταξίδια με μπόλικους τρόπους τελικά. :D :)
 
Shock είπε:
Άλκη δε ξέρω αν διάβασες το post του φίλου λίγο πιο πάνω για τα WM 6.xΕίναι πεθαμένη τεχνολογία, κανείς δεν γράφει software πλέον (εδώ και καιρό), αφού θες WM γιατί δεν περιμένεις μέχρι τέλος του χρόνου και ως τότε να βολευτείς με κάτι dummy?
Εδώ πέρασα τόσα χρόνια με Symbian v7.0, λες να με πειράξει αυτό; :D Για αυτό δεν υπήρχε ούτε το 1/100ό του λογισμικού που υπάρχει για WM.

Τα πράγματα που θέλω να κάνω με ένα Smartphone είναι σχετικά συγκεκριμένα, οπότε το ήδη υπάρχον software με καλύπτει και με το παραπάνω.
 
Πίσω
Μπλουζα