χαχαχαχαχαχα!Una Burbuja είπε:Λοιπόν, ίσως και να είμαι η πιο μεγάλη εδώ μέσα γιατί το 80 - 81 τελείωνα το Λύκειο που σημαίνει ότι θυμάμαι πολύ καλά τι συνέβαινε. Εκείνη τη χρονιά καταργήθηκε η ποδιά και θεσπίστηκαν τα αμιγή σχολεία, δηλαδή τέρμα τα αρρένων -θηλέων. Το σαββατιάτικο μάθημα καταργήθηκε με τη μεταπολίτευση. Το 1974 ήταν η τελευταία χρονιά που πήγαμε για μάθημα το Σάββατο. Απο εκεί και πέρα καθιερωθηκε το πενθήμερο και στα σχολεία.
Πράγματι! Σε κουβέντα που είχα με τη μητέρα μου κι εκείνη μου υπέδειξε το Φεβρουάριο του '81 (χωρίς βέβαια να θυμάται ακριβή ημερομηνία!)bernard.c είπε:Από ό,τι καταλαβαίνω, με κάποιες μικρο-διαφορές ημερών ανάλογα με το κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα, αυτό στο οποίο συμφωνούμε όλοι είναι πως το σαββατιάτικο σχολείο καταργήθηκε τον Φεβρουάριο του 1981.
Στ' αλήθεια, δε θες να σου πω πόσο ήμουν εγώ το Φεβρουάριο του 1981!bernard.c είπε:Χαχα, εγώ δεν το θυμάμαι! Τον Φεβρουάριο του 1981 πήγαινα ακόμα προνήπιο!!
Δημοσίευμα της εποχήςΕυπαλίνος είπε:Αγαπητη μου bambi, πως ηταν δυνατο να κανεις εσυ λάθος; Το τελευταίο εργάσιμο σχολικό Σάββατο-και το τονίζω Σχολικο για να μην μπερδευτούμε με άλλους χώρους-ήταν πράγματι στα μέσα Φεβρουαρίου του 1981, για την ακρίβεια στις 14 Φεβρουαρίου 1981, οπότε το πρώτο μη εργάσιμο Σάββατο ήταν στις 21 Φεβρουαρίου 1981. Στην πορεία, λόγω της μακράς απεργίας των εκπαιδευτικών απο τις 3/12/1980 ως τις 19/1/1981, το υπουργείο αποφάσισε να γίνουν μαθήματα για 2 Σάββατα τον Απρίλιο του 1981, αλλά μετά απο λίγο αναίρεσε την απόφαση αυτή.