Χμ... Όσα θυμάμαι...
Ζημιές:
-Έσπασα την περόνη μια καρέκλας της τραπεζαρίας μας, επειδή είχα ανέβει πάνω και χοροπηδούσα, ακόμα έτσι είναι... ακόμα το θυμάται η μάνα μου, ακόμα το θυμάμαι κι εγώ το ξύλο που έφαγα!
-Έγραψα με μανό (ροζ περλέ παρακαλώ) στο πλάι του κρεβατιού των γονιών μου τα ονοματά τους και δίπλα =L.F.E. Έκανα και καρδούλες! Αμέ!
(καλλιτεχνική και ρομαντική φύσις... τι να πω..)
-Άφησα ένα μπουκάλι ρακί (ξέρετε αυτά τα γυάλινα, τα βαριά που κερνούσανε) πάνω στο τραπέζι της προαναφερθείσης τραπεζαρίας, αποτέλεσμα ένα ωραιότατο άσπρο τετράγωνο, πάνω σε μαύρο ξύλο. Μαύρη έγινα κι εγώ μετά από το ξύλο...
-Έγραφα το όνομά μου και ότι άλλο μου κατέβαινε στο κεφάλι πάνω σε τοίχους, τραπέζια, κρεβάτια κλπ κλπ. Όπου δεν έπιανε μελάνι το χάραζα με καρφίτσες. Χεχε
-Έσπασα την πορτούλα του 1ου walkman του αδερφού μου (ένα κόκκινο ήταν, δεν θυμάμαι μαρκα). Το ξύλο που μου έδωσε δεν περιγράφεται. Αδίκως όπως αποδείχτηκε, γιατί το walkman έπαιζε μια χαρά και χωρίς πόρτα!
Και μια ζημιά που δεν έκανα εγώ, αλλά προκλήθηκε εξαιτίας μου: Ο πατέρας μου είχε αναγκαστεί να σπάσει την πόρτα του σπιτιού μας επειδή εγώ ήμουν μέσα, είχα κλειδώσει και είχα αφήσει το κλειδί στην κλειδαρια και.... κοιμόμουν!
Ανησύχησαν ότι κάτι είχα πάθει και έσπασαν την πόρτα, για να δουν αν είμαι καλα! Με βρήκαν να κοιμάμαι μακαρίως στο διπλό κρεβάτι των γονιών μου κουκουλωμένη με το πάπλωμα!
(πρέπει να ήμουν γύρω στα 5-6)
Πεσίματα:
Δύο θυμάμαι πολύ έντονα:
- Κατηφορίζω με το ποδήλατο το στενό της γιαγιάς μου, χωρίς χέρια (τσσσς μαγκιά!
) ώσπου ένα παιδάκι (τον έλεγαν Δημήτρη αλλά τον φωνάζαμε Μπιμπή, ούτε ξέρω γιατί!) στάθηκε στη μέση του δρόμου και καλά για να με σταματήσει. Εγώ -ανεξήγητο γιατί- δεν πάτησα φρένο αλλά έβαλα το γόνατό μου στο δρόμο για να κόψω φόρα! (Πως το σκέφτηκα και γιατί, μη με ρωτήσετε χαζομάρα της στιγμής!) Αποτέλεσμα, στο νοσοκομείο για αντιτετανικό και περίδεση της πληγής. Ακόμα θυμάμαι την ένεση στο πωπουδάκι... Ξύλο δεν έφαγα, λόγω της κατάστασής μου, αλλά δούλεμα έφαγα και τρώω ακόμα!!!
-Μια άλλη φορά τσακωνόμουν με τον ξάδερφό μου για κάτι (ποιός ξέρει γιατί
και τον έσπρωξα από το χωλ μας στο σαλόνι (περίπου 5 μέτρα απόσταση) με αποτέλεσμα να πάει να πέσει πάνω στο μαρμάρινο τραπεζάκι του σαλονιού, χτύπησε λίγο κάτω από το μάτι του... Αποτέλεσμα; πολύ αίμα, 4 ράμματα και πολύ ξύλο από τη μάνα μου! Ακόμα έχω τύψεις...
Αυτά.. Κατά τ'άλλα ήμουν ήσυχο παιδάκι! Αλήθεια! Ο αδερφός μου έκανε πολύ χειρότερα!!!