Στο ότι έκαναν διεθνή επιτυχία δυο-τρεις ταινίες της δεν το αμφισβητώ. Αυτό που αμφισβητώ είναι οι τρόποι που επέλεγε Η ΙΔΙΑ -που επιμένω ήταν ατάλαντη ως ηθοποιός- για να προμοτάρει τις ταινίες της, που είναι ό,τι πιο αναξιοκρατικό έχει υπάρξει στον τόπο και σε διάρκεια. Και θα μου επιτρέψεις να έχω αντίρρηση σε αυτό που είπες για το Ζυλ, γιατί από επίκαιρα της εποχής που θυμάμαι στο φεστιβάλ των Καννών δίπλα της ακριβώς καθόταν ο Ντασσέν, σφόδρα ερωτευμένος από ΤΟΤΕ μαζί της. Αρα μη θεωρείς ότι η βράβευσή της ήταν τόσο "αξιοκρατική" όσο νομίζεις..... Από την δυστυχώς αμφιλεγόμενη δράση της στην κατοχή (βλ. νεες αποκαλύψεις Δημοσθένη Κούκουνα) μέχρι τα νεώτερα μεταπολιτευτικά χρόνια και την πολιτική της ανέλιξη στα υπουργεία, η συγκεκριμένη ήταν τόσο μωροφιλόδοξη ώστε απέδειξε ότι μπορούσε να κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει την φιλοδοξία της. Και όταν λέμε τα πάντα ειδικά για το σανίδι, εννοώ τα πάντα, γνωριμίες με ισχυρούς της εξουσίας, κόλλημα σε καταξιωμένους παραγωγούς του κινηματογράφου κλπκλπκλπ περισσότερα, άτινα ευκόλως εννοούνται... Φυσικά ο νεκρός δεδικαίωται.... αλλά καλύτερα να μην το συνεχίσουμε. Ο καθένας έχει την άποψή του, για τους πιο ατάλαντους ηθοποιούς, αλλά εγώ το συσχετίζω και με την δυστυχώς διαφήμηση που είχε η συγκεκριμένη (περί του αντιθέτου!) από τα ΜΜΕ και που μερικοί νεώτεροι τα ίδια παπαγαλίζουν γι' αυτήν έως σήμερα, γιατί είναι της μόδας. Αυτό -στην έκταση που γίνεται υπέρ της Μερκούρη- δεν ανταποκρίνεται καθόλου στην πραγματικότητα, γιατί ήταν μια από τις πιο μέτριες ηθοποιόύς, καμμία σχέση με Ειρήνη Παππά, με Βουγιουκλάκη κλπ που είπαν άλλοι.
Διαφωνώ μαζί σου, μακράν ο καλυτερος άντρας ηθοποιός της εποχής, το απόλυτο αρσενικό, ο φύσει και θέσει ηθοποιός που μάγεψε και διαπαιδαγώγησε με το τελείως αληθινό παίξιμό του και τους ηθικούς ρόλους που διάλεγε γεννεές γεννεών. Μην σου φανεί παράξενο αυτό που λέω, ότι ο Κούρκουλος πραγματικά "εποίησε ήθος". Εγώ προσωπικά ξέρω άνθρωπο που επιδίωξε και έγινε δικαστικός επειδή είχε σαν πρότυπό του από μικρός τον... ηθοποιό Κούρκουλο, επειδή από μικρό παιδί είχε συγκλονιστεί με την ερμηνεία και τους διαλόγους που απέδωσε τόσο αληθοφανώς ο Κούρκουλος ως ανακριτής Φαναριώτης, στην συγκλονιστική του ερμηνεία, στην ταινία "Με φόβο και πάθος".... Που δεν ήταν η μόνη συγκλονιστική ερμηνεία βλ κι άλλες ταινίες του ως ιατρός του καθήκοντος στο "Ορατότης μηδέν" κλπκλπ -τι να λέμε τώρα, αν αμφισβητούμε σήμερα και τον ηθοποιό Κούρκουλο, τότε.........!
Διαφωνώ μαζί σου, μακράν ο καλυτερος άντρας ηθοποιός της εποχής, το απόλυτο αρσενικό, ο φύσει και θέσει ηθοποιός που μάγεψε και διαπαιδαγώγησε με το τελείως αληθινό παίξιμό του και τους ηθικούς ρόλους που διάλεγε γεννεές γεννεών. Μην σου φανεί παράξενο αυτό που λέω, ότι ο Κούρκουλος πραγματικά "εποίησε ήθος". Εγώ προσωπικά ξέρω άνθρωπο που επιδίωξε και έγινε δικαστικός επειδή είχε σαν πρότυπό του από μικρός τον... ηθοποιό Κούρκουλο, επειδή από μικρό παιδί είχε συγκλονιστεί με την ερμηνεία και τους διαλόγους που απέδωσε τόσο αληθοφανώς ο Κούρκουλος ως ανακριτής Φαναριώτης, στην συγκλονιστική του ερμηνεία, στην ταινία "Με φόβο και πάθος".... Που δεν ήταν η μόνη συγκλονιστική ερμηνεία βλ κι άλλες ταινίες του ως ιατρός του καθήκοντος στο "Ορατότης μηδέν" κλπκλπ -τι να λέμε τώρα, αν αμφισβητούμε σήμερα και τον ηθοποιό Κούρκουλο, τότε.........!
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: